הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הכנת אורז מלא ועדשים כתומות

• פותח/ת השרשור Wild
  • פורסם בתאריך

Wild

משתמש פעיל
734
226
נק' מוניטין:
383
734
226
יש לי כרגע בבית אורז מלא בסמטי ופרסי (מה אתם חושבים שעדיף אגב?) ואני מתכנן להכין אורז מלא ולהכין עדשים כתומות כתוספת. את העדשים הבנתי שצריך לשטוף ואז להרתיח במים 20 דקות שאמורים לעשות את העבודה. זאת הדרך הנכונה? ובקשר לאורז המלא, איך להכין אותו? בלי להשרות וכל השטויות האלה, זה לוקח יותר מידי זמן 😋🍴

עדשים כתומות מוכנות די מהר, אין צורך להרתיח לפני, פשוט תשים יחד עם האורז. את האורז פשוט שים 2 כוסות מים על כל כוס אורז ותבשל עד שזה מוכן (אורז מלא זה משהו כמו 40 דקות אם אני זוכר נכון)

• פותח/ת השרשור
עדשים כתומות מוכנות די מהר, אין צורך להרתיח לפני, פשוט תשים יחד עם האורז. את האורז פשוט שים 2 כוסות מים על כל כוס אורז ותבשל עד שזה מוכן (אורז מלא זה משהו כמו 40 דקות אם אני זוכר נכון)
התכוונתי לבשל את העדשים בנפרד במשך 20 דקות. לא בעוד 20 דקות מאשר האורז המלא.

לא כדאי להכין בנפרד שאני אדע בצורה טובה יותר את הכמויות? ואז לשקול אותם בנפרד, לשים ביחד בצלחת ולחמם במיקרו? או שזה שזה לא יצא טוב?

לא כדאי להכין בנפרד שאני אדע בצורה טובה יותר את הכמויות?
עדיף לעשות את החישובים לפי כמויות לפני בישול, כי כמות המים שנוספת בבישול משתנה בהתאם לזמן הבישול ולסוג האורז.

נערך לאחרונה:
התכוונתי לבשל את העדשים בנפרד במשך 20 דקות. לא בעוד 20 דקות מאשר האורז המלא.
לבשל בנפרד ואחרי הבישול לערבב פשוט? לא יודע, לא ניסיתי ככה
לא כדאי להכין בנפרד שאני אדע בצורה טובה יותר את הכמויות? ואז לשקול אותם בנפרד, לשים ביחד בצלחת ולחמם במיקרו? או שזה שזה לא יצא טוב?
אני מסכים עם יהושע
עדיף לעשות את החישובים לפי כמויות לפני בישול, כי כמות המים שנוספת בבישול משתנה בהתאם לזמ הבישול ולסוג האורז.
אני כשהייתי מחשב אורז עם עדשים (מזמן לא אכלתי את זה) אז היתי מעריך כמה עדשים יש לעומת אורז (נגיד 2/3 אורז 1/3 עדשים) ומחשב לפי זה, אבל זה מאוד לא מדוייק, אם תרצה לדייק אז עדיף לפני הבישול לחשב

• פותח/ת השרשור
לבשל בנפרד ואחרי הבישול לערבב פשוט? לא יודע, לא ניסיתי ככה

אני מסכים עם יהושע

אני כשהייתי מחשב אורז עם עדשים (מזמן לא אכלתי את זה) אז היתי מעריך כמה עדשים יש לעומת אורז (נגיד 2/3 אורז 1/3 עדשים) ומחשב לפי זה, אבל זה מאוד לא מדוייק, אם תרצה לדייק אז עדיף לפני הבישול לחשב
עדיף לעשות את החישובים לפי כמויות לפני בישול, כי כמות המים שנוספת בבישול משתנה בהתאם לזמן הבישול ולסוג האורז.

אוקי אז בהנחה שאני מחשב לפני הבישול האם כדאי להפריד בניהם בזמן הבישול ואז לחבר לאחר הבישול כדי שאני אדע יותר טוב את הכמויות? או שבכלל עדיף להכין כל פעם מנה אחת? -תכלס מבחינה הגיונית זה הכי עדיף אבל זה נראה לי טרטור 🤣

אוקי אז בהנחה שאני מחשב לפני הבישול האם כדאי להפריד בניהם בזמן הבישול
אני לא מבין את הבעיה. אם אתה כבר מחשב לפני הבישול בשביל מה לך להפריד בבישול? תכין כמה שאתה רוצה כשכל הכמויות נשקלות לפני הבישול ומבושלות ביחד. אין שום בעיה להכין ליותר ממנה אחת ולאכול את זה במשך כמה ימים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית