הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אחיזה בסקוואט שלא תגרום לכאבים

55883גבר

משתמש משקיע
7,646
4,637
נק' מוניטין:
19,238
7,646
4,637
היי שלום לכולם

בזמן האחרון אני סובל מכאבים במרפקים כתוצאה מהאחיזה בסקוואט, אני אוחז עם האגודל בחוץ ומחזיק יחסית רחב.
ראיתי סירטון של קריס דאפין שהוא אומר לשבור את המוט, ניסיתי וזה גרם לי לכאבים חזקים יותר במרפק.
איך לאחוז בל שיהיו לי כאבים ?

תודה לעוזרים

• פותח/ת השרשור
זה שלפעמים נגרם כאב כתוצאה מניסיון אקטיבי לביצוע רוטציה מדיאלית בכתף, מה שגורם לכוח גזירה במרפק
למה הכוונה ?
זה שלפעמים נגרם כאב כתוצאה מניסיון אקטיבי לביצוע רוטציה מדיאלית בכתף, מה שגורם לכוח גזירה במרפק
למה הכוונה ?
ודווקא אחיזה צרה יצרה לי פחות עומס. שחק עם הרוחב, ועבוד על גמישות כתפיים
אחיזה צרה בסקוואט יצרה לך פחות עומס על הכתפיים ?

• פותח/ת השרשור
אחזתי היום עם אגודל בפנים ומרפקים למטה בהמלצתו של טומר מילוביץ' והמפצל, היה טוב וכאב הרבה פחות. (חושב לציין שעשיתי היום HB)

בHB יש הרבה פחות פוטנציאל לבעיות אחיזה ואין שם בעיה להחזיק עם אגודל בפנים.
גם אני סבלתי בכאבים מהמרפק במשך השבוע והייתי בטוח שזה לא קשור לסקוואט, אבל היום התברר לי שכן. עשיתי המון משחקים עם האחיזה בין הסטים ועשיתי המון פעמים "סט" של הרמת המוט מהראק והחזרה שלו, רק כדי לראות מתי זה לא כואב. לא הצלחתי לזהות את שורש הבעיה, אבל אני חושב שזה התחיל מהסיבה שbeast העלה, שיש לחץ של סיבוב על המרפק.

בHB יש הרבה פחות פוטנציאל לבעיות אחיזה ואין שם בעיה להחזיק עם אגודל בפנים.
גם אני סבלתי בכאבים מהמרפק במשך השבוע והייתי בטוח שזה לא קשור לסקוואט, אבל היום התברר לי שכן. עשיתי המון משחקים עם האחיזה בין הסטים ועשיתי המון פעמים "סט" של הרמת המוט מהראק והחזרה שלו, רק כדי לראות מתי זה לא כואב. לא הצלחתי לזהות את שורש הבעיה, אבל אני חושב שזה התחיל מהסיבה שbeast העלה, שיש לחץ של סיבוב על המרפק.
מה דעתך, אם יש לי כאבים באחיזה כמו אצל אליק ומה שפותר לי את הכאבים זה רצועות כף יד כדאי לי לעשות שינויים כלשהם באחיזה או שפשוט לעבוד עם משקלים גבוהים עם הרצועות? אליק טוען שרצועות מרפק מורידות מהעומס וזה אומר שמשהו לא בסדר אבל זה שהן מורידות מהעומס זה לא דבר רע נכון?

מה דעתך, אם יש לי כאבים באחיזה כמו אצל אליק ומה שפותר לי את הכאבים זה רצועות כף יד כדאי לי לעשות שינויים כלשהם באחיזה או שפשוט לעבוד עם משקלים גבוהים עם הרצועות? אליק טוען שרצועות מרפק מורידות מהעומס וזה אומר שמשהו לא בסדר אבל זה שהן מורידות מהעומס זה לא דבר רע נכון?
זה לא רע שהן מורידות מהעומס, אבל למה להסתובב עם תחבושות במקום לעצור את הדימום?

זה לא רע שהן מורידות מהעומס, אבל למה להסתובב עם תחבושות במקום לעצור את הדימום?
זה למה אני שואל. האם זה שאני מבצע סטים כבדים עם רצועות על מנת למנוע את הכאבים ולהוריד מהעומס יכול לגרום לפציעה עתידית? כי אם לא אני לא רואה סיבה להוריד אותן.

זה למה אני שואל. האם זה שאני מבצע סטים כבדים עם רצועות על מנת למנוע את הכאבים ולהוריד מהעומס יכול לגרום לפציעה עתידית? כי אם לא אני לא רואה סיבה להוריד אותן.
אולי, ואולי לא. הרצועה מקבעת את המפרק, אבל הלחץ לא נעלם, הוא לא מורגש במרפק אבל יכול להיות שהוא מוקרן לכתף, לפרק כף היד, וכו'. אני חושב שתיקון טכניקת אחיזה הוא דבר שייקח מספר אימונים בלבד, עם עוד תרגול מינימלי של "סקוואט ראק פולס"(המצאתי את הביטוי). כך ששווה לנסות לטפל בשורש הבעיה לפני שרצים ללפף רצועות.

למה הכוונה ?
לניסיון סיבוב פנימי (=רוטציה מדיאלית) של הזרוע, אותה תנועה כמו בהורדת ידיים, רק שהמוט הוא מה שנמצא בכף היד. ובגלל שהוא מונע מהזרוע באמת להסתובב - נוצר כוח גזירה במרפק.

אחזתי היום עם אגודל בפנים ומרפקים למטה בהמלצתו של טומר מילוביץ' והמפצל, היה טוב וכאב הרבה פחות. (חושב לציין שעשיתי היום HB)
זה כמו להגיד "היום לא כאב לי, אבל חשוב לציין שלא עשיתי סקוואט" 🤡

אולי, ואולי לא. הרצועה מקבעת את המפרק, אבל הלחץ לא נעלם, הוא לא מורגש במרפק אבל יכול להיות שהוא מוקרן לכתף, לפרק כף היד, וכו'. אני חושב שתיקון טכניקת אחיזה הוא דבר שייקח מספר אימונים בלבד, עם עוד תרגול מינימלי של "סקוואט ראק פולס"(המצאתי את הביטוי). כך ששווה לנסות לטפל בשורש הבעיה לפני שרצים ללפף רצועות.
עד היום כל אחיזה שניסיתי והיא לא היי באר או שכאבה לי או שלא הייתה יציבה או שהייתה כל כך רחבה שבזמן החזרת המוט אני בסיכון לדפוק את האצבעות בין המוט לראק.
יש משהו שאני יכול לעשות חוץ משיפור גמישות כדי לשפר את האחיזה? באמת שניסיתי כל אחיזה אפשרית רק לא יצא לי לעבוד עד היום כמו שצריך על גמישות...

עד היום כל אחיזה שניסיתי והיא לא היי באר או שכאבה לי או שלא הייתה יציבה או שהייתה כל כך רחבה שבזמן החזרת המוט אני בסיכון לדפוק את האצבעות בין המוט לראק.
יש משהו שאני יכול לעשות חוץ משיפור גמישות כדי לשפר את האחיזה? באמת שניסיתי כל אחיזה אפשרית רק לא יצא לי לעבוד עד היום כמו שצריך על גמישות...

נורא קשה לי לענות על זה באופן מילולי מבלי להיות לידך ולנסות לראות בעין איך אתה מסתדר עם אופציות שונות. אני די בטוח שאם תשקיע פרק זמן בהוצאה והחזרה מהראק מבלי לבצע סקוואטים ותתרכז רק בשיפור האחיזה, תמצא את הדרך.

נורא קשה לי לענות על זה באופן מילולי מבלי להיות לידך ולנסות לראות בעין איך אתה מסתדר עם אופציות שונות. אני די בטוח שאם תשקיע פרק זמן בהוצאה והחזרה מהראק מבלי לבצע סקוואטים ותתרכז רק בשיפור האחיזה, תמצא את הדרך.
או בקיצור, תאמין בעצמך ואתה תצליח 😃

• פותח/ת השרשור
לניסיון סיבוב פנימי (=רוטציה מדיאלית) של הזרוע, אותה תנועה כמו בהורדת ידיים, רק שהמוט הוא מה שנמצא בכף היד. ובגלל שהוא מונע מהזרוע באמת להסתובב - נוצר כוח גזירה במרפק.
הכוונה לדחיפת המוט לתוך הגב ?
איך מטפלים בבעיה ?

הכוונה לדחיפת המוט לתוך הגב ?
איך מטפלים בבעיה ?
כן, בערך. לדחוף "למטה" ע"י ניסיון לסובב את הזרוע. לא מדובר על דחיפה קדימה שהיא תקינה (שביחד עם הרמת החזה מקבעת את המוט במקומו).

ומתקנים את זה ע"י כך שמפסיקים לנסות לסובב את הזרוע.

• פותח/ת השרשור
כן, בערך. לדחוף "למטה" ע"י ניסיון לסובב את הזרוע. לא מדובר על דחיפה קדימה שהיא תקינה (שביחד עם הרמת החזה מקבעת את המוט במקומו).

ומתקנים את זה ע"י כך שמפסיקים לנסות לסובב את הזרוע.
זה כנראה קורה לבד בעת מאמץ.

זה כנראה קורה לבד בעת מאמץ.
הרבה דברים "קורים לבד" בעת מאמץ. גם קריסה של הברכיים פנימה, ואתה עדיין נלחם בזה. זה חלק מהתרגיל - אתה צריך לשים יותר דגש על זה, ואחרים צריכים יותר דגש על דברים אחרים.
התירוץ של אנשים לא להצליח דברים כי "הם קורים לבד", זה תירוץ גרוע - נדרש ממך להיות מסוגל לשלוט בזרועות שלך. זה לא אומר שאתה תעשה הכל תמיד מושלם, אבל זה עוד יותר לא אומר שאתה לא מסוגל לשנות את ההרגל הזה, במידה והוא קיים.

אגודל בפנים מכריח אותך ליצור פשיטה בפרק כף היד וזה יוצר עומס מוגבר.
תנסה להוציא את המוט מהראק עם מעט יותר הישענות קדימה, כדי לתת למוט להתייצב טוב על הגב ולמזער את הכול שאתה צריך להפעיל עם הידיים כדי לקבע אותו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית