הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עד כמה באמת מתמטיקה שימושית אחרי הלימודים?

FuriousLift

משתמש פעיל
905
207
נק' מוניטין:
519
905
207
[לא מתכוון לאלו שמכוונים לאוניברסיטה או מכללה וכ''ו.]
אני עושה עכשיו ש''ב במתמטיקה ויצא לי לחשוב כמה אני אשתמש בזה בחיים והגעתי למסקנה שאני מאמין שלא אשתמש בה במורכבות כל כך גדולה אלה רק בדברים הבסיסיים.
אתם באמת משתמשים בה או שהציון סתם שוכב בתעודת בגרות בלי שום תזוזה?

המטרה של לימודי המתמטיקה היא שלא שתשתמש בה בעתיד, המטרה של לימודי המתמטיקה היא שאם זה מעניין אותך אתה תוכל ללמוד את זה בעתיד.
בסופו של דבר יכול להיות שבספרות,הסטוריה ותנ"ך אתה לא תשתמש, אבל בזכות בית הספר אתה נחשפת למקצוע הזה.

עזוב תשתמש בזה או לא כי רוב הסיכויים שעם לא תרצה השכלה אחרי תיכון אז אתה לא צריך מתמטיקה.
למידה של המקצוע הזה מפעיל לך את המח וגורם לך קצת לחשוב בדרך של פתירת בעיות, כך אני רואה את זה

המטרה העיקרית בלימודי מתמטיקה היא לא שתוכל לחשב את שטח משולש הפיצה שלך, אלא לתרגל את המוח בחשיבה ופתרון בעיות.

מתמטיקה תיכונית ונעדה לפתח חשיבה מתמטית ויכולת לפתור בעיות

מטרה קודמת לזה היא שתדע שהפיצה שלך אינה בצורה של משולש אלא של גיזרה 😃
פעם מכרו לך בפיצריה "גזרת פיצה"?
המטרה העיקרית בלימודי מתמטיקה היא לא שתוכל לחשב את שטח משולש הפיצה שלך, אלא לתרגל את המוח בחשיבה ופתרון בעיות.
נכון מאד.
מתמטיקה תיכונית ונעדה לפתח חשיבה מתמטית ויכולת לפתור בעיות
אם אתה חושב שזה מה שהתיכונית עושה, תנסה ללמוד את זה באוניברסיטה, המתמטיקה תעשה למוח שלך גאנג באנג. נכון, @coldfire ?

שימושי מאד למקצועות פיזיקה הנדסה ועוד המון המון מקצועות ראלים שונים, אם זה בנגזרות ואינטגרלים ופונקציות שונות ועוד..
אם אתה בן אדם הומני..המתמטיקה פחות חשובה לך מבחינה מקצועית (אבל זה תמיד טוב לחיים)

שימושי מאד למקצועות פיזיקה הנדסה ועוד המון המון מקצועות ראלים שונים, אם זה בנגזרות ואינטגרלים ופונקציות שונות ועוד..
אם אתה בן אדם הומני..המתמטיקה פחות חשובה לך מבחינה מקצועית (אבל זה תמיד טוב לחיים)
מה עם טריגו ?
למה זה טוב?

פעם מכרו לך בפיצריה "גזרת פיצה"?

נכון מאד.

אם אתה חושב שזה מה שהתיכונית עושה, תנסה ללמוד את זה באוניברסיטה, המתמטיקה תעשה למוח שלך גאנג באנג. נכון, @coldfire ?
אינ לומד מתמטיקה במכללה...
מתמטיקה דסקרטית, אלגברה לינארית, קומבינוטוריקה...

כרגע לדעתי ,הנושא הכי חשוב שלומדים בתיכון זה סינוסים וקוסינוסים. לא הייתי מאמין לכך אם היו אומרים לי את זה אז...

נראה לי שאין הרבה ענפים במדעים המדויקים ומדעי החיים שלא צריכים בהם אותם בכלל ,הם צצים בכל מקום ,הם אפילו מתחרים בסטטיסטיקה ,למרות שסטטיסטיקה צריך גם בענפים ההומניים.

לפי דעתי החלק החשוב הוא החיסור. בחיבור לא נראה לי שמשתמשים הרבה... אולי גם בכפל בחלק מהמקצועות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית