הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם לא חובה לאכול פחמימה לאחר אימון?

Tomer_x8

משתמש מתחיל
65
2
נק' מוניטין:
2
65
2
במצבים שבהם הגעתי למכסת הפחמימות היומית עפ"י התפריט, ולצורך העניין מצליח להגיע לאימון רק בערב כשנשארה לי ארוחה אחת בלבד של חלבון וירקות.

• פותח/ת השרשור
אני אמשיך את השאלה. אם אין צורך בהקפצת האינסולין אחרי אימון מכיוון שרמתו בדם עוד מלפני מספיקה, עדיף כבר באופן כללי לצרוך סוכר+חלבון לפני האימון מאשר אחרי האימון? גם אם האימון מתקיים בצהריים

תעשה פשוט אחרי אימון 1 בשבוע העמסת פחממות אחרי אימון
ברגע שהאינסולין עולה אחרי אימון מהפחממות יש ניצול של זה לבניית שריר
בגלל זה מומלץ לא לאכול בבוקר פחממות בשביל לא להעלות אינסולין ורק אחרי אימון
כי העמסה בלי אימון פחות טובה היא לא מניידת את זה לבניית שריר,אלא לשומן
http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/carb-backloading-to-get-lean?hc_location=ufi

http://www.mensfitness.com/nutrition/what-to-eat/carb-backloading-to-get-lean?hc_location=ufi
עדיין לא יצקתי דעה בנושא.
אבל יש מצב תביא את הסימוכין סתם כדי שאקרא?.

מעניין למה אף אחד לא צועק "אין רפרנס אין כתבה".

הנה, בלי לצעוק 😁:

אשמח לרפרנס בעניין

רפרנס הכוונה היא להוכחה מדעית, לא לדיעה/ כתבה....😉.

אשמח לרפרנס
אם קראת את המאמרים על חלון ההזדמנויות בפורטל, הם מצטטים כמה מאמרים לפיהם אכילת חלבונים+פחמימות לאחר האימון מגבירה את קצב סינתזת החלבונים בשריר. המחקרים האלה היו הבסיס למה שהיום מקובל להגדיר כמיתוס חלון ההזדמנויות (אני לא מבטיח שזה יהיה נכון גם מחר) מפני שהתברר שהקצב המהיר הזה לא מנבא כלום בקשר להיפרטרטופיה. במאמרים בפורטל תמצאי רפרנס אם יש לך חשק להעמיק בנושא.

עדי בקישור השני שצירפתי, זה הבנאדם שכתב את הספר ובדק את זה בצורה מדעית
ז"א,הוא גילה את השיטה ע"י חולי סכרת- ואינסולין
הוא מדבר שם על הכל, אפשר לשמוע את ה10 -12 דקות הראשונות תוך כדי קריאת המאמר(ראיון איתו)
יותר מזה אין לי מה להוסיף,נחשפתי לזה דרך מאמן כושר ואני מיישמת את השיטה בעצמי

נערך לאחרונה:
הוא גילה את השיטה ע"י חולי סכרת- ואינסולין
על ההתחלה הוא מדבר על אישהו מחקר על חולי סוכרת סוג 2:

But I remembered this article about diabetics and how in Type 2 diabetics, who were completely insulin-insensitive – insulin no longer had any ability to help their muscles absorb carbohydrates – then after resistance training, they were actually able to clear blood glucose to normal levels and still remained insulin-insensitive.

אם למישהו יש מושג על איזה מחקר הוא מדבר, אשמח לשמוע.

אחרי אימון גופני (גם אירובי וגם אנארובי) משתחרר לממברנה של סיבי השריר קולטן שנקרא GLUT4 שיכול להכניס סוכר לתא גם בלי אינסולין. לכן sand צודק לגבי חולי הסכרת. אפשר ל"רפא" את הסימפטומים של המחלה לגמרי אם מתאמנים הרבה כל יום כי אז השרירים לא צריכים אינסולין כדי לאזן את רמת הסוכר בדם (ויש גם עליה ברמה של הקולטנים הללו עם השיפור ביכולת הספורטיבית). הרבה חולי סכרת עושים זאת. אני לא חושב שיש הרבה מחקרים מהשנים האחרונות כי זה דבר ישן נושן ,אבל בעבר חקרו את העניין הזה הרבה לזכרוני .

אגב ,אם כבר ריפוי סכרת מסוג 2 ,לפני כמה שנים איזה רופא ישראלי הצליח להתרפא לחלוטין מסכרת מתקדמת תוך פחות משבוע אחרי קיצור קיבה. מתברר שיש משהו עם ההורמונים שמופרשים מהקיבה שגורם למחלה. היה לפני שלוש שנים הרבה באז על העניין ועדיין הרבה חולים מצליחים להחלים ממצבים ממש סופניים אחרי הניתוח ,זה הגיע לרמה שמשרד הבריאות מסבסד את הטיפול לחולים. מעניין אותי כמה מחקרים עשו על העניין מאז ,אני אחפש...

נערך לאחרונה:
מעניין אותי כמה מחקרים עשו על העניין מאז
את התוצא של ניתוחים בריאטריים אני מכיר, אני יודע על נסיונות לחקות אותם בעזרת מכשיר שפותח בישראל (endo barrier) וגם את סיפור ההצלחה של דיאטות ההרעבה (500 קלוריות ביום למשך 3 שבועות) בניוקסל שבאנגליה. בקטע שציטטתי חשבתי שהוא מדבר על אפקט דומה, לא על ספיגת גלוקוז לתאים במנגנון עוקף אינסולין (שלא עובד אצלי, אם זה מעניין מישהו).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית