עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קשה לראות אם הברכיים ננעלות לגמרי לפני הירך, אבל במידה וזה קורה זה בגלל שהמשקל קל לו.אפשר גם להוסיף שהזווית בברכיים מתיישרת לפני הזווית באגן, ולא ביחד, לא ככה?
זו עצה רעה, כי כל עוד אתה יכול למשוך באחיזה רגילה אתה צריך לעשות את זה. זו בדיוק הדרך לחזק את הגריפ. כשאי אפשר - אי אפשר, אבל עדיין את החימום צריך לבצע באחיזה רגילה, כי שוב - ככה מחזקים את הגריפ.3) תעבור לאחיזה משולבת. עוד 20-30 קילו ואתה כבר לא תצליח להרים רגיל.
זו כבר עצה מסוכנת. ממש לא לקחת כתפיים אחורה. לא לכווץ שכמות אחת לשנייה, כי כשהמשקל יהיה מספיק כבד הוא יחזיר אותן למקום מה שאומר כיווץ אקצנטרי עקב כשל של מקרבי השכמות, שזו הדרך הכי בטוחה לקרוע שריר. זה מסוכן.4) תצמיד את המרפקים יותר לגוף, תוציא חזה יותר החוצה וקח את הכתפיים אחורה. המוט אמור להתגלגל לך על הרגל ולא לעלות למעלה בצורה חופשית.
אם גם ככה תעבור בקרוב לאחיזה משולבת מה הטעם לחזק את הגריפ באחיזה רגילה? עדיף לעבור כבר עכשיו לאחיזה משולבת והמשקלים יעלו מהר יותר ואחר כך לעבוד על הגריפ. אין טעם לדעתי להשאר באחיזה הרגילה בכלל כי זה אומר שצריך יהיה ללמוד מחדש את הטכניקה ולהתרגל מחדש וזה רק יעכב את ההתקדמות מאוחר יותר.זו עצה רעה, כי כל עוד אתה יכול למשוך באחיזה רגילה אתה צריך לעשות את זה. זו בדיוק הדרך לחזק את הגריפ. כשאי אפשר - אי אפשר, אבל עדיין את החימום צריך לבצע באחיזה רגילה, כי שוב - ככה מחזקים את הגריפ.
זו כבר עצה מסוכנת. ממש לא לקחת כתפיים אחורה. לא לכווץ שכמות אחת לשנייה, כי כשהמשקל יהיה מספיק כבד הוא יחזיר אותן למקום מה שאומר כיווץ אקצנטרי עקב כשל של מקרבי השכמות, שזו הדרך הכי בטוחה לקרוע שריר. זה מסוכן.
פותח הפוסט:
1. את הכפפות להוריד, הן גם הורסות לך את האחיזה כי הן נותנות לך להחזיק מוט "עבה יותר", וגם מקטינות את ההסתגלות של עור הידיים שלך לאחיזה - וההסתגלות הזו חשובה, כי היבלות שנוצרות הן מה שמגן לך על היד.
2. כמו שאתה כבר יודע - נעליים.
3. לא לבצע טאץ' אנד גו - הדדליפט, כשמו כן הוא - Dead lift, כי הוא מתבצע מDead stop. כל חזרה צריכה להתחיל מנקודה "מתה", כלומר שהמוט נח על הקרקע. בלי באונס.
4. עקב סעיף 3, אפשר להתייחס רק לשתי החזרות הראשונות שלך, ונראה שהן מתחילות מעבר למרכז כף הרגל, אבל הצילום מאוד גרוע. תיעזר בחמשת שלבי המשיכה + הוראות הצילום ותעלה וידאו נוסף.
בהצלחה
אין פה למה "להתרגל".אם גם ככה תעבור בקרוב לאחיזה משולבת מה הטעם לחזק את הגריפ באחיזה רגילה? עדיף לעבור כבר עכשיו לאחיזה משולבת והמשקלים יעלו מהר יותר ואחר כך לעבוד על הגריפ. אין טעם לדעתי להשאר באחיזה הרגילה בכלל כי זה אומר שצריך יהיה ללמוד מחדש את הטכניקה ולהתרגל מחדש וזה רק יעכב את ההתקדמות מאוחר יותר.
תקרא את המשפט הזה שוב. אתה שם לב מה כתבת? מה זה לקחת את הכתפיים אחורה ולא לכווץ (לקרב) שכמות? איך עושים את זה, הולכים לניתוח לשנות את נקודת החיבור של הזרוע לשכמה? אני לא מבין.אני לא טענתי שצריך לכווץ שכמות רק לקחת את הכתפיים מספיק אחורה כדי שהמוט יגרר.
מה בעייתי במיקום הכתפיים? מה זה נגרר? ואיך, איפשהו, מתישהו, מוט כלשהו עולה לבד? אני שוב לא מבין.שים לב שבסרטון של שלומי המיקום של הכתפיים בעייתי ובגללו בתחילת התנועה המוט לא נגרר אלה עולה לבד
1. אני התכוונתי שאם אתה יכול להרים 100 קילו באחיזה רגילה או 120 קילו באחיזה משולבת, למה פשוט לא לעבוד באחיזה משולבת וזהו? למה לשלב 2 טכניקות? למה לעבוד באחיזה רגילה עד שכבר המשקל נופל ורק אז לעבור למשולבת? יש לדעתי דרכים הרבה יותר טובות לשפר גריפ מזה. אלה אם לדעתך לעבוד ב2 האחיזות על מנת לשפר את הגריפ זאת דרך לגיטימית. איך אתה עושה דד ליפט? אתה עובד באחיזה רגילה כמה שאפשר ואז עובר למשולבת?אין פה למה "להתרגל".
יותר קשה להחזיק 10, 20, 40, 200 קילו באחיזה רגילה מאשר באחיזה משולבת. לכן, כשאתה עושה חימום עם משקל קל ועם אחיזה משולבת אתה שם עומס נמוך יותר על הגריפ שלך ממה שאתה יכול - כי אתה כן יכול לעשות את זה עם אחיזה רגילה, מה ששווה ליותר עומס כי שוב, 100 קילו באחיזה רגילה > 100 קילו במשולבת, מבחינת עצימות על הגריפ (עצימות = % ממקסימום, והמקסימום של המשולבת גבוה יותר)
להתחיל באחיזה משולבת מהתחלה זו דרך נהדרת להכשל בעתיד בגלל הגריפ שלא אימנת מספיק בכל התהליך, כי השתפנת להחזיק באחיזה רגילה אפילו משקלי חימום.
בנוגע לשכמות,
אני לא אשקר שראיתי את כל הוידאו, כי כבר בדקה הראשונה הוא התחיל להגיד דברים דביליים.
תקרא את המשפט הזה שוב. אתה שם לב מה כתבת? מה זה לקחת את הכתפיים אחורה ולא לכווץ (לקרב) שכמות? איך עושים את זה, הולכים לניתוח לשנות את נקודת החיבור של הזרוע לשכמה? אני לא מבין.
מה בעייתי במיקום הכתפיים? מה זה נגרר? ואיך, איפשהו, מתישהו, מוט כלשהו עולה לבד? אני שוב לא מבין.
השורה התחתונה היא, שלקרב שכמות בדדליפט זה מסוכן, והסברתי בדיוק למה - אם יש לך טיעון נגד אני אשמח לשמוע. דרך אגב, לרקורד - זה בדיוק אותו דבר עם הרמת שכמות (שימוש בטרפז העליון), רק שזה כנראה פחות מסוכן.
אני חושב שהבנתי את הרוב. אופן המשיכה משתנה בין אדם לאדם ותלוי אנטומית באורך ידיים, גובה ופרופורציות ויעלה אצל כל אחד בצורה שונה בהתאם. צריך לשאוף שהמוט יהיה כמה שיותר קרוב לגוף בהתאם למה שהגוף מאפשר.
תודה רבה לך הבהרת לי את הנקודות ואני אקח את זה כחוויה לימודית 😃
מקווה להבין את זה עוד יותר טוב אחרי הסמינר עוד שבועיים וחצי
אין לי עוד משהו להמליץ. אבל אמליץ לקרוא את הפרק על הדדליפט בספר SS.טוב לדעת! תודה רבה על ההסבר המפורט. איזה סרטונים היית ממליץ ללימוד הטכניקה של הדד ליפט? בלמידה שלי למדתי מהסרטון שלו ומהDVD של ריפטו. יש לך עוד משהו מועיל להמליץ?
איזה סמינר?מקווה להבין את זה עוד יותר טוב אחרי הסמינר עוד שבועיים וחצי
https://www.lbs.co.il/threads/67248/אין לי עוד משהו להמליץ. אבל אמליץ לקרוא את הפרק על הדדליפט בספר SS.
איזה סמינר?
אה נכון. לא ידעתי שהוא ממש בקרוב.https://www.lbs.co.il/threads/67248/
סמינר של סופטי ורן כהן. מפתיע אותי שלא שמעת כבר כמה ימים מאז שפרסמו את זה.