הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר ירקות בחיטוב

Asaf1427

משתמש מתחיל
38
2
נק' מוניטין:
2
38
2
השאלה שלי כיצד סופרים את הירקות בחיטוב ..

כלומר אני בא לאכול סלט שמורכב מ2 עגבניות 2 מלפפונים והגעתי כבר ל20 גר פחמימה .. ( רובם מורכבים מסיבים תזונתיים )

רציתי לדעת אם יש צורך לקחת אותם בפעולת ספירת הפחמימות ?

שאלה שניה :

התחלתי חיטוב לפני כחודש , ירדתי 2 ק"ג ו2 אחוז שומן ( מ16% ל14% ) אני עמדתי עד עכשיו על 190 פחמימה , לפני כמה ימים הורדתי 25 גרם פחמימה באופן קבוע והוספתי אותם לחלבונים ( 200 חלבון , 165 פחמימה ) רציתי לדעת אם זהו צעד נכון

תודה מראש לעונים

אני קורא את כל התגובות ולא מבין מי נגד מי. הנקודות ברורות לכולם: 1.2-1.8 גרם חלבון פר ק"ג, ירידה במשקל מתבצעת ע"י גרעון קלורי, ושמירה על מסת שריר בעזרת אימוני התנגדות. מה הויכוח כאן בעצם?
1.2 לא יספיק לכל אחד.
ואיך בדיוק מעל 2 גרם חלבון פוגע בבריאות?
יש מחקרים שהוכיחו שאם הכליות בריאות אז אין סכנה בזה.
ומה עם אנשים שבתזונת פליאו ? לא צורכים יותר מ2 גרם חלבון פר מ.ג?

1.2 לא יספיק לכל אחד.
ואיך בדיוק מעל 2 גרם חלבון פוגע בבריאות?
יש מחקרים שהוכיחו שאם הכליות בריאות אז אין סכנה בזה.
ומה עם אנשים שבתזונת פליאו ? לא צורכים יותר מ2 גרם חלבון פר מ.ג?

אנשים שמגדירים את עצמם בכת תזונה מסויימת הם מפגרים, זה מה שיש לי להגיד לגבי פליאו.
לגבי חלבון,
1.2-1.8 זו המלצה כללית למתאמנים מתחומים שונים, וברור שאימוני אירובי לא דורשים כמות חלבון דומה לזו של מי שעובד בלינארית, ובטח שלא כמות דומה למי שעובד בנפח בילדינג גבוה. הציון של מאזן חנקן הוא מטופש כי אין לנו את הכלים לבצע בדיקה כזו באופן עצמאי, אז נסתפק בהערכות כלליות.

אני לא יודע מה הגבול העליון לצריכת חלבון, אבל הגיוני שפוטנציאל הפגיעה בכליות עולה ככל שצריכת החלבון עולה מעל לצורך. בכל מקרה, אם אפשר להסתפק בעד 2 גרם, למה לא לעשות זאת? הרי ברור לנו שיש חשיבות גם לשאר המרכיבים בתפריט וכנראה שהוספת קלוריות תנוצל בצורה טובה יותר בעזרת אבות מזון אחרים.

אנשים שמגדירים את עצמם בכת תזונה מסויימת הם מפגרים, זה מה שיש לי להגיד לגבי פליאו.
לגבי חלבון,
1.2-1.8 זו המלצה כללית למתאמנים מתחומים שונים, וברור שאימוני אירובי לא דורשים כמות חלבון דומה לזו של מי שעובד בלינארית, ובטח שלא כמות דומה למי שעובד בנפח בילדינג גבוה. הציון של מאזן חנקן הוא מטופש כי אין לנו את הכלים לבצע בדיקה כזו באופן עצמאי, אז נסתפק בהערכות כלליות.

אני לא יודע מה הגבול העליון לצריכת חלבון, אבל הגיוני שפוטנציאל הפגיעה בכליות עולה ככל שצריכת החלבון עולה מעל לצורך. בכל מקרה, אם אפשר להסתפק בעד 2 גרם, למה לא לעשות זאת? הרי ברור לנו שיש חשיבות גם לשאר המרכיבים בתפריט וכנראה שהוספת קלוריות תנוצל בצורה טובה יותר בעזרת אבות מזון אחרים.
אמצא לך את המחקר ששלל את נושא הכמות שפוגעת בכליות בריאות.

מאזן קלורי שלילי לא תורם לחיטוב..... הוא מה שגורם לחיטוב.
סחטיין על ההשקעה, אבל ביקשתי רפרנס למחקר או מאמר מקצועי כלשהו ולא הגיגים שלך.

כך או כך,
תמשיך להאמין במה שאתה רוצה 😃
עד שאין לי מחקר ללמוד ממנו, זה לא יותר מברו סיינס עבורי.
אני עשיתי את המחקר הזה בעצמי וגם השתתפתי בו. והרפרנס נמצא אצל המרצה שלי בחו"ל. אז לצערי לא תזכה לקבל אותו.
אין הגיגים, ואין אמונה. הכל כימיה פשוטה של שנה ב'.
תלמד מניסיון, לא ממחקר שמפרסמים באתרים, כי לרוב המפרסמים הם בעלי אינטרס וכמעט תמיד סותרים את המחקרים האחרונים שיצאו לפניהם.
אגב הרפרנס שנתת לי (לגבי 1.8 גר פר מ.ג.) הוא משנת 95 - ומאושש את טענתי.
ואז כתוב שיש מחקר חדש ב-2011 ("חדש") ועליו אין רפרנס.
. הציון של מאזן חנקן הוא מטופש כי אין לנו את הכלים לבצע בדיקה כזו באופן עצמאי, אז נסתפק בהערכות כלליות.
.
ואלה שיש להם את הכלים, ובדקו בשבילך... עדיין תסתפק בהערכות כלליות? או שתעדיף לקבל תוצאות יותר מדוייקות?
לי נראה שכאשר לאנשים לא נוח לקבל משהו, הם מעדיפים להתעלם ממנו כאילו לא קיים.. או .. להסתפק בהערכות כלליות :D

אמצא לך את המחקר ששלל את נושא הכמות שפוגעת בכליות בריאות.
אשמח, במיוחד אם מצוינות שם כמויות. ברור ש
אני עשיתי את המחקר הזה בעצמי וגם השתתפתי בו. והרפרנס נמצא אצל המרצה שלי בחו"ל. אז לצערי לא תזכה לקבל אותו.
אין הגיגים, ואין אמונה. הכל כימיה פשוטה של שנה ב'.
תלמד מניסיון, לא ממחקר שמפרסמים באתרים, כי לרוב המפרסמים הם בעלי אינטרס וכמעט תמיד סותרים את המחקרים האחרונים שיצאו לפניהם.
אגב הרפרנס שנתת לי (לגבי 1.8 גר פר מ.ג.) הוא משנת 95 - ומאושש את טענתי.
ואז כתוב שיש מחקר חדש ב-2011 ("חדש") ועליו אין רפרנס.

ואלה שיש להם את הכלים, ובדקו בשבילך... עדיין תסתפק בהערכות כלליות? או שתעדיף לקבל תוצאות יותר מדוייקות?
לי נראה שכאשר לאנשים לא נוח לקבל משהו, הם מעדיפים להתעלם ממנו כאילו לא קיים.. או .. להסתפק בהערכות כלליות :D

בטח שאעדיף. מי אלה אותם אנשים ומה תוצאות הבדיקה שלהם? גם גלוטן חיטה ירים את מאזן החנקן, כמה זה רלוונטי מבחינתי?

חלבון זה יקר. אם אגלה שאני מקבל מאזן חנקן חיובי על 0.9 גרם פר ק"ג אשמח להמיר את השאר בשומן ו\או פחמימה.
בכל מקרה כל עוד אין מספרים חד משמעיים, אעדיף להסתמך על הרף העליון בהמלצות הישנות (1.8, רובם מחלבון מלא)

חלבון זה יקר. אם אגלה שאני מקבל מאזן חנקן חיובי על 0.9 גרם פר ק"ג אשמח להמיר את השאר בשומן ו\או פחמימה.
בכל מקרה כל עוד אין מספרים חד משמעיים, אעדיף להסתמך על הרף העליון בהמלצות הישנות (1.8, רובם מחלבון מלא)
תעדיף להסתמך בדיוק על הערכים שציינתי (עד 1.8), אותם ערכים שנובעים מהמדידה של מאזן החנקן 😃 שאתה כל כך לא מסמפט 😃

חידשנו לאחרים. אבל אני מבין את הרצון להתנער וההרגשה שמה שעשית עד עכשיו היה בגדר נזק. (לא אתה..)
אז מעדיפים להתעלם או להגיד שזה "לא מוכח מדעית"..

סיכום טוב של המצב המחקרי תוכל למצוא כאן. יש שם 111 רפרנס, כך שאני צופה לך שבת מאד עמוסה 😃

מתוך המסקנות שלהם:

"evidence suggests that protein-induced changes in renal function are likely a normal adaptative mechanism well within the functional limits of a healthy kidney" וגם
"At present, there is not sufficient proof to warrant public health directives aimed at restricting dietary protein intake in healthy adults for the purpose of preserving renal function. (הדגשות שלי)

שים לב שזאת לא הוכחה לכך שאין נזק, זאת רק אמירה שאין הוכחה לכך שיש נזק, וכידוע absence of evidence is not evidence of absence .

absence of evidence is not evidence of absence .
הטיעון היחידי שעומד כנגד אתאיזם.🫤

הוזכר שם גם שלא נעשה עדיין אף מחקר ארוך-טווח שיספק יותר מידע על הנושא, כך שבאמת עדיין אין אפשרות לקבוע חד משמעית אם יש פוטנציאל לנזק. בכל מקרה איבדתי את עניין הדיון כי אני לא מבין למה לחרוג מהצריכה המדוברת אם כן ידוע שאין לכך תועלת לבניה או לשמירה על מסת השריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית