הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך להכין חזה עוף?

Yeuda 30

משתמש פעיל
322
20
נק' מוניטין:
32
322
20
אני ממש לא מבין בקטע של בישולים.
רציתי לדעת איך החבר'ה מכינים את החזה עוף?
מחבת מיוחד,סיר וכו'...
תסלחו לי על השאלה אם לחלק מהפורום זה מאוד פשוט.
נ.ב,-אם יש המלצות למחבת מיוחד.

מחבת מסויים?
קצת שמן, פלפל שחור, מלח (אם אתה אוהב, לטעמי זה מיותר), מחבת טפלון (חיוני. קרצוף מחבת רגילה ישרוף לך את הבייספס). אש בינונית, לא לאכול לפני שכל הוורוד הלבין. אחרי שתצבור נסיון אתה יכול לשחק עם כל מיני תבלינים אחרים לגיוון.

• פותח/ת השרשור
קצת שמן, פלפל שחור, מלח (אם אתה אוהב, לטעמי זה מיותר), מחבת טפלון (חיוני. קרצוף מחבת רגילה ישרוף לך את הבייספס). אש בינונית, לא לאכול לפני שכל הוורוד הלבין. אחרי שתצבור נסיון אתה יכול לשחק עם כל מיני תבלינים אחרים לגיוון.
יש לך אולי המלצה למחבת פסים מיוחדת?

יש לך מושג כמה גרם יש בחתיכה ממוצעת של חזה עוף?
לא(1), אבל יש לי מושג כמה עולה משקל למטבח: מעט מאד.

כאחד שיש לו חוש טעם אני מכין משהו פשוט:
סילאן, טריאקי, צ׳ילי מתוק/חריף, חרדל, טיפה שמן זית, מלח, פלפל לבן ושחור.
סילאן וחרדל בערך 2 כפיות, טריאקי 3 כפות, צ׳ילי בנדיבות, שמן זית כף פחות או יותר.
מלח פלפל לפי הרגשה, עם המלח בקטנה ועם הפלפל הלבן עוד יותר בקטנה, פלפל שחור לפי טעם.
מערבב הכל בקערה עד שנהיה אחיד עד כמה שאפשר, מכניס את החזה עוף ומערבב הכל עם הידיים, נותן לזה לשבת חצי שעה לפחות במרינדה, ואז לוקח מחבת, שם שמן זית ( או פאם בנדיבות, תלוי בך ) מחמם את המחבת עד שחמה מספיק ושם את החתיכות במחבת, שופך את המרינדה מעל.
אחרי שהצד שלמטה קיבל השחמה יפה ( ממש טיפה שרוף ) הופך עד שגם הצד השני מקבל השחמה יפה.

זה הבסיס, אולי יהיה לך טיפה מסובך, אם כן, אתה תמיד יכול ללכת על ה מלח פלפל אבל זה לא כיף.

אתה גם יכול פשוט לקחת צ׳ילי מתוק/חריף ופשוט לשים את החזה עוף עם המלח פלפל במחבת ואז פשוט למרוח את הצ׳ילי עליו כשהוא כבר במחבת, יוצא אחלה.

אבל תן ניסיון למתכון שנתתי לך, אולי עם עזרה מאחד ההורים ( זה שיודע לבשל ) אחרי כמה פעמים תסתדר לבד.

אני קונה חזה הודו פרוס מחצי חינם מגיע בחתיכות נוחות כל חתיכה בערך 90-100 גרם אוכל אותם נקי הכי טעים

• פותח/ת השרשור
כאחד שיש לו חוש טעם אני מכין משהו פשוט:
סילאן, טריאקי, צ׳ילי מתוק/חריף, חרדל, טיפה שמן זית, מלח, פלפל לבן ושחור.
סילאן וחרדל בערך 2 כפיות, טריאקי 3 כפות, צ׳ילי בנדיבות, שמן זית כף פחות או יותר.
מלח פלפל לפי הרגשה, עם המלח בקטנה ועם הפלפל הלבן עוד יותר בקטנה, פלפל שחור לפי טעם.
מערבב הכל בקערה עד שנהיה אחיד עד כמה שאפשר, מכניס את החזה עוף ומערבב הכל עם הידיים, נותן לזה לשבת חצי שעה לפחות במרינדה, ואז לוקח מחבת, שם שמן זית ( או פאם בנדיבות, תלוי בך ) מחמם את המחבת עד שחמה מספיק ושם את החתיכות במחבת, שופך את המרינדה מעל.
אחרי שהצד שלמטה קיבל השחמה יפה ( ממש טיפה שרוף ) הופך עד שגם הצד השני מקבל השחמה יפה.

זה הבסיס, אולי יהיה לך טיפה מסובך, אם כן, אתה תמיד יכול ללכת על ה מלח פלפל אבל זה לא כיף.

אתה גם יכול פשוט לקחת צ׳ילי מתוק/חריף ופשוט לשים את החזה עוף עם המלח פלפל במחבת ואז פשוט למרוח את הצ׳ילי עליו כשהוא כבר במחבת, יוצא אחלה.

אבל תן ניסיון למתכון שנתתי לך, אולי עם עזרה מאחד ההורים ( זה שיודע לבשל ) אחרי כמה פעמים תסתדר לבד.
כמה זמן בערך כל חתיכה על האש?

אחותי הביאה מירושלים פפריקה מיוחדת לדגים,מאז זה פשוט חלום לאכול חזה עוף !
אני שם פפריקה מתוקה (שאין תתבלין של הדג) וכמון.

מלח, פלפל, כורכום וכמון. מערבב הכל בשליש כוס שמן ואז עם הבשר. בטיגון עצמו לא צריך להוסיף שמן במידה וזה מחבת טפלון.
לפעמים מוסיף גם שום כתוש, מומלץ למי שאוהב 😃

אני משלב קצת עם התבלינים אבל משתמש באבקת שום, פפריקה מתוקה וחריפה וקארי(אחד הטעימים עם החזה עוף)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית