הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ BOR

אבי כהן

משתמש משקיע
3,319
401
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
8,617
3,319
401
בייחוד בגירסת הפנדלי - משיכה מהריצפה.

אני מבקש הסבר מניח את ביחס להגיון שמאחורי ביצוע 'חצי' תרגיל.
ואני אסביר.
במתח, חתירות בישיבה או בישיבה (וגם בפשיטות מרפקים ובעצם כמעט בכל תרגיל אחר)
אנחנו מבצעים את כל השלב הקונצנטרי וההאסצנטרי של התרגיל במלואו.
מדוע בעצם בתרגיל הזה מבצעים את חלק המשיכה במלואו, ואילו את שבלב הורדת המוט כמעט ואין מתח בשריר (קרי יש כאלו שכמעט מפילים את המוט לריצפה).
כלומר למה בעצם לא עדיף יותר לרדת כמעט עד הריצפה, לאט ובשליטה, כך שלאורך כל התרגיל יישמר המתח והלחץ על השריר?
הרבה תודה

• פותח/ת השרשור
דימה תרגם מאמר על חתירות, יצא לך לקרוא אותו ? (http://www.kilogram.co.il/753/הכל-מסביב-לתרגיל-החתירה/)

יש שם הסבר מהם ההיתרונות של ביצוע התרגיל כפעולה ישירה (בדומה לדדליפט)

קודם כל תודה. קראתי בזמנו כשהוא הועלה אבל שכחתי להעיף מבט.

עכשיו, שהתחדדה אצלי ההבנה מה צורת הביצוע מנסה להשיג, אני יכול גם לחדד את התמיהה המקורית שלי - הרי אותם יתרונות של ביצוע רק את חלק המשיכה, ו/או השתתפות של שרירים נוספים, ניתן 'לארגן' גם עבור תרגילים אחרים, ובכל זאת לא עושים כך.
אני כנראה מפספס כאן משהו.

בייחוד בגירסת הפנדלי - משיכה מהריצפה.

אני מבקש הסבר מניח את ביחס להגיון שמאחורי ביצוע 'חצי' תרגיל.
ואני אסביר.
במתח, חתירות בישיבה או בישיבה (וגם בפשיטות מרפקים ובעצם כמעט בכל תרגיל אחר)
אנחנו מבצעים את כל השלב הקונצנטרי וההאסצנטרי של התרגיל במלואו.
מדוע בעצם בתרגיל הזה מבצעים את חלק המשיכה במלואו, ואילו את שבלב הורדת המוט כמעט ואין מתח בשריר (קרי יש כאלו שכמעט מפילים את המוט לריצפה).
כלומר למה בעצם לא עדיף יותר לרדת כמעט עד הריצפה, לאט ובשליטה, כך שלאורך כל התרגיל יישמר המתח והלחץ על השריר?
הרבה תודה
כי אז אתה עובד בטווח תנועה לא מלא. BOR אמור במקור לרדת עד הריצפה בדומה לדדליפט.
בכל מקרה אני לא אוהב את התרגיל, כל חזרה מרגישה כמו צ'יטינג עצבני ואני מעדיף מתח.

• פותח/ת השרשור
כי אז אתה עובד בטווח תנועה לא מלא. BOR אמור במקור לרדת עד הריצפה בדומה לדדליפט.
בכל מקרה אני לא אוהב את התרגיל, כל חזרה מרגישה כמו צ'יטינג עצבני ואני מעדיף מתח.

העובדה שאמורים לרדת עד לרצפה מקובלת עלי ומובנת. מה שפחות הגיוני לי זו העובדה
שברוב הוורסיות די 'זורקים' את המוט למטה ולא מורידים לאט. כלומר, כמעט מוותרים על חצי מטווח התנועה (על המאמץ האקצנטרי).
ונכון, מאוד קל להגיע לציט בתרגיל הזה (או לפחות להרגיש כך) אבל אני מקבל ממנו פאמפ מעולה
גם במשקלים נמוכים יחסית.

מתח הוא מלך התרגילים בעיניי. לפני סקוואט : ))

התרגיל הזה הוא Off the floor וזה היתרון היחידי שלו על מתח, בעיקר בגרסאת הפנדליי אתה עובד על כוח מתפרץ. לא חובה אבל זה תרגיל שעושה את העבודה שלו בתכניות כמו מדקאו בגלל שזו Explosive barbell movement ואפשר להעמיס הרבה משקל. עדיין חשוב לעשות מתח פעם בשבוע לדעתי בכל מקרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית