הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה של סקוואט + תוכנית לתיקון ושיפור טכניקת דדליפט

Shtreimel

משתמש קבוע
1,115
276
נק' מוניטין:
635
1,115
276
אני המון זמן מנסה לשפר את הטכניקה של הסקוואט והדדליפט, הצבתי לעצמי מטרה, לשפר את הטכניקה של הדדליפט והסקוואט בצורה הכי טובה שאפשר לי בחופשת פסח הזאת ככה שאני אוכל לחזור להתקדם במשקלים בצורה האופטימלית לאחר פסח בלי לדאוג יותר מידי על הטכניקה עם SS.

אני ממש חופר פה על הטכניקה, אני עובד על זה מתחילת השנה, צפיתי בכל כך הרבה סירטונים שוב ושוב, קראתי המון מאמרים ולקחתי כמה אימונים אישיים של עבודה על הטכניקה עם אחד מהמנהלים פה, ועדיין יש לי בעיות שממש מפריעות לי בתרגילים.

1. סקוואט-
אני מחפש מה לא נכון בטכניקה של הסקוואט שלי, ואיך לתקן את זה, אז:
רואים שבחזרות הראשונות אני מנסה להילחם נגד הגוד מורנינג, אבל אני לא ממש מצליח בחזרות יותר מתקדמות של הסטים, אתם יכולים לתת לי עצות מה לשנות על מנת לשפר את הטכניקה (בעיקר את הגוד מורנינג)?

כמה (משקל/סטים/חזרות) לעשות באימון הבא (שמתחשבים בזה שאני אנסה לשנות את הטכניקה בשביל לשפר אותה? (עשיתי באימון האחרון 3x5 של 72.5 ואני בSS)

סט עבודה שני:

סט עבודה שלישי:

2. דדליפט-

אני מנסה לתקן את הטכניקה שלי, החלטתי שאימון הבא אני אנסה לעשות את המשקל הכי גבוה שאני יכול ל5 חזרות כל עוד אני שומר על טכניקה טובה, ומשם אני אתקדם כל אימון ב10 קילו (תוך כדי להעלות כל אימון סירטון של הסט על מנת לבדוק שהטכניקה מספיק טובה).

מה אתם אומרים על התוכנית לשיפור טכניקה? (אני אעלה מחר סירטון חדש מהאימון על פי מה שתגיד לי לעשות)
יש לכם הצעות לדרך אחרת?

מצטער על כל השאלות, וחג שמח לכולם! 😃

לפרוטוקול ניסיתי ממש חזק לכווץ את הישבן וזה מה שיצא
אני אקדיש את סוף השבוע הקרוב לעבודה על זה וללמוד את הכיווץ בגב כמו שצריך עם השיטה שכתבת לפני כמה עמודים של הלשכב על הריצפה, אם ביום שני עדיין אני לא יראה שיפור, נראה לך שכדי לי לנסות שוב אימון אישי?
תלוי בך. תעשה מה שאנחנו אומרים - לא תצטרך. לא תעשה - אולי דרך זה שתשלם למישהו תרגיש מחויב לעשות. אם זה מה שיעזור, אני ו- @Tank נשמח לקחת את הכסף שלך 🤡

תלוי בך. תעשה מה שאנחנו אומרים - לא תצטרך. לא תעשה - אולי דרך זה שתשלם למישהו תרגיש מחויב לעשות. אם זה מה שיעזור, אני ו- @Tank נשמח לקחת את הכסף שלך 🤡

הבנתי, תודה רבה על הכנות.
אני אנסה לעבוד כמה שיותר עם משקל גוף על כל הcues שקיבלתי ממכם ככה שאני אוכל להפציץ עם הטכניקה באימון הקרוב.
קצת קשה לי עדיין להבין כמה בדיוק התחת צריך להיות גבוה אבל אני אנסה להבין את זה תוך כדי עבודה על הטכניקה בבית.

אני אנסה לעבוד כמה שיותר עם משקל גוף על כל הcues שקיבלתי ממכם ככה שאני אוכל להפציץ עם הטכניקה באימון הקרוב.
קצת קשה לי עדיין להבין כמה בדיוק התחת צריך להיות גבוה אבל אני אנסה להבין את זה תוך כדי עבודה על הטכניקה בבית.
בהצלחה 😃
הפסקתי להגיב פה כי @stitch גם ככה מסביר הכל הרבה יותר טוב ממני אז אין לי עוד מה להוסיף 😉

תשב כמו הבחור בתמונה שהעליתי. תדאג להיות מתחת למקביל, תשב יחסית זקוף, תוציא ישבן החוצה ותקמר גב - ואז תסתכל במראה. יודע מה, גם תצלם את זה. שנראה איך זה נראה מהצד. רק אחר כך תעשה סקוואט, ובשביל שלא תבין רק בבית ששוב פספסת - לפני הסט הבא תראה את הסרטון ותבדוק אם באמת הגב מוקשת, אם הברכיים בחוץ, אם הישבן "יושב" על כסא דמיוני שנמצא קצת רחוק, אם הגב נופל בגוד מורנינג, אם הירידה נשלטת או קורסת. ותתקן בסט שאחרי.

תשב כמו הבחור בתמונה שהעליתי. תדאג להיות מתחת למקביל, תשב יחסית זקוף, תוציא ישבן החוצה ותקמר גב - ואז תסתכל במראה. יודע מה, גם תצלם את זה. שנראה איך זה נראה מהצד. רק אחר כך תעשה סקוואט, ובשביל שלא תבין רק בבית ששוב פספסת - לפני הסט הבא תראה את הסרטון ותבדוק אם באמת הגב מוקשת, אם הברכיים בחוץ, אם הישבן "יושב" על כסא דמיוני שנמצא קצת רחוק, אם הגב נופל בגוד מורנינג, אם הירידה נשלטת או קורסת. ותתקן בסט שאחרי.
אני אעלה בסוף שבוע תמונה כמו שאמרת.
אני אנסה כמה שיותר חזק להקפיד על הטכניקה, ויאללה אני משפר כבר את הטכניקות 😣

אחרי חימום ואימון על הכיווץ גב, זה מה שהצלחתי לעשות, ירדתי בעמידה צרה כמו שצריך עם כיווץ גב הכי חזק שהצלחתי תוך כדי ניסיון לשמור על כל הcues האחרים עד עכשיו -

קבצים מצורפים

• IMAG0733.jpg
    IMAG0733.jpg
    KB 45 · צפיות: 107
אחרי חימום ואימון על הכיווץ גב, זה מה שהצלחתי לעשות, ירדתי בעמידה צרה כמו שצריך עם כיווץ גב הכי חזק שהצלחתי תוך כדי ניסיון לשמור על כל הcues האחרים עד עכשיו -
הייתי רוצה עוד עוד טיפה ברכיים החוצה וקשת בגב, אבל גם זה בסדר גמור.
זה כמובן לא המנח של הסקוואט, כי אם יהיה לך מוט על הגב הוא לא יהיה מעל מרכז כף הרגל. אבל זה כדי להכניס לראש את העקרונות.
עכשיו תדאג לשלב אותם בסקוואט.

זה כמובן לא המנח של הסקוואט, כי אם יהיה לך מוט על הגב הוא לא יהיה מעל מרכז כף הרגל. אבל זה כדי להכניס לראש את העקרונות.
ניסיתי להחזיק את הקשת כמה שיכולתי.. אמשיך לעבוד על הקשת ועל לדחוף את הברכיים החוצה.. 😃

אם היה לי ספק בעצמי בפעמים הקודמות שאני לא מנסה מספיק חזק לכווץ את הגב ולהוציא את הברכייה והכל כמו שצריך, או אפילו להחזיק את הגב חזק בדדליפט ולהיות נעול ומכווץ לפי מה שאמרתם לי, אני הפעם יכול להבטיח לך שניסיתי הכי חזק שלי, אך עדיין הטכניקה 👎

סקוואט:

דדליפט:

שמתי לב שבחלק מהחזרות התחלתי נמוך מידי, אבל לא נמוך כמו פעם, אני מניח שלאט לאט אני אבין את הגובה שבו התחת לא עולה לפני הניתוק של המוט.

שכחתי לחתוך את הסירטון,
הראשון מתחיל ב0:20

סט אחרון
, בחזרה האחרונה אני לא בטוח אם מישהו הפיל לי את הפלאפון או שזה מהנפילה של המוט..
רואים שבחזרות האחרונות הגב מתעגל, אני ממש מאוכזב מעצמי, ניסיתי להחזיק את הגב ולשמור על מה שאמרת לי ממש חזק.
מתחיל ב 0:26

@stitch אין עוד שום דרך אלטרנטיבית להתקדם או לתקן את ההרמות?
הסקוואט והדדליפט עדיין כל כך נוראים? (אם כן, אין צורך לחזור על כל הnotes שאמרתה לי כבר, אני חוזר עליהם כבר כמעט על בסיס יומי..)

שמתי לב שתייגתי אותך כבר, אבל ראיתי בנושאים ישנים שיש לך המון ידע בהרמות וחשבתי שאולי תוכל לעזור לי שוב, @Beast and cheat

אני לא יודע כבר מה לעשות, בכל מקרה, תודה רבה לכולם על כל העזרה עד עכשיו 😃

נערך לאחרונה:
מה אתה רוצה, ריבונו של עולם, עד שיש שיפור אתה מאוכזב?
הסקוואט צריך עוד טיפה יישור בגב, אבל butt wink יש להמון מאמנים, תנסה לעשות מתיחות להמסטרינג - וזה גם יבוא עם האימונים של הסקוואט והדדליפט.
סופסוף אין שום קריסה, ירדת בשליטה, רוב הזמן הגב היה ישר. עוד טיפה שיפור צריך למטה - תשתדל לשמור על חזה קצת יותר גבוה, וגב תחתון קצת יותר מכווץ - אני יודע שהשתדלת, תשתדל יותר, וזה ישתפר. מבטיח.

דדליפט יש קצת התעגלות, אבל משתפר. תקפיד על כתפיים יותר קדימה, לפני המוט.

סה"כ יש שיפור לא קטן, תתעודד.

מה אתה רוצה, ריבונו של עולם, עד שיש שיפור אתה מאוכזב?
הסקוואט צריך עוד טיפה יישור בגב, אבל butt wink יש להמון מאמנים, תנסה לעשות מתיחות להמסטרינג - וזה גם יבוא עם האימונים של הסקוואט והדדליפט.
סופסוף אין שום קריסה, ירדת בשליטה, רוב הזמן הגב היה ישר. עוד טיפה שיפור צריך למטה - תשתדל לשמור על חזה קצת יותר גבוה, וגב תחתון קצת יותר מכווץ - אני יודע שהשתדלת, תשתדל יותר, וזה ישתפר. מבטיח.

דדליפט יש קצת התעגלות, אבל משתפר. תקפיד על כתפיים יותר קדימה, לפני המוט.

סה"כ יש שיפור לא קטן, תתעודד.
תודה רבה על העידוד והמשוב.

היום עבדתי בסקוואט ובדדליפט עם קצת יותר משקל, בסקוואט צילמתי סט אחד עם 60 ובדדליפט ניסיתי פעם אחת 100 לשלישייה בשביל לראות אם הטכניקה מתפרקת במשקלים כבדים יותר. (רואים את זה בעיקר בדדליפט הכבד)

סקוואט:
(45)סט קל:

(60)סט כבד:

דדליפט:

(80)סט קל:

(100)סט כבד:

דברים ששמתי לב אליהם:
שמתי לב שבחלק מהחזרות בסט הכבד התחת עלה לפני הגב, להבא אשפר את זה ספציפית.
עוד משהו בדדליפט, שוב אני יורד לאט יחסית, פעם הבאה אני ארד יותר מהר ובלי שאני אצטרך לעבור את הברכיים.

@stitch

היום עבדתי בסקוואט ובדדליפט עם קצת יותר משקל, בסקוואט צילמתי סט אחד עם 60 ובדדליפט ניסיתי פעם אחת 100 לשלישייה בשביל לראות אם הטכניקה מתפרקת במשקלים כבדים יותר. (רואים את זה בעיקר בדדליפט הכבד)

סקוואט:
(45)סט קל:

(60)סט כבד:

דדליפט:

(80)סט קל:

(100)סט כבד:

דברים ששמתי לב אליהם:
שמתי לב שבחלק מהחזרות בסט הכבד התחת עלה לפני הגב, להבא אשפר את זה ספציפית.
עוד משהו בדדליפט, שוב אני יורד לאט יחסית, פעם הבאה אני ארד יותר מהר ובלי שאני אצטרך לעבור את הברכיים.

@stitch

אל תסמוך עלי מילה במילה אבל גב זקוף אחי.. רואים שיפור לפי הסרטונים הקודמים אבל בסרטון האחרון עוד פעם ירדה הטכניקה, תמשיך ככה עם משקלים גבוהים בטוח תפצע.

אל תסמוך עלי מילה במילה אבל גב זקוף אחי.. רואים שיפור לפי הסרטונים הקודמים אבל בסרטון האחרון עוד פעם ירדה הטכניקה, תמשיך ככה עם משקלים גבוהים בטוח תפצע.
לצערי הרב נאלץ להסכים עם הבחור פה. הייתה לך טכניקה כל כך טובה בסרטונים הקודמית ועכשיו בסקוואט הזה כאילו שחזרת למקור וכל הבעיות הקודמות של הקריסה והגב העגול חזרו.

כן, אנחנו עושים צעד קדימה, צעד אחורה. הפעם הקודמת היתה יותר טובה, ושוב יש קצת קריסה, גב קצת עגול, חזה לא מספיק זקוף, הדדליפט שוב עם כתפיים אחורה מדי ואגן נמוך מדי. אולי באמת כדאי שתקח סשן או שניים עם מאמן אישי, יש פה לא מעט שתוכל לקבוע אצלם.

כן, אנחנו עושים צעד קדימה, צעד אחורה. הפעם הקודמת היתה יותר טובה, ושוב יש קצת קריסה, גב קצת עגול, חזה לא מספיק זקוף, הדדליפט שוב עם כתפיים אחורה מדי ואגן נמוך מדי. אולי באמת כדאי שתקח סשן או שניים עם מאמן אישי, יש פה לא מעט שתוכל לקבוע אצלם.
הוא לא אמר לך שהוא כבר עשה 3 אימונים אישיים?

הוא לא אמר לך שהוא כבר עשה 3 אימונים אישיים?
הוא רשם שפעם הוא עשה, אני לא יודע עם מי. אולי עכשיו, אחרי שבחלק מהסרטונים היתה התקדמות יפה, הוא ימצא מאמן אחר שיקח אותו בידיים.

לפי מה שרואים בסרטונים האחרונים הוא מוציא את התחת החוצה בתחילת החזרה אבל לא שומר על גב זקוף איפשהו באמצע הירידה הכול מתפקשש.
פשוט לשמור על גב זקוף שיעבוד עם מוט ריק מצידי רק שיתרגל לזה שהוא חייב גב זקוף וחזה למעלה כול החזרה.

@stitch
סקוואט: אתה לא יורד לבור, אתה נופל. אתה חייב לרדת מכווץ יותר ובשליטה, זה גם יעזור לך לשמור על הגב.
לדעתי טיפ לתיקון שיכול לעזור לך: כרגע אתה מתחיל את התנועה מהאגן. תנסה להתחיל את התנועה מהברכיים ואז להתיישב אחורה.

דדליפט: לא מספיק מתוח וזקוף בסטאפ. תנסה להתחיל עם אגן יותר גבוה (יותר כיפוף באגן ופחות בברך), ואולי גם לצמצם קצת עמידה.

שלנו, עוגה חצי אפוייה.
כל העוגה מבוססת על שוקולד מריר מומס שמעורבב

לצערי הרב נאלץ להסכים עם הבחור פה. הייתה לך טכניקה כל כך טובה בסרטונים הקודמית ועכשיו בסקוואט הזה כאילו שחזרת למקור וכל הבעיות הקודמות של הקריסה והגב העגול חזרו.

סקוואט: אתה לא יורד לבור, אתה נופל. אתה חייב לרדת מכווץ יותר ובשליטה, זה גם יעזור לך לשמור על הגב.
לדעתי טיפ לתיקון שיכול לעזור לך: כרגע אתה מתחיל את התנועה מהאגן. תנסה להתחיל את התנועה מהברכיים ואז להתיישב אחורה.

דדליפט: לא מספיק מתוח וזקוף בסטאפ. תנסה להתחיל עם אגן יותר גבוה (יותר כיפוף באגן ופחות בברך), ואולי גם לצמצם קצת עמידה.

תודה רבה כולם, קצת מבאס שכל פעם אני חוזר קצת אחורה..

מכירים מאמנים טובים באיזור כרמיאל? (הכי רחוק שאני אוכל להגיע זה חיפה)

חושבים שאני אוכל להיסתדר על הטכניקה מספיק סבירה בשביל להתקדם במשקלים באימון אחד עם המאמן ואז עוד אימון אחד לבד?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית