הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בקשר לתזונה הנלוות לאבקת חלבונים

• פותח/ת השרשור tal10
  • פורסם בתאריך

tal10

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
לאחר שאני מסיים אימון אני לוקח אבקת חלבונים(חלבון מי גבינה).
עכשיו רציתי לשאול מה יש לאכול בנוסף לאבקה,אחרי האימון?
ובנוסף האם אני יכול לאכול טונה או ביצים ביחד עם האבקה?אם כן האם אפשר מיידית לאחר לקיחת האבקה או שיש לחכות זמן מסוים? (קראתי איפשהו שלא כדאי לערבב בין החלבון של האבקת חלבונים לבין החלבון המצוי בטונה ובביצים,אולם אני לא רואה בזה שום הגיון)

אכילה לאחר האימון חשובה, אך לא חשובה כמו אכילה על פני כל היום.
אתה יכול לשתות רק את השייק, אתה יכול לא לשתות אותו כלל אם אכלת היטב לפני האימון ואתה יכול לערבב את המוצרים שאמרת (למרות שזה לא נשמע טעים במיוחד).
ממליץ לעבור על המאמר הבא:
http://www.kilogram.co.il/983/ארוחה-לפני-ואחרי-האימון-לא-מה-שחשבתם/

• פותח/ת השרשור
אני אוכל טוב במשך כל היום..
הכוונה שלי הייתה האם אני יכול לאכול את השייק לחכות נגיד 10 דקות ואז לאכול טונה (לא ביחד עם השייק כמובן)

זה לא משנה אם תאכל את שניהם ביחד, רק את הטונה או רק את השייק או שתחכה גם שעה ולא רק 10 דקות.
לסיכום, אין צורך לחכות, אפשר לאכול מה שרוצים, ולא הכל שחור ולבן.

לאחר שאני מסיים אימון אני לוקח אבקת חלבונים(חלבון מי גבינה).
עכשיו רציתי לשאול מה יש לאכול בנוסף לאבקה,אחרי האימון?
ובנוסף האם אני יכול לאכול טונה או ביצים ביחד עם האבקה?אם כן האם אפשר מיידית לאחר לקיחת האבקה או שיש לחכות זמן מסוים? (קראתי איפשהו שלא כדאי לערבב בין החלבון של האבקת חלבונים לבין החלבון המצוי בטונה ובביצים,אולם אני לא רואה בזה שום הגיון)

אתה גם מוסיף פחמימה עם GI גבוה? זה מאוד עוזר בהתאוששות.

כן, אני מזמין ברגע שהמשכורת נכנסת 😃
אבל התכוונתי לאוכל לא לעוד תוסף, מישהו יודע?

קודם כל אם אתה שותה אבקת חלבון על בסיס מים אתה חייב לאכול מנת פחממה (3 תמרים, 2 פרוסות לחם, חטיף אנרגיה) כדי שהחלבון "יקלט" בגוף בצורה יותר טובה
אם אתה תוכל/תשתה רק חלבון אחרי אימון הגוף יהפוך אותו לאנרגיה כדי לחדש את המאגרים ולכן הגוף לא מנצל אותו כמו שצריך...

אחרי שתיית שייק חלבון מומלץ לחכות שעה ואז אפשר לאכול ארוחה שכוללת קופסת טונה או קוטג'
אם אתה תוכל ארוחה ישר אחרי שתיית השייק יווצר עודף חלבון בגוף וזה ממש ממש לא מומלץ וגם לי יעיל כי הגוף לא יכול לספוג כל כך הרבה חלבון בו זמנית

קודם כל אם אתה שותה אבקת חלבון על בסיס מים אתה חייב לאכול מנת פחממה (3 תמרים, 2 פרוסות לחם, חטיף אנרגיה) כדי שהחלבון "יקלט" בגוף בצורה יותר טובה
אם אתה תוכל/תשתה רק חלבון אחרי אימון הגוף יהפוך אותו לאנרגיה כדי לחדש את המאגרים ולכן הגוף לא מנצל אותו כמו שצריך...

אחרי שתיית שייק חלבון מומלץ לחכות שעה ואז אפשר לאכול ארוחה שכוללת קופסת טונה או קוטג'
אם אתה תוכל ארוחה ישר אחרי שתיית השייק יווצר עודף חלבון בגוף וזה ממש ממש לא מומלץ וגם לי יעיל כי הגוף לא יכול לספוג כל כך הרבה חלבון בו זמנית
אתה גם מוזמן לקרוא את הלינק שהבאתי למעלה כי התגובה שפירסמת כרגע לא יעילה.

למה GI גבוהה לא עוזר???
אני חושב שגם פה פורסם לאחרונה מחקר שאנשים שצורכים דגנים בשילוב חלב אחרי אימון עזר מאוד
בהתאוששות, אין צורך להוסיף שלקורנפלקס יש GI גבוה,
גם מניסיוני האישי אחרי שהתחלתי לאכול חלבון + פחממות עם GI גבוה מיד אחרי אימון יש התקדמות מאוד
גדולה, ביחס לצריכת שייק ללא פחממות בכלל.

יש לך מאמר למעלה עם 30 רפרנסים, למה לשאול למה?
בקשר לקורונפלקס הוא היה עם חלב = GI משתנה ונמוך הרבה יותר מהמקור כי זה גם היה חלב עם 3% שומן מה שמוריד עוד יותר את ה GI, ככה ש GI לא היה פרמטר בכלל במחקר.
דבר שני הם היו בצום מלא, מה שרשום במאמר למעלה אם תקרא באמת, שזה כן יכול להיות יעיל במצבים הללו.

מה שבעצם אומר המאמר בגדול שצריכה של פחמימות עם השייק לא נחוצה אבל גם לא מפריעה?
זאת אומרת שאת ה-2 סקופים של סוכר הענבים אותו אני צורך אין כלל צורך?
מספיק הכפית של 5 הגרם קריאטין מונו?

LOL
👋

אני בכל מקרה הולך להוסיף סוכר ענבים כי ככה זה יותר טעים לי, אבל טוב לדעת שמעבר לשיפור הטעם זה ביזבוז.

אם אתה תאכל ארוחה ישר אחרי שתיית השייק יווצר עודף חלבון בגוף וזה ממש ממש לא מומלץ וגם לא יעיל כי הגוף לא יכול לספוג כל כך הרבה חלבון בו זמנית

מאיפה הבאת את התרגום הזה?
אולי מיד אחרי שתיית שייק החלבון מבחינה גופנית קשה לאכול עוד ארוחה מלאה (תלוי למי),אבל להגיד שזה לא מומלץ ולא יעיל כי הגוף לא יכול לספוג כמות של חלבון כזו? שטויות.
איפה כתוב את זה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית