הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתי שאלות בנוגע לטכניקה ב- Low Bar Squat

• פותח/ת השרשור Yulz
  • פורסם בתאריך

Yulz

משתמש מתחיל
78
0
נק' מוניטין:
5
78
0
שלום חברים,

שאלה ראשונה: לאן אני אמור להסתכל בזמן בסקוואט? האם אני צריך להסתכל ישר\למטה\למעלה
אני בדר"כ מסתכל ישר למראה אך כבר כמה פעמים יצא שהמאמנים בחדר כושר שראו אותי מבצע סקוואט טענו כי דווקא נכון להסתכל למעלה כדי לשמור על גב ישר.
מה דעתכם בנושא?

שאלה שנייה: מה זווית הגב הנכונה אליה אני אמור להגיע בתחתית?
האם אני צריך לשאוף לזווית חדה או שמא השאיפה היא להיות כמה שיותר זקוף?
גם כאן הדעות חלוקות ממה שראיתי עד כה ברשת.
מצד אחד מרק ריפטו דוגל בזווית חדה ומצד שני ראיתי שלייני נורטון (בסירטון שעשה ל BB) טוען שהגב צריך להיות זקוף עד כמה שניתן.
מה דעתכם?

תודה רבה

1. למאטה, אבל לא ישר למאטה אלה למאטה במרחק 1.5 מטר ממך, ככה שזה בין למאטה לקדימה. למעלה מסתכלים בHIGH BAR
2. קשה להסביר בכתב, למה שלא תראה סרטון יפה שמסביר על הביצוע של סקוואט? (הסבר של שני הטכניקות). אחרי הסרטון הזה לא היו לי שאלות בכלל.

בסקוואט תדמיין שאתה מנסה להחזיק כדור טניס עם הסנטר, זה אמור לסדר את הצוואר.
לגבי זווית הגב, בלואו באר לא אמורים להיות כמה שיותר זקופים, זה לא היי באר.

שאלה ראשונה: לאן אני אמור להסתכל בזמן בסקוואט? האם אני צריך להסתכל ישר\למטה\למעלה
מטר וחצי ממך על הרצפה. בערך

שאלה שנייה: מה זווית הגב הנכונה אליה אני אמור להגיע בתחתית?
הגב לא בזווית אנכית לגמרי כמובן, אבל שמור על גב עליון מכווץ ואם הירידה מספיק טובה ויש היפ דרייב אז מנח הגב יהיה בסדר גמור לרוב.

1. למאטה, אבל לא ישר למאטה אלה למאטה במרחק 1.5 מטר ממך, ככה שזה בין למאטה לקדימה. למעלה מסתכלים בHIGH BAR
2. קשה להסביר בכתב, למה שלא תראה סרטון יפה שמסביר על הביצוע של סקוואט? (הסבר של שני הטכניקות). אחרי הסרטון הזה לא היו לי שאלות בכלל.

כשאתה למטה בlow bar מה צריך להיות המרחק מהברך לקצות האצבעות מאנך מהברך?

כשאתה למטה בlow bar מה צריך להיות המרחק מהברך לקצות האצבעות מאנך מהברך?

אין לזה תשובה אחידה לכולם. זה תלוי הפרופורציות שלך. זה לא משהו שאתה צריך לחשוב עליו במודע, פשוט תתחיל להסקוויט.

U
אין לזה תשובה אחידה לכולם. זה תלוי הפרופורציות שלך. זה לא משהו שאתה צריך לחשוב עליו במודע, פשוט תתחיל להסקוויט.
אני משתדל שיהיה קו ישר מהברך לקצות האצבעות זה לא חייב להיות ככה?

U

אני משתדל שיהיה קו ישר מהברך לקצות האצבעות זה לא חייב להיות ככה?

שוב - זה משתנה מאחד לשני, וזה לא משהו שאתה צריך לחשוב עליו במודע. המיקום של הברכיים ייקבע באופן טבעי בהתאם לפרופורציות ולטכניקה שתשתמש בה. תעלה סרטון, נראה איך זה נראה.

לשאלה הראשונה, לדעתי זה לא כלכך משנה כל עוד זה נוח לך, אבל במידה ואתה מסתכל למעלה אז לא בצורה מגוזמת מדי.
אני אישית מעדיף להסתכל ישר וקצת למעלה אפילו.

בקשר לשאלה השנייה זה תלוי כבר במבנה גוף
יש אנשים שהגב שלהם יהיה יותר אנכי לרצפה(כמו שלי) ויהיו אנשים שהגב שלהם יהיה במצב יותר קרוב למקביל לרצפה(אנשים עם רגליים ארוכות ופלג גוף עליון קצר בעיקר)

ובחזרה לשאלה הראשונה, אני חושב שזה גם די תלוי במבנה גוף, כי אם אתה אחד מהאנשים שהגב שלהם די מקביל לרצפה בתחתית של הסקוואט, להסתכל ישר לא יהיה הכי אידאלי...

למסקנה אין דרך אחת ספציפית לעשות סקוואט, אז תמצא מה שהכי נוח לך ותזרום עם זה.
על הדרך תמצא כבר לבד מה לשנות ומה לא.

אצלי למשל התחלתי מהלואו באר סקוואט הרגיל שמר ריפטו מלמד, ותוך כדי שיניתי דברים לטובתי ועכשיו הסקוואט שלי לדעתי הרבה יותר שונה ממה שהוא מלמד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית