הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ירקות בחיטוב

Asaf1427

משתמש מתחיל
38
2
נק' מוניטין:
2
38
2
השאלה שלי כיצד סופרים את הירקות בחיטוב ..

כלומר אני בא לאכול סלט שמורכב מ2 עגבניות 2 מלפפונים והגעתי כבר ל20 גר פחמימה .. ( רובם מורכבים מסיבים תזונתיים )

רציתי לדעת אם יש צורך לקחת אותם בפעולת ספירת הפחמימות ?

שאלה שניה :

התחלתי חיטוב לפני כחודש , ירדתי 2 ק"ג ו2 אחוז שומן ( מ16% ל14% ) אני עמדתי עד עכשיו על 190 פחמימה , לפני כמה ימים הורדתי 25 גרם פחמימה באופן קבוע והוספתי אותם לחלבונים ( 200 חלבון , 165 פחמימה ) רציתי לדעת אם זהו צעד נכון

תודה מראש לעונים

shut-up-and-deadlift.png
היום היום

זה כמו לבקש רפרנס ל-למה יש צורך ב 0.8-1 גרם שומן פר משקל גוף.
אבל אם כבר ביקשת, להלן מהמאמר בפורטל שלנו + רפרנסים בתחתית המאמר.

"את התפריט נתחיל עם הרכב החלבון. ההמלצה הינה 1.5-1.8 גרם חלבון פר ק"ג משקל [4]. אם אתם שוקלים 100 ק"ג, תצטרכו לצרוך בין 150 ל-180 גרם חלבון ליממה. מחקרים אחרים מראים כיום (שנת 2011) על צריכה מומלצת של לפחות 2 גרם חלבון לק"ג, דיאטות קיצוניות יותר תזדקקנה אף ליותר"

https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

4. Lemon P. Is increased dietary protein necessary or beneficial for individuals with a
physically active lifestyle? Nutrition Reviews (1996) 54: S169-S175
ההמלצה למי שלא מתאמן היא אכן 0.8 גר' פר קילו.
אבל הבחור טוען שהוא בחיטוב. משמע - אירובי.

למי שעוסק בסיבולת ההמלצה לחלבון היא: 1.2 - 1.4 גר' פר קילו.
ומי שעוסק באנאירובי: 1.5 - 1.8
יותר מזה, והחלבון "ייתקע" בכליות ויוצר עומס של אמוניה בגוף. במיוחד חלבון "נקי" שמוכרים באבקה.
אם משלבים תוספים תרופתיים שמסייעים לאלימינציה ופירוק יעיל ומהיר יותר,
אז באמת אפשר להגיע גם ל2 גר' (שזה מיותר והרבה מדיי).

איך שומן עדיף בחיטוב על פני פחמימה וחלבון? זה אתה חייב להסביר לי.

לא זה לא. חיטוב משמע הורדה באחוזי שומן תוך שמירה על מסת שריר. אנאירובי דווקא יותר חשוב מאירובי גם בחיטוב.
יותר מזה, והחלבון "ייתקע" בכליות ויוצר עומס של אמוניה בגוף. במיוחד חלבון "נקי" שמוכרים באבקה.
אם משלבים תוספים תרופתיים שמסייעים לאלימינציה ופירוק יעיל ומהיר יותר,
אז באמת אפשר להגיע גם ל2 גר' (שזה מיותר והרבה מדיי).
יש לך איזה הוכחה/רפרנס לזה שאם אוכלים 2 גרם חלבון לקילו משקל גוף אז זה יותר מדי וחייבים תוספים תרופתיים? כי זה נשמע כמו דברים שרופא משפחה עלול להגיד, ולא אחד שיודע על מה הוא מדבר

חיטוב לא יכול להיות גם אנ-אירובי?
אני מחטב עכשיו, ואני נמצא בתוכנית כח ללא אירובי בכלל.
אז מאיפה המסקנה שחיטוב עושים רק על אירובי?

כבר מצאתי מחקר שמוכיח כי כמות גבוהה של חלבון אינה מזיקה לכליות, או לכאלה שאין להם היסטוריה רפואית לא טובה.
אם תתעקש - אמצא לך אותו.
לגביי עומס האמוניה בגוף, על זה לא ידעתי ואשמח לקבל רפרנס.
איך שומן עדיף בחיטוב על פני פחמימה וחלבון?
בגדול,
יותר מ 1 גרם שומן פר קילו למשקל הגוף לא יביא לשום תועלת על פני הפחמימה, אלא שהכוונה שלי הייתה שבמצב בו מעוניינים להפחית עוד קלוריות, נאמר עוד 100 קלוריות - יהיה עדיף לא להוסיף עוד חלבון (במידה ויש מספיק) ולהוסיף עוד שומן מכיוון שכך או כך אם נסתכל על ההיבט הכלכלי זה הרבה יותר זול.
מה גם, שבדל-פחמימה ככל שהשומן יעלה והפחמימה תרד ניכנס לקטוזיס ואני בטוח שאני לא צריך להסביר בהקשר הזה את יעילות השומן על פני הפחמימה.

לא יודע מה זה השטויות האלה ש2גר' חלבון פר קילו מ.ג גורם לעומס על הכליות מתחילת החיטוב אני לא מורד מ200ג' חלבון ביום

חח איך זה עונה על מה ששאלתי?
שיש לי מספיק שומן אני חשוב
גם יותר קל לי להוסיף לחלבון מאשר לשומן בגלל הצבא
בינתיים זה עובד לי אני באזור אותם משקלים שהייתי בסוף מסה עם 8 קילו פחות ממשקל גוף
לא הולך לשנות את זה בנתיים

נערך לאחרונה:
כן. חיטוב יכול להיות גם אנאירובי. לא רק אירובי. שחקו איתי בקטנות, בכיף 😃 .
אירובי, אנאירובי... שניהם, בכל מקרה יעמוד טווח צריכת החלבון הבטוח בין 1.2 ל-1.8 גרם לקילו.
לא סותר את מה שאמרתי.
וגם מאזן קלורי שלילי תורם לחיטוב. אף פעם לא טענתי אחרת.
גם לא אמרתי שחייבים לקחת תרופות אם עוברים את ה-2 גרם לקילו. תקרא שוב.
אם לוקחים כמות מטופשת של חלבון (כמו למשל... 2 גרם ומעלה). אפשר להפחית את הסיכון לנזקים בגוף אם לוקחים תרופות (או אם תרצה 'תוספים') שעוזרות לפנות את הרעלים מהגוף בצורה יעילה יותר ולא מסוכנת.

ושים לב להסבר: (זה ארוך יחסית אבל יעניין אתכם. מבטיח).
כולנו יודעים שהשריר נבנה בתהליך שבו חומצות אמינו חופשיות מתחברות לחלבון והחלבון מתפרק לחומצות אמינו. לתהליך זה קוראים שחלוף או אם תרצה להשמע חכם: "ריפלייסמנט".
תהליך השחלוף הוא דינאמי, מורכב מפרק הזמן שבו תהליך הבניה של השריר מהיר יותר מתהליך הפירוק.
הצלחנו גם להבין (רובנו) שקצב בניית השריר בנוי מאימון התנגדות. אבל לא פחות חשוב - גם תזונה נכונה.
איך יודעים שאתה מקבל מספיק חלבון או פחות מדיי ?
יש מה שנקרא מאזן חנקן בגוף.
כל חומצות האמינו מכילות חנקן, אז פשוט מודדים את כמות החנקן המופרשת מהגוף וכך אפשר לקבוע כמה חלבון התפרק בגוף וכמה בא מהאוכל.
הנוסחה (אם זה מעניין אתכם): כמות החנקן שיצא מהגוף פחות כמות החנקן שקיבלנו מהאוכל (ביום אחד).
מאזן חנקן חיובי = הכנסנו יותר חלבון לגוף מכמות החלבון שפירקנו. ומאזן חנקן שלילי - לא הכנסנו מספיק. (מה שקורה גם בדיאטות דלות קלוריות).
יופי. גילינו איך מודדים, עכשיו נעבור לתוצרים:
האמוניה היא חומר ראשוני (תוצר לוואי) שיוצרים חנקן וחומצות אמינו יחד כשמתפרקים בגוף (וגם נוצרת מהרס של תאים זקנים).
מה שנקרא בכלליות "תהליך כימי בגוף".
כמו שהבחור אמר כאן מקודם (ובצדק) שאי אפשר לתת לדברים כאלה רפרנסים. זה פשוט קורה בגוף וצריך לקרא וללמוד בשביל לדעת על זה.
אגב, הבחור הרוסי מקודם (קוסטה) אמור לדעת את זה גם, לומדים את זה אצלם מכיתה ו' או משהו כזה...
נחזור לאמוניה שלנו.
אפילו בריכוזים נמוכים היא רעילה מאד ולכן יש לסלקה כמה שיותר מהר מהגוף.
כאשר האמוניה נכנסת לתאים, היא מנוצלת לבניית חלבונים (וחומרים חדשים אחרים הדרושים לתא) אך אם התא 'סובל' ממחסור בפחמימה, אז החומצה מנוצלת להפקת אנרגיה. (מה שמעיד על פיצוי שאם כבר עלית בחלבון, הרי שהפחמימה מיותרת וגם הרווחת 'איבוד' של חומר רעיל בגוף).
היא מתפרקת בכבד ל'שתנן' (או אם תרצו יוראה) באמצעות אנזימים,-> משם לדם, -> לכליות ואז ל..פיפי והחוצה מהגוף.
מיותר לציין (או שלא) שעודף של אמוניה בגוף מוביל למוות ע"י שיבוש מעבר הדם הוורידי בכבד והעלאת לחץ הדם הוורידי.

אז מורן, הנה לך הרפרנס שביקשת. אוסף של כימיה פשוטה שקורת לכל אחד מאיתנו בגוף ואני כמעט בטוח שאף אחד לא באמת ידע עליה עד עכשיו.
מצטער אם זה יצא לי קצת עילג, זה חומר שלמדתי לפני 10 שנים אז לא הכל זכרתי לכתוב.
בתאבון שיהיה . 😃

כן. חיטוב יכול להיות גם אנאירובי. לא רק אירובי.
הפוך

לגבי השאר הכל נחמד וזה, אבל אני לא מסכים שכמות של 2 גרם חלבון לכל קילו מ.ג זה מוגזם ברמה של סיכון בריאותי.

אתה יכול לא להסכים. זה לא הופך את זה ללא נכון.
תהנה.
📚🤓
אני לא מסכים, כי ממקורות שראיתי וקראתי לא מציינים כמות כזאת כמסוכנת או מזיקה. אבל בכיף, תאכל כמה שאתה חושב לנכון...

כן. חיטוב יכול להיות גם אנאירובי. לא רק אירובי. שחקו איתי בקטנות, בכיף 😃 .
אירובי, אנאירובי... שניהם, בכל מקרה יעמוד טווח צריכת החלבון הבטוח בין 1.2 ל-1.8 גרם לקילו.
לא סותר את מה שאמרתי.
וגם מאזן קלורי שלילי תורם לחיטוב. אף פעם לא טענתי אחרת.
גם לא אמרתי שחייבים לקחת תרופות אם עוברים את ה-2 גרם לקילו. תקרא שוב.
אם לוקחים כמות מטופשת של חלבון (כמו למשל... 2 גרם ומעלה). אפשר להפחית את הסיכון לנזקים בגוף אם לוקחים תרופות (או אם תרצה 'תוספים') שעוזרות לפנות את הרעלים מהגוף בצורה יעילה יותר ולא מסוכנת.

ושים לב להסבר: (זה ארוך יחסית אבל יעניין אתכם. מבטיח).
כולנו יודעים שהשריר נבנה בתהליך שבו חומצות אמינו חופשיות מתחברות לחלבון והחלבון מתפרק לחומצות אמינו. לתהליך זה קוראים שחלוף או אם תרצה להשמע חכם: "ריפלייסמנט".
תהליך השחלוף הוא דינאמי, מורכב מפרק הזמן שבו תהליך הבניה של השריר מהיר יותר מתהליך הפירוק.
הצלחנו גם להבין (רובנו) שקצב בניית השריר בנוי מאימון התנגדות. אבל לא פחות חשוב - גם תזונה נכונה.
איך יודעים שאתה מקבל מספיק חלבון או פחות מדיי ?
יש מה שנקרא מאזן חנקן בגוף.
כל חומצות האמינו מכילות חנקן, אז פשוט מודדים את כמות החנקן המופרשת מהגוף וכך אפשר לקבוע כמה חלבון התפרק בגוף וכמה בא מהאוכל.
הנוסחה (אם זה מעניין אתכם): כמות החנקן שיצא מהגוף פחות כמות החנקן שקיבלנו מהאוכל (ביום אחד).
מאזן חנקן חיובי = הכנסנו יותר חלבון לגוף מכמות החלבון שפירקנו. ומאזן חנקן שלילי - לא הכנסנו מספיק. (מה שקורה גם בדיאטות דלות קלוריות).
יופי. גילינו איך מודדים, עכשיו נעבור לתוצרים:
האמוניה היא חומר ראשוני (תוצר לוואי) שיוצרים חנקן וחומצות אמינו יחד כשמתפרקים בגוף (וגם נוצרת מהרס של תאים זקנים).
מה שנקרא בכלליות "תהליך כימי בגוף".
כמו שהבחור אמר כאן מקודם (ובצדק) שאי אפשר לתת לדברים כאלה רפרנסים. זה פשוט קורה בגוף וצריך לקרא וללמוד בשביל לדעת על זה.
אגב, הבחור הרוסי מקודם (קוסטה) אמור לדעת את זה גם, לומדים את זה אצלם מכיתה ו' או משהו כזה...
נחזור לאמוניה שלנו.
אפילו בריכוזים נמוכים היא רעילה מאד ולכן יש לסלקה כמה שיותר מהר מהגוף.
כאשר האמוניה נכנסת לתאים, היא מנוצלת לבניית חלבונים (וחומרים חדשים אחרים הדרושים לתא) אך אם התא 'סובל' ממחסור בפחמימה, אז החומצה מנוצלת להפקת אנרגיה. (מה שמעיד על פיצוי שאם כבר עלית בחלבון, הרי שהפחמימה מיותרת וגם הרווחת 'איבוד' של חומר רעיל בגוף).
היא מתפרקת בכבד ל'שתנן' (או אם תרצו יוראה) באמצעות אנזימים,-> משם לדם, -> לכליות ואז ל..פיפי והחוצה מהגוף.
מיותר לציין (או שלא) שעודף של אמוניה בגוף מוביל למוות ע"י שיבוש מעבר הדם הוורידי בכבד והעלאת לחץ הדם הוורידי.

אז מורן, הנה לך הרפרנס שביקשת. אוסף של כימיה פשוטה שקורת לכל אחד מאיתנו בגוף ואני כמעט בטוח שאף אחד לא באמת ידע עליה עד עכשיו.
מצטער אם זה יצא לי קצת עילג, זה חומר שלמדתי לפני 10 שנים אז לא הכל זכרתי לכתוב.
בתאבון שיהיה . 😃
מאזן קלורי שלילי לא תורם לחיטוב..... הוא מה שגורם לחיטוב.
סחטיין על ההשקעה, אבל ביקשתי רפרנס למחקר או מאמר מקצועי כלשהו ולא הגיגים שלך.

כך או כך,
תמשיך להאמין במה שאתה רוצה 😃
עד שאין לי מחקר ללמוד ממנו, זה לא יותר מברו סיינס עבורי.

אני קורא את כל התגובות ולא מבין מי נגד מי. הנקודות ברורות לכולם: 1.2-1.8 גרם חלבון פר ק"ג, ירידה במשקל מתבצעת ע"י גרעון קלורי, ושמירה על מסת שריר בעזרת אימוני התנגדות. מה הויכוח כאן בעצם?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית