הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות בנוגע לתרגילים

פיתוחגוף

משתמש מתחיל
17
0
נק' מוניטין:
0
17
0
אני עושה לחיצת רגליים במכונה, אבל המכונה נמצאת בזווית של בערך 45 מעלות וצריך לשים משקל מאוד גבוה כדי להרגיש את הגירוי בשריר, אז אני פשוט מעמיס משקל של 125 קילו כל צד, ואני לא יודע אם זה לא יוצר לחץ גדול מדי על הברכיים ויכול לסכן אותי בפציעה. עדיף להמשיך בתרגיל הזה או אולי להחליף לתרגיל אחר ? אם עדיף להחליף אז לאיזה תרגיל ?עוד אפשרות שחשבתי עליה היא לשים פחות משקל ולעשות יותר חזרות, מה עדיף ?
בנוסף, בתרגיל לתאומים אני עושה 3 סטים של 15 חזרות עם דאמבל של 35 LBS, עדיף לעשות אולי 20 עד 25 חזרות עם משקל נמוך יותר ? כי אני לא שם לב לשינוי
בתאומים.

זה לא יסכן אותך בפציעה אבל אני חושב שזה סימן שהגיע הזמן שתפסיק לעשות לחיצת רגליים. אני אישית לא רוצה אף פעם להתעסק בלשים 6 פלטות של 20 כל צד רק כדי להרגיש גירוי ואני חושב שזה סתם שורף לך אנרגיות מיותרות. ממליץ לך להתחיל לבצע סקוואטים חופשיים.
לתאומים קראתי שמומלץ לא לעבור את ה20 חזרות אבל 20 חזרות זה טווח שעובד טוב ספציפית על תאומים. עדיף תסגור 20 חזרות ותוסיף משקל אם אתה רואה צורך.

אני מבצע סקוואטים חופשיים, לחיצת הרגליים זה בנוסף.
לאיזה תרגיל כדאי להחליף לדעתך ?
יש לך הרבה אופציות. לאנג'ים עם משקל, דד ליפט, סטיף לג דד ליפט, פרונט סקוואט. תבחר מה שנוח לך. אני אישית חושב ש3X5 זה נפח מספיק גדול כדי לגמור לך את הרגליים כשאתה עובד במשקלי RM, אבל אם אתה מרגיש צורך להוסיף בידוד לרגליים התרגילים שהבאתי יתאימו.

אבל אני עושה 8-10 חזרות כי המטרה שלי זה לעבוד על נפח ואני בתוכנית AB, אז למה 3X5 ?
יש הרבה סיבות שדווקא סקוואט רגיל ממליצים לבצע בנפח של 5 חזרות אבל אין לי באמת כוח להכנס לזה ב1 בלילה. כשתעבוד עם משקלי RM אתה תרגיש ש3 סטים עם משקלים מקסימליים ל5 חזרות סקוואט פשוט רוצחים אותך, ואתה אפילו לא תרצה להוסיף עוד. 8-10 חזרות אתה מוזמן לעשות בתרגילי עזר שאתה מוסיף כל עוד אתה מרגיש שלא מיצית את עצמך בסקוואט.

ואני לא יודע אם זה לא יוצר לחץ גדול מדי על הברכיים
אין עומס מיוחד על הברכיים במכונה
בתרגיל לתאומים אני עושה 3 סטים של 15 חזרות עם דאמבל
מעולה תשאיר ככה, תאומים זה שריר שקשה לפתח, הדעה הרווחת היא שזה בגלל הרכב הסיבים בו, אם תוסיף יותר חזרות אני לא חושב שזה יעזור, אולי תוסיף יותר נפח ותבצע יותר סטים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית