אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

Wtf ?איפה רשמתי את זה?

באשכול ההוא. אולי אני מתבלבל בינך לבין עדי.
זה לא היא רשמה את זה וגם מי שרשם את זה הקצין, בתור דוקטור הייתי בטוח שתהיה יותר חכם.

אחי אין טעם שתתאמץ להגיב לי. בתור מחולל משפטים אקראיים זו התשובה היחידה שתקבל.

תראי, בסופו של דבר זה מסתכם לזה שאת טוענת שאת אדם יותר מוסרי בגלל שאת טבעונית,
אנחנו טוענים שזה בלתי אפשרי לאהוב חיות מסויימות,ולהיות אדישה לגורל חיות אחרות (אותם עכברים וארנבים וכו כמו שציינת).
כולם יכולים לעלות נושאים כאלה על סדר היום, אבל זה לא הופך אותם ליותר מוסריים.

אחי אין טעם שתתאמץ להגיב לי. בתור מחולל משפטים אקראיים זו התשובה היחידה שתקבל.
טעם זה עניין סובייקטיבי

אנחנו טוענים שזה בלתי אפשרי לאהוב חיות מסויימות,ולהיות אדישה לגורל חיות אחרות (אותם עכברים וארנבים וכו כמו שציינת).
דואגים למה שאפשר, כרגע האופציות שלך בתור פרט זה להיות טבעוני בעתיד האופציות שלך יהיו גם לא להרוג עכברים וארנבים, זה הכל עניין של ביקוש מצד הצרכנים.

בנושא הספציפי הזה כן... כנראה שאכפת לי מבעלי חיים יותר מכל מי שבחר לזלזל... עובדה שגם אלה שחושבים שמרעה זה הפתרון האידיאלי לא באמת עושים משהו עם הרעיון בתיאוריה..
ואני לא אדישה לגורלם. מאוד אכפת לי מהם. די להוציא מהקשר דברים.
תהיה בטוח שאם היה פתרון גם לנושא שלהם הייתי קופצת על זה.. אני עדיין חושבת שהטיעונים שלי היו מספיק משכנעים. וכמו שרשמתי, זכותכם להשאר עם הטיעונים שלכם... אבל גם כשאתם טוענים שאתם בעד גידול בקר במרעה אתם לא בדיוק פועלים למען הרעיון.

אבל אמרתי כבר, זה לא מפריע לי מספיק כדי שאפסיק לאכול בשר, בדיוק כמו שזה לא מפריע מספיק לאף טבעוני להשתמש בתחבורה מזהמת.

אבל אמרתי כבר, זה לא מפריע לי מספיק כדי שאפסיק לאכול בשר, בדיוק כמו שזה לא מפריע מספיק לאף טבעוני להשתמש בתחבורה מזהמת.
אתה רוצה לשנות את כל העולם בבת אחת, אתה מבין שזה לא אפשרי?

אני שמחה שיצא לטבעונים שם של צדיקים שצריכים להיות מושלמים בכל תחום אפשרי בחיים שלהם.
וברצינות.. בן אדם שפעיל בתחום מסויים כמו למשל איכות הסביבה.. צריך לקבל על הראש שהוא לא פעיל גם בעוד מלא תחומים אחרים?

אתה רוצה לשנות את כל העולם בבת אחת, אתה מבין שזה לא אפשרי?
איך זה שונה מזה שקבוצה קטנה מפסיקה לצרוך מוצרים מסויימים?
פה כביכול אין מחיר כמו שסאןשיין ציינה, ובויתור על תחבורה מודרנית יש מחיר אז מחליקים?

פה כביכול אין מחיר כמו שסאןשיין ציינה, ובויתור על תחבורה מודרנית יש מחיר אז מחליקים?
להגיד:" למה אתה עושה X? אם אתה עושה X אתה חייב לעשות גם A,B,C,D,E,F,G,H,I,J,K,L,M,N,O,P,Q,R,S,T,U,V,W,Z" זה לא הגיוני, מתחילים בקטן ומתקדמים משם.

אני שמחה שיצא לטבעונים שם של צדיקים שצריכים להיות מושלמים בכל תחום אפשרי בחיים שלהם.
וברצינות.. בן אדם שפעיל בתחום מסויים כמו למשל איכות הסביבה.. צריך לקבל על הראש שהוא לא פעיל גם בעוד מלא תחומים אחרים?

לא יצא להם שם, הם מוציאים לעצמם שם כזה, כשהם אומרים שהם יותר טובים מאחרים בגלל זה.

לא מחליקים.. אשמח לשמוע ממך על דרכי פתרון בפוסט נרחב. אני הצעתי פה את הדרך הכי קלה למניעת התעללות בפרות בתעשייה.. להפסיק לצרוך.
תפסיק לנסות להעביר את זה למקום בו הבעיה בעולם היא הטבעונים ותתחיל להעלות מודעות בדברים החשובים באמת.

כן, אמרת שעכברים הרבה יותר קרובים אלינו והרבה יותר אינטלגנטים מפרות אני מעוניין לראות הוכחות לזה...

קראתי חלק מהמאמר (ארוך מידי בשביל שאני אקרא את כולו) אז אני פשוט אשאל אותך כי אני מניח שקראת הכל, מה עם כל השדות שנועדו להאכיל את הפרות שאתה אוכל?

ובכל מקרה הטענה המרכזית שם היא שאם כולם יהיו טבעונים אז זה יהיה פחות "משתלם" מבחינת בעלי החיים שימותו, תאמין לי שבמצב כזה בו כולם יהיו טבעונים (או אפילו רוב בני האדם) ולא יהיה את עניין הבשר להתעסק בו, יתפנו גם לטפל בתופעה הזאת של הרג בעלי החיים האלו בשדות, שמספיק אנשים מעוניינים להשיג דבר מה, השמיים הם הגבול.
אני מחפש דברים פשוטים שלא צריך לדעת יותר מידי סטטיסטיקה בייסיינית בשביל להבין אותם ,כשאני אמצא עוד אביא לכאן. הנה למשל איזה עץ אבולוציוני מסתבר ביותר שבנו מאיזה רצף ח.א או חומצות גרעין שמקודדות לאיזה סוג קולטנים ויש בו תמונות יפות:
physrev.physiology.org/content/89/3/921/F5
והנה עוד אחד מנייצר בכבודו ובעצמו וביחידות של זמן:
http://www.nature.com/nature/journal/v491/n7424/fig_tab/nature11622_F1.html

במאמר שהבאתי לך קודם יש קישורים למאמרים שמדברים על הצלילים שהעכברים מפיקים ועל איך הם מתקשרים בינהם. אם לא קראת אותו אתה לא תקרא גם אותם אז אין טעם להביא את הקישורים לפה.

הטענה שלי היא שבשר שגדל על עשב ודגים הם יותר מוסריים מבשר חקלאי בגלל שבעת הפקתם מתים פחות בעלי חיים מבקציר. אם היית קורא היית רואה ש98% מהבשר שמופק באוסטרליה אוכל חורש טבעי ולא חציר כך שבשר שמיובא משם יותר מוסרי מאכילת מוצרים חקלאיים.

לגבי הפסקה האחרונה ,אין שום קשר בין הדברים שכתובים שם ,אני לא מאמין לך פשוט כי זה לא יקרה. הדרך היחידה להרוג כמה שפחות בעלי חיים היא להשתמש בתוצר החקלאי למזון ואת החלק ממנו שאנחנו לא יכולים להשתמש בו לתת לבע"ח ולזה להוסיף דייג ואכילת בשר של חיות מרעה. אם כולם יהיו טבעונים ימותו יותר בע"ח מבמצב הזה.

לא יצא להם שם, הם מוציאים לעצמם שם כזה, כשהם אומרים שהם יותר טובים מאחרים בגלל זה.
שמע.. צריך לקבל את זה שיש תחומים ספציפיים שלאחרים יש יותר אכפתיות ממך.
אני למשל תמיד אומרת לחברה שלי שעובדת בהוסטל של אוטיסטים שהיא הרבה יותר אכפתית ממני ושיש לה סבלנות שלצערי אני לא ניחנתי בה. ואני שמחה שיש אנשים כאלה שאכפת להם... מקווה שלא יגידו לה "למה אכפת לך רק מהילדים האלה כשיש ילדים בסוריה שנרצחים"

באותה מידה אפשר להגיד-מקווה שהיא לא תבוא לאנשים בתחנת אוטובוס תתקע להם אצבע בחזה ותגיד "אני יותר מוסרית ממך! אני מתנדבת בהוסטל לאוטיסטים".
"איכפתיים" יותר- אוקיי נגיד.
מוסריים יותר לא.

אני מחפש דברים פשוטים שלא צריך לדעת יותר מידי סטטיסטיקה בייסיינית בשביל להבין אותם ,כשאני אמצא עוד אביא לכאן. הנה למשל איזה עץ אבולוציוני מסתבר ביותר שבנו מאיזה רצף ח.א או חומצות גרעין שמקודדות לאיזה סוג קולטנים ויש בו תמונות יפות:
physrev.physiology.org/content/89/3/921/F5
והנה עוד אחד מנייצר בכבודו ובעצמו וביחידות של זמן:
http://www.nature.com/nature/journal/v491/n7424/fig_tab/nature11622_F1.html

במאמר שהבאתי לך קודם יש קישורים למאמרים שמדברים על הצלילים שהעכברים מפיקים ועל איך הם מתקשרים בינהם. אם לא קראת אותו אתה לא תקרא גם אותם אז אין טעם להביא את הקישורים לפה.

הטענה שלי היא שבשר שגדל על עשב ודגים הם יותר מוסריים מבשר חקלאי בגלל שבעת הפקתם מתים פחות בעלי חיים מבקציר. אם היית קורא היית רואה ש98% מהבשר שמופק באוסטרליה אוכל חורש טבעי ולא חציר כך שבשר שמיובא משם יותר מוסרי מאכילת מוצרים חקלאיים.

לגבי הפסקה האחרונה ,אין שום קשר בין הדברים שכתובים שם ,אני לא מאמין לך פשוט כי זה לא יקרה. הדרך היחידה להרוג כמה שפחות בעלי חיים היא להשתמש בתוצר החקלאי למזון ואת החלק ממנו שאנחנו לא יכולים להשתמש בו לתת לבע"ח ולזה להוסיף דייג ואכילת בשר של חיות מרעה. אם כולם יהיו טבעונים ימותו יותר בע"ח מבמצב הזה.
אז גם ככה רוב הבשר שמופק כיום מופק בדרך שונה מזו שהצגת, דרך שבה נהרגים בעלי החיים פעמיים, תחילה בעלי החיים שנהרגים בשביל לספק לפרות את האוכל ואז הפרות עצמן...

ושוב, בטוח שיש דרך להפיק אוכל טבעוני ועדיין לצמצם את הפגיעה בבעלי החיים כמה שיותר. זה שלא עושים את זה, זה בגלל שהדבר לא מעניין מספיק אנשים ואם אנשים תומכים ברצח של מיליארדי בעלי חיים כדי לספק לעצמם מזון אז על אחת כמה וכמה שהנושא שאתה מציג לא יעניין אותם.

באותה מידה אפשר להגיד-מקווה שהיא לא תבוא לאנשים בתחנת אוטובוס תתקע להם אצבע בחזה ותגיד "אני יותר מוסרית ממך! אני מתנדבת בהוסטל לאוטיסטים".
"איכפתיים" יותר- אוקיי נגיד.
מוסריים יותר לא.
היא לא הייתה עושה את זה כי לא היו באים אליה בטענות מראש שהיא צבועה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית