הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

אני מודה מראש - לא קראתי את כל הדיון.
לגביי הסקוואט, אתה יורד עם זווית טורסו אנכית מידי. בנוסף, הייתי משנה את העמידה שלך. ככל הנראה רחבה מידי וזווית כפות הרגליים לא אידיאלית.
הדדליפט לא טוב, צריך בעיקר לשפר מנח גב.
עבדת עם מאמן על שני התרגילים או אחד מהם?

דרך אגב - אין דבר כזה "אני מתכנן ללמוד את הטכניקה ואז להתחיל SS בראש שקט". זה לא עובד ככה, מתאמן חכם עובד כל הזמן על הטכניקה. גם משקולנים אולימפיים. מה שכן, בהחלט צריך להתחיל מהטמעת התבניות המוטוריות הנכונות בתחילת האימונים, אבל זה לא נותן לך לעולם את הזכות להפסיק לנתח ולחפש מה לשפר בטכניקה שלך. בין אם אתה תעשה את זה כל אימון (בעיקר בהתחלה), או כל שבוע (בשלבים קצת יותר מתקדמים). אבל אתה עדיין תיאלץ לעשות את זה לכל אורך הדרך.

לגביי הסקוואט, אתה יורד עם זווית טורסו אנכית מידי. בנוסף, הייתי משנה את העמידה שלך. ככל הנראה רחבה מידי וזווית כפות הרגליים לא אידיאלית.

דרך אגב - אין דבר כזה "אני מתכנן ללמוד את הטכניקה ואז להתחיל SS בראש שקט". זה לא עובד ככה, מתאמן חכם עובד כל הזמן על הטכניקה. גם משקולנים אולימפיים. מה שכן, בהחלט צריך להתחיל מהטמעת התבניות המוטוריות הנכונות בתחילת האימונים, אבל זה לא נותן לך לעולם את הזכות להפסיק לנתח ולחפש מה לשפר בטכניקה שלך. בין אם אתה תעשה את זה כל אימון (בעיקר בהתחלה), או כל שבוע (בשלבים קצת יותר מתקדמים). אבל אתה עדיין תיאלץ לעשות את זה לכל אורך הדרך.
היה לנו כאן דיון לגבי אימון טכניקה של סקוואט עם פלטות של 1.25 מתחת לעקב במידה ואתה נופל אחורה כשאתה מתחיל ללמוד את הטכניקה. הטענה שלי היא שבשבועיים הראשונים מומלץ לעבוד ככה במידה ואתה לא מצליח לשמור על שיווי משקל ולאחר מכן להוריד אותן ולחזור לתנועה רגילה.
אשמח לדעת את דעתך בנושא.

• פותח/ת השרשור

קודם כל תודה רבה על העזרה, ועבדתי עם המאמן על פרס,בנץ פרס,דדליפט וסקוואט, אבל בעיקר עבדתי איתו על הסקוואט והדדליפט.
אני מעלה עכשיו את הסירטון האחרון של הסט של הדדליפט מהיום שניסיתי לממש את העצות שקיבלתי פה (יש גם סירטון של סקוואט), שאני אסיים להעלות אותו (אינטרנט איטי) אני אפרסם את העידכון לוג ואעדכן פה עם הסירטונים 😃

ולא התכוונתי שאני ממש לא אדאג לטכניקה, פשוט אני אוכל לעבור מלצלם את התרגילים כל אימון ולחשוב רק על הטכניקה כל הזמן ללצלם פעם בשבוע והשהתנועות יבואו לי עם קצת פחות מחשבה, אבל עדיין אני אדאג לכך שאני אוכל לעבוד עם טכניקה כמה שיותר טובה 😃

נערך לאחרונה:
היה לנו כאן דיון לגבי אימון טכניקה של סקוואט עם פלטות של 1.25 מתחת לעקב במידה ואתה נופל אחורה כשאתה מתחיל ללמוד את הטכניקה. הטענה שלי היא שבשבועיים הראשונים מומלץ לעבוד ככה במידה ואתה לא מצליח לשמור על שיווי משקל ולאחר מכן להוריד אותן ולחזור לתנועה רגילה.
אשמח לדעת את דעתך בנושא.
אני חושב שאם יש לך בעיית קרסול שמונעת ממך לבצע LB תקין, יש לך בעיות ללכת תקין. זה לא תקף ל-99% מהאוכלוסייה.
במקרים שמתאמנים מואשמים בכל מיני דברים ("אתה נופל אחורה כשאתה מתחיל ללמוד את הטכניקה"), מדובר על מאמנים שלא יודעים ללמד את התרגיל. כמו שצריך.

מה שאני אומר לא תקף ל-100% מהמקרים, אבל זה בהחלט הרוב המוחץ.

אני חושב שאם יש לך בעיית קרסול שמונעת ממך לבצע LB תקין, יש לך בעיות ללכת תקין. זה לא תקף ל-99% מהאוכלוסייה.
במקרים שמתאמנים מואשמים בכל מיני דברים ("אתה נופל אחורה כשאתה מתחיל ללמוד את הטכניקה"), מדובר על מאמנים שלא יודעים ללמד את התרגיל. כמו שצריך.

מה שאני אומר לא תקף ל-100% מהמקרים, אבל זה בהחלט הרוב המוחץ.
האם יש לך המלצה מיוחדת לשיטת אימון טכניקה לבנאדם שנופל אחורה בזמן ביצוע סקוואט LB או HB גם עם משקל גוף?

@Tank ,לגבי הפלטות מתחת לעקבים, @incin גם אמר לי בזמנו שזה לא רעיון טוב וגם נתן לי הסבר למה.

אני אשאל אותו שבוע הבא נראה מה הוא אומר. אני בכל זאת זוכר שלי זה עזר אבל אולי יש גם סיבות נגד

מתאמנים ששמים פלטות מתחת לעקבים בדר"כ מתרצים את זה בחוסר גמישות כשהסיבה היא שהם פשוט לא יודעים לעשות סקוואט ולשבת על העקבים (אין עם בעיה עם חוסר ידע, אבל דבר ראשון צריך להודות שאתה לא יודע משהו בשביל לתקן אותו).

מלבד בעיות אורתופדיות כגון גיד אכילס מקוצר אין שום סיבה לעשות סקוואט עם פלטות של 1.25 מתחת לעקבים - זה משריש הרגלי עבודה רעים, פוגע ביציבות ובאופן כללי לא מומלץ.

יש אצלנו ספרינטר שעושה סקוואטים תמיד על פלטות של 1.25, כבר ראיתי אותו יותר מפעמיים מועד ולוקח צעד קדימה בשביל לא ליפול כשהוא עולה מהבור.

האם יש לך המלצה מיוחדת לשיטת אימון טכניקה לבנאדם שנופל אחורה בזמן ביצוע סקוואט LB או HB גם עם משקל גוף?
צריך לראות מה קורה, כל מקרה לגופו. בדרך כלל כשמתאמן נופל אחורה פלג הגוף העליון שלו לא יהיה כפוף מספיק. אבל צריך לראות וידאו כדי להגיד באופן ספציפי. דרך אגב, ב"שיטת אימון" אני מאוד מקווה שאתה מתכוון ל"תיקון" ולא ל"תוכנית אימון לשיפור הטכניקה", כי רק הראשון באמת רלוונטי ומעשי, במיוחד כשמדובר על מתחיל.

• פותח/ת השרשור
אוקיי, אחרי 4 שעות של העלאת סירטונים, סוף סוף סיימתי להעלות את שלושת הסירטונים מהיום:

1. [40]סקוואט -
מצטער שהסירטון לא צולם מהצד כמו שצריך, ביקשתי מאיש מבוגר אחד שיצלם והוא התעקש על לצלם מהזווית הזאת בשביל שיראו גם את הצד השני של המוט..

2. [60] דדליפט - הסט הרגיל של הדדליפט(היה הסט האחרון):

סט לפני אחרון שבו עשיתי negative reps או לפחות ניסיתי וגם לפעמים pause באמצע העלייה/ירידה, (לפעמים פתאום נזכרתי בזה):

1. אתה עדיין יורד מהר, רד יותר לאט, אתה קורס למאטה.
2. הגב עדיין מתעגל, אתה צריך להוציא חזה החוצה בכל החזרות כדי שזה לא יקרה

חוץ מזה הסקוואט יותר טוב.

לגבי דד ליפט:
1. אל תעשה NEGATIVE REPS, אין בזה תועלת לשיפור טכניקה ובמשקלים גבוהים יותר זה יכול גם לפצוע אותך. פשוט אל תעשה את זה
2. בתחילת כל חזרה בדד ליפט תרד קצת יותר נמוך עם התחת ואז תעלה מהר למצב הרגיל כדי להכניס את עצמך לתאוצה שתעזור לך להמשיך להרים את המשקל יותר בקלות.

כל השאר לדעתי בסדר

• פותח/ת השרשור

לגבי דד ליפט:
1. אל תעשה NEGATIVE REPS, אין בזה תועלת לשיפור טכניקה ובמשקלים גבוהים יותר זה יכול גם לפצוע אותך. פשוט אל תעשה את זה
2. בתחילת כל חזרה בדד ליפט תרד קצת יותר נמוך עם התחת ואז תעלה מהר למצב הרגיל כדי להכניס את עצמך לתאוצה שתעזור לך להמשיך להרים את המשקל יותר בקלות.

כל השאר לדעתי בסדר
בסקוואט- בקשר ללהרים חזה למעלה :
מה אתה אומר על זה? יש לך cue שיותר יתאים בשבילי?

בדדליפט- לא ממש הבנתי את הקטע של הדדליפט אתה יכול לתת לי סירטוני של מישהו שעושה ככה? ומתי אני אדע להפסיק להרים את התחת ולהתחיל לדחוף את הריצפה?

אני אנסה לרדת יותר לאט בסקוואט באימון הבא,ולהמנע מnegative reps בדדליפט.
אני לא ממש מרגיש בסקוואט את ההתעגלות של הגב, אני דווקא הרגשתי בסטים היום שהגב בכלל לא עגול, יש לך עוד טיפים בשביל הגב?

מצטער יש לי אינטרנט מסריח עכשיו אז אני לא יכול לראות את הסרטון ששלחת לי.
יש לי אבל 2 סרטוני טכניקה ממש טובים לסקוואט ולדד ליפט, תראה אותם, תשאל שאלות אם יהיו, ואחרי זה תראה אותם עוד פעם ממש לפני אימון, תתרגל בבית על משקל גוף ואז תצלם סרטונים עוד פעם.

תראה את החלק של הLOW BAR

אם יש לך זמן פנוי תעבור על כל הערוץ שלו יש לו מלא סרטונים מועילים לשיפור טכניקות וסרטונים עם טיפים כלליים לאימונים ותרגילים מורכבים

• פותח/ת השרשור
מצטער יש לי אינטרנט מסריח עכשיו אז אני לא יכול לראות את הסרטון ששלחת לי.
יש לי אבל 2 סרטוני טכניקה ממש טובים לסקוואט ולדד ליפט, תראה אותם, תשאל שאלות אם יהיו, ואחרי זה תראה אותם עוד פעם ממש לפני אימון, תתרגל בבית על משקל גוף ואז תצלם סרטונים עוד פעם.

תראה את החלק של הLOW BAR

אם יש לך זמן פנוי תעבור על כל הערוץ שלו יש לו מלא סרטונים מועילים לשיפור טכניקות וסרטונים עם טיפים כלליים לאימונים ותרגילים מורכבים

כן אני מכיר את הסירטונים, ראיתי את של אלן מספר פעמים וגם עוד הרבה סירטונים מהערוץ שלו, טוב אני מניח שאני אעבור על הסירטונים שוב.

בכל מקרה, כשתוכל לעבור על הסירטון ששלחתי אם אתה יכול בבקשה תעבור עליו ותענה לי בקשה לל"להרים חזה".

כן אני מכיר את הסירטונים, ראיתי את של אלן מספר פעמים וגם עוד הרבה סירטונים מהערוץ שלו, טוב אני מניח שאני אעבור על הסירטונים שוב.

בכל מקרה, כשתוכל לעבור על הסירטון ששלחתי אם אתה יכול בבקשה תעבור עליו ותענה לי בקשה לל"להרים חזה".
סבבה, למרות שבשאלות כאלה ספציפיות אני מעדיף שהחברה המקצוענים בפורום יביאו לך תשובות. אני עדיין דיי חובבן ולא שולט בעצמי בטכניקה ברמות הקטנות האלה. אם אתה רוצה תראה סרטון סקוואט שלי שאמרו לי עליו שהוא יחסית בסדר אולי זה יעזור לך:
https://www.lbs.co.il/threads/64355/

• פותח/ת השרשור
סבבה, למרות שבשאלות כאלה ספציפיות אני מעדיף שהחברה המקצוענים בפורום יביאו לך תשובות. אני עדיין דיי חובבן ולא שולט בעצמי בטכניקה ברמות הקטנות האלה. אם אתה רוצה תראה סרטון סקוואט שלי שאמרו לי עליו שהוא יחסית בסדר אולי זה יעזור לך:
https://www.lbs.co.il/threads/64355/

סבבה, ראיתי את הסירטון של הסקוואט שלך ואני עדיין לא ממש מצליח להבין בסירטון שלי איך הגב שלי מתעגל אבל כמו שאמרת אני אחכה לתשובות מהחברה המקצוענים פה 😃

אוקיי, אחרי 4 שעות של העלאת סירטונים, סוף סוף סיימתי להעלות את שלושת הסירטונים מהיום:

1. [40]סקוואט -
מצטער שהסירטון לא צולם מהצד כמו שצריך, ביקשתי מאיש מבוגר אחד שיצלם והוא התעקש על לצלם מהזווית הזאת בשביל שיראו גם את הצד השני של המוט..

2. [60] דדליפט - הסט הרגיל של הדדליפט(היה הסט האחרון):

סט לפני אחרון שבו עשיתי negative reps או לפחות ניסיתי וגם לפעמים pause באמצע העלייה/ירידה, (לפעמים פתאום נזכרתי בזה):

@stitch @yujinius @Moran W
עידכנתי עם הסירטונים, יש לכם עצות בשבילי לטכניקה?

לדעתי נראה טוב סך הכל גם הסקוואט וגם הדדליפט. בסקוואט אולי באמת כדאי לרדת טיפה יותר לאט ומבוקר.
בדדליפט אני חושב שהמצב ההתחלתי הוא טוב ואין צורך להוריד ישבן יותר למטה בסטאפ. אני מניח שאין לך במכון פלטות עגולות של 20? אם יש אז שים אותם, כי אלה ממש לא נוחות (בטח שמת לב). ואני מסכים עם טנק שלא צריך לעשות חזרות שליליות בדדליפט.

הוציא לי את המילים מהפה. רד יותר לאט, ותקפיד על גב יותר ישר.
בנוסף - רשמתי לך לשלוח ברכיים החוצה, קצת מעבר לקו הנעליים. לא עשית את זה.
יש שיפור - תמשיך לשפר את הקטע של הגב, ונמשיך שוב משם.

בדדליפט - חזרות שליליות כן יכולות לעזור לדעתי, כמובן שבמשקל קל. תן סט מיוחד רק לזה, בלי להגיע לרצפה.
אני הייתי עושה את החימום בחזרות שליליות, כדי להאריך את ההמסטרינג ולהתרגל להחזיק גב ישר.
לגבי החלק הרלוונטי:
תרים טיפה ישבן, הוא נמוך מדי. תוך כדי תזיז כתפיים טיפה קדימה, שיהיו לפני המוט ולא מעליו.

תרים טיפה ישבן, הוא נמוך מדי. תוך כדי תזיז כתפיים טיפה קדימה, שיהיו לפני המוט ולא מעליו.
בילבלנו את הבחור, אחד אומר תוריד תחת אחד אומר תרים ואחד אומר תשאיר 😃 מסכים לגבי הכתפיים, עכשיו שראיתי שוב באמת כדאי שיהיו קצת לפני המוט, כנראה שצריך לרים ישבן קצת בשביל זה

בילבלנו את הבחור, אחד אומר תוריד תחת אחד אומר תרים ואחד אומר תשאיר 😃
אה? 😲 מי אמר להוריד, ולמה?
לדעתי בסרטון למעלה זה בסדר, בסרטון השני טיפטיפה נמוך מדי, אבל אולי זה נראה לי כך רק בגלל מצב הכתפיים. שישפר את הכתפיים, ואז נראה.

בתחילת כל חזרה בדד ליפט תרד קצת יותר נמוך עם התחת
בדדליפט אני חושב שהמצב ההתחלתי הוא טוב ואין צורך להוריד ישבן יותר למטה בסטאפ
תרים טיפה ישבן, הוא נמוך מדי.
אה? 😲 מי אמר להוריד, ולמה?
לדעתי בסרטון למעלה זה בסדר, בסרטון השני טיפטיפה נמוך מדי, אבל אולי זה נראה לי כך רק בגלל מצב הכתפיים. שישפר את הכתפיים, ואז נראה.
אני הסתכלתי על הסרטון למעלה, והכתפיים ממש מעל המוט, וכנראה בשביל שייו קדימה הוא צריך להרים טיפה ישבן, בגלל זה הסכמתי איתך, מצב הכתפיים 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית