ייעוץ אירובי בימי מנוחה?

dennisji

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אהלן.
אני מתאמן fbw בימים ראשון שלישי וחמישי בבסיס.
אני שוקל כרגע 92,גובה 1.82(כה קצת שמנמן) וזה לחיטוב.
מתאמן כבר שבועיים.
עכשיו,ימים שני,רביעי,שישי ושבת זה ימי מנוחה. האם אפשר בימים שני ורביעי לעשות אירובי? (רק ריצה וכאלה) או שגם בשישי שבת.
עוד שאלה: מה הדרך הכי טובה להוריד את הבטן? אני שם לב שאני יורד בידיים ויותר רואים תשרירים,אבל הבטן פחות. יש מה לעשות עם זה? חוץ מתזונה נכונה.

רציתי גם לברר,האם זה נכון שבחיטוב מסת השריר לא עולה? כלומר מה שאני עושה זה סתם להרזות וזהו?
תודה ,סורי על החפירה 😃

נערך לאחרונה:
אירובי אתה יכול לעשות בכל יום שאתה רואה לנכון.
לגבי השומן בבטן אתה לא יכול להוריד שומן ישירות מהבטן.
לגבי החיטוב כמעט ואי אפשר להעלות מסת שריר במאזן שלילי. אלא במיקרים נדירות ומאזן קלורי קטן מאוד

האם אפשר בימים שני ורביעי לעשות אירובי?
כן אבל בהדרגה, ולא אירובי עצים ברמה שזה יפגע באימון רגליים למחרת, אם זה בשישי אפשר לעשות אירובי חזק כי שבת אצלך מנוחה.
יש מה לעשות עם זה? חוץ מתזונה נכונה.
לצערנו הרב אין, גרעון קלורי זו הדרך היחידה להוריד שומן.
גם לברר,האם זה נכון שבחיטוב מסת השריר לא עולה? כלומר מה שאני עושה זה סתם להרזות וזהו?
זה חצי נכון, יש אנשים שמצליחים להעלות מסת שריר בזמן חיטוב ואני עד למקרה כזה אצל אחד המתאמנים שלי שהעלה היקף ירך בסנטימטר בזמן חיטוב, אבל גם אם זה קורה העליה במסת שריר היא זניחה לעומת העליה במסת שריר בזמן מאזן קלורי חיובי, ושוב רוב האנשים יורדים במסת שריר במהלך חיטוב אלו מקרים לא שכיחים. אמנם אתה ממשיך לעבוד באימוני כוח כדי לשמר את המסת שריר שלך במהלך החיטוב, דבר חשוב בתהליך.

זה חצי נכון, יש אנשים שמצליחים להעלות מסת שריר בזמן חיטוב ואני עד למקרה כזה אצל אחד המתאמנים שלי שהעלה היקף ירך בסנטימטר בזמן חיטוב
רק בגלל שאתה בחור חיובי (באמת), היקף ירך היא באזור ה-60 ס"מ, הפרש של ס"מ זה זניח וכמעט בטוח נובע מטעות במדידה, לדוגמא לא מדדו באותו מקום או מדדו אחרי אימון וכד'
האשלייה שבחיטוב עולים מסת שריר נובעת בעיקר כי בחיטוב מתחילים לראות קצת שרירים בהשוואה למצב ההתחלתי ועבור אדם שלא מתאמן כל שינוי נראה משמעותי.

רק בגלל שאתה בחור חיובי (באמת), היקף ירך היא באזור ה-60 ס"מ, הפרש של ס"מ זה זניח וכמעט בטוח נובע מטעות במדידה, לדוגמא לא מדדו באותו מקום או מדדו אחרי אימון וכד'
האשלייה שבחיטוב עולים מסת שריר נובעת בעיקר כי בחיטוב מתחילים לראות קצת שרירים בהשוואה למצב ההתחלתי ועבור אדם שלא מתאמן כל שינוי נראה משמעותי.
אתה צודק במידה חלקית, אני אישית מבצע לו את המדידות בבוקר, באותו מקום באותה שעה כל שבוע, כך שכשאני מסתכל אחורה אני רואה מגמה, ואם קוראת טעות במדידה אז אני שם לב כי יש לי תרשים, ולמרבה הפתעתי היקף המותניים שלו קטן והיקף הירך דווקא עלה, גם בירך יש שומן שיורד כך שההיקף בירך אמור לרדת אבל אצלו הוא עלה בסנטימטר בטווח זמן של שבועות, בזמן ששאר ההיקפים ירדו זה די מוכיח לי שהייתה פה עליה במסת שריר. והייתה גם עליה במשקלי עבודה בעיקר בסקוואט ודדליפט וגם לזה יש לי מעקב ואני רואה לאחור בטווח ארוך.

אני שם לב שאתה מדברים על זה המון. חייב להעיד שאני כנראה עושה את הבלתי אפשרי. אני מתאמן מתחיל, סך הכל חודשיים, וכנראה בגלל זה אני מצליח גם לעלות במסת שריר וגם לרדת באחוזי שומן בו זמנית. מתאמן AB 4 פעמים בשבוע, מאזן קלורי שלילי קטן. דרך אגב גם המשקלים עולים בצורה טובה,לדוגמא מהסקוואט הראשון שלי עד היום העלתי 40 קילו ( התחלתי 5 קילו כל צד, היום 25, לא סגור מה המשקל של המוט).

באיזה משקל גוף התחלת ובאיזה משקל אתה היום?
אני לא מזלזל בסקווט של 70 קילו, אבל זה שבחודשיים עלית ממוט ריק ל 70 קילו, לא אומר הרבה. כי אם היית מתחיל מ 40 קילו היית מתקדם במשך תקופה קצרה יותר.

באיזה משקל גוף התחלת ובאיזה משקל אתה היום?
אני לא מזלזל בסקווט של 70 קילו, אבל זה שבחודשיים עלית ממוט ריק ל 70 קילו, לא אומר הרבה. כי אם היית מתחיל מ 40 קילו היית מתקדם במשך תקופה קצרה יותר.
התחלתי 84 קילו היום אני שוקל 82. אני יודע שהתחלתי ממשקלים ממש נמוכים ויכול להיות שהייתי יכול להתחיל טיפה יותר חזק, אבל בכל זאת אני מבסוט על ההתקדמות.

התחלתי 84 קילו היום אני שוקל 82. אני יודע שהתחלתי ממשקלים ממש נמוכים ויכול להיות שהייתי יכול להתחיל טיפה יותר חזק, אבל בכל זאת אני מבסוט על ההתקדמות.
קודם כל אתה יכול להיות מבסוט
לרדת בחודשיים, 2 קילו זה לא נקרא גרעון קלורי.

קודם כל אתה יכול להיות מבסוט
לרדת בחודשיים, 2 קילו זה לא נקרא גרעון קלורי.
כן, אבל כמו שאמרתי, עליתי גם במסת שריר ככה שירדתי יותר מ2 קילו של שומן ועליתי את ההפרש במסת שריר.
ההתלבטות שלי היא מה לעשות כשאני אתחיל להיתקע. קיץ עכשיו ולא בא לי להתחיל מסה 😛

כן, אבל כמו שאמרתי, עליתי גם במסת שריר ככה שירדתי יותר מ2 קילו של שומן ועליתי את ההפרש במסת שריר
אתה מאוד אופטימי, אבל בגרעון קלורי אין עלייה משמעותית במסת שריר, וגם אם עלית משהו זה בטח לא נספר בקילוגרמים, אם במסה עולים מתאמנים מתחילים 500-800 גרם שריר בחודש, אני מעריך שאם כבר עלית משהו בחיטוב הייתי סופר את זה בעשרות גרמים לא יותר.

אתה מאוד אופטימי, אבל בגרעון קלורי אין עלייה משמעותית במסת שריר, וגם אם עלית משהו זה בטח לא נספר בקילוגרמים, אם במסה עולים מתאמנים מתחילים 500-800 גרם שריר בחודש, אני מעריך שאם כבר עלית משהו בחיטוב הייתי סופר את זה בעשרות גרמים לא יותר.
שוב, לא יודע מה המחקרים אומרים על זה, אבל לפי מה שאני רואה על עצמי ולפי התגובות שאני מקבל אני בטוח שעליתי במסת שריר. חשוב להדגיש שלא שמרתי על תפריט עקבי ומסודר לאורך כל התקופה (חלבון זה הדבר היחיד שאני בטוח שהכנסתי מספיק כל יום), יכול להיות שנוצר מן תהליך כזה של כמה ימים בגרעון וכמה ימים בפלוס וזה מה שהביא לתוצאות?

לפי מה שאני רואה על עצמי ולפי התגובות שאני מקבל אני בטוח שעליתי במסת שריר
אני לא יודע אם באמת אי אפשר להעלות במסת שריר באופן גורף או שיש כאלה שיכולים, אבל יש גם אפשרות שמה שאתה רואה הוא עליה בנוזלים (לא שאני יודע למה משהו כזה יקרה, אני רק מציין את האפשרות). האם אתה עולה במשקלי עבודה?

אני לא יודע אם באמת אי אפשר להעלות במסת שריר באופן גורף או שיש כאלה שיכולים, אבל יש גם אפשרות שמה שאתה רואה הוא עליה בנוזלים (לא שאני יודע למה משהו כזה יקרה, אני רק מציין את האפשרות). האם אתה עולה במשקלי עבודה?
כמו שרשמתי בתחילת הפוסט, עולה במשקלי עבודה בקצב מהיר. חשבתי על זה הרבה, הפתרון הכי הגיוני שעלה לי לראש הוא שמכיוון שהיו תקופות במהלך הזמן הזה שלא הקפדתי על תזונה, במיוחד כל האמצע, התחלתי טוב ובזמן האחרון אני שוב טוב אז הייתה תקופה של כמעט חודש שהייתי בפלוס קלורי ועליתי במסה ובזמן האחרון כשאני בתפריט של חיטוב זה פשוט בולט לי יותר לעין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית