הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אז קראתי את "שורפים חיות בל"ג בעומר" והגעתי למסקנה חשובה

הם נולדו לזה.
גם אם אתה ואני היינו נולדים בשבט קניבלים לא היינו יוצאים שונים מהם בהרבה.
בגלל זה אני לא חושבת שיהיה צודק מבחינתי להכריח אתכם להפוך לטבעונים.. זה שינוי תודעתי שיכול להגיע בהתאם לחינוך.

בינגו!

מה בינגו? איך זה סותר את העובדה שכיום יש לך אלטרנטיבות שמאפשרות לך לוותר על דרך חיים מסויימת?
שוב.. לא מכריחה אותך להבין.. יש מצב שגם אין לך את הכלים להבין.. זה עדיין לא אומר שהרעיון שלי צריך להפריע לכם בצורה כלשהי 😃
לא הבנתי. אז הגישה שלי מביאה חרא לעולם וגם אני זה שמנסה להרגיש עליונות? את בטוחה שקראת את כל ההודעות שכתבת על כך שהנכדים שלי יספרו כמה פרימיטיבית הייתה הגישה שלי?
לפי איך שהמורה לימד אותי... "זה די ברור"
מ.ש.ל

נערך לאחרונה:
מה בינגו? איך זה סותר את העובדה שכיום יש לך אלטרנטיבות שמאפשרות לך לוותר על דרך חיים מסויימת?
שוב.. לא מכריחה אותך להבין.. יש מצב שגם אין לך את הכלים להבין.. זה עדיין לא אומר שהרעיון שלי צריך להפריע לכם בצורה כלשהי 😃

לפי איך שהמורה לימד אותי... "זה די ברור"
מ.ש.ל

ספרי לי קצת על ה"כלים" הללו.

לאכול טופו, סאייטן או דשא ≠ אוכל טבעי ואמיתי כדוגמת בשר (המילה בשר כוללת בתוכה כל שריר של כל סוג של כל חיה, לאו דווקא פרה), כלומר לאכול טופו... דשא אינו מהווה אלטרנטיבה לאוכל אמיתי וטבעי

לאכול טופו, סאייטן או דשא ≠ אוכל טבעי ואמיתי כדוגמת בשר (המילה בשר כוללת בתוכה כל שריר של כל סוג של כל חיה, לאו דווקא פרה), כלומר לאכול טופו... דשא אינו מהווה אלטרנטיבה לאוכל אמיתי וטבעי
יש לך פה בפורום דוגמא מצוינת למתאמן בריא שחי על "דשא".. או שאתה מדבר על "טעם אישי" שלך באוכל וזה כבר סיפור אחר.

יש לך פה בפורום דוגמא מצוינת למתאמן בריא שחי על "דשא".. או שאתה מדבר על "טעם אישי" שלך באוכל וזה כבר סיפור אחר.

אוי, זה בטח כואב להוכיח דברים ע״י הכללות מדוגמא אחת.
ספרי לי קצת על ה"כלים" הללו.

כלים = מה שהיא מרגישה מאותו רגע.

אוי, זה בטח כואב להוכיח דברים ע״י הכללות מדוגמא אחת.
למדתי מהמורה הכי טוב:icecream:
אם הייתי באמת מנסה לפסול את הטיעון שלו, הוא לא יכול לטעון שמזון מהצומח הוא לא טבעי ואמיתי. במיוחד אחרי איזה ויכוח שהיה לי איתו לגבי תזונה קדמונית ושהצגתי בפניו ממצאים לכך שגם בתקופת הציידים לקטים היו שבטים שביססו את רוב הקלוריות שלהם מהצומח ולא מהחי.
"אז מזון טבעי ואמיתי" פרשנות אישית שלו.. אתם יכולים להיות חברים טובים
😉

https://www.lbs.co.il/threads/63073/page-8#post-829913

קבצים מצורפים

• Am J Clin Nutr-2000-Cordain-682-92.pdf
    KB 309.4 · צפיות: 96
נערך לאחרונה:
את גורמת לי להפסיק לרצות לאכול בשר (באופן עקיף): בא לי להתאבד מרוב החפירות בשרשור הזה.
אני חושב שצריך לנעול אותך ואת coldfire באיזה שרשור פרטי עד שאחד מכם יתייאש.

אם הייתי באמת מנסה לפסול את הטיעון שלו, הוא לא יכול לטעון שמזון מהצומח הוא לא טבעי ואמיתי. במיוחד אחרי איזה ויכוח שהיה לי איתו לגבי תזונה קדמונית ושהצגתי בפניו ממצאים לכך שגם בתקופת הציידים לקטים היו שבטים שביססו את רוב הקלוריות שלהם מהצומח ולא מהחי.
😉

@coldfire
יש! רוצה להיות חבר שלי?

@sunshine
אני לא מכיר ולא קראתי על אנשים כאלו (ציידים - לקטים) שעיקר הקלוריות שלהם מגיעות מהצומח. זה פשוט לא הגיוני ולא יעיל מבחינה אנרגטית. הם יאלצו לבזבז את מרב זמנם בליקוט.
ושוב, כמו שהחבר שלי (בפוטנציה) @coldfire אמר, לתת לי דוגמא לשבט יחיד בכל ההיסטוריה, לא מחזק את טענתך

@coldfire
יש! רוצה להיות חבר שלי?

@sunshine
אני לא מכיר ולא קראתי על אנשים כאלו (ציידים - לקטים) שעיקר הקלוריות שלהם מגיעות מהצומח. זה פשוט לא הגיוני ולא יעיל מבחינה אנרגטית. הם יאלצו לבזבז את מרב זמנם בליקוט.
ושוב, כמו שהחבר שלי (בפוטנציה) @coldfire אמר, לתת לי דוגמא לשבט יחיד בכל ההיסטוריה, לא מחזק את טענתך
זה לא כ"כ משנה. פליאו הוא לא "דיאטת בשר"...

😉

דרך נהדרת לחזק את הטענה שלך. ציטוט המסקנות:

Whenever and wherever it was ecologically possible, huntergatherers would have consumed high amounts (45–65% of total energy) of animal food. Most (73%) hunter-gatherer societies worldwide derived > 50% (≥56–65%) of their subsistence from animal foods, whereas only 13.5% of these societies derived more than half (≥56–65%) of their subsistence from gathered plant foods. In turn, this high reliance on animal-based foods coupled with the relatively low carbohydrate content of wild plant foods produces universally characteristic macronutrient consumption ratios in which protein intakes are greater at the expense of carbohydrate

דרך נהדרת לחזק את הטענה שלך. ציטוט המסקנות:
אתה לא יכול להפיק מן המסקנה הזו שמזון צמחי הוא "לא טבעי ולא אמיתי" 😃 גם השבטים שביססו את רוב הקלוריות שלהם מתזונה מהחי עדיין צרכו בין היתר מזון מהצומח.

אתה לא יכול להפיק מן המסקנה הזו שמזון צמחי הוא "לא טבעי ולא אמיתי" 😃 גם השבטים שביססו את רוב הקלוריות שלהם מתזונה מהחי עדיין צרכו בין היתר מזון מהצומח.

נכון. אף אחד לא טען אחרת!
אבל לא משנה מה תאמרי, עוד לא הינדסו עץ או שיח שגדלים עליו סאייטן או טופו...

נכון. אף אחד לא טען אחרת!
אבל לא משנה מה תאמרי, עוד לא הינדסו עץ או שיח שגדלים עליו סאייטן או טופו...
אז אתה מודה שגם מזון מהצומח יכול להכלל בהגדרה של "מזון טבעי ואמיתי"?
אני לא מדברת איתך על טופו וסאייטן
אלא בכיוון של שורשים, אגוזים, קטניות..

אז אתה מודה שגם מזון מהצומח יכול להכלל בהגדרה של "מזון טבעי ואמיתי"?
אני לא מדברת איתך על טופו וסאייטן
אלא בכיוון של שורשים, אגוזים, קטניות..

כן, בהחלט כן!
רק לא לבסס עליו את עיקר התזונה. מעולם לא טענתי אחרת.

אגב, מחקר שפורסם ב-BBC לפני כשנה הראה מה קרה בתום חודש אחד (בלבד) של תזונה טבעונית וטבעית בלבד (כלומר ללא בישול, ללא עיבוד).
נחשי מה? לאנשים לא היו מספיק שעות ביום כדי ללקט את התזונה המספקת להם, מבחינה אנרגטית. כמו פרות שרועות באחו (אך מותאמות בצורה מושלמת לעיבוד מזון צמחי) הם כילו כמעט את כל שעות הערות שלהם בליקוט מזון וזה עדיין לא הספיק להם!

דרך אגב... @Doron M גם דגנים זה לא המזון הטבעי ביותר לפרות.. וגם צורת החיים שלהם בתעשייה לא "טבעית" לפי הגדרתך. אז אם אתה דואג לאכול רק מזון טבעי ואמיתי אני מקווה בשבילך שאתה קונה בקר ממרעה חופשי.

דרך אגב... @Doron M גם דגנים זה לא המזון הטבעי ביותר לפרות.. וגם צורת החיים שלהם בתעשייה לא "טבעית" לפי הגדרתך. אז אם אתה דואג לאכול רק מזון טבעי ואמיתי אני מקווה בשבילך שאתה קונה בקר ממרעה חופשי.

אכן כן, משתדל כמה שאפשר. ומקפיד להתרחק מבשר כשר או ח'לל

כן, בהחלט כן!
רק לא לבסס עליו את עיקר התזונה. מעולם לא טענתי אחרת.

אגב, מחקר שפורסם ב-BBC לפני כשנה הראה מה קרה בתום חודש אחד (בלבד) של תזונה טבעונית וטבעית בלבד (כלומר ללא בישול, ללא עיבוד).
נחשי מה? לאנשים לא היו מספיק שעות ביום כדי ללקט את התזונה המספקת להם, מבחינה אנרגטית. כמו פרות שרועות באחו (אך מותאמות בצורה מושלמת לעיבוד מזון צמחי) הם כילו כמעט את כל שעות הערות שלהם בליקוט מזון וזה עדיין לא הספיק להם!
אתה יודע מה גרם לאנשים להתפנות להתעסק בשטויות שאנחנו עושים עכשיו? המצאת האש ושיטת הבישול.
אוכל מבושל בכללי, גם בשר. או שאתה אוכל בשר חי? 😕

אתה יודע מה גרם לאנשים להתפנות להתעסק בשטויות שאנחנו עושים עכשיו? המצאת האש ושיטת הבישול.
אוכל מבושל בכללי, גם בשר. או שאתה אוכל בשר חי? 😕

אף אחד לא המציא את האש. האדם פשוט למד לשלוט בה.
דווקא בישול /חימום/אפייה /צליה של בשר וגם של מזון צמחי מסויים, יעילים יותר לגוף שלנו, שכן הם מאפשרים לגוף לנצל ביתר יעילות את הנוטריאנטים. צליית בשר אינה נחשבת כעיבוד לצורך הדיון הזה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית