הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

קרוספיט עם דגש על כוח

• פותח/ת השרשור Ben
  • פורסם בתאריך
אתה מדבר על פרק כף היד? תוודא שהמשקל לא נח על היד בזמן הסקוואט. המשקל צריך לשבת על הגב והידיים רק שם כדי לנעול אותו. אתה אמור להיות מסוגל לפתוח את היד בלי בעיה ולא צריך להיות בכלל לחץ עליה. תעביר את האגודל לאותו צד שבו נמצאות שאר האצבעות. אם הכאב הוא יותר לכיוון המרפק אז אולי כדאי לך להרחיב קצת את האחיזה.

• פותח/ת השרשור
אתמול:
Squat: 77.5kg 5-5-5
Press: 32.5kg 5-5-5
Pullups: 10-6-5

האחיזה בסקוואט השתפרה, הרמתי מרפקים וזה עזר אבל עדיין לא מושלם, ובסט השלישי שוב לא החזקתי את המוט טוב והיה לחץ על המפרקים
בעיה שאני מתאמן לבד מאז שמי שהתאמנתי איתו התגייס, והורידו את המראות מהסביבה של הכלוב ככה שקשה לי לבקר את עצמי

אתמול:
Squat: 77.5kg 5-5-5
Press: 32.5kg 5-5-5
Pullups: 10-6-5

האחיזה בסקוואט השתפרה, הרמתי מרפקים וזה עזר אבל עדיין לא מושלם, ובסט השלישי שוב לא החזקתי את המוט טוב והיה לחץ על המפרקים
בעיה שאני מתאמן לבד מאז שמי שהתאמנתי איתו התגייס, והורידו את המראות מהסביבה של הכלוב ככה שקשה לי לבקר את עצמי

אין לך פלאפון?

• פותח/ת השרשור
משקל גוף: 68.5-69

Squat: 80kg 5-5-5
Bench Press: 57.5kg 5-5-5

דדליפט רציתי לעשות היום בגלל שהמכון שלי מחר סגור, אבל הוא נסגר היום מוקדם ולא הספקתי
הסקוואט לא היה קשה והצלחתי סוף סוף לצלם את עצמי עושה סקוואט, אני אעלה יותר מאוחר

הבנץ' גם לא היה קשה אבל יש לי שאלה:
בסרטון של דייב טייט הוא אומר שצריך לשים את הרגליים בצידי הספסל של הבנץ' וללחוץ עם קצות האצבעות, ושאת המוט צריך להוריד באלכסון עד לנקודה שהמרפקים נמצאים אצל כשאתה עומד
מצד שני, במאמר בקילוגרם על הבנץ' כתוב שהרגליים צריכות להיות מקדימה ושטוחות על הריצפה, ושהמוט צריך לנוע בקו ישר למטה
מה לעשות?
ד"א לא הגעתי עדיין לפרק על הבנץ' בSS

• פותח/ת השרשור
Squat: 82.5kg 5-5-5
Press: 35kg 5-5-5
Pullups - 9-6-4 \=
המתח היה ככה כנראה כי אתמול עשיתי סט בטן וסט שכיבות שמיכה שניהם MAX ככה שכנראה הם גרמו לי לעשות היום פחות מתח
חשבתי על להוסיף עוד אימון מתח אחד בשבוע

בכל מקרה, הסקוואט עבר טוב, רק בסט השלישי האחיזה לא הייתה טובה, המוט לא יש עליי טוב והתנדנד ודיי הקשה לי לשמור על טכניקה נקיה, אבל בסך הכל הסקוואט עדיין לא קשה מדיי בשבילי

• פותח/ת השרשור
squat 80kg:

בסרטון נראה כאילו אני לא יורד מספיק, אני לא יודע אם זה ככה באמת אבל בד"כ אני שובר מקביל (מאז שאין לי מראה בסביבה או מישהו שיסתכל עליי עושה את הסט קצת קשה לי לבקר את עצמי תוך כדי, בכל מקרה אני יורד מתחת לפטלה בד"כ, במיוחד מאז שראיתי את הסרטון התחלתי להקפיד לרדת יותר, אפילו אם אני מרגיש ששברתי מקביל)

ומה בקשר לשאלה 2 הודעות למעלה? (בקשר לטכניקה של הבנץ')

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
1. טוב שלא שמת את המצלמה הפוך וטוב שאין לך שם משהו שמסתיר
2. אתה יורד יחסית בסדר
3. אתה לא מוציא חזה
4. הברכיים גולשות, תחשוב שאתה צריך להישען על העקבים בתנועה ולא על קצות האצבעות

אתה יורד מספיק עמוק, הבעיה שלך עם המוט שהוא מחליק לך. תרים את המרפקים למעלה, זה יעזור לך להוציא את החזה ולהחזיק את המוט. ואם אפשר, לצלם ישר פעם הבאה 😃

• פותח/ת השרשור
טוב, דבר ראשון סליחה שהצילום היה הפוך, זה לא היה מכוון, והדבר שהסתיר זה חלק מאיזה הליכון ששמתי את הפלאפון עליו שיצלם (אין מי שיצלם אותי אז הייתי צריך למצוא מקום טוב להניח את הפלאפון)
באמת נראה שהחזה לא בחוץ, מוזר כי אני משתדל להקפיד להוציא אותו, אני אתקן את זה פעם הבאה
בקשר למרפקים, את צודקת, פעם בכלל לא העלתי אותם למטה והיו לי כאבים מבפרקים של היד, דווקא בסרטון פה העלתי אותם, כנראה שלא מספיק? הבעיה הגדולה שלי היא באמת שהמוט מחליק לי

אז אני מבין שהסקוואט בסדר בסך הכל, אני אצלם שוב בהזדמנות אחרי שאני אעבוד על הנקודות שהבאתם לי פה

תודה, משה, סופרבטן וסיסטמטיק

• פותח/ת השרשור
Squat: 85kg 5-5-5
Bench: 60kg 5-5-3
Deadlift: 87.5kg 5

נראה שהאימון שפספסתי שבוע שעבר השפיע, הגעתי לכשל בבנץ' (כנראה שאם אני אלמד את הטכניקה אני אעיף את המשקל הזה בלי בעיה, אבל זה המצב), הסקוואט בסדר, רק שכמו תמיד יש איזה סט שהאחיזה נדפקת והמוט מתנדנד מה שלא עושה לי טוב למפרקים של היד ולסט עצמו

הדדליפט לא קשה במיוחד, אבל גם בו אני צריך ללמוד את הטכניקה טוב יותר

אני צריך להתחיל להגביר את הקצב עם הספר SS

• פותח/ת השרשור
Squat: 87.5kg 5-5-5
Press: 37.5kg 5-5-5
Pullups: 9-7-6
במתח בסט הראשון של ה-9 האחיזה נחלשה לי לקראת הסוף וזה גרם ללחץ על האצבעות, אז שיחררתי
יכול להיות שהייתי מצליח לסחוט עוד איזה 2 חזרות

נשקלתי באימון, 72 קילו עם נעליים, אייפוד ופלאפון 🙄

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
Squat: 90kg 4-5-5
Bench: 60kg 5-5-5
Deadlift: 95kg 5

בהנחה שהמוט שוקל 17.5KG והסוגרים חסרי משקל (??) 🤫

הסקוואט היה גרוע... התחממתי והגעתי ל90 קילו, אבל משהו הרגיש לא נכון
כנראה שהמוט ישב גבוה מדי, ואני לא יודע למה אבל שהוצאתי אותו הרגשתי כאילו אני נוטה ליפול אחורה, במיוחד בירידה כשהתיישבתי אחורה
בחזרה השניה פתאום המוט נפל לי קדימה על הצוואר ואני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם המשקל של המוט היה כפול

נכנסתי להלם ושקלתי לוותר על הסקוואט היום, אבל יצאתי מזה ונכנסתי לעוד סט. עוד פעם משהו לא הרגיש נכון למרות שהורדתי יותר את המוט, הרגשתי שוב שאני נוטה ליפול אחורה והמשקל היה כבד יותר משציפיתי (אימון קודם ה-87.5KG לא היה כ"כ קשה)... אחרי 4 חזרות שאני מרגיש שאני לא יציב ומשהו לא הולך נעלתי את המוט

חיכיתי קצת ולקחתי את המוט לעוד סט, שמתי אותו נמוך יותר הפעם ואני חושב שהוא היה במקום, אבל עדיין לא הרגשתי הכי טוב עם הסט, האחיזה ביד ימין שוב איכזבה והרגשתי את המפרק שם קצת מתעקם ולא הצלחתי לשמור על טכניקה טובה מספיק לפי דעתי והיפ דרייב

לסט השלישי נכנסתי נעול שאני מעיף אותו, והאמת, הוא כבר היה יותר טוב מבחינה טכנית מכל שאר הסטים והמשקל כבר לא הרגיש כל כך כבד

כנראה שההלם מתחילת האימון והספרינטים של אתמול השפיעו, רק חבל שזה עלה לי גם בטכניקה ועכשיו אני משלם על זה קצת עם הרגשה קצת לא נעימה בגב, אבל לא נורא, היו לי סטים גרועים יותר מבחינה טכנית, ואני מאמין שזה חד פעמי

בקשר לדדליפט, אני חושב שהטכניקה הייתה לא רעה, אבל יש עוד על מה לעבוד

ד"א
יש לי 2 סוגי משקולות במכון, והגודל של המשקולת של ה-20KG בכל סוג שונה (סוג אחד גדול קצת יותר מהשני) ואני לא יודע איזה מתאמים לדדליפט (גודל סטנדרטי)
אני אנסה למצוא תמונות של המשקולות האלה באינרנט אם מישהו מכיר

נערך לאחרונה:
נשמע שאתה צריך לעבוד על הטכניקה של הסקוואט. בשלב הזה (90 קילו) אתה אמור להיות סגור על מה קורה ואיפה המוט נמצא. אתה רוצה להגיע למצב שהטכניקה שלך יציבה - כלומר אתה עושה פחות או יותר אותו דבר בכל חזרה בלי לחשוב על זה יותר מדי. כשזה מתקיים אתה יכול להוסיף דגשים קטנים שישפרו לך את הטכניקה. לא נשמע שאתה שם עדיין.
הייתי יורד ל-80 קילו ועושה הרבה סטים של 3 חזרות עד שאתה מרגיש שהטכניקה שלך משתפרת. הכי טוב אם תצלם אותם וככה תוכל לראות מה אתה עושה וגם לבקש ביקורת מהפורום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית