הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בגב העליון אחרי דדליפט

• פותח/ת השרשור Rhino
  • פורסם בתאריך

Rhino

מושעה
3,940
3,418
נק' מוניטין:
11,056
3,940
3,418
אתמול עשיתי 5x5 דדליפט, ובסט החמישי בחזרה השלישית הרגשתי באמצע העלייה כאב חד מאוד בצד שמאל למעלה בגב, ליד השכמה. כל האימון ושאר היום כאב לי אפילו להתכופף וללכת. היום בבוקר קמתי ואין שינוי, עדיין כואב לי להתכופף וכל תנועה חדה כואבת לי בצורה בלתי נסבלת. מה זה יכול להיות? @yonizarkh

נערך לאחרונה:
קרה לי כמה וכמה פעמים.
זו מתיחה של השריר/קרע קטן. תנוח כמה ימים תדאג לחמם את האיזור עם קומפרסינג ואחרי כמה ימים תתחיל פרוטוקול פציעות.
החלמה מהירה.

אתמול עשיתי 5x5 דדליפט, ובסט החמישי בחזרה השלישית הרגשתי באמצע העלייה כאב חד מאוד בצד שמאל למעלה בגב, ליד השכמה. כל האימון ושאר היום כאב לי אפילו להתכופף וללכת. היום בבוקר קמתי ואין שינוי, עדיין כואב לי להתכופף וכל תנועה חדה כואבת לי בצורה בלתי נסבלת. מה זה יכול להיות? @yonizarkh

כמו שכתבתי בעבר - אין טעם לפתוח דיון על כאבים שהחלו לפני שעה/היום/אתמול/לפני יומיים וכו'.
לרוב מדובר על כאב ממקור שרירי כתוצאה מקרע קטן בסיבי השריר או לחילופין ספאזם שרירי.
זה עובר מעצמו לאחר מספר ימים.
חימום/קירור של המקום יכול לעזור קצת במניעת כאב.

• פותח/ת השרשור
כמו שכתבתי בעבר - אין טעם לפתוח דיון על כאבים שהחלו לפני שעה/היום/אתמול/לפני יומיים וכו'.
לרוב מדובר על כאב ממקור שרירי כתוצאה מקרע קטן בסיבי השריר או לחילופין ספאזם שרירי.
זה עובר מעצמו לאחר מספר ימים.
חימום/קירור של המקום יכול לעזור קצת במניעת כאב.
עבר שבוע ועדיין כואב לי להרים 10 קילו מהרצפה
עדיין לא לדאוג?

עבר שבוע ועדיין כואב לי להרים 10 קילו מהרצפה
עדיין לא לדאוג?

אין צורך לדאוג יותר מדי , אך אפשר להתייחס קצת יותר ברצינות לאחר שבוע.
האם מידת הכאב ירדה מהיום-יומיים ראשונים?

• פותח/ת השרשור
אין צורך לדאוג יותר מדי , אך אפשר להתייחס קצת יותר ברצינות לאחר שבוע.
האם מידת הכאב ירדה מהיום-יומיים ראשונים?
ירדה. ביום-יומיים הראשונים כאבו לי פעולות בסיסיות כמו ללכת, לקום ולהתכופף. היום להרים משקל, גם קל, כואב לי, אבל אין לי בעיה לקום וללכת

ירדה. ביום-יומיים הראשונים כאבו לי פעולות בסיסיות כמו ללכת, לקום ולהתכופף. היום להרים משקל, גם קל, כואב לי, אבל אין לי בעיה לקום וללכת

אחלה.
תמשיך בפעילות גופנית קלה , ללא הרמות כבדות בימים הקרובים.
חימום/קירור של האזור ומשכחי כאב ע"פ המלצת רופא/ ללא מרשם על פי שיקולך.

לפי התיאור שלך אני נזכר במה שקרה לפני חודשיים-שלוש, טריגר פוינט.
אישית בגלל שלא טיפלתי בו כמו שצריך הוא נמרח לי לכל הזמן הזה ( עד עכשיו ).
אבל אכן, הוא נהיה הרבה פחות מורגש.

מה שכן, אני רק יכול להמליץ ללך ללכת לפיזיותרפיסט ( לא דרך קופ״ח ) ולעשות את הפרוטוקול פציעות, אכן עובד מצויין ( הקל עליי המון ואני פשוט ממשיך ממנו בחזרה למשקל [הנמוך] שלי )
מה שכן, הכאב הזה אכן סבל מתמשך, אני זוכר את ההתחלה כשרק קיבלתי את הכאב, פשוט רציתי למות מהכאבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית