הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאבים ב-Tensor fasciae Latae בסקוואט \ לאנצ'ים

• פותח/ת השרשור Titan
  • פורסם בתאריך

Titan

משתמש פעיל
908
365
נק' מוניטין:
726
908
365
כ3-4 שבועות שכואב לי ברגל ימין בחלק העליון החיצוני של הארבע ראשי:

tensor-fascia-latae.jpg

במיוחד בתרגיל הזה:

step_ups.jpg

(אני עושה על מדרגה הרבה יותר גבוהה (55 ס"מ, 65 ס"מ, 75 ס"מ) בתוספת משקולות.
כמובן שככל שאני עושה את זה במדרגה גבוהה יותר, כך הכאב חזק יותר בגלל התנועה הארוכה יותר של הרגל.
בסקוואט אני גם מרגיש אבל פחות. בדד ליפט לא ממש מורגש וביום יום בכלל לא כואב, לא במנוחה לא בישיבה, לא בהליכה ולא בריצה.

אם אני זוכר נכון, זה התחיל באיזשהו אימון רגליים לפני חודש, אני חושב שהרגשתי באמצע הסקוואט משהו באזור הזה ומאז כואב לי רק בתרגילים הנ"ל (כנראה העמסתי משקל יותר מידי, בלי חימום מספיק ארוך).

דלקת? קרע מזערי בשריר? מאמץ יתר?
מה עושים? לקבוע תור לאורטופד?

תודה! 😃

נערך לאחרונה:
כ3-4 שבועות שכואב לי ברגל ימין בחלק העליון החיצוני של הארבע ראשי:

tensor-fascia-latae.jpg

במיוחד בתרגיל הזה:

step_ups.jpg

(אני עושה על מדרגה הרבה יותר גבוהה (55 ס"מ, 65 ס"מ, 75 ס"מ) בתוספת משקולות.
כמובן שככל שאני עושה את זה במדרגה גבוהה יותר, כך הכאב חזק יותר בגלל התנועה הארוכה יותר של הרגל.
בסקוואט אני גם מרגיש אבל פחות. בדד ליפט לא ממש מורגש וביום יום בכלל לא כואב, לא במנוחה לא בישיבה, לא בהליכה ולא בריצה.

אם אני זוכר נכון, זה התחיל באיזשהו אימון רגליים לפני חודש, אני חושב שהרגשתי באמצע הסקוואט משהו באזור הזה ומאז כואב לי רק בתרגילים הנ"ל (כנראה העמסתי משקל יותר מידי, בלי חימום מספיק ארוך).

דלקת? קרע מזערי בשריר? מאמץ יתר?
מה עושים? לקבוע תור לאורטופד?

תודה! 😃

אורטופד לא יעזור לך במקרה הזה. וחבל לבזבז את הזמן של שניכם.
הפתרון הכי פשוט בטווח הקצר זה לוותר על התרגילים שגורמים לכאב. כל עוד זה לא תרגילים מרכזיים , אפשר לחיות עם זה.
אחרי שבוע-שבועיים תתחיל עם מדרגה נמוכה יחסית ותעלה בהדרגה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התגובה.
אז מה בעצם גורם לכאב? יש נזק לשריר? מתיחה? קרע? דלקת?
זה יחסית כן תרגילים מרכזיים כי אני לא יכול להעמיס בסקוואט \ לאנצ'ים.

תודה רבה על התגובה.
אז מה בעצם גורם לכאב? יש נזק לשריר? מתיחה? קרע? דלקת?
זה יחסית כן תרגילים מרכזיים כי אני לא יכול להעמיס בסקוואט \ לאנצ'ים.

כל מה שכתבת שיכול לגרום לכאב זה שווה ערך. נזק לשריר=קרע=מתיחה=תגובה דלקתית מסויימת.
תוריד את ה step up.

• פותח/ת השרשור
אוקיי אז אני אוותר על המדרגה.
ובינתיים יש משהו מועיל שאני יכול לעשות? מתיחות, קרח מידי פעם?
אני אגיד לך בדיוק איפה כואב לי בדיוק בתנועה הזאת:
עומד זקוף > מפנה את כף רגל ימין החוצה כמה שיותר ל90 מעלות > מרים את הברך לכיוון הגוף
מרגיש כאילו השריר בצד החיצוני העליון של הירך תפוס, האם זה השריר שכתבתי למעלה?

אבל אין לי שום כאב באגן או בברכיים והכל מרגיש בסדר חוץ מהשריר המציק הזה שמרגיש מכווץ\כואב בתנועה מסויימת.

אוקיי אז אני אוותר על המדרגה.
ובינתיים יש משהו מועיל שאני יכול לעשות? מתיחות, קרח מידי פעם?
אני אגיד לך בדיוק איפה כואב לי בדיוק בתנועה הזאת:
עומד זקוף > מפנה את כף רגל ימין החוצה כמה שיותר ל90 מעלות > מרים את הברך לכיוון הגוף
מרגיש כאילו השריר בצד החיצוני העליון של הירך תפוס, האם זה השריר שכתבתי למעלה?

אבל אין לי שום כאב באגן או בברכיים והכל מרגיש בסדר חוץ מהשריר המציק הזה שמרגיש מכווץ\כואב בתנועה מסויימת.

אי אפשר לומר בוודאות על איזה שריר מדובר מתיאור של התנועה שתיארת כיוון שיש מספר שרירים שפועלים.
בכל אופן , מתיחות עדינות זה בסדר גמור בפציעות שריר.
קרח עד 15 דקות מספר פעמים ביום יכול לסייע להורדת הכאב.

הסרטון השני מדבר על מושג מעורפל שנקרא "mayofascial release" , אנשים שמשתמשים במושג הזה חושבים/מאמינים שע"י גילגול על כדור/foam roller או משהו דומה הם "משחררים" "משהו" שקשור לשריר או לפאסיה שמקיפה אותו.
לא קיים לזה ביסוס מדעי כלשהו בהיבט של פגיעות שריר. אני יכול לחשוב על אפקט נוירופיזיולוגי כלשהו שגורם לתחושת הקלה בכאב , אבל לא בצורה הפשטנית של "שחרור" שנוטים להציג .

• פותח/ת השרשור
אחד מהלקוחות שלי מחו"ל הוא דוקטור (כירופרקט) אז שאלתי אותו והוא אומר שהכאב נובע מישיבה ממושכת.

זה מה שהוא כתב אחרי שהוא עיין קצת בדיון שלנו בפורום:

I've seen this MANY times before. First, don't do that stretch the guy is showing you in the video. If you stretch your hip flexor like that...the knee that you're bringing all the way to your chest could cause that hip flexor to spasm. Unless that guy in the video has back problems he won't understand that he's giving you bad advice. However, his thought process is correct, you do need to stretch your hip flexors...just not the way he's showing you. The pain that you're feeling (under your pants pocket) is most likely a referral pattern from your psoas. It can be the IT band but if you're feeling it at your pants pocket and you've tried massaging it with no relief, it's usually the psoas/hip flexor.

kent1_stnd_37546_1_1_8397.gif

Look at the TFL picture above and you'll see the red area on the middle picture. That's the referral pattern for the TFL. You'll have people tell you the IT band is different than the TFL but the IT band is a continuation of the TFL.

ztnnhfwim0mi.jpeg

Look at the purple shaded area on the front of the thigh (where the pants pocket would be)...that's the referral pattern for the psoas. The hand is pointing to the psoas trigger points higher up in the abdomen. One thing that causes the hip flexors to refer pain is sitting for long periods of time. You need to stretch your hip flexors several times daily and not sit for longer than 15 minutes at a time. There's a way to modify that stretch the guy shows in the video. You want to use a bench (at knee height) and put the back leg up on it. Make sure you put the front leg far forward enough first so you don't have to shift it after you have your back leg up. The reason for doing this is so you don't hurt your back or make the psoas spasm.

והוא הביא לי כמה תרגילי מתיחה.

אחד מהלקוחות שלי מחו"ל הוא דוקטור (כירופרקט) אז שאלתי אותו והוא אומר שהכאב נובע מישיבה ממושכת.

זה מה שהוא כתב אחרי שהוא עיין קצת בדיון שלנו בפורום:

I've seen this MANY times before. First, don't do that stretch the guy is showing you in the video. If you stretch your hip flexor like that...the knee that you're bringing all the way to your chest could cause that hip flexor to spasm. Unless that guy in the video has back problems he won't understand that he's giving you bad advice. However, his thought process is correct, you do need to stretch your hip flexors...just not the way he's showing you. The pain that you're feeling (under your pants pocket) is most likely a referral pattern from your psoas. It can be the IT band but if you're feeling it at your pants pocket and you've tried massaging it with no relief, it's usually the psoas/hip flexor.

kent1_stnd_37546_1_1_8397.gif

Look at the TFL picture above and you'll see the red area on the middle picture. That's the referral pattern for the TFL. You'll have people tell you the IT band is different than the TFL but the IT band is a continuation of the TFL.

ztnnhfwim0mi.jpeg

Look at the purple shaded area on the front of the thigh (where the pants pocket would be)...that's the referral pattern for the psoas. The hand is pointing to the psoas trigger points higher up in the abdomen. One thing that causes the hip flexors to refer pain is sitting for long periods of time. You need to stretch your hip flexors several times daily and not sit for longer than 15 minutes at a time. There's a way to modify that stretch the guy shows in the video. You want to use a bench (at knee height) and put the back leg up on it. Make sure you put the front leg far forward enough first so you don't have to shift it after you have your back leg up. The reason for doing this is so you don't hurt your back or make the psoas spasm.

והוא הביא לי כמה תרגילי מתיחה.

הממ... והוא קרא גם את המשפט שבו כתבת "ביום יום בכלל לא כואב" לפני שהוא רשם One thing that causes the hip flexors to refer pain is sitting for long periods of time?

בכל אופן , אף אחד לא יכול לאבחן את זה מרחוק. גם אם יש ציורים וסרטונים מאוד חמודים שמצורפים.

• פותח/ת השרשור
כשאני גורב גרב ברגל ימין, זאת בדיוק התנועה שאני מרגיש הכי כואב. (יושב ומרים את הברך לחזה)
אז לקבוע תור לאורטופד?

כשאני גורב גרב ברגל ימין, זאת בדיוק התנועה שאני מרגיש הכי כואב. (יושב ומרים את הברך לחזה)
אז לקבוע תור לאורטופד?
יש מקרים מסויימים שלדעתי עדיף ללכת לפזיותרפיסט טוב ולשלם מכספך הפרטי ולקבל תמורה עבור השירות מאשר ללכת לאורטופד שיתן לך שבועיים מנוחה וטיפול תרופתי.

אחת הסיבות שאני יכול לחשוב עליהם ללכת לאורטופד זה במקרה של שבר או קיים חשש להתערבות כירורגית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית