אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

שמע.. צריך לקבל את זה שיש תחומים ספציפיים שלאחרים יש יותר אכפתיות ממך.
אני למשל תמיד אומרת לחברה שלי שעובדת בהוסטל של אוטיסטים שהיא הרבה יותר אכפתית ממני ושיש לה סבלנות שלצערי אני לא ניחנתי בה. ואני שמחה שיש אנשים כאלה שאכפת להם... מקווה שלא יגידו לה "למה אכפת לך רק מהילדים האלה כשיש ילדים בסוריה שנרצחים"
אני מניח שאני ה-"יגידו לה", אלא שזאת לא הכוונה. ההתייחסות לפרט (חברה המסייעת לילדים אוטיסטים למשל) לא רלוונטית וגם מה שאדם מסויים עושה ומרגיש לא חשוב לדיון.
אני ציינתי נתון סטטיסטי מובהק שמדגיש באופן עקיף ולדעתי גם נכון את חוסר היכולת של העולם המערבי לסגל מצפן מוסרי מכוון גם לתוך המאה ה-21 ולכן כמה מוזר שנצפה ליחס הולם לבעלי חיים המיועדים לחליבה או שחיטה וכמה משונה נפח ההתייחסות לנושא הטבעונות ממניעים אידיאולוגיים לעומת זה הניתן לבני-אדם שאין בהם תרומה לאינטרס של מדינות המערב.

מעניינת אותי כמות הפוסטים המוקדשים ליחס "הומני" לחיות לעומת אלה המתייחסים לכך שמספר קילומטרים מאיתנו נערפים ראשים של ילדים, נשים, זקנים ובאופן כללי חסרי ישע.
התנאים לטיפול בחיות למטרות מזון מעניינים אבל אמורים להיות ממוקמים נמוך הרבה יותר בסדר העדיפויות מאלה של ילד עלאווי בתדמור שבסוריה שג'יהאדיסטים ערפו את ראשו ומשחקים איתו כדורגל או מילדה יזידית מהרי סינג'אר שנאנסה עשרות פעמים בחצי השנה האחרונה והאנושות עומדת מנגד.
מכאן שבבקשה ועם כל הכבוד לנפש הרגישה, קצת פרופורציות לא יזיקו.

במקרה הזה אני יכול לקחת את הצד שלה ולהגיד שאין לה אחריות כלשהי על מה שקורה לילדים, לעומת התרומה העקיפה שיש למי שצורך בשר על מצב החיות.
כמובן שזה טיעון חלש, כי זה לא באמת חשוב מה קורה לשניהם 👹

באותה מידה אפשר להגיד-מקווה שהיא לא תבוא לאנשים בתחנת אוטובוס תתקע להם אצבע בחזה ותגיד "אני יותר מוסרית ממך! אני מתנדבת בהוסטל לאוטיסטים".
"איכפתיים" יותר- אוקיי נגיד.
מוסריים יותר לא.
אז זה מה שאוכל אותך? שסאנשיין חושבת שהיא בנאדם מוסרי? ואתה לא ממש מרגיש כך כלפי עצמך?
כי לא ממש ראיתי שהיא באה אליך, תקעה לך אצבע בחזה וסיפרה לך שהיא יותר מוסרית ממך. אז מאיפה זה בא?

אז זה מה שאוכל אותך? שסאנשיין חושבת שהיא בנאדם מוסרי? ואתה לא ממש מרגיש כך כלפי עצמך?
כי לא ממש ראיתי שהיא באה אליך, תקעה לך אצבע בחזה וסיפרה לך שהיא יותר מוסרית ממך. אז מאיפה זה בא?

אני רוצה שהיא תתקע לי אצבע בחזה. זו הטרדה מינית?

במקרה הזה אני יכול לקחת את הצד שלה ולהגיד שאין לה אחריות כלשהי על מה שקורה לילדים, לעומת התרומה העקיפה שיש למי שצורך בשר על מצב החיות.
כמובן שזה טיעון חלש, כי זה לא באמת חשוב מה קורה לשניהם 👹
אני מסכים ורואה בכך באג מאוד רציני במצפן המוסרי של האנושות...
אני יושב ומקליד את עצמי לדעת בעוד המדינה שלי שומרת עלי באמצעות צבא חדשני ומתקדם ומודה בפה מלא: "לא תהיה שום התערבות מצדי בהצלתם של ילדים עלאווים וילדות יזידיות מעריפת ראשים ואונס, למרות שאנחנו אלה שהכתבנו את מבנה האזור, אלא אם יפגעו האינטרסים של מדינת ישראל/ארה"ב/רוסיה...".
הטענה שאין לנו אחריות היא בדיוק זאת שהופכת אותנו לאחראים בצורה ישירה וכך היה מאז ומתמיד, בניגוד לאותה השפעה עקיפה שיש לצרכני הבשר על מצב החיות....
לכן מתאפשר לנו להתעסק במצב בעלי החיים בנפח העולה פי כמה וכמה לזה של נדכאי העולם.

כן, אבל אני הטרלתי הכי טוב 🤭
יאמר לזכותך, אתה אכן טרול איכותי. אבל היו כאן כאלה שאיבדו את הצפון ותקפו אותה בצורה הרבה יותר קשה ממך. לא יודע, זה כנראה ייגמר עם הבאזר. סאנשיין? מה את אומרת? מי מהבחורים הכי הרשים אותך? מי יזמין אותך (או שאת תזמיני? מה סגרנו, היא פמיניסטית או סתם שמאלנית?) לסטייק טופו ושייק ירוק?

לא מבין איך השרשור הזה הגיע ל19 עמודים..
אין לי בעיות עם טבעונים, אבל מה לעשות, חיות לא שוות ערך לבני אדם. תתמודדו

לא מבין איך השרשור הזה הגיע ל19 עמודים..
אין לי בעיות עם טבעונים, אבל מה לעשות, חיות לא שוות ערך לבני אדם. תתמודדו
חזק... אתה מוציא את זה במאמר?... 😆

יאמר לזכותך, אתה אכן טרול איכותי. אבל היו כאן כאלה שאיבדו את הצפון ותקפו אותה בצורה הרבה יותר קשה ממך. לא יודע, זה כנראה ייגמר עם הבאזר. סאנשיין? מה את אומרת? מי מהבחורים הכי הרשים אותך? מי יזמין אותך (או שאת תזמיני? מה סגרנו, היא פמיניסטית או סתם שמאלנית?) לסטייק טופו ושייק ירוק?

אני מסרב לקבל את הניסוח הזה. לא תקפתי אותה בשום מקום. רק את הדברים שהיא אמרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית