הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תשובות לחרדים מעצבנים

• פותח/ת השרשור יהב
  • פורסם בתאריך
ושוב חזרנו לעיקר,זו בעיה שהיא שלך בלבד,כי יש הרבה יותר אנשים שאין להם בעיה עם זה מאשר כאלה שיש להם בעיה עם זה(אחרת זה כבר היה מאוכף בחוק).
כששאלו את יאיר לפיד מה דעתו על לגליזציה אז הוא אמר שהוא מתנגד בגלל שמריחואנה היא לא חוקית.
גם אם אתה צודק לגבי הרוב, הנקודה פה היא רעיונית.

אני מסכים שזה לא אקלוסיבי לילדים, אבל זה בעיקר אצל ילדים. אם תחשוב על זה, תשטוף לילד אחד את המוח, והוא בקלות יעשה את זה לחבר שלו. דבר כזה לא יקרה רוב הסיכויים אצל אנשים מבוגרים יותר.
לשטוף לבן אדם את הראש זה קל ברמות שאתה אפילו לא שם לב אליהן,וגם בגילך(מניח שאתה כבר לא ילד) אתה תשתמש במידע הזה ותשטוף לאחר את המוח,כי זה פשוט.
הדוגמא הקלה ביותר היא נושא הבחירות והתקשורת המוטת.

מפריע לי שהפניה הזו כוללת בתוכה הנחה לפיה מובן מאליו שאני אמור להניח תפילין : "הנחת תפילין היום ?"
מפריע לי שאדם מציע לי הצעה להשתייך למערכת שמגונה בעיניי.
זה חודר לי למרחב האישי ולחיים.
בנוסף - זה לא מתקפל למשפט הזה בלבד, כי לפעמים השידולים/ הערות, הם יותר נרחבים וחצופים.

מעליבה בגלל שאני צריך להניח שכל הנשים הן זיינות ?

בכל אופן יש בחברה יחס מיוחד לפניות על רקע מיני, ולכן בכל מקרה הדוגמה לא הייתה מוצלחת במיוחד ( השמשתי בה בשביל הבוטות ע"מ להקצין ).
העניין מבחינתי הוא חדירה לפרטיות.

הסיבה לא משנה. היא מעליבה כי היא נחשבת מעליבה בנורמות החברתיות של היום. ואין לך מרחב אישי כשאתה נמצא בשטח ציבורי, כך שהוא לא עושה שום דבר לא תקין.

לשטוף לבן אדם את הראש זה קל ברמות שאתה אפילו לא שם לב אליהן,וגם בגילך(מניח שאתה כבר לא ילד) אתה תשתמש במידע הזה ותשטוף לאחר את המוח,כי זה פשוט.
הדוגמא הקלה ביותר היא נושא הבחירות והתקשורת המוטת.
את האמת שאני כן ילד (16.5), ואני סוג של דוגמה לשטיפת מוח, אני יודע כמה זה קל. אני גר בבית מסורתי ועד גיל 13 (ישר אחרי הבר מצווה) האמנתי אמונה עיוורת בעצם. משם התחלתי לחקור ולחקור והחלטתי בסוף.

הסיבה לא משנה. היא מעליבה כי היא נחשבת מעליבה בנורמות החברתיות של היום. ואין לך מרחב אישי כשאתה נמצא בשטח ציבורי, כך שהוא לא עושה שום דבר לא תקין.

אני חושב שהרקון התכוון לחדירה למרחב האישי, לדוגמא חילונית אני ממליץ לך לעשות סיבוב בקניון איילון ליד דוכני המכירות.

כששאלו את יאיר לפיד מה דעתו על לגליזציה אז הוא אמר שהוא מתנגד בגלל שמריחואנה היא לא חוקית.
גם אם אתה צודק לגבי הרוב, הנקודה פה היא רעיונית.
מצטער אחי,אני מתקשה להבין אותך,אנא נסה לנסח את עצמך ברמה קצת פחות גבוהה גם לפשוט כמוני,תודה 😃

את האמת שאני כן ילד (16.5), ואני סוג של דוגמה לשטיפת מוח, אני יודע כמה זה קל. אני גר בבית מסורתי ועד גיל 13 (ישר אחרי הבר מצווה) האמנתי אמונה עיוורת בעצם. משם התחלתי לחקור ולחקור והחלטתי בסוף.
אני יכול להבטיח לך שהדעה שלך תתהפך עוד מיליון פעמים במהלך חייך,כי טבע האדם הוא להיות לא החלטי,וזה נכון לגבי רוב תחומי החיים,החל מי מה אני אוכל בצהריים ,דרך מה אני אעשה אחרי הצבא ועד לאיך אני אחלק את הירושה.

פרטיות זה מונח מופשט. גם לשאול אותך ברחוב מה השעה חודר לפרטיות שלך ועדיין אין בזה שום דבר פסול.
פרטיות זה מושג שמוכר על ידי החוק וההיגיון בגלל שזה צורך ממשי.
אני מסכים שזה סובייקטיבי אבל לדעתי בנושא הזה יש טעם לפגם יותר מאשר בלשאול מה השעה

פרטיות זה מושג שמוכר על ידי החוק וההיגיון בגלל שזה צורך ממשי.
אני מסכים שזה סובייקטיבי אבל לדעתי בנושא הזה יש טעם לפגם יותר מאשר בלשאול מה השעה

יש לך דעה שונה בנושא בגלל שמדובר בנושא רגיש, אבל אתה צריך להבדיל בין אנשים דתיים לבין כפייה דתית שהגוף האחראי עליה הוא הממשלה.

צריך להבדיל בין אנשים דתיים לבין כפייה דתית שהגוף האחראי עליה הוא הממשלה.
אני לא בטוח שהבנתי. הדיון הוא רעיוני ולא ברמת החוק.
למה בעניין הזה ( בהנחה שיש לי טענה ), אני אמור להסיר אחריות מהאנשים שמבצעים את זה ?

אני לא בטוח שהבנתי. הדיון הוא רעיוני ולא ברמת החוק.
למה בעניין הזה ( בהנחה שיש לי טענה ), אני אמור להסיר אחריות מהאנשים שמבצעים את זה ?

מבצעים את מה? חודרים לפרטיות שלך או כופים עליך משהו? כי האנשים ברחוב לא כופים עליך כלום.

אם פניה הטרידה אותי אז היא לא מוסרית?
אם פניה הטרידה אותי וגם חורגת מנורמות חברתיות אז היא לא מוסרית?
פניה היא לא מוסרית רק כאשר היא חורגת מנורמות חברתיות?

יוצא שהיות פניה מוסרית או לא כאן נקבעת על ידי הנורמות של החברה בלי קשר להרגשה של הנמען.

בפניה של הדתיים נראה שאין חריגה מנורמות חברתיות....

מצד שני עולה השאלה אם מוסרי לגרום לילדים להרגיש אשמה ולנסות "להחזיר אותם בתשובה" או לצורך העניין לא רק ילדים אלא כל אחד. האם להטיף את המוסר שאתה מאמין בו זה מוסרי? כשהמוסר שלך מטיף לך שצריך להטיף אותו לאחרים??? אם כן, אז באיזה אופן אפשר להטיף מוסר?

פשוט אין היגיון בלחפש מה מוסרי זה הכל הנחות ועיגול פינות כשלא נוח 😣

ממתי קציצות מניחות תפילין? תגיד להם קציצ, קציצ באמונתו יחייה ולך תכנס לאיזה פיתה עם טחינה או לחמניית המבורגר עם גבינת צ׳אדר....

אני לא בטוח אם השרשור נפתח במטרה להיות בדיחה או לעורר שרשור רציני. בתור אתאיסט אנטי-דתי אני מזכיר לך שאותם אנשים באמת מאמינים שאם תניח תפילין אתה תזכה למצווה והם יזכו למצווה בכך ש"כיוונו" אותך לשם. כך שלמרות שהם טועים, הם לא מתכוונים לרע. אני פשוט עונה "לא" בטון שמבהיר את העובדה שאני לא אדם שמניח\יניח תפילין, אבל לא בתוקפנות. במידה והם מנסים לפתח שם חפירה כלשהי אני פשוט מתעלם, אבל זה כמעט ומעולם לא קרה.

הבעיה העיקרית במדינה היא הממשלה שעדיין פרימיטיבית ולא למדה לעשות את ההפרדה בין דת לחוק ושלטון, וזה הרבה יותר חמור מאדם שעומד ברחוב ומציע לך לבצע פולחן כלשהו על פי אמונתו השלמה.

אני לא בטוח אם השרשור נפתח במטרה להיות בדיחה או לעורר שרשור רצינ
אם @יהב פתח אז זה לא רציני...

שאותם אנשים באמת מאמינים שאם תניח תפילין אתה תזכה למצווה והם יזכו למצווה בכך ש"כיוונו" אותך לשם.
בכלל לא,בזה שגרמת למישהו להניח תפילין (לא מתייחס לעניין של בכוונה או לא),המצווה היא של שניכם
אין פה אחוזים למצוות

כך שלמרות שהם טועים
לדעתך..
אני חושב שהם לא טועים
מי מבינינו צודק?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית