הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא יושן לאחרונה. אולי קשור לתזונה?

• פותח/ת השרשור Y0na
  • פורסם בתאריך

Y0na

משתמש פעיל
415
65
נק' מוניטין:
137
415
65
היי,
אז ב10 ימים האחרונים אני לא יושן טוב ומתעורר 2-4 פעמים מבלי שאני מבין למה. לפני ה10 ימים הללו ישנתי רצוף(7-8 שעות שינה) ואז פתאום הגיע הרצף התעוררויות האלה בשינה. עכשיו זה ממש משגע אותי כי בהמשך היום זה גורם לי להיות עייף ברמות. יש לי את כל התנאים האופטימליים לשינה רצופה(שקט, חושך מוחלט ומיטה נוחה).
בפעם הראשונה זכור לי שהתעוררתי כי היה לי חם. עכשיו אני יושן רק עם בוקסר ושמיכה דקה מעל. כבר לא מתעורר מחום(וגם לא מקור כמובן כי חם). בשאר הפעמים שהתעוררתי במהלך הלילה אפילו לא היה בגלל שהייתי צמא/המון פיפי. סתם ככה מתעורר ושם את הראש בחזרה ונרדם.
אז חשבתי אולי שיש קשר מהתזונה? בתפריט שלי בארוחת ערב היה לי ארוחה עם דיי הרבה נתרן אז הזזתי אותה אבל למרות זאת אני עדיין מתעורר. 2 לילות קודם לכן התעוררתי פעמיים באמצע השינה ובלילה הקודם פעם אחת. זה כבר שיפור כי קודם לכן היה לילה שהתעוררתי 4 פעמים(לא קרה לי בחיים).
מה לדעתכם זה יכול להיות? לאחרונה אני לא במצב רוח טוב הכי שמח שיש(לא במצב רע אבל אני נמצא במצב רוח סביר) אז יכול להיות שיש השפעה מזה/משהו אחר מהתזונה? כי אני לא מרגיש שאני מתעורר מלחצים או משהו. סתם מתעורר כאילו כבר סיימתי לישון..
תודה רבה!

*ישן

למצב רוח/מצב נפשי יש השפעה גדולה על איכות השינה. יכול להיות שאתה מוטרד מדבר מה וזה לא נותן לך מנוח ואתה בתת מודע מהרהר על כך במהלך הלילה.

יכול להיות שאתה מכניס לגופך קפאין בסמוך לשינה ? שוקולד, קפה..?

• פותח/ת השרשור
*ישן

למצב רוח/מצב נפשי יש השפעה גדולה על איכות השינה. יכול להיות שאתה מוטרד מדבר מה וזה לא נותן לך מנוח ואתה בתת מודע מהרהר על כך במהלך הלילה.

יכול להיות שאתה מכניס לגופך קפאין בסמוך לשינה ? שוקולד, קפה..?
כן אני מתאר לעצמי שיש, אבל בגדול זה משהו שלא חדש לי, דיי למדתי להשלים עם זה. לפעמים זה קצת עולה אבל זה עד כדי כך השפיע עליי, ממש בקטנה. ולמעשה זה שוב "עלה" רק ב2-3 ימים האחרונים. בשבוע הראשון הכל היה בסדר ובגלל זה אני לא מבין מה מביא לכך
ולא, לא שותה קפה ולא אוכל שוקולדים סמוך לשינה

• פותח/ת השרשור
אוכל בכללי משהו לפני שינה? נגיד שעתיים לפני שינה?
יש לידך פלאפון דלוק או משהו דלוק?
בגדול הארוחה האחרונה הייתה 30-60 דקות בשעה(תלוי כמה פיגרתי בתפריט באותו יום) אבל גם אותה הזזתי שלא תהיה בסמוך לשינה..
וכן אני יודע שמוטב לא להיות בפלא/מחשב כ20 דקות לפני השינה, ובחלק מהימים כן הייתי בפלא(למעשה רק לכוון שעון) אבל גם בתקופה שישנתי רצוף הייתי קצת בפלאפון לפני השינה ולא הייתה בעיה..אפילו נרדמתי דיי מהיר.
בגלל זה אני שובר את הראש ממה זה נובע

בגדול הארוחה האחרונה הייתה 30-60 דקות בשעה(תלוי כמה פיגרתי בתפריט באותו יום) אבל גם אותה הזזתי שלא תהיה בסמוך לשינה..
וכן אני יודע שמוטב לא להיות בפלא/מחשב כ20 דקות לפני השינה, ובחלק מהימים כן הייתי בפלא(למעשה רק לכוון שעון) אבל גם בתקופה שישנתי רצוף הייתי קצת בפלאפון לפני השינה ולא הייתה בעיה..אפילו נרדמתי דיי מהיר.
בגלל זה אני שובר את הראש ממה זה נובע
אני בעקרון עכשיו תקופה מאוד מאוד ארוכה (כמה חודשים טובים) עם בעיות שינה יותר קיצוניות מאלה. אני מדבר איתך על ממוצע שינה של 4-5 שעות בלילה. מה שמפתיע - הייתי ערני מאוד ולא ראיתי שום בעיות. זה קיים לי עד עכשיו וזה התחיל לי פתאום, פשוט לא נרדם.
ניסיתי פעם אחת לחפש ביוטיוב את כל הסרטונים האלה שהם איזה 7-8 שעות של מוזיקה מרדימה, פשוט שמתי את עם רמקול פעם אחת קרוב למיטה, לא חזק מדי, וזה תאמין או לא ממש עזר... אחרי זה ניסיתי בלי והצלחתי ליום יומיים ומשם זה המשיך עד עכשיו.
תנסה בעצמך את אלה:
https://www.youtube.com/results?search_query=sleeping+music
תבחר אחד שיראה לך טוב ותנסה איזה 2 לילות.
חוץ מזה אין לי מה להגיד לך, בעצמי ניסיתי הכל.

• פותח/ת השרשור
אני בעקרון עכשיו תקופה מאוד מאוד ארוכה (כמה חודשים טובים) עם בעיות שינה יותר קיצוניות מאלה. אני מדבר איתך על ממוצע שינה של 4-5 שעות בלילה. מה שמפתיע - הייתי ערני מאוד ולא ראיתי שום בעיות. זה קיים לי עד עכשיו וזה התחיל לי פתאום, פשוט לא נרדם.
ניסיתי פעם אחת לחפש ביוטיוב את כל הסרטונים האלה שהם איזה 7-8 שעות של מוזיקה מרדימה, פשוט שמתי את עם רמקול פעם אחת קרוב למיטה, לא חזק מדי, וזה תאמין או לא ממש עזר... אחרי זה ניסיתי בלי והצלחתי ליום יומיים ומשם זה המשיך עד עכשיו.
תנסה בעצמך את אלה:
https://www.youtube.com/results?search_query=sleeping+music
תבחר אחד שיראה לך טוב ותנסה איזה 2 לילות.
חוץ מזה אין לי מה להגיד לך, בעצמי ניסיתי הכל.
וואי זה ממש נורא, ממש מוזר שאתה ערני. אחרי לילה שאני יושן 4-5 שעות אני כל כך עייף שאני אשכרה נרדם בשיעורים וזה כל כך לא מכבד כלפי המורים אבל אני לא שולט בזה..לא מתפקד בלי 7-8 שעות.
ולישון עם המוזיקה הזו? אין מצב, אני אחד שרגיש לרעש וזקוק לשקט בשינה כמו שקט על מנת להתרכז

וואי זה ממש נורא, ממש מוזר שאתה ערני. אחרי לילה שאני יושן 4-5 שעות אני כל כך עייף שאני אשכרה נרדם בשיעורים וזה כל כך לא מכבד כלפי המורים אבל אני לא שולט בזה..לא מתפקד בלי 7-8 שעות.
ולישון עם המוזיקה הזו? אין מצב, אני אחד שרגיש לרעש וזקוק לשקט בשינה כמו שקט על מנת להתרכז
אני הלכתי לבית ספר יום אחד על 0 שינה. הלכתי לישון ב12, עד 3 בערך התגלגלתי במיטה ופשוט לא היה לי כוח אז קמתי למחשב עד הבית ספר. הייתי ערני לכל דבר 😛
ואני גם די רגיש לרעש בשינה, אבל זה ממש עזר לי. שים את זה לידך, לא חזק מדי ולא חלש מדי. תן לזה ניסיון 2 לילות ותראה אם יעבוד או לא.

• פותח/ת השרשור
אני הלכתי לבית ספר יום אחד על 0 שינה. הלכתי לישון ב12, עד 3 בערך התגלגלתי במיטה ופשוט לא היה לי כוח אז קמתי למחשב עד הבית ספר. הייתי ערני לכל דבר 😛
ואני גם די רגיש לרעש בשינה, אבל זה ממש עזר לי. שים את זה לידך, לא חזק מדי ולא חלש מדי. תן לזה ניסיון 2 לילות ותראה אם יעבוד או לא.
טוב אני דיי מיואש אז אני אנסה, מה יש לי כבר להפסיד..🙄

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית