דיון פווארליפטינג ואולימפיאדה

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
מאמינים שאי פעם נראה את הפווארליפטינג כספורט אולימפי?

למה לדעתכם פווארליפטינג אינו חלק מתחומי הספורט באולימפיאדה?

כי להיות הכי חזק זה לשים משקל כבד מהרצפה ועד למעל הראש , את אף אחד זה לא מעניין לראות מוט עולה עד הברכיים גם אם יש שם 500 קילו.
ושאני אומר אף אחד אני מתכוון לאוכלוסיה שנהנית לראות את המקצועות האולימפיים למיניהם.

לדוג' באליפות העולם האחרונה ראיתי את המקצה של איליה אילין שנשברו שם שיאי עולם אחד אחרי השני, עם 3 חברים טובים שאין להם מושג בשום דבר שקשור לענף והם היו במתח טוטאלי ומרותקים למסך.

גם בתנועות של הרמת המשקולות האוליפיות יש מן אפקט של מתח. בעוד והתנועות "כוח" הרגילות משעממות מאד

לדעתי הסיכוי אפסי.
אני חושב שהם מנסים להמנע מלשים 2 סוגי ספורט שנראים דומים מדי, ומבחינת הצופה הממוצע שלא מנסה להתעמק אין הבדל מהותי בין ווייטליפטינג לפאוורליפטינג.
כנראה זה הסיבה שאומנויות לחימה ותיקות כמו קראטה לא מצליחות להיכנס, זה פשוט לא נראה מספיק ייחודי/שונה למי שלא בתחום.

IOC הינה הועדה אשר אחראית בין היתר לקידום האולימפיאדה, מיקומה וגם על ענפי ספורט חדשים שיכנסו. על מנת שמקצוע יכנס, צריך כי 66% מיושבי הועדה יצביעו בחיוב (יש גם נציגות מישראל בועדה).

IOC מתכנסת פעם בשנה ובשנה זו בקואלה לומפור, בירת מלזיה ובישיבה זו בין היתר תבחר העיר אשר תארח את אולימפיאדת החורף לשנת 2022, כאשר המועמדים הם אלמטי, עיר הבירה של קזחסטן או בייג'ין, בירת סין העממית.

הארגון הכי מבטיח אשר יכול לעזור לקדם את ענף ה- Powerlifting כאולימפי הינו IPF, הוא בעל הכי הרבה מעמד, ותק ושותפים. מה שיותר חשוב הוא שאחד מה- Affiliate שלו הינו USAPL (ארגון USA Powerlifting). בעבר היה ניסיון להכניס את Powerlifting כאולימפי, אך הוא נדחה עם הנימוק בשל שימוש גבוה בסמים בענף זה. הענף קרטה עמד להצבעה ב- IOC בשנת 2005, אבל לא קיבל מספיק קולות.

לידיעה כללית, IOC יכולים גם להסיר מקצועות מהאולימפיאדה, כאשר בשנת 2012 הם הסירו את מקצוע ההתאבקות מאולימפיאדת 2020 (התאבקות הינה אחד המקצועות הראשונים שאי פעם נכנסו למשחקים האולימפים). שנה לאחר מכן, לאחר המון מאמצי לוביסטים שהפעיל ארגון FILA, מקצוע ההתאבקות חזר.

נערך לאחרונה:
מאמינים שאי פעם נראה את הפווארליפטינג כספורט אולימפי?

למה לדעתכם פווארליפטינג אינו חלק מתחומי הספורט באולימפיאדה?
לעולם לא. אין לזה שום רייטינג ברמות שהם מחפשים, מה גם שיש כבר הרמת משקולות ומבחינתם אין שום הבדל. להפך, הם מעדיפים את ההנפות האולימפיות בגלל שהכל נראה מגניב יותר מאשר פווארליפטינג.
בנוסף זה יהיה מושפע יותר מדי מטעויות שיפוט כל עוד לא יהיו דברים ממוחשבים, מה שאני לא רואה יקרה.

לעולם לא. אין לזה שום רייטינג ברמות שהם מחפשים, מה גם שיש כבר הרמת משקולות ומבחינתם אין שום הבדל. להפך, הם מעדיפים את ההנפות האולימפיות בגלל שהכל נראה מגניב יותר מאשר פווארליפטינג.
בנוסף זה יהיה מושפע יותר מדי מטעויות שיפוט כל עוד לא יהיו דברים ממוחשבים, מה שאני לא רואה יקרה.
אלה לא טיעונים רציניים.
אפשר לתת דוגמה לעשרות ענפי ספורט באולימפיאדה שיביאו פחות רייטינג מענק שמרים 460 קילו.
להגיד שיש כבר הרמת משקולות וזה אותו דבר זה כמו להגיד שמבחינתם אגרוף וטקוואנדו, ג'ודו והאבקות הם אותו דבר (או האבקות והאבקות יוונית רומית).

אלה לא טיעונים רציניים.
אפשר לתת דוגמה לעשרות ענפי ספורט באולימפיאדה שיביאו פחות רייטינג מענק שמרים 460 קילו.
להגיד שיש כבר הרמת משקולות וזה אותו דבר זה כמו להגיד שמבחינתם אגרוף וטקוואנדו, ג'ודו והאבקות הם אותו דבר (או האבקות והאבקות יוונית רומית).
לא חושב שיש ענפים עם רייטינג נמוך יותר, גם אם כן, כל עוד אין איגוד אחד רשמי אין בכלל על מה לדבר....

אלה לא טיעונים רציניים.

אולי הטיעון הראשון שלו לא מספיק טוב, למרות שזה ניתן לוויכוח, אבל הטיעון השני שלו נכון ב100%.

אולי הטיעון הראשון שלו לא מספיק טוב, למרות שזה ניתן לוויכוח, אבל הטיעון השני שלו נכון ב100%.
אז נתתי דוגמה, אם ככה יש בערך 10 תחומים באולימפיאדה שאני יכול כבר לחשוב עליהם שלא היו נכנסים כי הם דומים לתחומים אחרים.

לא חושב שיש ענפים עם רייטינג נמוך יותר, גם אם כן, כל עוד אין איגוד אחד רשמי אין בכלל על מה לדבר....
כי קליעה למטרה מספק יותר רייטינג ואדרנלין לצופה הממוצע מאשר מישהו ששובר שיא עולם בהרמת משקל מהרצפה...
זה שאין איגוד רשמי זה מה שאמרתי מההתחלה.

Only IPF can go into the Olympics. It is the only fed the is serious and organised enough for Olympic level.

I am not the biggest fan of IPF, but as stand alone fed it has the best shot.

About if PL is interesting or not - give me a break. There are so many boring as bat shit sports in the Olympics so PL would not make a difference. I don't think WL is more interesting, the movement looks nicer but the weight is way lower.

I think from all the strength sports, Strongmen is without a doubt the most interesting to watch.

Only IPF can go into the Olympics. It is the only fed the is serious and organised enough for Olympic level.

I am not the biggest fan of IPF, but as stand alone fed it has the best shot.

About if PL is interesting or not - give me a break. There are so many boring as bat shit sports in the Olympics so PL would not make a difference. I don't think WL is more interesting, the movement looks nicer but the weight is way lower.

I think from all the strength sports, Strongmen is without a doubt the most interesting to watch.

סטרונגמן זה הקרוספיט של מקצועות הכוח.

בוויטליפטינג יש הרבה פרמטרים אולימפים מבחינה חוקתית שאין בפווארליפטינג כמו
שקילה חצי שעה לפני התחרות, חוקתיות אחידה, איגוד אחד שמאגד את כולם, תקציב ואפילו בדיקות סמים הרבה יותר מקיפות
(מישהו אמר לי שהיום בשביל להתחרות באליפות אירופה היה צריך להביא בדיקה מלפני 4 חודשים כדי שיראו שלאורך תקופה אתה נקי)
וכן זה קצת יותר מעניין לצפיה גם כמו שאמרתי ודורש רמה אתלטית הרבה יותר גבוהה, קורדינציה וכו׳ שזה בתת מודע הרבה יותר מעניין לצפיה.

כל מה שכתבת קיים בIPF. לגבי עניין או אתלטיות זה נתון לפרשנות.
בIPF יש גם בדיקות סמים באוף סיזן באמצע הלילה בלי התרעה. זה קיים שם שנים.

כל מה שכתבת קיים בIPF. לגבי עניין או אתלטיות זה נתון לפרשנות.
בIPF יש גם בדיקות סמים באוף סיזן באמצע הלילה בלי התרעה. זה קיים שם שנים.

לאיזו פרשנות זה נתון בדיוק? אתה מכחיש את העובדה שמרימי משקולות אולימפים צריך להיות יותר: מהירים. גמישים, כוח מתפרץ, קורדינציה מאנשים שעוסקים בפווארליפטינג?

לאיזו פרשנות זה נתון בדיוק? אתה מכחיש את העובדה שמרימי משקולות אולימפים צריך להיות יותר: מהירים. גמישים, כוח מתפרץ, קורדינציה מאנשים שעוסקים בפווארליפטינג?

אני לא בטוח שלתת סנאץ 230 קג זה מרשים יותר מלמשוך 450 דדליפט, זה בהחלט סובייקטיבי.

אני לא בטוח שלתת סנאץ 230 קג זה מרשים יותר מלמשוך 450 דדליפט, זה בהחלט סובייקטיבי.

ראית אותי משתמש במילה "מרשים?" , אף אחד בעולם עוד לא נתן סנאץ 230 ק"ג.

רק אמרתי שכעובדה מרימי משקולות יותר אתלטים מפוואליפטרים זה הכל

• פותח/ת השרשור
ראית אותי משתמש במילה "מרשים?" , אף אחד בעולם עוד לא נתן סנאץ 230 ק"ג.

רק אמרתי שכעובדה מרימי משקולות יותר אתלטים מפוואליפטרים זה הכל
מה אכפת? הם גם יותר אתלטים משחקני פינג פונג, אז מה?
ואתה מאוד אובייקטיבי כי אתה בענף הזה ואתה לא מפסיק להלל אותו.

מה אכפת? הם גם יותר אתלטים משחקני פינג פונג, אז מה?
ואתה מאוד אובייקטיבי כי אתה בענף הזה ואתה לא מפסיק להלל אותו.

תקרא את השרשור, אופיר אמר ש"זה נתון לפרשנות" אז אם מישהו טוען אחרת אני אשמח לשמוע מה הטענות שלו לזה.

מה הקשר אם אני אובייקטיבי או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית