הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הגוף רועד בתרגילים (SW), למה?

The_MotivatoR

משתמש מתחיל
94
3
נק' מוניטין:
3
94
3
אהלן,
שמתי לב למשהו אצלי, אני לא מומחה בSW וכרגע ברמה של מתחיל, פשוט נניח שאני עושה מקבילים אז שאני מחזיק את עצמי בתנוחה של יד ימין על מוט ימין ויד שמאל על מוט שמאל הגוף פשוט רועד וזה די מוזר.. אני בטוח שזה לא ככה אצל כולם כי הוא די רועד אצלי זה לא בקטנה שאפשר להתעלם.

המקבילים זה רק דוגמה, כמובן שזה קורה בעוד תרגילים שדורשים החזקה של הידיים.

יש רעיונות?
תודה מראש

זה כי אתה כנראה מאוד חלש, לא בקטע רע, כלומר שכנראה הידיים/מייצבים/גב או אני לא יודע איזה שרירי אצלך, כנראה מייצבים לא חזקים, או שמשקל גופך גבוה ביחס לחוזקך.
תעשה תרגילים סטטיים וכאלה שאתה יכול לעשות, ותחפש תוכניות לממש מתחיל

• פותח/ת השרשור
זה כי אתה כנראה מאוד חלש, לא בקטע רע, כלומר שכנראה הידיים/מייצבים/גב או אני לא יודע איזה שרירי אצלך, כנראה מייצבים לא חזקים, או שמשקל גופך גבוה ביחס לחוזקך.
תעשה תרגילים סטטיים וכאלה שאתה יכול לעשות, ותחפש תוכניות לממש מתחיל

בדוק שזאת הסיבה? אני מאוד מקווה שכן ושלא חס וחלילה איזו בעיה בגוף.

איזה תרגילים סטטיים אני יכול לעשות כדי לשפר את זה? ובנוגע לזה שאמרת שאני כנראה מאוד חלש, סבבה לא לקחתי את זה כעלבון פשוט שאני מפעיל את היד כן אני רואה שריר (אמנם לא חתיכת מסה, שריר ממוצע אפשר לומר) וגם מרגיש אותו. אבל כן נניח מתח רגיל (״מתח בנים״) אני בקושי עושה 1 ומתח בנות אני עושה כרגע 2 (חח כולם מתחילים ממקום כלשהו). המטרה שלי כמובן היא לשפר את זה ולהגיע לפחות בתור התחלה ל3-5 מתח רגיל.

עכשיו בחזרה לנושא, איזה תרגילים אפשר לעשות כדי להעלים את הרעידות האלה?

תודה מראש על העזרה !

מערכת העצבים/שרירים/שלד שלך לא רגילה למה שאתה עושה כי אתה מתחיל, תן לזה חודש וחצי בערך של תזונה ושינה בהתאם לאימונים, זה יעבור וזה טבעי ל90% מהמתאמנים שמתחילים

מערכת העצבים/שרירים/שלד שלך לא רגילה למה שאתה עושה כי אתה מתחיל, תן לזה חודש וחצי בערך של תזונה ושינה בהתאם לאימונים, זה יעבור וזה טבעי ל90% מהמתאמנים שמתחילים
אבל אתה לא חושב שזו תופעה של שרירים מייצבים חלשים? אצלי לדוגמא האמות היו מאוד חלשות והפריעו לי בדדליפט(התעייפו ראשונות), עד שפשוט חיזקתי אותם בנפרד ככה שהיום הם הרבה יותר חזקות

אבל אתה לא חושב שזו תופעה של שרירים מייצבים חלשים? אצלי לדוגמא האמות היו מאוד חלשות והפריעו לי בדדליפט(התעייפו ראשונות), עד שפשוט חיזקתי אותם בנפרד ככה שהיום הם הרבה יותר חזקות

כל המערכת חלשה, יש אנשים שרועדים גם במכונות בתרגילים חד מפרקיים(אין אף שריר מייצב שעובד), זה טבעי ואני רואה את זה כל שבוע כבר 4.5 שנים. הוא צריך לחזק את כל הגוף כרגע ולהתקדם

תשמע אני תמיד שאני בא לשבור את השיא שלי במשקלים זה קורה לי אל תתרגש מזה זה רק בהתחלה אחרי זה שתתחזק זה יעלם לבד

כל המערכת חלשה, יש אנשים שרועדים גם במכונות בתרגילים חד מפרקיים(אין אף שריר מייצב שעובד), זה טבעי ואני רואה את זה כל שבוע כבר 4.5 שנים. הוא צריך לחזק את כל הגוף כרגע ולהתקדם
כן אני מסכים איתך שהגוף עדיין לא רגיל לזה, אבל סביר להניח שבנוסף לכך המייצבים שלו חלשים וזקוקים לחיזוק

• פותח/ת השרשור

תשמע אני תמיד שאני בא לשבור את השיא שלי במשקלים זה קורה לי אל תתרגש מזה זה רק בהתחלה אחרי זה שתתחזק זה יעלם לבד

כן אני מסכים איתך שהגוף עדיין לא רגיל לזה, אבל סביר להניח שבנוסף לכך המייצבים שלו חלשים וזקוקים לחיזוק

חח שימחתם עם התשובות, אבל אני מזכיר שזה לא קורה אפילו בביצוע תרגיל זה קורה נניח במקבילים שאני רק מחזיק את עצמי באוויר, למה הגוף ״לא מקבל את זה״ ? (אשמח אם תענו את דעתכם).

עכשיו יש מצב לקבל תרגילים לעבודה על המייצבים & שרירים אחרים שזקוקים לחיזוק כדי להעלים את הרעידות האלה? אני עושה גם שכיבות שמיכה איזה 10 - 15 (לדוגמה ב3 סטים של 5).

בבקשה לתת תרגילים בSW שלא דורשים התערבות של ציוד שיש במכון (מוטות שצריך לכוונן לגובה מסויים, משקולות, מכשירים וכו׳).

תודה מראש חבר׳ה !

נערך לאחרונה:
כשהאמות אצלי היו חלשות פשוט חיזקתי אותם בהחזקה סטטית של נעילה בדדליפט, רק שאתה מתאמן SW אז זה אחרת
אני לא רוצה להמליץ סתם אז מוטב שתשאל את אחד ממנהלי פורום פציעות(הם פיזיותרפיסטים מוסמכים)

• פותח/ת השרשור
כשהאמות אצלי היו חלשות פשוט חיזקתי אותם בהחזקה סטטית של נעילה בדדליפט, רק שאתה מתאמן SW אז זה אחרת
אני לא רוצה להמליץ סתם אז מוטב שתשאל את אחד ממנהלי פורום פציעות(הם פיזיותרפיסטים מוסמכים)

שלחתי הודעה ליוני (מנהל שם) עם הפנייה לאשכול, תודה לך.

בכל מקרה זה נראה לך הגיוני שהגוף ממש רועד אפילו שאני רק מחזיק את עצמי באוויר (נניח במקבילים, אפילו בלי לבצע את התרגיל, רק החזקה של הגוף באוויר)?

קורה, כל עוד לא כואב לא חושב שיש בעיה. אתה פשוט זקוק לחיזוק מייצבים

• פותח/ת השרשור
קורה, כל עוד לא כואב לא חושב שיש בעיה. אתה פשוט זקוק לחיזוק מייצבים

אפשר פירוט / מקור מידע טוב על מייצבים? כי כרגע זה לא אומר לי הרבה.

דרך אגב, מייצבים המטרה שלהם לייצב את הגוף? יש קשר לזה נניח שהמייצבים שלי כרגע חלשים לעובדה שאני גם מתנדנד במתח (קדימה וקצת אחורה וכו׳) ?

תודה מראש גבר

אין פה ממש מה להתעמק, המייצבים זה בעצם השרירים שלך שמייצבים אותך

• פותח/ת השרשור
אין פה ממש מה להתעמק, המייצבים זה בעצם השרירים שלך שמייצבים אותך

אבל זה קשור לעובדה שאני מתנדנד במתח? כי זה תכלס מעצבן אני לא עולה ויורד נקי אני פשוט מתנדנד, איך אפשר להפסיק את זה?

זה כי אתה מתאמץ..
זה לא קריטי אין לך מה לדאוג

סבבה מבין אבל אני לא רוצה להתנדנד זה לא נראה הכי טוב וגם בכללי אני רוצה לעשות את זה נקי, איך אפשר?

תעשה את זה לאט פשוט , כל חזרה נפרדת זה מה שאני הייתי עושה , תבדוק שהמתח לא גבוה לך מדי זה יכול לנבוע מזה גם ..
תעשה חזרה - תגע עם הרגליים באדמה וכך האלה ואז תתחיל לראות שיפור
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תעשה את זה לאט פשוט , כל חזרה נפרדת זה מה שאני הייתי עושה , תבדוק שהמתח לא גבוה לך מדי זה יכול לנבוע מזה גם ..
תעשה חזרה - תגע עם הרגליים באדמה וכך האלה ואז תתחיל לראות שיפור
בהצלחה

שאתה עושה אתה מתנדנד?
והקטע שיש פה מתח שהוא גבוה ממני בכמה סנטימטרים (ואני איזה 1.72+) וזה לא הכי נוח לי כי צריך לקפל את הרגליים וכל זה.

במתח שלילי שצריך פשוט לקפוץ ולרדת לאט אז כן אני יורד לאט ועדיין מתנדנד.

וסבבה כנראה שפשוט השרירים שלי בידיים לא מספיק חזקים כדי להרים אותי למעלה.. אני לא שוקל יותר מדי, אתמול נשקלתי זה היה בערך 60.8 ק״ג +-, איזה תרגילים אני יכול לעשות כדי לחזק את השרירים האלה כדי שיוכלו להרים את המשקל הזה?

• פותח/ת השרשור
תוכלו לענות על ההודעה האחרונה ששלחתי?

תודה מראש ושבת שלום

Back
למעלה תחתית