הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היחס בין 5*5 דדליפט לסינגל

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
כמו שחלק הבינו, החלטתי על התעללות קלה ובשבועיים האחרונים השלמתי 220 5*5 והיום 225 5*5 דדליפט.

השאלה שלי די פשוטה :
כמה לדעתכם צריך להיות ה5*5 כדי לייצר 280 לסינגל?

@PowerLifting @alalalal @Blast

אני מסכים עם הבחור שהגיב למעלה שזה מאוד אישי.
יש כאלו שפשוט "לא טובים" בRM1.
אני אישית נתתי חודש של 5X5 כאשר האימון האחרון היה 240X5X5.
ולאחר מכן התחלתי תוכנית עם פחות נפח לדדליפט ועצימות גבוהה, ולאחר 10 שבועות נתתי 275X3.
אני משוכנע שהתחזקתי לאורך ה10 שבועות האלו,וכנראה שבלעדיהם לא הייתי מצליח 275X3 ישר אחרי הנפח, אבל אני בטוח ש275 לחזרה לפחות היה לי לפני.
אני חושב אבל שאתה לא צריך להתעסק בזה, תנסה להתקדם כמה שיותר עם 5X5 עד שתתקע.

• פותח/ת השרשור
כמה הסינגל שלך עכשיו, כשיש לך 225 ל-5X5? (לא חייב להיות מאוד מאוד מדוייק)
משער ש265/270

יש לך סינגל 280, זה בראש שלך
אני צריך להתחיל לאכול קינואה אה?

הRM1 שלך היה 265, לא?
כמה הנפח היה לפניו?
8*5 של הקורטה 215
אני מסכים עם הבחור שהגיב למעלה שזה מאוד אישי.
יש כאלו שפשוט "לא טובים" בRM1.
אני אישית נתתי חודש של 5X5 כאשר האימון האחרון היה 240X5X5.
ולאחר מכן התחלתי תוכנית עם פחות נפח לדדליפט ועצימות גבוהה, ולאחר 10 שבועות נתתי 275X3.
אני משוכנע שהתחזקתי לאורך ה10 שבועות האלו,וכנראה שבלעדיהם לא הייתי מצליח 275X3 ישר אחרי הנפח, אבל אני בטוח ש275 לחזרה לפחות היה לי לפני.
אני חושב אבל שאתה לא צריך להתעסק בזה, תנסה להתקדם כמה שיותר עם 5X5 עד שתתקע.
איזו תוכנית הייתה בעשרה שבועות האלה?

אי אפשר לשאר מניסיון, הrm1 שלך תלוי בהרבה גורמים באותו רגע. תקציב לעצמך אימון של פעם בחודש חודשיים לבדיקת הrm1.

אני חושב ששרירותית בין 35 ל 45 ובמקרי קיצון גם 50 (אם אתה פתאום מלביש חגורה ואתה רגיל להתאמן בלעדיה יש מצב ש5 קילו תקבל ממנה אינסטנט)

משער ש265/270
כדי להוסיף 10 ק"ג לRM1 שלך, אתה תצטרך להוסיף בערך 8 ק"ג ל-5*5 שלך.
הכל בהנחה שמדובר על שתי נקודות זמן בהן אתה מתורגל בגריינדינג במשקלי מקסימום בצורה זהה.
לדוגמה - אם למשל עד עכשיו עבדת סינגלים והגעת ל270, כשתעבור ל5*5 אתה תאבד את יכולת הגריינדינג שלך במידה מסויימת, ככה שיתכן שתשפר את ה5*5 ולא את הסינגל - כי אתה משתפר קודם כל במה שאתה מתאמן בו.
אבל אחרי שתשפר את ה5*5 תוך שבוע-שבועיים של התאוששות ועבודה על סינגלים, התוצאות יגיעו.

בקיצור, אם 225*5*5 נותן לך 270 לסינגל מבלי להתאמן על סינגלים, אז מבלי להתאמן על סינגלים אתה תצטרך 232-234 ל5*5 כדי להשיג 280.

כדי להוסיף 10 ק"ג לRM1 שלך, אתה תצטרך להוסיף בערך 8 ק"ג ל-5*5 שלך.
הכל בהנחה שמדובר על שתי נקודות זמן בהן אתה מתורגל בגריינדינג במשקלי מקסימום בצורה זהה.
לדוגמה - אם למשל עד עכשיו עבדת סינגלים והגעת ל270, כשתעבור ל5*5 אתה תאבד את יכולת הגריינדינג שלך במידה מסויימת, ככה שיתכן שתשפר את ה5*5 ולא את הסינגל - כי אתה משתפר קודם כל במה שאתה מתאמן בו.
אבל אחרי שתשפר את ה5*5 תוך שבוע-שבועיים של התאוששות ועבודה על סינגלים, התוצאות יגיעו.

בקיצור, אם 225*5*5 נותן לך 270 לסינגל מבלי להתאמן על סינגלים, אז מבלי להתאמן על סינגלים אתה תצטרך 232-234 ל5*5 כדי להשיג 280.

אז לטעמך עבודה על סינגלים טובה יותר לשיפור סינגלים מאשר נפח?

אני לא חושב שזה בדיוק מה שנגזר מהדברים שהוא כתב.

"כשתעבור ל5*5 אתה תאבד את יכולת הגריינדינג שלך במידה מסויימת, ככה שיתכן שתשפר את ה5*5 ולא את הסינגל - כי אתה משתפר קודם כל במה שאתה מתאמן בו."

אז לטעמך עבודה על סינגלים טובה יותר לשיפור סינגלים מאשר נפח?
עבודה על סינגלים זו בהחלט הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך בסינגלים (=ביחס לדאבלים, שלשות, רביעיות, חמישיות ומאיות)
אבל זו ממש לא בהכרח הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך.

או במילים אחרות - מה ש @coldfire כתב.

אם ללכת על פי נוסחה הנפח בדכ אמור להיות 76.5% מהסינגל, למשל Texas method אומרת לעשות נפח עם 0.9 מהעצימות לחמש חזרות
החמש חזרות שלך זה אמורות להיות בקירוב בערך 0.85 מהסינגל ולכן 0.85*0.9 שווה ל 76.5
יש אבל עוד דברים שמשפיעים כמו אנשים שנחים יותר מידי או אנשים שיותר טובים ברמת סיבולת השריר כשלמעשה הם יכולים לעשות נפח עם משקל מאוד קרוב לחמישיה אמיתית שלהם, לכן חשוב פשוט לנסות על עצמך
אם אתה הולך על פי נוסחאות אתה אמור להיות יכול לעשות 215 נפח וזה יספיק לך ל280 אבל הבעיה שכמעט אצל אף אחד אין התאמה מוחלטת לנוסחה, אלא מי שטוב בסינגלים יהיה קרוב אליה
אבל אני מאוד לא מסכים עם מה שכתוב מעליי למשל על 240 ל5X5 בגלל שזה יהיה אדם שממש דפוק בסינגלים וממש טוב בסיבולת שזה אומר אדם עם סיבים אדומים בעיקר

אם ללכת על פי נוסחה הנפח בדכ אמור להיות 76.5% מהסינגל, למשל Texas method אומרת לעשות נפח עם 0.9 מהעצימות לחמש חזרות
החמש חזרות שלך זה אמורות להיות בקירוב בערך 0.85 מהסינגל ולכן 0.85*0.9 שווה ל 76.5
יש אבל עוד דברים שמשפיעים כמו אנשים שנחים יותר מידי או אנשים שיותר טובים ברמת סיבולת השריר כשלמעשה הם יכולים לעשות נפח עם משקל מאוד קרוב לחמישיה אמיתית שלהם, לכן חשוב פשוט לנסות על עצמך
אם אתה הולך על פי נוסחאות אתה אמור להיות יכול לעשות 215 נפח וזה יספיק לך ל280 אבל הבעיה שכמעט אצל אף אחד אין התאמה מוחלטת לנוסחה, אלא מי שטוב בסינגלים יהיה קרוב אליה
אבל אני מאוד לא מסכים עם מה שכתוב מעליי למשל על 240 ל5X5 בגלל שזה יהיה אדם שממש דפוק בסינגלים וממש טוב בסיבולת שזה אומר אדם עם סיבים אדומים בעיקר

קשקוש מוחלט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית