הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ השרירים ביד

yanivk2

משתמש פעיל
389
9
נק' מוניטין:
9
389
9
היי.
קראתי מקודם שבנוסף לbiceps יש גם ברכיורדיאליס וברכיאליס ושבכפיפת מרפקים אחיזה של סופיניציה תעבוד על הדו ראשי, מיד פוזישן על ברכיורדיאליס ופרונציה על ברכיאליס. הבעיה שאני לא יודע מה באמת כל אחד מהשרירים האלה אז אני לא יודע מה אני רוצה לעשות.
מישהו יכול לשפוך לי קצת אור על הנושא? באופן כללי מה אתם ממליצים לי לעשות?

muscles-of-the-arm-flashcards.jpg
מקווה שהתמונה תעזור לך אם הבלאגן בראש .רברס קרלס ופטישים יהיו דומיננטיים יותר על ברכיאליס ופשיטות מרפקים רגילות יהיו יותר דומיננטיות על הראש השני בביספס (כמובן שיש עוד מיליון תרגילים לבייספס אבל זה מה שעולה עכשיו לראש)

טוב אני אסביר לך את התנועתיות בכופפי המרפק,

- ברכיאליס הוא שריר שמחובר לחלק המקובע של האמה ולכן הוא פועל בכל כפיפת מרפק ללא הבדל במנח כף היד.

- לבייספס הידוע יש הרבה תנועות שהוא מסוגל לבצע ביניהם
1. כפיפת מרפקים (כוחו מתחזק כשהולכים לסופינציה במנח כף היד)
2. הוא השריר העיקרי המבצע סופינציה, מה שאומר שהברגת בורג למשל זו תנועה עיקרית של הבייספס
3. סיוע בכפיפת כתף.

- ברכיורדיאליס הוא שריר מיוחד הוא אמנם בעל מסה קטנה מכופפי המרפק האחרים אבל הוא בעל יתרון מכני מובהק בגלל שהוא מושך את האמה ממקום מאוד קרוב לכף היד (כוחו גדל שמנח כף היד מתקרב למיד פוזישן)

לכן בכפיפת מרפקים בסופינציה השריר העיקרי יהיה הבייספס.
במיד פוזישן יהיה הברכיורדיאליס
בפרונציה הבייספס מנוטרל כמעט לחלוטין וכוחו של הברכיורדיאליס קטן אך עדיין נותן תמורה, מכל מקרה הברכיאליס יהיה השריר העיקרי בפרונציה.

אבל השאלה נשאלת היא מתי אני יוכל לעבוד על כולם בעצימות גבוהה והתשובה היא ה-W מהסיבה שהאמה אוחזת בין סופינציה למיד פוזישן דבר שנותן כוח גדול יחסית לשאר המנחים.

• פותח/ת השרשור
טוב אני אסביר לך את התנועתיות בכופפי המרפק,

- ברכיאליס הוא שריר שמחובר לחלק המקובע של האמה ולכן הוא פועל בכל כפיפת מרפק ללא הבדל במנח כף היד.

- לבייספס הידוע יש הרבה תנועות שהוא מסוגל לבצע ביניהם
1. כפיפת מרפקים (כוחו מתחזק כשהולכים לסופינציה במנח כף היד)
2. הוא השריר העיקרי המבצע סופינציה, מה שאומר שהברגת בורג למשל זו תנועה עיקרית של הבייספס
3. סיוע בכפיפת כתף.

- ברכיורדיאליס הוא שריר מיוחד הוא אמנם בעל מסה קטנה מכופפי המרפק האחרים אבל הוא בעל יתרון מכני מובהק בגלל שהוא מושך את האמה ממקום מאוד קרוב לכף היד (כוחו גדל שמנח כף היד מתקרב למיד פוזישן)

לכן בכפיפת מרפקים בסופינציה השריר העיקרי יהיה הבייספס.
במיד פוזישן יהיה הברכיורדיאליס
בפרונציה הבייספס מנוטרל כמעט לחלוטין וכוחו של הברכיורדיאליס קטן אך עדיין נותן תמורה, מכל מקרה הברכיאליס יהיה השריר העיקרי בפרונציה.

אבל השאלה נשאלת היא מתי אני יוכל לעבוד על כולם בעצימות גבוהה והתשובה היא ה-W מהסיבה שהאמה אוחזת בין סופינציה למיד פוזישן דבר שנותן כוח גדול יחסית לשאר המנחים.
מקווה שהתמונה תעזור לך אם הבלאגן בראש .רברס קרלס ופטישים יהיו דומיננטיים יותר על ברכיאליס ופשיטות מרפקים רגילות יהיו יותר דומיננטיות על הראש השני בביספס (כמובן שיש עוד מיליון תרגילים לבייספס אבל זה מה שעולה עכשיו לראש)
ואיפה נכנס העניין של שני הראשים בביספס?
ועוד שאלה, בW איפה להחזיק?
והאם המרפק צריך לא לזוז בכלל? ומה לגבי הגוף? לשאוף שגם הוא יזוז כמה שפחות?

תחזיק את המוט בצורה שהכי נוח לך. בזמן ביצוע התרגיל אל תזיז את המרפקים תשאיר אותם צמודים לגוף ואל תקבל ממונטום עם תנועות גוף תן לבייספס לעשות את העבודה ולא חלקים אחרים בגוף

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית