הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תשלום מכס מתחת ל75$

dor_dru

משתמש פעיל
610
27
נק' מוניטין:
398
610
27
היי

האם חל שינוי לאחרונה במכס?
הזמנה מתחת ל75$ נדרשתי לשלם 170 שקל על ״הוצאת אישורים״.
מדובר בהזמנה קבועה שיוצאת אלי רק שהפעם נשלחה באמצעוות dhl ולא usps.

זה לא מכס אלא סוג של עמלה בגין שחרור החבילה ש dhl גובים

זה תלוי במוצר. אם זה מוצר שאינו מאושר בישראל אז לעיתים נדרש למלא טפסים או דברים אחרים שעליהם חברת המשלוח גובה תשלום נוסף.

• פותח/ת השרשור
האמת מדובר במשלוח שגרתי בעיני שקיבלתי כ12 פעמים כבר.
לברר דבר כזה זה ממש לדבר לקיר...מכס.

תלוי במוצר, כי לדוגמא טלפונים זה החל מהדולר הראשון.
לגבי זה שלא שילמת עכשיו, יכול להיות שזה פשוט 'מזל' שזה לא נתפס, כמובן שיכול להיות שהם גבו ממך סתם כי בא להם, כי עם המכס אי אפשר להתווכח, המוצר נשאר אצלם עד שתשלם.

dhl זה פשוט אסון. הגיע לי חבילה מקווסט באר אחרי המון פעמים שהגיע ללא כל בעיה דרך usps/
הזמנתי שוב לאחרונה והם שלחו דרך dhl, ישר הייתי צריך למלא טפסי ייבוא מזון, תשלום מיסים ועוד זיבולי שכל.
פשוט אמרתי להם להחזיר את זה בחזרה לקווסט.

גם לי היה סיפור עם DHL, הזמנתי חטיפי QUEST BAR, התקשרו אליי ואמרו שהחבילה תקועה ומכס ועליי להוציא הצהרת בריאות כי המוצר לא מאושר... עכשיו, לא רק שהמוצר נמכר כאן בארץ ברשת מאוד מפורסמת של חנויות לתוספי תזונה, אלא גם מיליון פעם הגיעו אליי משלוחים של המוצר הנ"ל, פשוט לא דרך DHL.. כל ההתנהלות עם המכס היא פשוט ביזיון. אשכרה דרשו ממני לשלם 150 ש"ח על "הוצאת רישיון בריאות" (שבסוף בוטל לאחר ויכוחים בלתי פוסקים), למלא טפסים, להביא שוב קבלה מהחברה על המוצרים. פשוט נוראי. ואנחנו מדברים על פאקינג חבילת חטיפים מסכנה, כן?

• פותח/ת השרשור
וואלה....הסיפור שלי זהה.
גם לי היה סיפור עם DHL, הזמנתי חטיפי QUEST BAR, התקשרו אליי ואמרו שהחבילה תקועה ומכס ועליי להוציא הצהרת בריאות כי המוצר לא מאושר... עכשיו, לא רק שהמוצר נמכר כאן בארץ ברשת מאוד מפורסמת של חנויות לתוספי תזונה, אלא גם מיליון פעם הגיעו אליי משלוחים של המוצר הנ"ל, פשוט לא דרך DHL.. כל ההתנהלות עם המכס היא פשוט ביזיון. אשכרה דרשו ממני לשלם 150 ש"ח על "הוצאת רישיון בריאות" (שבסוף בוטל לאחר ויכוחים בלתי פוסקים), למלא טפסים, להביא שוב קבלה מהחברה על המוצרים. פשוט נוראי. ואנחנו מדברים על פאקינג חבילת חטיפים מסכנה, כן?

אך ביטלת ?? מול מי דיברת במכס?
אם יש מספר אנשים שנפגע וכולנו מסכימים שאין סיבה אולי אפשר להכניס את המוצר לרשימה לבנה או משהו.

האמת שאני גם לא זוכר.. דיברתי עם כמה אנשים, מיליון שיחות ומיילים. כבר באמת שעוד שנייה רציתי להשאיר את זה במכס וזהו, אבל קיבלתי את ההזמנה כמתנה, אז לא הכי רציתי לוותר.

אני באמת לא יודע מה השיקולים שלהם שם, פתאום מודיעים לך שמחליטים לעשות בדיקה ולגבות ממך 150 ש"ח, כשההזמנה עצמה לא מגיעה אפילו ל-150 ש"ח..

הרגשתי חובה לעדכן. אתמול הגעתי לדואר לקחת מספר חבילות, ובא אליי אלירן שמכיר אותי (עובד בדואר) ואמר לי
שיש לי איזה חבילה פה מתחילת אפריל והוא ראה תשם שלי ושמר לי. והוא לא יודע למה לא קיבלתי אותה, הייתי מופתע (הרי חשבתי שdhl כבר שלחו את זה חזרה אחרי שסירבתי לשלם ולמלא תדו"ח הדפוק שלהם) בקיצור זה היה זה, זה היה החבילה של קווסט. כנראה שהם פשוט התייאשו ונכנעו ללחץ.
לא להכנע לdhl וכמובן לא לשלם להם 😃

הרגשתי חובה לעדכן. אתמול הגעתי לדואר לקחת מספר חבילות, ובא אליי אלירן שמכיר אותי (עובד בדואר) ואמר לי
שיש לי איזה חבילה פה מתחילת אפריל והוא ראה תשם שלי ושמר לי. והוא לא יודע למה לא קיבלתי אותה, הייתי מופתע (הרי חשבתי שdhl כבר שלחו את זה חזרה אחרי שסירבתי לשלם ולמלא תדו"ח הדפוק שלהם) בקיצור זה היה זה, זה היה החבילה של קווסט. כנראה שהם פשוט התייאשו ונכנעו ללחץ.
לא להכנע לdhl וכמובן לא לשלם להם 😃

לך יש מזל כי יש'ך מישהו מבפנים שאתה מכיר, רובנו לא כאלה.

לך יש מזל כי יש'ך מישהו מבפנים שאתה מכיר, רובנו לא כאלה.
"מישהו מבפנים" כולה פקיד בדואר, שמכיר אותי כי אני פשוט מזמין המון.
תחשוב מבחינה הגיונית, החבלה הייתה תקועה במכס אם היא נשלחה לסניף דואר שלך (במקרה הזה שלי..)
אז הם שיחררו אותה, במקרה הזה הפקיד חסך לי לקחת עוד יומיים פתק, אבל לא עזר לי לשחרר תחבילה מהמכס.

אתה יכול לראות ע"פ סוג המוצר שהזמנת מה שיעור המס עליו כאן:
http://62.219.95.10/misimmerukht/
אני לא מכיר מוצר שחייב במס מתחת ל 75$.
יתכן וסכום המוצר+עלות שילוח עלו מעל 75$ ?
תבדוק קודם כל מה הסכום שהמוכר הצהיר ע"ג החבילה.
לדעתי, עדיף לך שבעתיד המוצר ישלח במשלוח דואר רגיל (ולא dhl או ups) .
זה מקטין משמעותית את הסיכוי שלך לשלם מס, גם אם המוצר אמור להיות חייב במס.

• פותח/ת השרשור
אין אפשרות להזמין באמצעות usps.
לדעתי שני דרכים לתקוף את הנושא.
1. לפנות לקווסט עצמם עם מספרי הזמנה של כמה מאתנו ולהתלונן על dhl.
2. לפנות לdhl שהם עושקים רבים מאתנו ואנחנו נלין על כך באמצעות תלונה dhl ברמה הבנלאומית. גם לכך צריך כמה מספרי משלוח.

אני מוכן לנסח את התלונות במידה ויהיו 4 אנשים כולל אני עם מספרים רלוונטים.

סטופ! אתה לא צריך להיכנס לפלופ. לא צריך טלסקופ וגם לא מיקרוסקופ, אפילו לא הורסקופ. זה מול עיניך, הופ פופ-אמינושופ.

DHL וגם חברות אחרות כמו DB SCHENKER או FEDEX מגדירות משלוחים כ"door 2 door" או "door to airport" או סגנון אחר ואין להם הסכמים כמו USPS עם דואר ישראל, מה שבפועל קורה זה שבגלל ה"פרצה" הזו העמילי מכס שעושים שחרור פרטני יכולים לדחוף כל מיני עמלות כגון "אגרת מחשב" או "אגרת בטחון" ו"דמי אחסון"(אם במקרה החבילה הגיעה בסוף שבוע או יום חג כגון יום העצמאות, כשלא עובדים) ובסוף זה מגולגל ללקוח כסכום שאין לו מושג מי נגד מי.
אין כ"כ עם מי לדבר, אם שילמת הכסף נעלם(אלא אם כן תלך לתביעה, שסיכוייה קלושים כי החוק מאפשר להם לעשות דברים כאלה)

במקרה החבילה הגיעה כמה ימים אחרי יום העצמאות/זכרון?

• פותח/ת השרשור
DHL וגם חברות אחרות כמו DB SCHENKER או FEDEX מגדירות משלוחים כ"door 2 door" או "door to airport" או סגנון אחר ואין להם הסכמים כמו USPS עם דואר ישראל, מה שבפועל קורה זה שבגלל ה"פרצה" הזו העמילי מכס שעושים שחרור פרטני יכולים לדחוף כל מיני עמלות כגון "אגרת מחשב" או "אגרת בטחון" ו"דמי אחסון"(אם במקרה החבילה הגיעה בסוף שבוע או יום חג כגון יום העצמאות, כשלא עובדים) ובסוף זה מגולגל ללקוח כסכום שאין לו מושג מי נגד מי.
אין כ"כ עם מי לדבר, אם שילמת הכסף נעלם(אלא אם כן תלך לתביעה, שסיכוייה קלושים כי החוק מאפשר להם לעשות דברים כאלה)

במקרה החבילה הגיעה כמה ימים אחרי יום העצמאות/זכרון?
לא.
הם טענו ששקל לא מגיע אליהם אלא למכס על אישור המיוחד למשלוח.
נניח ....אז לפחות מעכשיו שיש אישור אין צורך להנפיק שוב בכל פעם.
נענתי בשלילה.
זה עושק.

לא.
הם טענו ששקל לא מגיע אליהם אלא למכס על אישור המיוחד למשלוח.
נניח ....אז לפחות מעכשיו שיש אישור אין צורך להנפיק שוב בכל פעם.
נענתי בשלילה.
זה עושק.

לא ירדת לסוף דעתי... בגלל ההגדרות משלוח והיעדר ההסכמים כגון אלו שיש לUSPS עם דואר ישראל במכס החבילות הנ"ל מקבלות כל מיני עמלות מיותרות ממש כמו שקורה בקטגוריית ייבוא אישי מסחרי, לא משנה שהם לא רואים שקל, הלקוח משלם בלי סיבה של ממש.
קרה לי כבר שהזמנתי מוצר ב500 ש"ח ועלות משלוח עוד משהו כמו 120 ש"ח וכשהשליח של UPS הגיע הוא חייב אותי בכמעט 400 ש"ח(בשום פנים ואופן לא הגיוני לשלם עלות משלוח ומיסוי כמו עלות המוצר).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית