ייעוץ מחפש שיטת אימונים טובה להיתלות על מוט כמה שיותר זמן

• פותח/ת השרשור Wild
  • פורסם בתאריך

Wild

משתמש פעיל
734
226
נק' מוניטין:
383
734
226
הכוונה היא כמו שעושים מתח רק להישאר כל הזמן שהידיים נעולות לכמה שיותר זמן. אני בנתיים מצליח להישאר דקה וחצי ואז מאבד אחיזה ונופל.

בנתיים מה שעשיתי פשוט נתלתי כל יום פעם אחת למקסימום זמן שאני יכול אבל בטוח יש שיטות אפקטיביות יותר.

חיפשתי קצת באינטרנט ולא מצאתי יותר מידי מה לעשות, כנראה מהסיבה שאין הרבה אנשים ששמים את זה כמטרת יעד 😅

אני בנתיים מצליח להישאר דקה וחצי ואז מאבד אחיזה ונופל.
רק מתוך סקרנות: כמה עליות מתח אתה עושה?

לשאלתך, יש לי כמה רעיונות אבל כולם מבוססים על ניחוש בלבד:

1. מתח שלילי במהירות נמוכה.
2. לעשות קודם מתח רגיל ולהוסיף את האיזומטרי בסוף.
3. תוספת משקל. מאחר והחגורה לא מתאימה לך, נסה להעמיס את המשקל למשל בעזרת תרמיל.
4. ההיפך מהקודם : גרביטון. שילוב של שני אלה לסירוגין תוקף את הבעיה משני כיוונים.
5. פיתוח קל של ההצעה של אוֹרי: אתה יכול להיות תלוי על שתי הידיים באופן לא סימטרי כך שיד אחד נושאת ברוב המאמץ ולהחליף אותן לסירוגין.

• פותח/ת השרשור
תנסה להיתלות מצוק ממש גבוה זה חייב לעזור לך ,מלא אדרנלין .
רק מתוך סקרנות: כמה עליות מתח אתה עושה?

לשאלתך, יש לי כמה רעיונות אבל כולם מבוססים על ניחוש בלבד:

1. מתח שלילי במהירות נמוכה.
2. לעשות קודם מתח רגיל ולהוסיף את האיזומטרי בסוף.
3. תוספת משקל. מאחר והחגורה לא מתאימה לך, נסה להעמיס את המשקל למשל בעזרת תרמיל.
4. ההיפך מהקודם : גרביטון. שילוב של שני אלה לסירוגין תוקף את הבעיה משני כיוונים.
5. פיתוח קל של ההצעה של אוֹרי: אתה יכול להיות תלוי על שתי הידיים באופן לא סימטרי כך שיד אחד נושאת ברוב המאמץ ולהחליף אותן לסירוגין.
עושה בערך 17 ועליות כוח אני מצליח משהו כמו 4.

אהבתי את רוב ההצעות, כמה סטים לדעתך לעשות? וכדאי פעם ביום או פעם ביומיים אימון של זה?

קריאה על סיבי שריר
למרות שההנחה שלך נראית הגיונית, ייתכן שהחיים קצת יותר מורכבים שוב.
הנה משהו מעניין שפורסם בפורום מחקרים משום מה לא זכה לתשומת לב, ולפיו ייתכן שיש השפעה חיובית לאימוני כוח על סיבולת.

זה בטח יעניין את @Beast and cheat .
כמה סטים לדעתך לעשות? וכדאי פעם ביום או פעם ביומיים אימון של זה?
לצערי אין לי מושג... קראתי על כאלה שמתאמנים במתח כל יום והגיעו להישגים יפים, אבל אני לא יודע להגיד אם זה אופטימלי ולמה זה אמור להיות שונה מכל אימון התנגדות אחר בו כידוע ההמלצה היא לא להתאמן יום לאחר יום.

אכן שאלה טובה. כשהייתי בן 17 תליתי מתח בכניסה לחדר, ופשוט הייתי עושה סט אחד של מקסימום חזרות מספר פעמים ביום. תוך תקופה קצרה שיפרתי מ3 חזרות ל30 חזרות. היום אני חזק פי כמה, ועדיין אין סיכוי שאצליח לסיים סט של 30.

פשוט הייתי עושה סט אחד של מקסימום חזרות מספר פעמים ביום.
החל משלב מסויים זה כבר הפך להיות חצי סיבולת, כך שאולי זה לא מאד מפתיע. אני לא יודע מה אומרים הכללים לגבי אימוני כוח איזומטריים.

בטוח יש רוטינה אפקטיבית יותר מאשר סתם לעשות MAX כל יום...
לא, אין. כי זו מטרה שטותית.
בנוסף, לא מזמן ראיתי סרטון שהשוו בודיבילדר, סטרונגמן, פאוור ליפאר וויפט ליפטר שעשו סקוואטים במשקל הגוף שלהם לMAX חזרות ב-5 דקות. הפאוור ליפטר ניצח.

כלומר מישהו שמתעסק באימוני כוח ניצח בתחרות סיבולת
אוקיי, ומה אתה מנסה להגיד פה?

זה בטח יעניין את @Beast and cheat
תודה על התיוג,
למען האמת קראתי את זה כשזה פורסם 😃

פותח הפוסט - מה שאתה מחפש זה עבודה על גריפ. תתחיל בלהתאמן על הדבר הספציפי שאתה רוצה לשפר - התלות על מתח, וכשתוכל להחזיק 30 שניות תתחיל לעשות סטים של 30 שניות עם משקל שהולך ועולה כל פעם. כל שבועיים - שלושה תעלה את הזמן ב-10 שניות ותתחיל עם משקל נמוך יותר - שיעלה בהדרגה.
אל תתפס ספציפית למספרים - אלא לרעיון.
2-3 פעמים בשבוע.

בהצלחה

בטוח יש רוטינה אפקטיבית יותר מאשר סתם לעשות MAX כל יום...

בנוסף, לא מזמן ראיתי סרטון שהשוו בודיבילדר, סטרונגמן, פאוור ליפאר וויפט ליפטר שעשו סקוואטים במשקל הגוף שלהם לMAX חזרות ב-5 דקות. הפאוור ליפטר ניצח.

כלומר מישהו שמתעסק באימוני כוח ניצח בתחרות סיבולת.
ההשוואה הייתה בין פאוורליפטר,סטרונגמן,בודיבילדר וויטליפטר
כולם פה עובדים על כוח (חוץ מהבודיבילדר אבל זה שונה)
זה כמו לומר שמישהו שעובד סקוואטים ירוץ מרתון יותר טוב מאצן

לפותח הפוסט,
אם אתה רוצה להיות חזק בריצה למרחקים, תרוץ למרחקים, אם אתה רוצה להיות חזק בבנצ' פרס תעשה בנצ' פרס, אם אתה רוצה להתחזק בלהחזיק כמה שיותר זמן על מוט, אז תתאמן על להחזיק כמה שיותר זמן על מוט, אפשר לעשות שינויים בעצימיות כמו למשל להוסיף משקל עליך במהלך התרגיל, וכשקשה להפיל את המשקל ולהמשיך להחזיק זמן, בעצם דרופ-סט, אפשר גם להתיש את החלק החלש אצלך בתרגיל לפני התרגיל, אם למשל הראשונים שנופלים הם האמות, אז לבצע תרגיל לאמות ואז להתלות על המוט, כל מיני וריאציות שיעזרו לך להתחזק בתרגיל הספציפי, עקרונות האימון נשארים תמיד בכל סוג של אימון.
בהצלחה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית