ייעוץ לגבי סט פוינט של אחוז שומן

yujinius

משתמש על
17,465
16,827
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
43,460
17,465
16,827
אם הסט פוינט שלי הוא נגיד סביבות ה 15% שומן, אז אם אני יורד ל12% ונשאר שם תקופה, הסט פוינט יכול להשתנות או שתמיד הגוף ישאף להגיע לאזור ה 15? או לחילופין אם עליתי ל 20+ ונשארתי שם תקופה.

אם הסט פוינט שלי הוא נגיד סביבות ה 15% שומן, אז אם אני יורד ל12% ונשאר שם תקופה, הסט פוינט יכול להשתנות או שתמיד הגוף ישאף להגיע לאזור ה 15? או לחילופין אם עליתי ל 20+ ונשארתי שם תקופה.
אני משער שיש הבדל בין עליה וירידה בעניין הזה. לגבי הירידה, חוששני שמליוני אנשים שעשו דיאטה אבל החזירו את כל המשקל שהורידו (לא פעם עם תוספת) גם אחרי שהחזיקו מעמד לא מעט זמן, מצביעים לכיוון סט פוינט לא משתנה. לגבי השמנה, אם היא נעשית רק ע"י היפרטרופיה של תאי שומן קיימים אפשר, אולי, להניח שאותו הגיון פועל גם בכיוון הזה, אבל אם היא נעשית ע"י יצירת תאי שומן חדשים (כמו שקורה בגיל צעיר) סביר ששינית את הסט פוינט לכיוון של יותר שומן.

אבל אם היא נעשית ע"י יצירת תאי שומן חדשים (כמו שקורה בגיל צעיר) סביר ששינית את הסט פוינט לכיוון של יותר שומן.
עד כמה שאני זוכר, וממש אין לי בשלוף את המקורות - זה לא דבר קל לעשות, ובחור שהגיע ל-20 אחוז שומן עוד לא יצר תאי שומן חדשים.
חוששני שמליוני אנשים שעשו דיאטה אבל החזירו את כל המשקל שהורידו (לא פעם עם תוספת) גם אחרי שהחזיקו מעמד לא מעט זמן
תלוי גם איך אתה עושה את הדיאטה, כמה שומן באמת שרפת מתוך המשקל שירדת, וכמה אתה מרעיב את עצמך אחר כך. בנאדם שעושה דיאטה סטייל שומרי משקל שבה אוכלים איזה 50 אחוז מה-RMR לאורך זמן, ללא העמסות או שומנים חלילה, ומוריד בעיקר שריר ונוזלים מהגוף, ואחר כך נלחם בהיסטריה להשאר על אותו תפריט כדי שכולם ימשיכו להחמיא לו ושלא חלילה יחזיר לעצמו את הנוזלים - סביר להניח שכשיישבר - והוא יישבר - הוא יטחן כמו גורס אשפה למשך כמה שבועות, יחזור למשקל הקודם ואפילו יוסיף עוד שומן לבלאגן שכבר קורה אצלו בגוף.

מצטער @yujinius, אני יודע ששום דבר מהחפירה הזאת לא באמת עונה על השאלה שלך 😃

חור שהגיע ל-20 אחוז שומן עוד לא יצר תאי שומן חדשים.
זה תלוי, בין השאר, בגיל. אם הוא נער צעיר בהחלט ייתכן שכן.

ואני מצטרף למשפט האחרון שכתבת...

זה תלוי, בין השאר, בגיל. אם הוא נער צעיר בהחלט ייתכן שכן.

ואני מצטרף למשפט האחרון שכתבת...
בספר CARBNITE הוא מסביר איך אפשר "להיפטר" מתאי שומן , אם אני לא טועה הוא טוען שהם בעצם כבר לא יכולים לתפקד ואז לא יאגרו שומן או משהו.
מניסיון אישי שאני ירדתי פעם מא"ש גבוה מאוד לא"ש גבוהה-ממוצע בעזרת קארבנייט ואז לעומת דיאטות אחרות לא קיבלתי ריבאונד של שומן בתחילת המסה. (שאותה אני מגדיר כמסה ההתחלתית והארוכה שכוללת בדיקת גבולות וכו' )

אולי תעיף מבט בספר (די קצר) כשיהיה לך זמן?

הסט פוינט יכול להשתנות או שתמיד הגוף ישאף להגיע לאזור ה 15?
לא מזמן משה קישר למחקר שדן במשהו די קרוב כשהמאמר השלם נמצא כאן .

לא מצאתי שם תשובות ישירות לשאלות שלך, אבל אני מצטט כמה משפטים קשורים עם הדגשות שלי, ובהסתייגות כללית שרוב המחקרים נעשו על אנשים בעלי עודף משקל משמעותי (obese):

[Evidence continues to accumulate that the compensatory changes in biological pathways
involved in appetite regulation, energy utilization and storage encourage weight regain following
weight loss

these findings suggest that compensatory alterations in circulating mediators of appetite, which
promote weight regain following diet-induced weight loss, are not a transient response to weight
loss

increases in the three components of appetite following a 10-week diet-induced weight loss
programme remained elevated at ~1 year

Mean ratings of hunger, desire to eat and prospective consumption were significantly (P<0.001) greater at
week 10 and 62 compared with baseline

ובהזדמנות זאת, בעניין אחר:

It was suggested that a low-carbohydrate diet may help protect against weight regain

Back
למעלה תחתית