הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע העמסת פחמימות למען איבוד שומן מקסימלי - מאמר חדש בפורטל!

Ziv Aricha

משתמש מתחיל
140
23
נק' מוניטין:
398
140
23
קראתי רק את השורה הראשונה ורשום:
"עיקרון פיתוח גוף קלאסי גרם לנשים עם עודף משקל לאבד 8 ק"ג של שומן טהור תוך 42 יום"

זה מאמר שמכוון לנשים בלבד או שאותו עיקרון פועל גם על גברים?

לכל הסוברים שהכל מסתכם בCalories In Calories Out
המאמר הזה מראה שלא תמיד כך הדבר

'במקרה הנ"ל החישוב של צריכה מול הוצאה קלורית אינו אופטימי מספיק. באופן מפתיע, במקום 3.1 ק"ג (המחושבים), הנשים השילו 8.04 ק"ג של שומן טהור. פי 2.6 יותר שומן מהצפי.'

וזה מראה שכל הסוברים בשיטת IIFYM והעיקר שזה מתאים לערכים כי קלוריה זה קלוריה ולא משנה מתי אוכלים העיקר שמגיעים לערכים אז
כאן יש הוכחה ברורה שלא תמיד הגוף עובד בצורה ישירה וקלוריות ממקורות מזון מסוימים ועיתויים שונים יכולים לשנות את כמות ומהירות הירידה\עליה בשומן.

לכל הסוברים שהכל מסתכם בCalories In Calories Out
המאמר הזה מראה שלא תמיד כך הדבר

'במקרה הנ"ל החישוב של צריכה מול הוצאה קלורית אינו אופטימי מספיק. באופן מפתיע, במקום 3.1 ק"ג (המחושבים), הנשים השילו 8.04 ק"ג של שומן טהור. פי 2.6 יותר שומן מהצפי.'

וזה מראה שכל הסוברים בשיטת IIFYM והעיקר שזה מתאים לערכים כי קלוריה זה קלוריה ולא משנה מתי אוכלים העיקר שמגיעים לערכים אז
כאן יש הוכחה ברורה שלא תמיד הגוף עובד בצורה ישירה וקלוריות ממקורות מזון מסוימים ועיתויים שונים יכולים לשנות את כמות ומהירות הירידה\עליה בשומן.
אין כאן הוכחה לכך שיש שוני במקור הקלוריה, וחוק שימור החומר והאנרגיה הוא עיקרון פיזיקלי-ולכן קלוריה לעולם תשאר קלוריה, שערכה קצת מעל 4KJ.

הדבר היחידי שהוכח כאן, זה שהעלאת קלוריות במהלך הדיאטה, מונעת מהגוף את תהליך האטת המטבוליזם אליו הוא מגיע, בלי שיטה זאת.

זה אומר שקלוריה היא עדין קלוריה, ואין יצירה יש מאין, רק שבסה"כ מי שעושה דיאטה רציפה, ללא תקופה של העלאת צריכה, יאט חילוף חומרים יותר, ולכן הגוף יתקשה בלהשיל עוד ממשקלו.

אשמח להבהרה,
רשום ש: "הנבדקות היו צריכות לעקוב אחר דיאטה המכילה 55% פחמימה, 25% חלבון, 20% שומן בצורה מדויקת במשך 11 ימי הדיאטה שצוינו קודם, ולאחריהם הגיעו 3 ימי האכילה החופשית בהם הן בחרו את האוכל ואת כמות הצריכה הקלורית",
כלומר אין פה העמסת פחמימה כפי שאני מכיר אותה..
האם התוכנית מתאימה למתאמנים? לא ראיתי איזכור לכך..

כיצד ניתן לבצע מניפולציות בתפריט

הערות:

1. "בהנחה כי גרעון של 7000 קלוריות גורע ק"ג אחד של שומן גוף" - בהנחה המקובלת יותר לפיה הקבוע הוא 7700 קלוריות התוצאות המתוארות הן עוד יותר מרשימות.

אבל-

2. למה צריך להניח את ההנחות האלה בכלל? המחקר עצמו כלל גם קבוצת ביקורת וגם קבוצה שעשתה דיאטה "רגילה", אפשר היה להראות את ההשואה בין הקבוצות (זאת, כמובן, הערה לכותבי הכתבה ב http://suppversity.blogspot.com ולא למתרגם/עורך/מלבה"ד). הנה מה שכתוב במחקר המקורי עצמו:
There was no significant difference in weight loss percent between groups CSD and CR during regimen days; however, at day 70 in which the study was finished, weight loss percent in group CSD was more than CR (5.79 ± 1.17 and 3.38 ± 1.4%, respectively; P < 0.05).
CSD היא הדיאטה עם העמסה, CR דיאטה "רגילה", וההפרש בסיום הניסוי היה 5.79-3.38 כלומר קצת פחות מ 2.5%. עדיין תוצאה מעניינת, אבל קצת פחות סנסציונית מהטענה "פי 2.6 יותר מהצפי". מסיבה כלשהי התוצאה הזאת ניתנה באחוזים ולא בק"ג אבל מאחר והמשקל הממוצע היה לארחוק מ-100 ק"ג זה פחות או יותר בק"ג. אם כבר מדברים על אותו "צפי", למה אין התיחסות לכך שגם בדיאטה רגילה התוצאות אינן מתאימות?

3. כל העסק הופך למעורפל עוד יותר כשמנסים להבין מה היה הגרעון הקלורי של הקבוצות. הנה, שוב מתוך המחקר:
"The required calorie per day was calculated by subtracting 45% of baseline intake for CSD group and 55% of baseline value for CR subjects" וזה ממש לא מסתדר עם ההגיון שלי - אם רוצים שהצריכה הקלוריות תהיה בערך שווה אצל שתי הקבוצות, אלה שעושים העמסה צריכים לאכול פחות בימי הדיאטה, וכאן זה הפוך. אם אני מבין נכון את המשפט שציטטתי, קבוצת הדיאטה הרגילה היתה בתנאים של דיאטה חריפה מדי - פחות מחצי הקלוריות שנדרשות לתחזוקה - ובאופן ניכר פחות מקבוצת העמסה , מה שמחזק את האמירה של יניב ריז מעלי. ואכן, הנה מה שקרה ל RMR של שתי הקבוצות:
upload_2015-3-29_12-18-18.png

שימו לב שהאפקט הולך ומצטמצם גם בקבוצת הדיאטה הרגילה, חבל שאין מעקב ארוך יותר. זאת הקבוצה שהתחילה מ RMR קצת גבוה יותר מהשניה וקיבלה הגבלות קלוריות יותר חמורות, כך שאפשר לצפות לתגובה חריפה יותר כפי שאכן רואים בגרף (הקו הכחול).

4. לכל העסק הזה הכניסו עוד פרמטר משונה: קבוצת ההעמסה קיבלה הנחיות לגבי שעות ההזנה היומית, קבוצת הדיאטה הרגילה לא. למה? לאיראנים (כן, זה מחקר שבוצע באיספהן) הפתרון.

5. קריטריון בחירת המועמדות פסל מועמדות שעשו איזושהי פעילות גופנית לא בסיסית לפני תחילת הניסוי, כך שקשה לחשוב על אוכלוסיה פחות דומה לאוכלוסיית הקוראים של המאמר.

6. לסיכום, לדעתי המסקנה הכי ברורה מהמחקר היא: גרעון קלורי חריף מדי עלול להאיט את קצב המטבוליזם. ייתכן שדיאטה לסירוגין עוזרת להקטנת האפקט הזה. וואו! מי היה מאמין.

ההפרש בין 3.38 ל 5.79 ק"ג הוא הרבה יותר מ-2.5%.
זה מה שקורה כשהם עוברים מק"ג לאחוזים, השד יודע למה. הקבוצות ירדו בהתאמה 5.79% ו 3.38% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהן, ומאחר והן התחילו עם משקל גוף די קרוב ל 100 ק"ג (95 ו 93 אם לדייק) זה גם בערך ההפרש בק"ג בין הקבוצות. חישבתי, וההפרש המדוייק הוא 2.2 ק"ג.

זה מה שקורה כשהם עוברים מק"ג לאחוזים, השד יודע למה. הקבוצות ירדו בהתאמה 5.79% ו 3.38% ממשקל הגוף ההתחלתי שלהן, ומאחר והן התחילו עם משקל גוף די קרוב ל 100 ק"ג (95 ו 93 אם לדייק) זה גם בערך ההפרש בק"ג בין הקבוצות. חישבתי, וההפרש המדוייק הוא 2.2 ק"ג.
זה לא חישוב נכון. אתה אמור לחשב את ההפרש של 3.38% ביחס ל-5.79% ולא את ההפרש בין שינהם. ה-5.79% זה קצת יותר משני שליש יותר מ 3.38%, לערך 70% יותר. המחקר לא אידאלי, אבל זה מה יש בנתיים לעולם המדע בהקשר של העמסת פחמימות. הצפי אני מניח מגיע מהורדה של חצי ק"ג בשבוע ולכן הם אמרו שהמשתתפים ירדו פי X מהצפי. הערכה של ה 7000 קל' ל-1 ק"ג שומן זה בשביל לא להתעסק עם מספרים מכוערים בחישוב סטטיסטי (כנראה) ובסכמה הכללית ה 100 קל' הנוספות הללו ליום הן חסרות משמעות.

זה לא חישוב נכון.
תלוי מה מנסים לחשב (לא מדובר על ההבדל האבסולוטי בין הקבוצות אלא על ההבדל בירידה כאחוז ממשקל הגוף). בכל אופן, מאחר ובינתיים טרחתי ועשיתי את החישוב בק"ג, אי הבהירות כבר לא מעניינת. ההפרש הממוצע בין הקבוצות הוא 2.2 ק"ג לטובת הקבוצה שעשתה העמסות (כלומר הן הורידו יותר).

במחקרים מנסים לראות מה ההפרש בין הקבוצות ולא מה ההפרש האבסולוטי בהתאם למשקל הגוף או הנתונים ההתחלתיים. אם קבוצה אחת ירדה ב 20% יותר משקל מהקבוצה השנייה, אז זה מוגדר כמשמעותי סטטיסטית ולכן כנראה פורסם כמחקר בג'ורנל מדעי לא רע (מדרג בינוני, אימפקט פקטור של לערך 3.0)
http://library.umassmed.edu/ebpph/top25.cfm

במחקרים מנסים לראות מה ההפרש בין הקבוצות ולא מה ההפרש האבסולוטי בהתאם למשקל הגוף
בסדר, את זה אני מבין ומקבל, כל עוד זוכרים על מה בדיוק מדובר. כפי שאתה יודע (אני מזכיר את זה לטובת אחרים) אם קבוצה אחת ירדה בשני גרם והשניה בגרם אחד, התוצאה יכולה להיות מובהקת סטטיסטית ואפשר לצאת עם כותרת מפוצצת ("הירידה הוכפלה!") ואכן לפעמים עושים את זה...

בסדר, את זה אני מבין ומקבל, כל עוד זוכרים על מה בדיוק מדובר. כפי שאתה יודע (אני מזכיר את זה לטובת אחרים) אם קבוצה אחת ירדה בשני גרם והשניה בגרם אחד, התוצאה יכולה להיות מובהקת סטטיסטית ואפשר לצאת עם כותרת מפוצצת ("הירידה הוכפלה!") ואכן לפעמים עושים את זה...
זה נקרא פוליטיקה במחקר. אם התוצאות לא יצאו כמו שרצית, אתה כותב אותן ככה שהן יצאו בהפרש גבוה ויהיו משמעותיות. אבל אז אתה מפרסם את המחקר שלך בג'ורנל סוג ג' ואנשים לא קוראים את המחקר שלך ובטח שלא מצטטים אותו במחקרים אחרים, מה שהופך אותו לחסר משמעות ובמקרה הטוב יקנה לך את ה PHD הנחשק.

המאמר שפורסם לפני שנה בערך על ידי @יהושע60
אני רק הגהתי את המאמר ההוא. הקרדיט מגיע ללייל מקדונלד שכתב אותו, ולארז יעקבי וליאור ר. שתרגמו ושיפרו...

בניגוד למאמר ההוא, שהיה רצוף בהוראות "עשה ואל תעשה" ומבוסס על מחקרים אחדים (עד כמה שאני זוכר. זה היה מזמן...) כאן המאמר מבוסס על מחקר אחד שהשווה דיאטה עם העמסה לדיאטה נטולת העמסה. ההבדל הכי גדול הוא שההעמסה עצמה שהיתה נושא המאמר ההוא כאן בכלל לא מפורטת ומוסברת, הנבדקות פשוט קיבלו הוראות כלליות לאכול מה שבא להן במשך 3 ימים מדי שבועיים.

בקיצור, כמעט בא לי לשאול אותך מה ההבדל בין Anabolizm ל Catabolizm (את המשותף אני יודע: שתיהן אינן מלים באנגלית).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית