ייעוץ אימון יתר?

• פותח/ת השרשור Snir_y
  • פורסם בתאריך
מצב
השרשור נעול

Snir_y

משתמש קבוע
1,894
0
נק' מוניטין:
215
1,894
0
כמו שכולם כבר יודעים בטח, אני מתאמן SS והגעתי כבר למשקלים כבדים מאד.
בשבוע האחרון אני מרגיש תשוש ולא מצליח לעלות מאימון לאימון במשקלים כמעט ומסיים את האימון סחוט. מעבר לזה, אני גם מגיע לאימון עייף על אף שאני ישן לפחות 7-8 שעות כל לילה.

האם זה יכול להצביע על אימון יתר? אפילו פעילויות סטנדרטיות כמו לעלות במדרגות נהיות לי מעמסה אחרי כל האימונים וגם בימי מנוחה בין אימון לאימון.

נשאר לי עוד אימון אחד השבוע - מחר.
אשמח לעצות!

כמו שכולם כבר יודעים בטח, אני מתאמן SS והגעתי כבר למשקלים כבדים מאד.
בשבוע האחרון אני מרגיש תשוש ולא מצליח לעלות מאימון לאימון במשקלים כמעט ומסיים את האימון סחוט. מעבר לזה, אני גם מגיע לאימון עייף על אף שאני ישן לפחות 7-8 שעות כל לילה.

האם זה יכול להצביע על אימון יתר? אפילו פעילויות סטנדרטיות כמו לעלות במדרגות נהיות לי מעמסה אחרי כל האימונים וגם בימי מנוחה בין אימון לאימון.

נשאר לי עוד אימון אחד השבוע - מחר.
אשמח לעצות!

א. כמה זה כבדים מאוד
ב. כמה זמן אתה כבר בתכנית?

• פותח/ת השרשור
אתה אמרת לי לא לחשוב על אוכל אז אני פשוט אוכל בלי לחשוב הרבה, לא מעמיס אבל גם לא אוכל מעט מדי לדעתי.. כבר הגעתי אני חושב לסביבות ה-2000 קלוריות.
כשהייתי אוכל פחות לא הייתי מרגיש ככה.
אני בתוכנית SS כבר כמעט חודשיים לדעתי, הסקוואט שלי ל-3X5 הוא 125LBS (כ-55 קילו)
הבנץ' 100LBS (כ-50 קילו)
והדדליפט 150LBS (כ-65 קילו)

המימדים שלי קטנים בגלל זה המשקלים הנ"ל עלולים להשמע זעירים.

אתה אמרת לי לא לחשוב על אוכל אז אני פשוט אוכל בלי לחשוב הרבה, לא מעמיס אבל גם לא אוכל מעט מדי לדעתי.. כבר הגעתי אני חושב לסביבות ה-2000 קלוריות.
כשהייתי אוכל פחות לא הייתי מרגיש ככה.
אני בתוכנית SS כבר כמעט חודשיים לדעתי, הסקוואט שלי ל-3X5 הוא 125LBS (כ-55 קילו)
הבנץ' 100LBS (כ-50 קילו)
והדדליפט 150LBS (כ-65 קילו)

המימדים שלי קטנים בגלל זה המשקלים הנ"ל עלולים להשמע זעירים.
לא יודע למה מחקו לי ת'הודעה אבל אני אכתוב שוב - אתה מגביל את עצמך לאכול ב4 שעות ביום בערך, איך אתה - 50-60 קילו מצפה להגיע לכמות רצינית של אוכל ככה? אתה צריך לאכול כל הזמן גם כשאתה רעב וגם כשלא.

וצריך ללמוד לחיות עם DOMS ותשישות.

• פותח/ת השרשור
קודם כל זה יותר 8-10 שעות..
אני לא מוצא את עצמי צריך יותר מהטווח הזה כדי לאכול, תחשוב שאתה אוכל ארוחה אחרונה שעתיים לפני שאתה הולך לישון, ישן עוד 8 שעות לפחות ואחרי שעתיים אוכל ארוחה ראשונה..
זה נורמלי לגמרי מצד אחד.
מצד שני, נשאר לך הטווח שאתה אוכל בו, אז זה יוצא שאתה לא מתעסק באוכל ויש לך טווח לאכול בו כמה שצריך..

תעשה מה שבא לך, כשאתה צריך לאכול בלי חשבון להגביל את עצמך לטווח שעות נשמע לי מטומטם.

There is no such thing as over-training, just under-eating.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קודם כל זה יותר 8-10 שעות..
אני לא מוצא את עצמי צריך יותר מהטווח הזה כדי לאכול, תחשוב שאתה אוכל ארוחה אחרונה שעתיים לפני שאתה הולך לישון, ישן עוד 8 שעות לפחות ואחרי שעתיים אוכל ארוחה ראשונה..
זה נורמלי לגמרי מצד אחד.
מצד שני, נשאר לך הטווח שאתה אוכל בו, אז זה יוצא שאתה לא מתעסק באוכל ויש לך טווח לאכול בו כמה שצריך..

אתה לא אוכל רק כי אתה רעב , אתה אוכל כדי לתמוך בגוף שלך .
בלי אוכל אתה לא תגדל לא מבחינת גובה ולא מבחינת מסה .

• פותח/ת השרשור
אבל אי אפשר לאכול כל הזמן כל היום.. במיוחד כשלא רעבים.
גם תבינו שבאתי מרקע קצת שונה של רזון, אני לא רזה מטבעי.. ירדתי בערך 30 קילו בצורה מאד לא מבוקרת (ותוסיפו לזה הפרעות אכילה) לפני שנכנסתי לעסק הזה.

אבל אי אפשר לאכול כל הזמן כל היום.. במיוחד כשלא רעבים.
גם תבינו שבאתי מרקע קצת שונה של רזון, אני לא רזה מטבעי.. ירדתי בערך 30 קילו בצורה מאד לא מבוקרת (ותוסיפו לזה הפרעות אכילה) לפני שנכנסתי לעסק הזה.

אפשר אבל זה לא קל .
השאלה אם אתה רוצה להתקדם או לתת תירוצים , בחיים שום דבר לא בא בקלות .

• פותח/ת השרשור
אין ספק שאני רוצה להתקדם.. אבל השאלה אם זה באמת נובע ממחסור במזון?
2000 קלוריות~~ לנתונים שלי זה לא מספיק כדי להתאושש מהאימונים?

כנראה שלא , על פי התיאור שלך .

מצטער אבל קודם כל אתה לא עובד כבד
לעשות סקוואט פחות ממשקל גוף זה ממש לא כבד, זה super-duper-lightweight

דבר שני, 2000 קלוריות כדי להתאושש מספיקות למישהו ששוקל 40 קילו.
אם אתה רוצה לאכול כמו מישהו ששוקל 40 קילו אתה תראה כמו מישהו ששוקל 40 קילו, וסופו של דבר אתה גם תשקול 40 קילו.

בכלל, לדעתי צריך לעשות כלל ברזל, מי שעושה ss ובכלל מי שרוצה לעלות במאסה, בלי קשר למשקל גוף, שלא יחשוב אפילו על לרדת מ3000

• פותח/ת השרשור
תקרא את הנתונים.. אני שוקל 50-50.5
הסקוואט הוא כ-55 קילו אז אני עושה יותר ממשקל גוף.
מעבר לזה, אני עושה סקוואט מלא עד הרצפה - אני די בטוח שיותר מחצי מהאנשים פה עושים סקוואט חלקי או עד 90 מעלות כמו שכתוב בספרים.

תקרא את הנתונים.. אני שוקל 50-50.5
הסקוואט הוא כ-55 קילו אז אני עושה יותר ממשקל גוף.
מעבר לזה, אני עושה סקוואט מלא עד הרצפה - אני די בטוח שיותר מחצי מהאנשים פה עושים סקוואט חלקי או עד 90 מעלות כמו שכתוב בספרים.

חלש הוא מישהו שלא עושה סקוואט של לפחות פי 1.5 ממשקל גוף, זה א'.

דבר שני, אם אתה שם atg squat מול רבע סקוואט ברור שעדיף atg, אבל כשיורדים עד כדי כך נמוך זה יותר מדי בעייתי לשמור על עצמך מכווץ ולשמור על הזוית עם הגב.
hips dropping below parallel ומטה זה סקוואט מלא.

וחוץ מזה, אתה לא אוכל מספיק.
גם ב50 קילו 2000 קלוריות לא מספיקות, הגוף צריך המון קלוריות כדי להתאושש בתכנית הזאת.

• פותח/ת השרשור
אז מה אתה מציע למעשה?
אתה רושם שהתחת צריך להיות מתחת לברכיים בישיבה.. זה מה שאני עושה, וכמו שאמרתי זה כמעט נוגע ברצפה..
ועם משקלים כמו שאני עושה עם הגודל הזעיר שלי זה מאד קשה לעלות מאימון לאימון במשקל.

יש הבדל בין Below parallel לבין "כמעט נוגע ברצפה" וכשמגיעים לגבול היכולת הנוכחית, זה הבדל עצום.
אל תרד כל כך נמוך וכך תוכל להמשיך לעלות במשקלים.
בנושא התזונה: אני מבין את החשש שלך שתוסיף את כל המשקל המיותר שהורדת, אבל אתה חושש כל כך, עד שזה פוגע לך בבניית מסת שריר נקייה (בנוסף למסת שומן, כמובן). אני מציע שתוסיף קלוריות בהדרגה: 100-200 קלוריות (ביום) ותראה איך זה משפיע עליך; אם אני זוכר נכון, אתה בגיל ההתבגרות, שבו אתה נהנה מכמות מטורפת של הורמון גדילה וטסטסטרון (או שזה אותו הדבר?), כך שאתה יכול לגדול במסת שריר בצורה מדהימה, אבל שוב, רק בתנאי שתתן לגוף שלך את הכמות הנחוצה של קלוריות.

לא מקטינים את טווח התנועה בגלל שמרגיש קצת כבד. בטח לא ב50 קילו. אם יש בעיה בביצוע פותרים אותה, אבל זה עניין אחר.

לבחור ששאל - דלג על האימון של מחר ותאכל טוב בסופ"ש (ובאופן כללי) ויהיה בסדר.

אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
אין מה לעשות כדי לגדול ותהקדם צריכים לאכול, לפעמים גם בכוח, ובכלל אם אתה לא רעב ב SS ז"א שעצימות האימונים שלך שואפת ל-0 ואתה לא דוחף את עצמך מספיק חזק ויכול לעלות עוד עשרות אחוזים במשקלים בתרגילים אבל אתה מפחד.

אני לא מתכוון שהוא יירד 5 סנטימטרים, אלא ייוותר על כיפוף מקסימלי של הברכיים ויסתפק ב"מתחת למקביל".

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית