הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה בסקוואט שלא תגרום לכאבים

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
היי שלום לכולם

בזמן האחרון אני סובל מכאבים במרפקים כתוצאה מהאחיזה בסקוואט, אני אוחז עם האגודל בחוץ ומחזיק יחסית רחב.
ראיתי סירטון של קריס דאפין שהוא אומר לשבור את המוט, ניסיתי וזה גרם לי לכאבים חזקים יותר במרפק.
איך לאחוז בל שיהיו לי כאבים ?

תודה לעוזרים

אני לא מבין איך זה אפשרי מבחינה אנטומית. על מה יישב המוט?
דיי בטוח שאי אפשר פיזית להניח את המוט בגובה הדרוש לlb עם מפרקים למאטה אלה אם אתה מוכן להסתכן בשבירת כפות הידיים שלך. ראיתי אנשים עובדים ככה וזה נראה מאוד מסוכן.

לא יודע איפה אתה מניח את המוטיבציה שלך...
לא חסר אנשים שעובדים עם מרפקים למטה, אני בעצמי לא ניסיתי אבל אני מנחש שזה אפשרי.
אפשרי גם להסקביט בלי ידיים כפי שראינו בסרטון ההוא 🤣
אבל אם לפי הספר של ריפטו, המרפקים צריכים ללכת לאחור על מנת ליצור כיווץ מקסימלי בגב העליון וכדי למנוע זווית נמוכה מידיי של המוט
מה שעלול לגרום לו לרדת בכל חזרה קצת. (כח המשיכה..)

" Simultaneous lifting of the elbows and the chest “trap” the bar between the hands and the back ,creating a stable back and chest position and a tight bar placement on top of the posterior delts."

ראיתי את הפינגווין עובד ככה והתנועה שלו פשוט נראת כמו תנועה של hb למרות שהוא טוען אחרת.

סליחה על הautocorrect
אין קשר לתנועה שלי לאיפה שהמוט מונח אצלי.
המוט מונח אצלי בLB
זה שאני זקוף בסקוואט רק מראה שאני בנוי טוב לסקוואט.

הכיווץ המקסימלי בגב דווקא נוצר אצלי מכיווץ הלאטס ולא הרמת מרפקים למעלה.

ןמבחינה אנטומית המוט יושב לך שם על איזו עצם ומקבץ שרירים כלשהו.

המוט מונח אצלי בLB

המוט לא אמור לשבת על עצם. אפשר סרטון של בסקוואט?

המוט מונח אצלי בLB

לא משנה, מצאתי. המרפקים שלך מאחורי המוט ולא למטה, בדיוק כמו שצריך, אז זה לא רלוונטי.

לא משנה, מצאתי. המרפקים שלך מאחורי המוט ולא למטה, בדיוק כמו שצריך, אז זה לא רלוונטי.
זה לא נראה לך כמו hb? אם לא אז משהו אצלי דפוק ואני אלך ללמוד מחדש על התנועות כנראה שלא הבנתי משהו...

בhb יש hip drive?
hip drive לא מתייחס למיקום המוט, אלא לצורת היציאה מהבור, כך שמיקום המוט לא משפיע. המטרה בLB היא ליצור בכוונה תחילה זווית כפיפה גדולה יותר במפרק הירך, להאריך את ההמסטרינג, ולהגדיל את היכולת שלו להפיק כוח כיווץ.

hip drive לא מתייחס למיקום המוט, אלא לצורת היציאה מהבור, כך שמיקום המוט לא משפיע. המטרה בLB היא ליצור בכוונה תחילה זווית כפיפה גדולה יותר במפרק הירך, להאריך את ההמסטרינג, ולהגדיל את היכולת שלו להפיק כוח כיווץ.
אני מודע לזה. פשוט עד היום שמעתי את המושג הזה רק בהקשר של lb

אני מודע לזה. פשוט עד היום שמעתי את המושג הזה רק בהקשר של lb

בנוסף, אם אתה רוצה לבחון את הטכניקה של סטס, לדעתי הוא לא מפיק את מירב התועלת ממיקום המוט בLB. תסתכל על זוית הברכיים בתחתית התנועה. הברך עוברת את קצות האצבעות והזוית שלה נורא חדה, מרכז הכובד נמצא קרוב יותר למפרק הירך כך שהמנוף על הירך קטן ועל הברך גדול, אז רוב העומס הוא על הquad ולא על ההמסטרינג.

בנוסף, אם אתה רוצה לבחון את הטכניקה של סטס, לדעתי הוא לא מפיק את מירב התועלת ממיקום המוט בHB. תסתכל על זוית הברכיים בתחתית התנועה. הברך עוברת את קצות האצבעות והזוית שלה נורא חדה, מרכז הכובד נמצא קרוב יותר למפרק הירך כך שהמנוף על הירך קטן ועל הברך גדול, אז רוב העומס הוא על הquad ולא על ההמסטרינג.

אבל אני לא עושה הייבאר!!!
זה לואו באר!

סטס המרפקים שלך הולכים לאחור, לא למטה. כמו שצריך.
או שאני מפספס משהו?
לא יודע, המרפקים שלי הכי למטה שאני יכול
אני לא מנסה להרים אותם למעלה בכוח או משהו

שגיאת הקלדה, סליחה.
בקשר לסקוואט שלי ככה אני מרגיש הכי חזק.
אני לא הולך לשנות משהו פתאום כי זה נראה לא ''יעיל''

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית