הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כל כמה זמן להעלות משקלים?

enlishem2

משתמש מתחיל
6
0
נק' מוניטין:
0
6
0
אהלן חברים התחלתי להתאמן רציני בחדר כושר לפני חודש בידיוק[עד אז הייתי עושה בערך פעם-פעמיים בשבוע וגם היו שבועות שלא הייתי עושה בכלל,זה לא תלוי בי אני משחק כדורגל מקצועי ולפעמים היו לנו אימונים בחדר כושר של כל הקבוצה]החלתי עם תוכנית FBW והמשקלים שלי הם:
בנץ 40 קילו*8 [4 סטים]
דד ליפט 60 קילו*6[2 סטים]
מעכשיו הכל 3 סטים:
סקוואט 50 קילו*8
מתח צר 8
כפיפות מרפקים בעמידה עם מוט 20 קילו*10
מילטרי פרס בעמידה עם מוט 20 קילו*8
וכפיפות בטן 30
גובה 185 על 67 קילו עכשיו רציתי לדעת עם יחסית לזמן שאני מתאמן המשקלים בסדר? כל כמה זמן להעלות משקלים?עם למישהו יש חוות דעתאז בכיף
ולפני שאנשים מתחילים לכתוב שחיף או כאלה אני לא שחיף לדעתי אני על אחוזי שומן נורא נמוכים ועושה אירובי הרבה פעמים בשבוע,בחודש הזה אני אוכל כמו מטורף כדי להעלות משקל גם בין היתר 3000 קלוריות ביום חלבון בערך 100-120 גרם ודרך אגב מתי לעבור לתכנית AB?

היי ברוך הבא! יש לך ים מאמרים ומידע פה בפורטל חשוב שתעבור על רובם ואשכרה תקרא אותם (כן זה לא כיף אבל זה המינימום).
אתה תוכל לעלות במשקלי העבודה בכל יום של אימון אבל אתה תתקע די מהר עם 8 חזרות. אתה די קרוב לSS (גם על התוכנית הזו תוכל לקרוא בפורטל). תעבוד עם התוכנית כמה שבועות ותשתדל ללמוד את הטכניקה של התרגילים המורכבים נכון (בנץ, פרס, דדליפט וסקוואט) ואז תעבור לSS.
זאת בערך התוכנית שרוב הפורום יציע לך..
בכל מקרה חשוב שתקרא ותספוג מידע. בהצלחה!

• פותח/ת השרשור
היי ברוך הבא! יש לך ים מאמרים ומידע פה בפורטל חשוב שתעבור על רובם ואשכרה תקרא אותם (כן זה לא כיף אבל זה המינימום).
אתה תוכל לעלות במשקלי העבודה בכל יום של אימון אבל אתה תתקע די מהר עם 8 חזרות. אתה די קרוב לSS (גם על התוכנית הזו תוכל לקרוא בפורטל). תעבוד עם התוכנית כמה שבועות ותשתדל ללמוד את הטכניקה של התרגילים המורכבים נכון (בנץ, פרס, דדליפט וסקוואט) ואז תעבור לSS.
זאת בערך התוכנית שרוב הפורום יציע לך..
בכל מקרה חשוב שתקרא ותספוג מידע. בהצלחה!
יש לי מלא מידע אחי קראתי הרבה בנושא ועדיין לא הבנתי למה עדיף תוכנית SS על AB? הבנתי שSS תכנית כח אבל עדיין לא הבנתי למה היא עדיפה

"היות שהתוכנית מבוססת על תרגילי משקל חופשי שמבוצעים בתדירות גבוהה יחסית, ביצוע התוכנית יעניק לך שליטה ויכולת ביצוע גבוהה בתרגילים שיהוו את הבסיס לכל תוכנית אימונים בה תעבוד בעתיד, בכל כיוון אליו תבחר לקחת את האימונים שלך לאחר סיום התוכנית."

"הרעיון הכללי ש 1-5 חזרות בונות כח, ו 6-12 חזרות בונות מסה, היא רעיון שתפס את כולם. אפשר לטעון שזה נכון, בהרבה מקרים. עם זאת, עלינו שוב לזכור את קהל היעד שלנו. מתאמן מתחיל, יוכל לשמור על טכניקה טובה יותר ואפילו ליצור כח בצורה יותר עקבית עם פחות חזרות באותו סט, מכיוון שהתשישות תהיה פחות גורם משפיע עבורו. כח נבנה עם 5 חזרות, ולמתאמן מתחיל, כח הוא כל מה שמשנה להתפתחות שלו, כי היא מובילה לצבירת מסה מהירה (בהנחה שהתזונה והתאוששות שלו תקינים).

נניח והמתחיל רוצה ידיים גדולות כמו של ארנולד, וקוביות, והוא רוצה לעשות זאת בעזרת תרגילים קלים ועוגות שוקולד. לצערו הדבר בלתי אפשרי, וכדי שהמתאמן יפתח שרירים, קודם הוא חייב לפתח בסיס כח. כל זאת לפני שהוא עובר לעבודה שמיועדת להיפרטרופיה. המשקלים הכבדים ש 5 חזרות מאפשרות למתאמן להרים, יאפשרו לו להעמיס את המערכת השרירית-שלדית יותר ביעילות. מכיוון שמתאמן מתחיל לא באמת מרים קרוב לכח האמיתי שלו, וההחלמה תתאפשר יותר ביעילות, משקלים כבדים יעשו לו טובה גדולה יותר מאשר הפאמפ.

האם התוכנית תעבוד עם 4 חזרות במקום 5? סביר להניח שכן. ומה עם 6 חזרות במקום 5? שוב, סביר להניח שכן. אפילו 8 או 10 חזרות יעבדו, כי אחרי הכל אנחנו מדברים על מתאמן מתחיל, לא אתלט מאומן עם מטרות ספציפיות. מתחילים נוטים "להתפרק" לאחר מספר חזרות, מה שיוצר מצב ש 5 חזרות מאפשר סט קצר, עם זאת מאתגר ופורה. הרבה מתחילים סובלים מהתפרקות בחזרות האחרונות בסט של 8 חזרות. טכניקה וחוסר בכישורים מוטוריים יהיו לרוב הגורמים המרכזיים, וכל פעם שאתה "מחזק" טכניקה גרועה ע"י חזרה נוספת, כמו אותו סט של 8 חזרות, אתה מכין את המתאמן לכשלון."

העתקתי את זה מhttp://www.kilogram.co.il/2037/starting-strength-שאלות-ותשובות/

לא משנה איך הייתי מנסח את זה הרעיון הוא אותו רעיון, החשוב עכשיו זה למצוא את הטכניקה הנכונה עבורך ולעלות את המשקל על המוט. אם תעשה את זה תגדל ותתחזק מהר יותר מבכל תוכנית אחרת. אבל.. זו רק המלצה כי אחרי הכל אנשים התאמנו גם לפני שהמציאו את הSS.
בהצלחה חבר!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית