הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

לא יודע על מה אתה מדבר ולא כ"כ הבנתי מה כתבת... מצטער 😃
אני לא מתעסק עם טרולים והטרלות ולא מפריע לי שמגיבים בשרשורים שלי.
בנוגע לכותרת הנושא, היא כמובן לא קשורה בטבעונות. כולם בשירשור למעט רפי שכל מסכימים שאדם שזורק בעל חיים לאש למטרת הנאה הוא מעוות וראוי שייענש.
אז מעכשיו כל נושא שאני מעלה וטרולים מקשרים אותו לטבעונות אני זו שצריכה לשתוק? אני לא יכולה לענות? ככה זה עובד פה?😕

אז מעכשיו כל נושא שאני מעלה וטרולים מקשרים אותו לטבעונות אני זו שצריכה לשתוק? אני לא יכולה לענות? ככה זה עובד פה?😕
לא. זאת לא הטענה שלי. אני מנסה להדגים שה"הומניות" שטבעונים מייחסים לבחירה שלהם לא מספיק נרחבת...

היי,

את יכולה להסביר בבקשה את הטיעון שמבדיל בין אותם מזיקים לבין חיות אחרות?

ערב טוב ושבת שלום
היא כתבה כבר.

איך אפשר להשוות ג'וק למשל ליונקים שהם דיי דומים לנו בסך הכל... באמת שאני לא מבין מתי התגובות כאן רציניות ומתי אנשים פה סתם מנסים לעצבן...

עכבר הוא בע"ח הרבה יותר אינטיליגנטי מהפרה והוא הרבה יותר קרוב אלינו ממנה.

לא. זאת לא הטענה שלי. אני מנסה להדגים שה"הומניות" שטבעונים מייחסים לבחירה שלהם לא מספיק נרחבת...
רק של טבעונים? לפי דעתי זה כולל את כולם פה.
אז בבקשה אל תפנה ישירות אליי כי קל לך מאשר להתעסק איתם.. ותעלה מודעות לכולנו בנושאים חשובים אחרים.
מבטיחה לך שאני הבן אדם האחרון שהיה מזלזל.

אה וואי, צודק. לא חשבתי על זה. הם דיי דומים לנו בסך הכל... נכון, סבבה.

שמח שאתה מסכים.

עכבר הוא בע"ח הרבה יותר אינטיליגנטי מהפרה והוא הרבה יותר קרוב אלינו ממנה.
מקורות חביבי מקורות

לא שדיברתי על עכבר אבל עדיין אשמח לסימוכין.

אתה רוצה שאחפש עץ אבולוציוני? הבאתי לפה כבר מאמר שהיה בו קישור לרפרנס על שירת החיזור שלהם:
http://www.iflscience.com/plants-an...ian-meal-there-s-more-animal-blood-your-hands

גם הבאתי קודם סימוכין על מכרסמים למיניהם שמתים בקציר ומנזקי החקלאות.
למה אתה ממשיך להתעסק בזה?
טום רשם שזה מיותר וצריך עכשיו לפנות זמן לדיבור על עוד נושאים חשובים...

זה באופנה פה "לרדת על טבעונים".
שוב, לא אני העלתי את הנושא של הטבעונות.
חמלה זו הרגשה שמאוד קל להיפטר ממנה. לדוגמא לזרוק כלב למדורה. או ללכת לראות שחיטה ולעשות סדנה של נסה בעצמך. התרבות המערבית הביאה את החשיבות של חמלה לשיא.. כמו גם היהודונים שדוחפים את חכמת הקבלה שלהם ואלטרואיזם בכל מקום. יהודים למדו לעשות פוליטיקה וכסף מהשואה שלהם. לעומתם הרוסים מתו בכמויות לשווא כי בכל מקרה המנטליות הרוסית היתה ונשארה פאשיסטית. הערבים מחשיבים את היהודים חלשים כי אדם חזק- אין לו חמלה לפחות בתרבות שלהם. עכשיו אולי את אישית כבת אדם- מנסה לשפר את העולם לטובת ילדיך,לשאוף לכמה שפחות סבל לאחרים- גישה שאני מבין ומכבד. היום זה אפשרי. בעתיד לא כי זאת גישה של כבש ולא של זאב. אז בכל מקרה כל זה לשווא כי גם למין האנושי יהיה סוף. השאלה אם האם היית משנה את גישתך אם בסוף שום דבר לא משנה באמת)הטבעונים קומץ של 5% בארה"ב ובשאר העולם פחות). אני אישית לא צבוע ומודה- אכפת לי רק מעצמי ומסביבתי הקרובה, אם הורגים אדם בשכונה ליד או עושים קרבות של כלבים באיזה מפעל נטוש זה לא ענייני. סבל שרחוק מהעיינים הוא רחוק מהלב- זאת הסיבה שתעשיית הבשר והחלב תמשיך להתקיים למרות הכל, אז לך ולי אולי אכפת מהחיות, אבל האם זה באמת ישנה משהו? לא שאני לא מאמין בחוזק של הפרט. אלא ההפך, אנחנו הורסים הכל ובסוף נשלם על זה. למה את לא רוצה להיהנות מהדברים שמסביב לסבל(טעם וכו), בידיעה שאת חייה לא מתוך צביעות?

חמלה זו הרגשה שמאוד קל להיפטר ממנה. לדוגמא לזרוק כלב למדורה. או ללכת לראות שחיטה ולעשות סדנה של נסה בעצמך. התרבות המערבית הביאה את החשיבות של חמלה לשיא.. כמו גם היהודונים שדוחפים את חכמת הקבלה שלהם ואלטרואיזם בכל מקום. יהודים למדו לעשות פוליטיקה וכסף מהשואה שלהם. לעומתם הרוסים מתו בכמויות לשווא כי בכל מקרה המנטליות הרוסית היתה ונשארה פאשיסטית. הערבים מחשיבים את היהודים חלשים כי אדם חזק- אין לו חמלה לפחות בתרבות שלהם. עכשיו אולי את אישית כבת אדם- מנסה לשפר את העולם לטובת ילדיך,לשאוף לכמה שפחות סבל לאחרים- גישה שאני מבין ומכבד. היום זה אפשרי. בעתיד לא כי זאת גישה של כבש ולא של זאב. אז בכל מקרה כל זה לשווא כי גם למין האנושי יהיה סוף. השאלה אם האם היית משנה את גישתך אם בסוף שום דבר לא משנה באמת)הטבעונים קומץ של 5% בארה"ב ובשאר העולם פחות). אני אישית לא צבוע ומודה- אכפת לי רק מעצמי ומסביבתי הקרובה, אם הורגים אדם בשכונה ליד או עושים קרבות של כלבים באיזה מפעל נטוש זה לא ענייני. סבל שרחוק מהעיינים הוא רחוק מהלב- זאת הסיבה שתעשיית הבשר והחלב תמשיך להתקיים למרות הכל, אז לך ולי אולי אכפת מהחיות, אבל האם זה באמת ישנה משהו? לא שאני לא מאמין בחוזק של הפרט. אלא ההפך, אנחנו הורסים הכל ובסוף נשלם על זה. למה את לא רוצה להיהנות מהדברים שמסביב לסבל(טעם וכו), בידיעה שאת חייה לא מתוך צביעות?
אני לא רוצה להאמין שזה העולם... מצטערת... תגיד שאני בגישת ה"כבש" לטעמך.. אבל מהפכות מוסריות היו נכשלות אם זו הייתה הגישה מראש. במיוחד שאם יש לי בעיה עם מוצר מסויים אני יכולה פשוט לא לקנות אותו וזהו, הכי פשוט

למה אתה ממשיך להתעסק בזה?
טום רשם שזה מיותר וצריך עכשיו לפנות זמן לדיבור על עוד נושאים חשובים...
את רואה? ואחר כך את טוענת שאת קורבן של הטרלות כשאת בעצם זו שמטרילה.

מה שקרה הוא שרצית להכנס לדיון הזה על הטבעונות כדי להראות את העליונות המוסרית שלך מעל כולם וכשנתנו לך טיעונים טובים שלא יכלת להגיב עליהם האשמת את כולם בהטרלה והתקרבנת כאילו גררו אותך לדיון נגד רצונך כשבכל רגע היית יכולה לפרוש גם אם מישהו אחר פתח אותו.

ואת מוזמנת לפתוח נושא חדש על היזידים אם את רוצה.

מה שקרה הוא שרצית להכנס לדיון הזה על הטבעונות כדי להראות את העליונות המוסרית שלך מעל כולם וכשנתנו לך טיעונים טובים שלא יכלת להגיב עליהם האשמת את כולם בהטרלה והתקרבנת כאילו גררו אותך לדיון נגד רצונך כשבכל רגע היית יכולה לפרוש.

ואת מוזמנת לפתוח נושא חדש על הידיזים אם את רוצה.
אני ממש לא מצטערת על זה שגררו את הדיון לנושא על טבעונות בו יכלתי להביע את עמדתי..
הטיעונים לא שכנעו אותך? אין לי בעיה עם זה.. שיהיה לבריאות..

אני לא רוצה להאמין שזה העולם... מצטערת... תגיד שאני בגישת ה"כבש" לטעמך.. אבל מהפכות מוסריות היו נכשלות אם זו הייתה הגישה מראש. במיוחד שאם יש לי בעיה עם מוצר מסויים אני יכולה פשוט לא לקנות אותו וזהו, הכי פשוט
צודקת כל אחד בונה את המציאות ועולמו שלו.. חבל שרוב המתאמנים הם נרקסיסטים,בעלי חוסר או עודף בטחון עצמי וחוסר גמישות כשזה נוגע לשינויים. מאוד קשה להיות גבר גדול חזק טבעי וטבעוני- חתיכת קומלקס של כדורים ואפקות. הרבה יותר קל לחיות בבואה שלנו ולמצוא הצדקה לסבל שאנו גורמים. זה אפשרי אבל דורש התעסקות במיקרו- כמוכן התנכרות מהחברה,מהתרבות,ממה שיגידו.. כלומר אינדיבידואל מאוד משכיל עצמאי ואמביציוזי. השאיפה להיות אדם טוב יותר מובנת אך קשה ליישום, במיוחד בחברה של גירוים תמידים,טכנולוגיה ועצלנות. כל הכבוד אם את מצליחה להתמיד בהתנזרות ממזון מרצון בגלל אידיאולוגיה.. זאת אומרת שיש לך אמונה בעתיד טוב יותר. אני לעומת זאת מנבא שחורות 😵

מה שקרה הוא שרצית להכנס לדיון הזה על הטבעונות כדי להראות את העליונות המוסרית שלך מעל כולם וכשנתנו לך טיעונים טובים שלא יכלת להגיב עליהם האשמת את כולם בהטרלה והתקרבנת כאילו גררו אותך לדיון נגד רצונך כשבכל רגע היית יכולה לפרוש גם אם מישהו אחר פתח אותו.

ואת מוזמנת לפתוח נושא חדש על היזידים אם את רוצה.
העניין הוא שיש חוט מקשר בין הפגיעה ביזידים לבין היחס לבעלי חיים. הטענה שלי היא שלא ניתן לצפות מעולם שמתעלם מרצח עם בשם האינטרס הצר, להתחיל ולעסוק בתנאי בעלי חיים טרם חליבה או שחיטה.
המינון שבו נפגשים עם האחרון מדגיש עד כמה המצפן המוסרי שלנו מעוות.

את יודעת @sunshine בתכלס את צודקת, אם אני מסכים עם העניין של הסבל של בעלי חיים, מדוע אני לא מחרים את אותן תעשיות
שגורמות לסבל הזה?
אני מאוד אוהב כלבים למשל, היו לי שלושה כלבים בחיים, וכנראה אאמץ עוד אחד בשלב מסויים, ואני גם יודע למשל, שבמדינות במזרח נהוג לאכול אותם,
האם זה מפריע לי? חד משמעית כן. אם אראה סרטון של מישהו פורס כלב, מטגן ואוכל אותו סביר להניח שאקיא ואקווה מאוד שהכלב לא סבל.
האם זה יפריע לי אם מישהו יספר לי שבסין אוכלים מיליון כלבים בשבוע, לא ממש, זה רחוק ממני ואני לא רואה את זה,אז זה לא מפריע לי באמת.

אני לא אוהב לראות פרה סובלת, אבל יש הבדל בין לראות לבין לדעת, אני יודע שיש פרות שלא חיות בנחת עד המוות ע"מ שאני אוכל לקנות סטייק.
אבל זה לא מפריע לי מספיק כדי שאוציא הרבה יותר כסף ע"מ לקנות אוכל "שלא סבל" ומאמץ כדי להכין אוכל "שלא סבל".

כל הנקודה בעיני היא שבעוד שאני יודע שאני צבוע, את מתכחשת שאת כזו.

ואגב, זה שגבר אחד הגיב בצורה פוגענית כלפייך לא אומר שאת יכולה להשליך על כולנו חרא.

אתה רוצה שאחפש עץ אבולוציוני? הבאתי לפה כבר מאמר שהיה בו קישור לרפרנס על שירת החיזור שלהם:
http://www.iflscience.com/plants-an...ian-meal-there-s-more-animal-blood-your-hands

גם הבאתי קודם סימוכין על מכרסמים למיניהם שמתים בקציר ומנזקי החקלאות.
כן, אמרת שעכברים הרבה יותר קרובים אלינו והרבה יותר אינטלגנטים מפרות אני מעוניין לראות הוכחות לזה...

קראתי חלק מהמאמר (ארוך מידי בשביל שאני אקרא את כולו) אז אני פשוט אשאל אותך כי אני מניח שקראת הכל, מה עם כל השדות שנועדו להאכיל את הפרות שאתה אוכל?

ובכל מקרה הטענה המרכזית שם היא שאם כולם יהיו טבעונים אז זה יהיה פחות "משתלם" מבחינת בעלי החיים שימותו. תאמין לי שבמצב כזה בו כולם יהיו טבעונים (או אפילו רוב בני האדם) ולא יהיה את עניין הבשר להתעסק בו, יתפנו גם לטפל בתופעה הזאת של הרג בעלי החיים האלו בשדות, שמספיק אנשים מעוניינים להשיג דבר מה, השמיים הם הגבול.

את יודעת @sunshine בתכלס את צודקת, אם אני מסכים עם העניין של הסבל של בעלי חיים, מדוע אני לא מחרים את אותן תעשיות
שגורמות לסבל הזה?
אני מאוד אוהב כלבים למשל, היו לי שלושה כלבים בחיים, וכנראה אאמץ עוד אחד בשלב מסויים, ואני גם יודע למשל, שבמדינות במזרח נהוג לאכול אותם,
האם זה מפריע לי? חד משמעית כן. אם אראה סרטון של מישהו פורס כלב, מטגן ואוכל אותו סביר להניח שאקיא ואקווה מאוד שהכלב לא סבל.
האם זה יפריע לי אם מישהו יספר לי שבסין אוכלים מיליון כלבים בשבוע, לא ממש, זה רחוק ממני ואני לא רואה את זה,אז זה לא מפריע לי באמת.

אני לא אוהב לראות פרה סובלת, אבל יש הבדל בין לראות לבין לדעת, אני יודע שיש פרות שלא חיות בנחת עד המוות ע"מ שאני אוכל לקנות סטייק.
אבל זה לא מפריע לי מספיק כדי שאוציא הרבה יותר כסף ע"מ לקנות אוכל "שלא סבל" ומאמץ כדי להכין אוכל "שלא סבל".

כל הנקודה בעיני היא שבעוד שאני יודע שאני צבוע, את מתכחשת שאת כזו.

ואגב, זה שגבר אחד הגיב בצורה פוגענית כלפייך לא אומר שאת יכולה להשליך על כולנו חרא.
זה שלכולנו יש עוד הרבה מקומות להשתפר בהם בחיים זה נכון לגבי כל האנושות.. רשמתי בתחילת הדיון שאין מישהו שהוא 100%
לכן הרעיון שלי הוא להעלות את הנושאים האלה מאשר להתעלם או לזלזל.
אז יצא שכתבתי על שריפה של כלבים בלג בעומר. ביום של לג בעומר (שלא יגידו שזה מה שמעסיק אותי כל השנה). כמה לא מתחשב מצידי.
הייתי שמחה לראות את כולם פה מעלים דברים קצת יותר רציניים מגילוח שיער בבית שחי. אבל לא זה המצב... אז לפחות שלא ינסו לזלזל במי שכן אכפת לו.. כי אז אני לא נשארת חמודה ואדישה

הייתי אומרת שמה שצריך להפריע לך פה הוא הזלזול שאני מקבלת כשאני מנסה להעלות מודעות לחמלה (השלכה של כלבים למדורות)

אם הבעת חמלה אצלך מתבטאת בסלע לראש של הילד, אז אני לא רוצה לדעת איך את נותנת ביטוי לזעם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית