הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה יותר חשוב, אירובי או משקולות בחיטוב?

coldfire

מושעה
19,371
6,911
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
62,133
19,371
6,911
הכי חשוב לעשות אירובי. אירובי זה מרזה ואימוני כוח זה מנפח. את ההוכחה לכך ניתן לראות בכל מכון באיזור של ההליכונים. יש שם רק אנשים חטובים.

לא ידוע לי על השפעות כאלה. למה נראה לך?
שעה של אימון אירובי יכול להגיע ל 600-700 קל' בעצימות גבוהה, אז אם תוסיף את הקל' שנשרפות לאחר אימון תגיע לכ-50% ואף יותר מה BMR.
600-700 >> 100
התאוששות מאירובי עצים >> אנאירובי

כן. איך זה קשור?
שאתה לא מצליח להתאושש במילא ומביא עדיפות לאימונים האירובים ובשל כך מחוייב לרדת בעצימות באימונים האנאירובים ולכן הם מטרה משנית

שוב, אז למה שתכניס אימוני משקולות לתוכנית מלכתחילה?
כדי לשמר את מסת השריר בתהליך ובכך לרדת ב% שומן באופן אופטימלי יותר. אם תאבד מסת שריר בתהליך, אתה לא תרד באחוז שומן באופן אופטימלי (בהינתן סך המשקל הכללי של הגוף) ולכן לטווח הארוך זה לא יעיל. בנוסף, לאנשים עם עודף משקל רב, ביצוע אימוני משקולות יכולים למזער עור עודף/סימני מתיחה ואותם האנשים גם יכולים להעלות במסת השריר בגרעון קלורי למשך זמן רב יותר. שמירה על מסת השריר יכולה להתקיים גם מביצוע של 2 אימוני משקולות בשבוע עם משקלים של חזרה אחת לפני כשל (וגם אם מגיעים מדי פעם לכשל זה בסדר). כמובן שהגברת העומס עם הזמן מבחינת עצימות האימון היא פלוס, אבל ממש לא העיקר.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
שעה של אימון אירובי יכול להגיע ל 600-700 קל' בעצימות גבוהה, אז אם תוסיף את הקל' שנשרפות לאחר אימון תגיע לכ-50% ואף יותר מה BMR.
600-700 >> 100
התאוששות מאירובי עצים >> אנאירובי

מקור?

שאתה לא מצליח להתאושש במילא ומביא עדיפות לאימונים האירובים ובשל כך מחוייב לרדת בעצימות באימונים האנאירובים ולכן הם מטרה משנית

נהדר, אז אתה תפסיק את ההתקדמות משמעותית יותר מהר. מה הרווחת?

כדי לשמר את מסת השריר בתהליך ובכך לרדת ב% שומן באופן אופטימלי יותר. אם תאבד מסת שריר בתהליך, אתה לא תרד באחוז שומן באופן אופטימלי (בהינתן סך המשקל הכללי של הגוף) ולכן לטווח הארוך זה לא יעיל. בנוסף, לאנשים עם עודף משקל רב, ביצוע אימוני משקולות יכולים למזער עור עודף/סימני מתיחה ואותם האנשים גם יכולים להעלות במסת השריר בגרעון קלורי למשך זמן רב יותר. שמירה על מסת השריר יכולה להתקיים גם מביצוע של 2 אימוני משקולות בשבוע עם משקלים של חזרה אחת לפני כשל (וגם אם מגיעים מדי פעם לכשל זה בסדר). כמובן שהגברת העומס עם הזמן מבחינת עצימות האימון היא פלוס, אבל ממש לא העיקר.

לשמר מסת שריר לא קיימת זה נחמד, אבל למה לשמר אם אפשר להוסיף? אין הרבה הזדמנויות כאלה. ואם אתה נכנס ליתרונות שלא קשורים לקלוריות אז אתה יודע שלאימוני משקולות יש הרבה יותר.

מקור למה?

נהדר, אז אתה תפסיק את ההתקדמות משמעותית יותר מהר. מה הרווחת?
איבדת יותר שומן בטווח זמן נתון כי שרפת יותר קלוריות.

שלא קשורים לקלוריות אז אתה יודע שלאימוני משקולות יש הרבה יותר
כמו מה?

לשמר מסת שריר לא קיימת זה נחמד
מעניין איך אותם אנשים כותבים בפורום או חס ושלום קמים מהמיטה.

אבל למה לשמר אם אפשר להוסיף?
כי 1-3 ק"ג שריר לא יעזור לך בחיים?

אין הרבה הזדמנויות כאלה.
יש, זה נקרא תהליך של העלאה במסת השריר עם מאזן קלורי חיובי

• פותח/ת השרשור

לכך שאימוני אירובי מעלים את ה BMR ב-50%. ואני לא ממש קונה את זה שאנשים שורפים 700 קלוריות באימון אירובי סטנדרטי.

באמת צריך לדבר על זה? רגישות לאינסולין, צפיפות עצם, קורלציה שלילית עם סכרת ובאופן כללי סיכוי נמוך יותר למות מסיבה כלשהי.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453303/

כי 1-3 ק"ג שריר לא יעזור לך בחיים?

כל קילו עוזר.

לכך שאימוני אירובי מעלים את ה BMR ב-50%. ואני לא ממש קונה את זה שאנשים שורפים 700 קלוריות באימון אירובי סטנדרטי.
אני לא טענתי שהם מעלים את ה BMR ב 50%, המשכתי עם החשיבה המקולקלת שלך.

באמת צריך לדבר על זה? רגישות לאינסולין, צפיפות עצם, קורלציה שלילית עם סכרת ובאופן כללי סיכוי נמוך יותר למות מסיבה כלשהי.
חוץ מצפיפות עצם אתה תגיע לכל הדברים הללו באופן שווה, אם לא יעיל יותר, עם אימוני אירובי בלבד.

כל קילו עוזר.
עוזר למה?

כל קילו עוזר.
שעה ריצה במהירות 8 קמ"ש לאדם ששוקל 80 ק"ג תשרוף יותר מ 600 קלוריות (משהו שכמעט כל מתאמן יכול להגיע אליו עם קצת מאמץ)
הנה התשובות:
קילו שריר שורף ביממה בערך 10 קלוריות יותר מקילו שומן.
1-3 קילו.
אימוני כוח מעלים את ה BMR ב 5-10%.
אימון כוח ישרוף משהו כמו 100 קלוריות.
אימון אירובי של שעה ישרוף כ-400.

לפני שאתה עושה חשבון ומתעלם משאר היתרונות שלא קשורים לשריפת קלוריות, תתחשב בבקשה בעובדה שאי אפשר להנות משני העולמות. היא לא תעשה 3 אימוני כוח רציניים ו-3 אימוני אירובי בשבוע.
אחלה, יגיע אליך מתאמן עם 40 ק"ג משקל עודף, תתן לו לאכול 500 מעל BMR הוא יעלה עוד 10 ק"ג כדי לצבור עוד 5 ק"ג שריר
ואז מה?

שעה ריצה במהירות 8 קמ"ש לאדם ששוקל 80 ק"ג תשרוף יותר מ 600 קלוריות (משהו שכמעט כל מתאמן יכול להגיע אליו עם קצת מאמץ)
שעה של ריצה למתאמנת מתחילה שהיא overweighted תשלח אותה לבית חולים.

יצליחו להבין לבד
נראה שאני צדיק גדול ומלאכתי נעשית ע"י אחרים. יתר על כן, אותם אחרים ("אחר", אם לדייק) מצליח לסחוט מאשקרה טיפה יותר מאשר הערות סרקסטיות בנות שורה אחת, וקצת יותר הגינות רטורית מסגנון המלחמה באנשי קש שהוא נוהג להפגין. מסיבה זאת אני לא אצטרף לדיון, למרות שכמו שאתם יכולים לנחש יש לי דבר או שניים להגיד.

את דעתי שלי על אימונים אירוביים ואנאירוביים, היתרונות היחסיים שלהם ועד כמה חשוב שציבורים רחבים יותר יעסקו גם באימונים אנאירוביים תקראו, אולי, באחד המאמרים שיפורסמו בקרוב. לטובת ההיסטוריון העתידי אני רוצה להבהיר שהמאמר המדובר נכתב, נערך ועבר הגהה לפני הפולמוס הזה.

שעה של ריצה למתאמנת מתחילה שהיא overweighted תשלח אותה לבית חולים.
לא התכוונתי אליה וחוץ מזה היא בעודף משקל לא חס וחלילה obese כמו שאני הייתי, אם אימון זהיר אפשר לרוץ שעה אחרי תקופת אימונים מתאימה.

דובר בעבר בפורום על כך שפעילות אירובית (מהאספקט של ירידה במישקל) היא בסה"כ כלי על מנת להגיע לגירעון הקלורי הרצוי. אם כך, האם לא מוטב להתמקד דווקא בעבודה עם משקולות, ולהגיע לגירעון הרצוי ע"י בניית תפריט מתאים, לפחות עד לשלב בו נתקעים במשקל?

• פותח/ת השרשור
נראה שאני צדיק גדול ומלאכתי נעשית ע"י אחרים. יתר על כן, אותם אחרים ("אחר", אם לדייק) מצליח לסחוט מאשקרה טיפה יותר מאשר הערות סרקסטיות בנות שורה אחת, וקצת יותר הגינות רטורית מסגנון המלחמה באנשי קש שהוא נוהג להפגין. מסיבה זאת אני לא אצטרף לדיון, למרות שכמו שאתם יכולים לנחש יש לי דבר או שניים להגיד.

את דעתי שלי על אימונים אירוביים ואנאירוביים, היתרונות היחסיים שלהם ועד כמה חשוב שציבורים רחבים יותר יעסקו גם באימונים אנאירוביים תקראו, אולי, באחד המאמרים שיפורסמו בקרוב. לטובת ההיסטוריון העתידי אני רוצה להבהיר שהמאמר המדובר נכתב, נערך ועבר הגהה לפני הפולמוס הזה.

אם תתאמץ עוד טיפה (כן, אני יודע שקשה) אולי תבין למה משה מקבל תשובות עם תוכן ואתה לא.
אני לא טענתי שהם מעלים את ה BMR ב 50%, המשכתי עם החשיבה המקולקלת שלך.

אני אשמח לשמוע את הלוגיקה שהובילה הותך למסקנה הזאת.

http://jap.physiology.org/content/82/1/298
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11283427

חוץ מצפיפות עצם אתה תגיע לכל הדברים הללו באופן שווה, אם לא יעיל יותר, עם אימוני אירובי בלבד.

טעות. תקרא את הלינק קודם.

טעות. תקרא את הלינק קודם.
אני אקרא אחרי שאתה תקרא את מה שאתה מפרסם חוץ מכותרת המאמר. אין שום איזכור לפרמטרים שציינת בכלל והקישור הראשון מלא בבעיות מתדולוגיות שאם תקרא את החלק של ה methods למטה אתה תבין לבד למה. הקישור השני לא השווה שום קבוצה שביצעה אימונים אירובים ככה שאתה סתם טרול שאוהב לפרסם קישורים למחקרים לא רלוונטים לדיון

• פותח/ת השרשור
אני אקרא אחרי שאתה תקרא את מה שאתה מפרסם חוץ מכותרת המאמר. אין שום איזכור לפרמטרים שציינת בכלל והקישור הראשון מלא בבעיות מתדולוגיות שאם תקרא את החלק של ה methods למטה אתה תבין לבד למה. הקישור השני לא השווה שום קבוצה שביצעה אימונים אירובים ככה שאתה סתם טרול שאוהב לפרסם קישורים למחקרים לא רלוונטים לדיון

אתה מעייף. מה הקשר לאימונים אירוביים? בשניהם הם מצאו עלייה של 5-10% ב BMR כתוצאה מתקופה ממושכת של אימוני התנגדות. זה לא נועד להשוות מול אימונים אירוביים אלא כדי להראות לך שיש השפעה על ה BMR.

כשאמרתי שתקרא את הלינק הקודם, כי אתה טועה שאפשר להשיג הכל עם אימוני אירובי התכוונתי ללינק הזה http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2453303/

מסת שריר וכוח זה אחד (או שניים) הפרמטרים היותר חשובים ככל שאתה מזדקן, וזה משפיע ישירות על איכות החיים שלך והסיכוי שלך למות מסיבה כלשהי. כושר אירובי לא משיג אף אחד מהדברים הנ"ל.

נערך לאחרונה:
6421-michael-jackson-eating-popcorn.gif

@Moshe אני בטח לא בליגת הויכוחים שלכם,
אבל מהמאמרים בפורטל אפשר להבין באופן גורף שגירעון קלורי גדול מידי לא יביא לירידה במשקל בטווח הארוך ו צריך גרעון סביר (300-400~) כדי לרדת במשקל מבלי שהגוף יכנס למגננה.

אימוני כח עם גירעון קטן גם אם לא ישרפו שומן בצורה המהירה ביותר, יתנו 'מוצקות' לאותם אנשים וזאת בדרך כלל המטרה הסופית של אותם אנשים.

קיבלתי את הרושם שכך אתה מאמן, ו בגלל זה אני מתקשה הבין למה אתה כל כך מתעקש על להרבות באירובי

להתערב בויכוח בין @Moshe ל- @coldfire מרגיש כמו להתערב במכות בין סופרמן לבאטמן, אבל בכל זאת...
על מנת שאירובי יהיה אפקטיבי מבחינת שריפת הקלוריות שלו, צריך להגיע לשעתיים שבועיות בעצימות בינונית, זה בגדול יאפשר תוספת קלוריות לתפריט של 150-200 קלוריות ליום שזה שווה ערך ל-2 פרוסות לחם, רק מי שעבר חיטוב יכול לדעת כמה 2 פרוסות לחם נוספות יכולות להיות משמעותיות.
הבעיה היא שכדי לעשות 4 פעמיים 1/2 שעה או כל חלוקה אחרת שתביא לשעתיים אירובי בעצימות בינונית (לדוגמא 5 ק"מ ב-30 דקות), דורשת כושר גופני די גבוה שלא מאפיין את מרבית המחטבים.

מסת שריר וכוח זה אחד (או שניים) הפרמטרים היותר חשובים ככל שאתה מזדקן, וזה משפיע ישירות על איכות החיים שלך והסיכוי שלך למות מסיבה כלשהי. כושר אירובי לא משיג אף אחד מהדברים הנ"ל.

נקודה מעניינת, די בטוח שעדיף להיות 80 קילו עם 15-20% שומן מאשר 60 קילו עם 12 אחוזי שומן ובהחלט רואים את ההבדלים בין זקנים רזים לזקנים "בריאים" מנגד יש הרבה יותר שסובלים ממשקל יתר והם 90 קילו עם 30% שומן או יותר ואיכות החיים שלהם נפגעת מזה הרבה יותר מאשר חוסר כוח, כי מה זה עוזר שיש לך כוח להרים שישית מים מינרלים אם אין לך אויר לסחוב אותה עד הרכב.

אני אשאל שאלה מוזרה..
אימון אנאירובי שורף 100 קלוריות
אימון אירובי שורף 400 (כזה של שעה נניח)...
עכשיו (ותקנו אותי אם אני טועה כי חשבתי על זה בזמן שהייתי במקלחת) את ה-400 קלוריות שאתה "שורף" מאימון האירובי, הגוף שלך משיג דרך אוקדיסדציה פוספאטית (כלומר שמכל גרם גלוקוז בשריר, השריר יפיק 4 קלוריות) מה שאומר שהשרירים ישרפו 100 גרם של גלוקוז שנמצא אצליהם בתור גליקוגן (כן אני יודע שהשריר מאכסן גם שומן אבל אני נותן מצב היפוטתי).
באימון אנאירובי, אין מספיק חמצן לשריר על מנת לבצע את האוקסידציה הפוספאטית (וזה למה השריר מייצר הרבה יותר חומצת חלב) מה שאומר שעל כל גרם גלוקוז שמאוכסן אצלו הוא יפיק 1/14 מה-ATP הפוטנציאלי (כי באוקסידציה פוספאטית אתה מפיק 28 ATP ובגליקוליזה רק 2). מה שאומר שה-100 קלוריות האלה הן הרבה יותר מ-25 גרם פחמימה. לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית