הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון היחס בין 5*5 דדליפט לסינגל

MikeRozner

משתמש משקיע
3,608
3,679
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
19,498
3,608
3,679
Iron Core
כמו שחלק הבינו, החלטתי על התעללות קלה ובשבועיים האחרונים השלמתי 220 5*5 והיום 225 5*5 דדליפט.

השאלה שלי די פשוטה :
כמה לדעתכם צריך להיות ה5*5 כדי לייצר 280 לסינגל?

@PowerLifting @alalalal @Blast

מה אתה ילד בגן ? אתה יכול להגיד מה לדעתך לא נכון אני אשמח לשמוע
כן הוא ילד בגן אבל זה לא רלוונטי. כל מה שכתבת על סיבי שריר אדומים לא נכון לעבודה ב5 חזרות גם אם אתה עובד בנפח של 5x5
ואין בנאדם בעולם שאם הנפח שלו ל5x5 הוא 215 הוא יצליח להזיז אפילו 280 קילו. זה הבדל גדול מדי.

כן הוא ילד בגן אבל זה לא רלוונטי. כל מה שכתבת על סיבי שריר אדומים לא נכון לעבודה ב5 חזרות גם אם אתה עובד בנפח של 5x5
ואין בנאדם בעולם שאם הנפח שלו ל5x5 הוא 215 הוא יצליח להזיז אפילו 280 קילו. זה הבדל גדול מדי.

חולק עלייך...
מה שציינת זה הבדל של 65 קילו.
אושר בתחרות בדצמבר אם אני לא טועה סיים את נפח הדדליפט שלו על 240 ונתן 300 והיה נראה שהיה לו עוד...

הנפח המקסימלי שלי היה 230 ל3*3.
בתחרות היה 272.5

חולק עלייך...
מה שציינת זה הבדל של 65 קילו.
אושר בתחרות בדצמבר אם אני לא טועה סיים את נפח הדדליפט שלו על 240 ונתן 300 והיה נראה שהיה לו עוד...
אחי. אושר התקדם 5 קילו כל שבוע מ240 ל260 אני זוכר הוא שם פה סרטונים אז. דיי בטוח שאם במשקלים האלה אתה מתקדם ב5 כל שבוע אז 240 לא "באמת" היה הנפח הכי גבוה שלך.
אל תשכח גם שעד ל260-270 אושר בכלל עשה נפח בלי חגורה ואני דיי בטוח שאת הסינגל 300 בתחרות הוא נתן עם.
הנפח המקסימלי שלי היה 230 ל3*3.
בתחרות היה 272.5
40 קילו זה הבדל סביר, 65 קילו לא.

עריכה: עכשיו שמתי לב שאתה מדבר על נפח של 3x3 מה שאומר שהמשקל שלך יהיה עוד יותר נמוך ל5x5. יכול להיות שאצלך ספציפית יש הבדל גדול יותר אבל אני לא חושב שהמספרים האלה נכונים לרוב.

נערך לאחרונה:
אחי. אושר התקדם 5 קילו כל שבוע מ240 ל260 אני זוכר הוא שם פה סרטונים אז. דיי בטוח שאם במשקלים האלה אתה מתקדם ב5 כל שבוע אז 240 לא "באמת" היה הנפח הכי גבוה שלך.
אל תשכח גם שעד ל260-270 אושר בכלל עשה נפח בלי חגורה ואני דיי בטוח שאת הסינגל 300 בתחרות הוא נתן עם.

40 קילו זה הבדל סביר, 65 קילו לא.

זה לא נכון, זה שאחרי זה הוא המשיך להתקדם לא אומר כלום...
אבל לא נכנס לזה.

הכל לא נכון, כל האחוזים האלה זה בולשיט. 240x5x5 זה בהחלט בטווח ההגיוני ל-270-280. 215 שכתבת לא קרוב אפילו.
ידידי, יש לי גם את הניסיון שלי ויש גם את הטבלאות אחוזים
אם אתה עובד עם התכנית Texas method, אתה אמור היפוטתית בשביל 300 דדליפט לעשות למשל 270 לשלוש חזרות דדליפט שלפי דעתי אצל רוב האנשים לפחות יהיה קרוב לשמה אולי עשרה קילו פחות במקרה גרוע יחסית ו230 יהיה המשקל של הנפח
אני אמרתי כבר שזה בעולם אידיאלי אבל גם אם תחתוך מכל מקום חמישה או עשרה קילו אתה מקסימום תיראה שפער סביר בין נפח לסינגל במשקלים באיזור הזה יהיו בערך 50 קילוגרם או יותר

זה לא עובד לפי מספרים אלא לפי אחוזים.
60 קילו בין 300 ל360 זה לא כמו 60 קילו בין 140 ל200
זה דבר ראשון.

דבר שני,
לאדם הממוצע:
RM5 הוא בתיאוריה 88%, לא 85% מ-RM1.
RM3 הוא בתיאוריה 93%, לא 90% מ-RM1.

דבר שלישי,
מה שעושים לנפח (5 סטים) בהחלט יכול להיות יותר מ-90%. ההמלצה בטקסס מת'וד היא לעשות 90% כדי לא להשרף, אבל בהחלט אפשרי בשביל האדם הממוצע לבצע גם מאוד קרוב ל-95%.

כל האחוזים האלה משתנים בין אנשים כמובן, אבל כמעט תמיד לא בהבדלים גדולים מאוד, וזה הממוצע.

אתה צודק טעיתי קצת במספרים אבל עדיין האנשים פה מגזימים לגבי פער
אני בטוח שרוב האנשים שעעושים שלוש מאות דדליפט או קרוב למספרים האלה הם לא מסוגלים לעשות 5X5 ב40 קילוגרם פחות

אתה צודק טעיתי קצת במספרים אבל עדיין האנשים פה מגזימים לגבי פער
אני ממש לא בטוח, כי כמו שכבר כתבתי - יש את ההסתגלות הספציפית לסינגלים. גריינדינג. בסטים של RM3 אתה לא רחוק משם, בסטים של RM5 קצת יותר, ובסטים של 5X5 אתה דיי רחוק מזה. ככה שבלי להתאמן על סינגלים, ה5X5 שלך יהיה יותר "איכותי" מהסינגל שלך.
אז גם אם בתיאוריה הוא יצטרך 233 ק"ג בשביל סינגל 280, בפועל יכול להיות שהוא יצטרך 240 ואולי יותר בשביל להשיג את הסינגל הזה בלי לעבוד על סינגלים:
אם 225*5*5 נותן לך 270 לסינגל מבלי להתאמן על סינגלים, אז מבלי להתאמן על סינגלים אתה תצטרך 232-234 ל5*5 כדי להשיג 280.
העניין הוא שלא צויין כאן האם בוצעה עבודה על סינגלים בשביל להשיג את ה270 או לא.

אני בטוח שרוב האנשים שעעושים שלוש מאות דדליפט או קרוב למספרים האלה הם לא מסוגלים לעשות 5X5 ב40 קילוגרם פחות
אחוזים אדוני, אחוזים.

עבודה על סינגלים זו בהחלט הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך בסינגלים (=ביחס לדאבלים, שלשות, רביעיות, חמישיות ומאיות)
אבל זו ממש לא בהכרח הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך.

או במילים אחרות - מה ש @coldfire כתב.

אבל הרמה שלך נמדדת בסינגלים (תחרותית).

אני לא נופל בהטרלה הזאת.

אני לא מנסה להטריל, אני פשוט לא מבין אותך.

אם סינגלים משפרים אותך בסינגלים טוב יותר מאשר אימוני נפח אז מן הסתם שעדיף להתאמן על סינגלים.
אני לא מכיר תחרויות של 5X5

אם סינגלים משפרים אותך בסינגלים טוב יותר מאשר אימוני נפח אז מן הסתם שעדיף להתאמן על סינגלים.
דובר על זה בערך בתחילץ הדיון, קשה לבנות נפח עבודה עם סינגלים.
עם זאת שורה תחתונה ברמות הגבוהות כל אחד יעבוד אחרת ואין שיטה אחת נכונה
ליליברידג לדעתי עובד רוב השנה בעצימויות גבוהות מאוד והרבה אחרים טוחנים נפח

כנראה שאני צריך לצטט את עצמי:
עבודה על סינגלים זו בהחלט הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך בסינגלים (=ביחס לדאבלים, שלשות, רביעיות, חמישיות ומאיות)
אבל זו ממש לא בהכרח הדרך הטובה ביותר לשפר את הרמה שלך.

או במילים אחרות - מה ש @coldfire כתב.

בקיצור, אתה לא תשיג סינגל שהוא 200% מהRM5 שלך, לא משנה כמה תתאמן על סינגלים. עכשיו נשאלת השאלה מה המתכון הטוב ביותר להתחזק, כלומר להעלות את הRM1/2/3/5/10 שלך (כי זה מתרחש ביחד כשמדובר על התקדמות מעבר לרבע קילו), ועם עבודת סינגלים בלבד אתה תתקשה מאוד לצבור מספיק נפח עבודה על מנת להתקדם. יש הרבה סיבות למה חמישיות הן צורת העבודה היעילה ביותר, קרא על כך בספר Starting Strength ובPractical Programming for Strength Training.
זה לא בגלל שאנחנו מתכוננים לתחרות של RM5.

בגלל זה רוב רובם של התוכניות משלבות בין אחוזים גבוהים לבין עבודה בנפח גבוה
יש לדוגמה אפשרות לעשות לפני עבודת נפח סינגל במשקל של השלשה נניח ורק אז להתחיל את הנפח וככה לא מאבדים את המיומנות העצבית
לעשות רק נפח זה לא רעיון כל כך טוב למי שרוצה סינגלים גבוהים כפי האפשר

בגלל זה רוב רובם של התוכניות משלבות בין אחוזים גבוהים לבין עבודה בנפח גבוה
יש לדוגמה אפשרות לעשות לפני עבודת נפח סינגל במשקל של השלשה נניח ורק אז להתחיל את הנפח וככה לא מאבדים את המיומנות העצבית
לעשות רק נפח זה לא רעיון כל כך טוב למי שרוצה סינגלים גבוהים כפי האפשר
זה תלוי ברמת המתאמן, למתאמן מתחיל אין מה לחפש בסינגלים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית