הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בדיקת טכניקה בסקוואט

AmitS85

משתמש פעיל
431
25
נק' מוניטין:
54
431
25
תגידו לי איך הטכניקה.
קצת מידע עליי אם תצטרכו:
גובה: 1.73
משקל: 66
אז הנה הסרטון:
משקל העבודה בסרטון: 35 ק"ג בכל צד (סה"כ 90 ק"ג כולל המוט)
תודה מראש 😃

• פותח/ת השרשור
משקל העבודה נמוך יותר כי פעולת המנוף ארוכה יותר... עדיף משקל נמוך שבאמת מפעיל לך את השרירים כמו שצריך מאשר משקל גבוה שבקושי מפעיל אותם.... תראה את כל המפגרים שמניחים 80 קילו בכל צד על המוט, מתכופפים חמי מילימטר (ועוד שמים חגורה אעלק) ועדיין יש להם רגליים בגודל של קיסם...
חחח צודק אז באימון הבא אני אוריד משקל ואשבור מקביל, וככה גם הברכיים שלי לא יגלשו.

• פותח/ת השרשור
בלי קשר למה שהוא רשם. בפעם הבאה שאתה עושה סקוואט, תפתח את התנועה את המותניים, תשב כמה שיותר אחורה ולמטה, ואת הברכיים תדחוף לצדדים גם בירידה וגם בעלייה.
מה זאת אומרת לפתח את התנועה במותניים? ולמה לדחוף את הברכיים לצדדים?

מה זאת אומרת לפתח את התנועה במותניים? ולמה לדחוף את הברכיים לצדדים?
אתה מתחיל את התנועה בשבירה של המותניים. בעצם לקחת את התחת אחורה ולמטה ועם זה הברכיים יתחילו להתקפל גם.
את הברכיים אתה דוחף כדי שהם לא יקרסו פנימה.

• פותח/ת השרשור
אתה מתחיל את התנועה בשבירה של המותניים. בעצם לקחת את התחת אחורה ולמטה ועם זה הברכיים יתחילו להתקפל גם.
את הברכיים אתה דוחף כדי שהם לא יקרסו פנימה.
נו כן, זה מה שאמרתי קודם.

• פותח/ת השרשור
לא שמתי לב אבל בכל מקרה תזכור את מה שאמרתי ותתרכז בתנועה עצמה. עם הזמן זה פשוט יבוא לך בצורה נורמלית ואתה לא תשים לב שאתה עושה את זה אפילו.
סבבה, תודה רבה 😃 עזרת לי מאוד

נעליים מתאימות יספקו לך יותר יציבות, כמובן. נעליים שטוחות כגון אולסטאר יעשו את העבודה.

כשעושים HB נהוג לרדת הרבה מעבר למקביל, עמידה צרה יותר ועבודה רבה יותר על הקוואדס.
אני מכיר כמה אנשים שעושים HB בטכניקה של LB.. לא יודע עד כמה זה יעיל, לא אגיב לגביי זה.

בכל אופן,
ב-2 החזרות האחרונות כן שברת מקביל ממש בקצת (כשהחלק התחתון של הירך שלך נמוך מפיקת הברך סימן שעברת את המקביל)
אך כמו שאמרתי - כשעושים HB נהוג לרדת הרבה מעבר למקביל

הברכיים גולשות מעט קדימה כי אתה צריך לפתוח את הברכיים יותר לצדדים.

בתמונה האמצעית תוכל לראות שבירת מקביל ב LB

starting-strength-squat-illustration.jpg

כמעט כולם פה נתנו לו הערות ל-LB במקום ל-HB. הברכיים שלו לא גולשות. אפשר לשלוח אותן עוד טיפה הצידה אבל לא קריטי.

כמעט כולם פה נתנו לו הערות ל-LB במקום ל-HB. הברכיים שלו לא גולשות. אפשר לשלוח אותן עוד טיפה הצידה אבל לא קריטי.
לדעתי יש גלישה קטנה שהוא לא מסוגל לשלוט בה בגלל הנעליים שלא מתאימות לסקוואט. אם אני הייתי מבצע היי באר עם נעליים כמו שלו אולי גם אני הייתי גולש ככה. חוץ מזה נראה בסדר 😃

כפי שאמרתי, גולשות -מעט- קדימה.
אין ממש ראייה נקייה מהזווית הזאת, אז לא יודע אם הן גולשות או לא.
נראה לי גם בסדר שהן עוברות במעט את הכף הרגל

HB בטכניקה דומה ל-LB (עמידה יחסית רחבה ויצירת זוית טיפה יותר חדה בין הגב לרגליים) נקרא הייבריד סקוואט והוא עובד יופי.

HB בטכניקה דומה ל-LB (עמידה יחסית רחבה ויצירת זוית טיפה יותר חדה בין הגב לרגליים) נקרא הייבריד סקוואט והוא עובד יופי.
אשמח לרפרנס, עדיין לא נתקלתי במונח מקצועי של זה ואשמח לקרוא על זה 😃

אפשר לעשות גם ההפך. תקופה מסוימת החזקתי LB ועשיתי HB כמו @MikeRozner וזה עבד נהדר.

אשמח לרפרנס, עדיין לא נתקלתי במונח מקצועי של זה ואשמח לקרוא על זה 😃

מונח מקצועי של זה לא יודע אם קיים... אבל אני מקשיב לאיזה אחד בשם קנדידו שמפרסם ביוטיוב והוא קרא לזה ככה... בסופו של דבר זאת הטכניקה שהכי נוח לי וגם איתה אני רואה הכי הרבה תוצאות מבחינת הגדלה של הרגליים ולצערי גם של התחת

מונח מקצועי של זה לא יודע אם קיים... אבל אני מקשיב לאיזה אחד בשם קנדידו שמפרסם ביוטיוב והוא קרא לזה ככה... בסופו של דבר זאת הטכניקה שהכי נוחה לי וגם איתה אני רואה הכי הרבה תוצאות מבחינת הגדלה של הרגליים ולצערי גם של התחת
מה שעובד לכם..

ג'וני קנדיטו הוא לא ממש רפרנס למשהו...איך הסקוואט יראה תלוי בארבעה דברים - האנתרופומטריה/פרופורציות של המתאמן, המיקום של המוט, רוחב הפיסוק שלו וזווית הסיבוב של כפות הרגליים לצדדים. ברגע שאלו נקבעו - אין שתי דרכים נכונות לבצע סקוואט. וגם אין שני עומקים נכונים (למרות שלצורך העניין בין מילימטר מתחת למקביל ועד atg עם צניחה חופשית בתחתית יש אינסוף עומקים שונים - אף אחד מהנ"ל זה לא העומק הנכון).

ג'וני קנדיטו הוא לא ממש רפרנס למשהו...איך הסקוואט יראה תלוי בארבעה דברים - האנתרופומטריה/פרופורציות של המתאמן, המיקום של המוט, רוחב הפיסוק שלו וזווית הסיבוב של כפות הרגליים לצדדים. ברגע שאלו נקבעו - אין שתי דרכים נכונות לבצע סקוואט. וגם אין שני עומקים נכונים (למרות שלצורך העניין בין מילימטר מתחת למקביל ועד atg עם צניחה חופשית בתחתית יש אינסוף עומקים שונים - אף אחד מהנ"ל זה לא העומק הנכון).

בדיוק. חוץ מהקטע של העומקים 😛

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית