הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון עוד דיון חופר על תוכנית אימונים SS

• פותח/ת השרשור Grobe
  • פורסם בתאריך

Grobe

משתמש משקיע
3,792
1,255
נק' מוניטין:
2,946
3,792
1,255
זהו דיון שהתגובות שלו הוצאו מהאשכול: https://www.lbs.co.il/threads/66289/

@מרטין
@אניארשאלה
מה לגביי ההתקדמות בתוכנית SS? (אני מגיב במקומה, אני מדבר איתה בפייסבוק פשוט היא לא כלכך מבינה איך להתנהל באתר הזה).
אותו דבר כמו בנים? בגלל שבפורטל רשום גברים צריכים להעלות ככה וככה...
לא משנה.. קבלו ביטול חחח מצאתי את המשפט הבא:
"נשים יכולות להעלות במשקל כמו הגברים בדדליפט ובסקוואט, אבל פי 2 פחות מבפרס, פוורקלין ובנץ' פרס."

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
SS תכנית מעולה/הכי טובה לכל אוכלוסיה של newbies במכון, זה כולל ילדים, נשים וזקנים.
אתה תיתן לאדם בן 80+ להתקדם במשקלי עבודה 3 פעמים בשבוע בכל התרגילים המורכבים? להגיע לכשל כל אימון או כל אימון שני? בהצלחה עם זה.

אתה תיתן לאדם בן 80+ להתקדם במשקלי עבודה 3 פעמים בשבוע בכל התרגילים המורכבים? להגיע לכשל כל אימון או כל אימון שני? בהצלחה עם זה.

כל פעם אנשי קש חדשים? למה צריך להכשל כל אימון שני? אבא שלי עשה את התוכנית כשהוא דרך פעם ראשונה במכון בגיל 63, זה מספיק טוב?

כל פעם אנשי קש חדשים? למה צריך להכשל כל אימון שני? אבא שלי עשה את התוכנית כשהוא דרך פעם ראשונה במכון בגיל 63, זה מספיק טוב?
אבא שלך עושה היבאר, אתה נכשלת בחייך באופן טוטאלי על כך.

לגבי הדוגמה, בן 80 יכשל מהר יותר (הרבה יותר) מבן 63 בתוכניות ויגיע לכשלים רבים מוקדם מאוד אם ינסה להתקדם כמו שכתוב בתוכנית המקורית (3 פעמים בשבוע 2.5-5 ק"ג מאימון לאימון). ואין פה קשר לאיש קש, אני לא לוקח את הדוגמה של הבני 80 ומכליל אותה על שאר האוכלוסיות או כל התוכנית באופן גלובלי

לא עבדתי עם 80+ אבל כן עם מתאמנים אישיים 60+ בתכנית(ואחד אחרי החלפת ברך בבוקס סקוואט)
"שבירת שיא" לאדם מבוגר שלא יכול לעשות יותר מ2 חזרות סקוואט היא להגיע לסט של 10, לעבור למשקולות יד, אחר כך למוט סטודיו ריק של 12 קילו וכו', ההתאמה של התכנית תהיה שונה בתכלית מילד בן 16 אבל העקרונות להתקדמות זהים, כבר היו לי מקרים שגם איר סקוואט היה קשה והתחלנו ל10 קילו לג פרס, למתאמן אחד יכולה להית מטרה להגיע ל3 פלטות ולמתאמן אחר מטרה להגיע לסקוואט של 60 קילו ל5 חזרות וזה לגיטימי.
אני יודע שליוסי מאקטיב חיפה יש מתאמנת בת 67 עם 3 פריצות דיסק שגם התחרתה בשביל האווירה לדוג'.
נ.ב
מי שנכשל כל אימון שני אינו DTFP

לגבי הדוגמה, בן 80 יכשל מהר יותר (הרבה יותר) מבן 63 בתוכניות ויגיע לכשלים רבים מוקדם מאוד אם ינסה להתקדם כמו שכתוב בתוכנית המקורית (3 פעמים בשבוע 2.5-5 ק"ג מאימון לאימון). ואין פה קשר לאיש קש, אני לא לוקח את הדוגמה של הבני 80 ומכליל אותה על שאר האוכלוסיות או כל התוכנית באופן גלובלי

החוכמה של המאמן היא להתאים את התכנית והעומס יסף בהתאם למתאמן, זה למה התכנית לא נגישה לחלקים נרחבים באוכלוסיה($_$)

אני אספר לך סוד אחי. גם ריפטו נותן לעשות היי בר לאנשים שאין להם אפשרות לעשות לואו בר. וכן, ההתקדמות של בן 80 תעצר הרבה יותר מהר מאשר של בן 60, זה לא אומר שאותם עקרונות לא עובדים עליו. זה אומר שצריך למצוא לו נקודת התחלה מתאימה (גם אם זה לג פרס) וקצב מתאים. קונספט מהפכני, אני יודע.

האמת היא שאני לא ממש יודע למה אני לא סובל אותו. אולי זה בגלל המבע העגמומי שלו. בכלל, מי שלא יכול לשים פפיון לא צריך לשחק סנוקר!
הניחוש שלך נכון, אני בעד ההוא (אם כי אין ספק ששיאו כבר מאחריו והוא לא ייקח את האליפות), וגם טראמפ משחק לפעמים כמו יורש ראוי.

"שבירת שיא" לאדם מבוגר שלא יכול לעשות יותר מ2 חזרות סקוואט היא להגיע לסט של 10, לעבור למשקולות יד, אחר כך למוט סטודיו ריק של 12 קילו וכו',
יופי וזה לא נקרא SS אלא תוכנית שאתה המצאת בהתאם למגבלות של האדם שעומד מולך. לא כל תוכנית עם סקוואט, דדליפט ופרס עם התקדמות לינארית זה SS אתה יודע...

אני אספר לך סוד אחי. גם ריפטו נותן לעשות היי בר לאנשים שאין להם אפשרות לעשות לואו בר. וכן, ההתקדמות של בן 80 תעצר הרבה יותר מהר מאשר של בן 60, זה לא אומר שאותם עקרונות לא עובדים עליו. זה אומר שצריך למצוא לו נקודת התחלה מתאימה (גם אם זה לג פרס) וקצב מתאים. קונספט מהפכני, אני יודע.
הנ"ל מופנה גם אליך

האמת היא שאני לא ממש יודע למה אני לא סובל אותו. אולי זה בגלל המבע העגמומי שלו. בכלל, מי שלא יכול לשים פפיון לא צריך לשחק סנוקר!
הניחוש שלך נכון, אני בעד ההוא (אם כי אין ספק ששיאו כבר מאחריו והוא לא ייקח את האליפות), וגם טראמפ משחק לפעמים כמו יורש ראוי.
איכס טראמפ, איכס לברון. איכסססס!!!
אבל לא נפריע לשרשור.

יופי וזה לא נקרא SS אלא תוכנית שאתה המצאת בהתאם למגבלות של האדם שעומד מולך. לא כל תוכנית עם סקוואט, דדליפט ופרס עם התקדמות לינארית זה SS אתה יודע...

ריפטו קורא לזה מודל 3 או מודל 4(לא זוכר) בPPST3E(זה רשום שם בתור גרסה שמרנית) על המודל של SS...
מהר מאוד עוברים לחמישיות

הנ"ל מופנה גם אליך

אין לי בעיה, תקרא לזה איך שאתה רוצה. בן אדם בן 80 גם לא יעשה פאוורקלין, אם זה עוזר לך לתקוף את הקוספט.

וידוי: לא קראתי את כל התגובות.

אבל כמה תגובות כאן מעניינות - כשמישהו נותן המלצה על SS בחיטוב, טוענים שזו תוכנית למסה, שהיא כוללת גלון חלב וכל השטויות האלה.
תקראו את הספר, רבאק. אני לא מבין מאיפה הטענות האלה מגיעות. SS זו קודם כל מתודה, ואם לדבר על התוכנית הספציפית - היא מותאמת באופן שונה לאנשים שונים בספר SS המקורי. במיוחד הנושא התזונתי, שבו קטגוריית הoverweight ממש לא שותה גלון חלב. וגם בנוגע לקצב ההתקדמות ולסקוואט קל באמצע השבוע וכו'. גם התוכנית עצמה, בספר SS המקורי, שונה ומשתנה בהתאם למתאמן/ת. רק צריך לקרוא.
בעיניי על מנת לתקוף המלצות כלשהן, תאולץ קודם כל לדעת מה הן.

אולי אני צריך להיות יותר ברור:
SS, בדגש על התזונה בה, מותאמת לאוכלוסיות שונות, בספר עצמו. התוכנית היא לא "לא משנה מי אתה ובאיזה שלב של התוכנית אתה - 3X5 עם 5 ק"ג יותר מהאימון הקודם + גלון חלב".
נא לקרוא את הספר, עד למילה האחרונה (הנושא התזונתי בסופו) לפני שאתם מבקרים אותו.

לתת המלצה על SS זה למעשה לתת המלצה להתחיל להתאמן (to train), ולא לתת המלצה להתחיל לעשות פעילות גופנית (to exercise). זה בהחלט לא רלוונטי ל99% מהאוכלוסייה, אבל הדיון הוא מה הכי אידיאלי, לא במה האדם הממוצע ישקיע ויתמיד. האדם הממוצע לא מעניין, כשאני ממליץ משהו למישהו אני נותן לו את האפשרות הכי טובה - אם הוא האדם הממוצע, בעייה שלו. מעניין אותי לעזור לאלה שבאמת מוכנים להשקיע, ולתת להם חכה - לא דג.

ביסט זה הכל טוב ויפה וכנראה שגם עושה שכל כקונספט,
אבל אם אני זוכר נכון הדיון הספציפי הזה התחיל לאחר שאישה שעוד לא נרשמה אפילו לחדר כושר, היא overweight
ומעונינת להוריד משקל, ביקשה המלצה לתוכנית אימון ותזונה.
ואז השאלה היא אם לזרוק לה "תעשי SS" (ותזכור שגם היא לא קראה את הספר ולכן לא מכירה את ההתאמות) זה עדיף בהשוואה לאפשרויות אחרות.

על זה התעורר הפעם הדיון. לא על השאלה האם SS בכלל שווה משהו למישהו.

אבל אם אני זוכר נכון הדיון הספציפי הזה התחיל לאחר שאישה שעוד לא נרשמה אפילו לחדר כושר, היא overweight
ואז השאלה היא אם לזרוק לה "תעשי SS" (ותזכור שגם היא לא קראה את הספר ולכן לא מכירה את ההתאמות) זה עדיף בהשוואה לאפשרויות אחרות.

על זה התעורר הפעם הדיון. לא על השאלה האם SS בכלל שווה משהו למישהו.

עברנו כבר לדיון אחר.

ואיך ההמלצה של SS היא לא טובה, בהתחשב בנושא העיקרי של התגובה שלי? תזכורת:
SS, בדגש על התזונה בה, מותאמת לאוכלוסיות שונות, בספר עצמו. התוכנית היא לא "לא משנה מי אתה ובאיזה שלב של התוכנית אתה - 3X5 עם 5 ק"ג יותר מהאימון הקודם + גלון חלב".
אולי לא הייתי מספיק ברור, אבל התוכנית היא תוכנית למתאמנים מתחילים. קטגוריית הoverweight מיועדים לירידה באחוז השומן, בספר SS עצמו. מה ואיך לאכול, כתוב בספר. העובדה שהקונוטציה שעולה לך לראש כשאתה שומע SS היא מסה וגלון חלב, זו קונוטציה שגויה.

הגבתי גם על זה:
לתת המלצה על SS זה למעשה לתת המלצה להתחיל להתאמן (to train), ולא לתת המלצה להתחיל לעשות פעילות גופנית (to exercise). זה בהחלט לא רלוונטי ל99% מהאוכלוסייה, אבל הדיון הוא מה הכי אידיאלי, לא במה האדם הממוצע ישקיע ויתמיד. האדם הממוצע לא מעניין, כשאני ממליץ משהו למישהו אני נותן לו את האפשרות הכי טובה - אם הוא האדם הממוצע, בעייה שלו. מעניין אותי לעזור לאלה שבאמת מוכנים להשקיע, ולתת להם חכה - לא דג.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית