הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אין שינוי במשקל חודשיים

• פותח/ת השרשור DORG
  • פורסם בתאריך

DORG

משתמש פעיל
301
30
נק' מוניטין:
33
301
30
שלום חברים.
עברתי מהחדר כושר אחרי כמעט שנה לעשות קרוספיט.
אני מתאמן כבר חודשיים ומאוד אוהב את זה.
המטרה בגדול הייתה לרדת במשקל.
התחלתי עם משקל של 78 ועכשיו אחרי חודשיים אני 76.5. אני דיי מאוכזב למרות שמבחינה חיצונית כן יש מעט שינוי, אני גם מקבל הרבה מחמאות חלק אומרים שגדלתי בפלג גוף עליון...ואני רואה שירדתי במותנים מעט.

אני לא מבין מה אני עושה לא נכון..למה אני לא מצליח לרדת?

קלוריות1800
130 פחממות
130 חלבון לא כלל שייק
80שומן
ירקות לא ספרתי

4-5 אימוני קרוספיט
172-בן 28

• פותח/ת השרשור
תחתון הכוונה בטן\גב תחתון או תחת\ירכיים ?

בדיוק החלק הזה...
הרגליים התחזקו..בגלל שאני עובד עליהם הרבה..ועם זה אין לי בעיה...
אבל הגב תחתון..הבטן...והצדדים...כל זה עגלגל....זה לא תרוץ אבל.יש פה המון גנטיקה...ודיאטות כושלות מהעבר

אולי בגלל הקריאטין?(זה סתם עלה לי לראש עכשיו)

בדיוק החלק הזה...
הרגליים התחזקו..בגלל שאני עובד עליהם הרבה..ועם זה אין לי בעיה...
אבל הגב תחתון..הבטן...והצדדים...כל זה עגלגל....זה לא תרוץ אבל.יש פה המון גנטיקה...ודיאטות כושלות מהעבר

אולי בגלל הקריאטין?(זה סתם עלה לי לראש עכשיו)
גב תחתון זה שומן שמגיע מדיאטות כאסח שאחריהם דוחפים ג'אנק בלי הבחנה (רמות אינסולין גבוהות)
שומן בבטן זה מרמות קורטיזול גבוהות וסטרס.
תעשה ככה :
לפני אימון קרוספיט : תאכל בטטה\פחמימה מורכבת עם בשר (60-80 גרם פחמימה ככה)
במהלך אימון : תאכל 2 תמרים
אחרי אימון איזה 60 גרם פחמימה עם 30 גרם חלבון
בשאר היום תאכל בכל ארוחה : חלבון + ירקות (ירוקים בעיקר) + שומן .
שהפחמימה תיהיה 140-180 גרם, שומן 1 גרם קילוגרם, חלבון השאר
תפסיק עם הקפה ותנסה לתפוס שנ"צ קצר\20 דק' של רוגע והורדת לחץ ביום עם מוזיקה רגוע
תתחיל לישון טוב יותר, חדר חשוך בלי אור כחול (טלויזיה, מחשב וכד') ולפחות 8 שעות
עדיפות שתאכל ארוחות קטנות כל פרק זמן קצוב ותשחרר את ההתעסקות בשומן הזה הוא יירד עם הזמן.
תתן 110% באימונים ותראה שאתה מתאושש, אם לא תוסיף מעט פחמימה ע"ח מעט שומן ומעט חלבון.

גב תחתון זה שומן שמגיע מדיאטות כאסח שאחריהם דוחפים ג'אנק בלי הבחנה (רמות אינסולין גבוהות)
שומן בבטן זה מרמות קורטיזול גבוהות וסטרס.
תעשה ככה :
לפני אימון קרוספיט : תאכל בטטה\פחמימה מורכבת עם בשר (60-80 גרם פחמימה ככה)
במהלך אימון : תאכל 2 תמרים
אחרי אימון איזה 60 גרם פחמימה עם 30 גרם חלבון
בשאר היום תאכל בכל ארוחה : חלבון + ירקות (ירוקים בעיקר) + שומן .
שהפחמימה תיהיה 140-180 גרם, שומן 1 גרם קילוגרם, חלבון השאר
תפסיק עם הקפה ותנסה לתפוס שנ"צ קצר\20 דק' של רוגע והורדת לחץ ביום עם מוזיקה רגוע
תתחיל לישון טוב יותר, חדר חשוך בלי אור כחול (טלויזיה, מחשב וכד') ולפחות 8 שעות
עדיפות שתאכל ארוחות קטנות כל פרק זמן קצוב ותשחרר את ההתעסקות בשומן הזה הוא יירד עם הזמן.
תתן 110% באימונים ותראה שאתה מתאושש, אם לא תוסיף מעט פחמימה ע"ח מעט שומן ומעט חלבון.

מה?לא הבנתי איזה מין שטות כתבת ששומן במקום מסוים נובע מסיבה שונה ממקום אחר.
שומן בגב תחתון ובבטן בא מאותה סיבה-מאזן חיובי מוגזם ועלייה בשומן,לא מסיבה כזו או אחרת ספציפית.
יש סיבה שיאכל דווקא את הערכים האלו ברגעים הנתונים האלו?

מה?לא הבנתי איזה מין שטות כתבת ששומן במקום מסוים נובע מסיבה שונה ממקום אחר.
שומן בגב תחתון ובבטן בא מאותה סיבה-מאזן חיובי מוגזם ועלייה בשומן,לא מסיבה כזו או אחרת ספציפית.
יש סיבה שיאכל דווקא את הערכים האלו ברגעים הנתונים האלו?

אתה יכול לבוא בגישה, שהעיקר הערכים, התזמון לא משנה, קלוריה זה קלוריה זה עניינך האישי ולפי הידע שיש לך בנושא תתן את העיצה שלך לפותח השרשור איך להמשיך ולהתקדם\לשנות את המצב שבו הוא נמצא.
מנסיון אישי אני רואה את הדברים אחרת, המדע כרגע נמצא הרחק מאותם אנשים מיליוני אנשים שחולקים את הידע שלהם באינטרנט על סמך נסיון אישי, כן ברו סיינס במייטבו אבל אולי רפרנס או שתיים בשביל הפאן:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16353426 - רמות גבוהות של קורטיזול מקדמות אגירת שומן בטני.
http://www.sciencedaily.com/releases/2013/07/130726131218.htm - אסטרוגן מקדם אגירת שומן בפלג גוף התחתון.

בקשר לאינסולין ואגירת שומן באיזור העיקש אני אסביר:
1.השומן העיקש רווי ברצפטורים מסוג ALPHA שמקשים על הגוף לשרוף אותו וגורמים לעדיפות לאכסן שומן באיזורים האלה.
2. כשרב הדיאטה מבוססת על פחמימות ומגיעים לרוויה של המאגרים, הגוף מתחיל לאגור שומן דרך DNL, רמות אינסולין גבוהות אוגרות את השומן באיזור העיקש.
3. אם נמצאים בדל פחמימה\דיאטה קטוג'נית ומאגרי הפחמימה מרוקנים אז הגוף מוריד את כמות הרצפטורי ALPHA בשומן העיקש ובעצם מפנה גישה לאותם מאגרי פחמימה - לייל מקדונלד מסביר בפירוט בספר Stubborn Fat Solution איך זה קורה, מה שגם מביא לאגירת שומן מופחתת באותם איזורים.
* גם אם אכילת יתר בדיאטה קטוג'נית תביא לעלייה במשקל העלייה תיהיה בצורה שווה יותר בכל הגוף, למרות שאני סובר שלא ניתן וכמעט בלתי אפשר להשמין יותר מידי בדיאטה קטוג'נית.
http://live.smashthefat.com/why-i-didnt-get-fat/ - סתם כדי להראות שזה אפשרי
6. אמרתי שבולמוסים של אכילה בעקבות דיאטה לא מאוזנת, הכוללים בעיקר ג'אנק מביאים למאגרי פחמימה מלאים ורמות אינסולין גבוהות מה שמביא אגירת שומן באיזורים הבעייתים (שרווים ברצפטורי ALPHA ), בדרך כלל הדבר מתלווה בסטרס נפשי גדול (כי בראש מבינים שדופקים הכל, אין שליטה וזה מדרון תלול) רמות הקורטיזול עולות בהתאם והופ פתאום גם הבטן גדלה בהתאם לשניצלים בגב.

ההגיון - פחמימה סביב האימון (לטובת ביצועים והתאוששות) וסביבה שמקדמת שריפת שומן בשאר היום. הערכים הם הערכה גסה ויש להתאים אותם לפי הרגשה והתקדמות בהמשך.
זאת בחירתו של פותח השרשור אם להקשיב לעצה שלי או לא.

**ביום בלי אימון אפשר להוריד את הפחמימה למינימום ולהוסיף בשומן בהתאם\ביום אימון להוסיף פחמימה ולהוריד בשומן לאיזה 50 אם לא תתאושש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית