הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה בשיפור מילטרי פרס

dor1987

משתמש מתחיל
45
1
נק' מוניטין:
1
45
1
שלום,
לאחרונה פרסמתי דיון וביקשתי אץ עזרתכם סנושא כאבי גב תחתון כתוצאה ממילטרי פרס.
אחד האנשים נתן לי קישור לסרטון של מרק ריפוטו שמסביר.
אשמח אפ תוכלו להגיד לי האם אני עושה את התרגיל נכון ואם לא אז מה לתקן

תודה רבה

לפני כל עלייה שים לב למה שאתה עושה עם הכיפוף של הגוף, סיכוי גדול שהכאבים שלך נוצרים מזה, תהיה סטטי ותבטל את התנופה הזאת.

תסתכל פה, זה הדיון הקודם שפתחתי...
נתנו לי קישור לסרטון הסבר של מרק ריפורטו, וזה בדיוק חה שהוא מסביר שצריך לעשות...
https://www.lbs.co.il/threads/67134/
אז כנראה הטכניקה של ריפטו לא הכי מתאימה לך. אני אוהב את הסרטון הזה

@Beast and cheat אשמח אם תראה את הסרטון גם כן ותגיד לי מה אתה חושב עליו

תסתכל פה, זה הדיון הקודם שפתחתי...
נתנו לי קישור לסרטון הסבר של מרק ריפורטו, וזה בדיוק חה שהוא מסביר שצריך לעשות...
https://www.lbs.co.il/threads/67134/
התנועה שריפטו מדגים היא השענות אחורה של הגב ועליה קדימה. אתה מכופף ברכיים ונותן דחיפה.

הפלג גוף תחתון שלך אמור לא לזוז בכלל במהלך העליה. חוץ מזה נראה סביר.
לפני כל עלייה שים לב למה שאתה עושה עם הכיפוף של הגוף, סיכוי גדול שהכאבים שלך נוצרים מזה, תהיה סטטי ותבטל את התנופה הזאת.
אתם סתם טועים ומטעים.

אז כנראה הטכניקה של ריפטו לא הכי מתאימה לך. אני אוהב את הסרטון הזה

@Beast and cheat אשמח אם תראה את הסרטון גם כן ותגיד לי מה אתה חושב עליו

אני לא מבין לפי מה אתה קובע שהטכניקה של ריפטו "לא הכי מתאימה לו" בכללי, ובטח שאני לא מבין כשזה על סמך העובדה שהוא מסביר למה הוא עושה משהו בכך שבסירטון מלמדים ככה. אין דבר כזה "לא מתאים לו", אין לבנאדם בעייה מיוחדת והוא בעצמו לא מיוחד - והתרגיל מתאים ל99% מהאוכלוסייה, כי 99% לא מיוחדים.
אתה בכלל מכיר את הפרס שריפטו מלמד? אתה יודע מה הוא בכלל ניסה לעשות עם האגן? אתה יודע שזה בגלל שככה ריפטו מלמד ולא כי "הוא לא מתאים לתרגיל"?

אראה את הסירטון מאוחר יותר, כשאהיה במחשב.

No offence 🙃

פותח הפוסט - זה כבר מתחיל להראות כמו פרס, תתחיל בלנעול את הברכיים + לקחת אגן יותר קדימה (לא גב אחורה אלא אגן קדימה, דחוף ממש עם שרירי הישבן כדי שיזוז קדימה).
אחר כך תעלה עוד סרטון ונמשיך משם, תנועת האגן היא החלק הכי קשה ללימוד ככה שאם תלמד את זה זריז כבר בקושי תשאר לך עבודת "למידה".
סך הכל זה מתחיל להראות כמו שצריך, בהחלט שיפור מהפעם הקודמת. יפה מאוד!

אתם סתם טועים ומטעים.

אני לא מבין לפי מה אתה קובע שהטכניקה של ריפטו "לא הכי מתאימה לו" בכללי, ובטח שאני לא מבין כשזה על סמך העובדה שהוא מסביר למה הוא עושה משהו בכך שבסירטון מלמדים ככה. אין דבר כזה "לא מתאים לו", אין לבנאדם בעייה מיוחדת והוא בעצמו לא מיוחד - והתרגיל מתאים ל99% מהאוכלוסייה, כי 99% לא מיוחדים.
אתה בכלל מכיר את הפרס שריפטו מלמד? אתה יודע מה הוא בכלל ניסה לעשות עם האגן? אתה יודע שזה בגלל שככה ריפטו מלמד ולא כי "הוא לא מתאים לתרגיל"?

פותח הפוסט - זה כבר מתחיל להראות כמו פרס, תתחיל בלנעול את הברכיים + לקחת אגן יותר קדימה (לא גב אחורה אלא אגן קדימה, דחוף ממש עם שרירי הישבן כדי שיזוז קדימה).
אחר כך תעלה עוד סרטון ונמשיך משם, תנועת האגן היא החלק הכי קשה ללימוד ככה שאם תלמד את זה זריז כבר בקושי תשאר לך עבודת "למידה".
למען האמת אמרתי את זה כי לא היה לי זמן באותו רגע לראות 34 דקות של סרטון אז פשוט רפרפתי וזה נראה כאילו שתחילת התנועה לפי איך שריפטו מלמד יכולה להיות לא בריאה למישהו שכבר קיימת אצלו פציעה בגב התחתון. אני באמת לא זוכר איך ריפטו לימד פרס אני אראה בקרוב את הסרטון.

• פותח/ת השרשור
אתם סתם טועים ומטעים.

No offence 🙃

אבל אם אני נועל את הברכים ולוקח אגן קדימה זה לא יוצר סוג של קימור בגב התחתון?

ותודה לכולם על התגובות :]

אתם סתם טועים ומטעים.

No offence 🙃

אתה מעוניין לספר לנו מה הסיבה בלהשתמש באגן? (ברצינות)

זה נראה כאילו שתחילת התנועה לפי איך שריפטו מלמד יכולה להיות לא בריאה למישהו שכבר קיימת אצלו פציעה בגב התחתון.
לא, עמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי ולכן אין שום הבדל בין הפרס לבין הדדליפט לצורך העניין מבחינת הסיכון הפוטנציאלי לגב. למען האמת בפרס הסיכון נמוך יותר, כי המשקל נמוך יותר. אבל מבחינת מנחים - אין הבדל.

אבל אם אני נועל את הברכים ולוקח אגן קדימה זה לא יוצר סוג של קימור בגב התחתון?

ותודה לכולם על התגובות :]
לא.
זה בדיוק כמו שבדדליפט אתה נמצא ברכינה קדימה אבל הגב לא עגול - כי אתה מאזן את זה ע"י זוקפי הגב כך שעמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי.
בפרס את "רוכן" אחורה [לא בדיוק - יותר מדוייק להגיד לוקח את האגן קדימה, אבל זה גורם לזווית הגב (הזווית בין הטורסו לקרקע) לפנות "אחורה"] ומאזן את עמוד השדרה בעזרת שרירי הבטן.
בסקוואט ובדדליפט אתה מאמן את השמירה על מצב ניטרלי ברכינה קדימה, ובפרס בדיוק הפוך. שתי הפעולות חשובות, ושתיהן כשמבוצעות נכון, משאירות את עמוד השדרה המנח הכי בטיחותי שלו - ניטרלי.

אתה מעוניין לספר לנו מה הסיבה בלהשתמש באגן? (ברצינות)
דיי עניתי על כך בציטוט למעלה ^ (בנוגע ללאמן את שרירי הליבה שלך לשמור על מנח ניטרלי גם ב"רכינה" אחורה)
בנוסף: ככה אתה מוסיף מסת שריר לתרגיל ומוסיף משקל למוט, שאלה שניים מתוך שלושת הקריטריונים לבחירת תרגילי בסיס (בנוסף לטווח תנועה בטיחותי ומדיד).
בנוסף, אתה משפר את המדידות של התרגיל - כל עוד הברכיים נשארו נעולות והמוט ננעל מעל הראש (יותר מדוייק מעל מפרק הכתף) - זה נחשב.
בלי תנועת האגן, כשהמשקל כבד אתה בתכלס תבצע אותה בצורה כזו או אחרת, בנקודה זו או אחרת בתרגיל. ככה שאם אתה תמיד מבצע אותה - אתה יודע שהוספת משקל למוט כי התחזקת ולא פשוט כי השתמשת יותר באגן.

לא, עמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי ולכן אין שום הבדל בין הפרס לבין הדדליפט לצורך העניין מבחינת הסיכון הפוטנציאלי לגב. למען האמת בפרס הסיכון נמוך יותר, כי המשקל נמוך יותר. אבל מבחינת מנחים - אין הבדל.

לא.
זה בדיוק כמו שבדדליפט אתה נמצא ברכינה קדימה אבל הגב לא עגול - כי אתה מאזן את זה ע"י זוקפי הגב כך שעמוד השדרה נשאר במנח ניטרלי.
בפרס את "רוכן" אחורה [לא בדיוק - יותר מדוייק להגיד לוקח את האגן קדימה, אבל זה גורם לזווית הגב (הזווית בין הטורסו לקרקע) לפנות "אחורה"] ומאזן את עמוד השדרה בעזרת שרירי הבטן.
בסקוואט ובדדליפט אתה מאמן את השמירה על מצב ניטרלי ברכינה קדימה, ובפרס בדיוק הפוך. שתי הפעולות חשובות, ושתיהן כשמבוצעות נכון, משאירות את עמוד השדרה המנח הכי בטיחותי שלו - ניטרלי.

דיי עניתי על כך בציטוט למעלה ^ (בנוגע ללאמן את שרירי הליבה שלך לשמור על מנח ניטרלי גם ב"רכינה" אחורה)
בנוסף: ככה אתה מוסיף מסת שריר לתרגיל ומוסיף משקל למוט, שאלה שניים מתוך שלושת הקריטריונים לבחירת תרגילי בסיס (בנוסף לטווח תנועה בטיחותי ומדיד).
בנוסף, אתה משפר את המדידות של התרגיל - כל עוד הברכיים נשארו נעולות והמוט ננעל מעל הראש (יותר מדוייק מעל מפרק הכתף) - זה נחשב.
בלי תנועת האגן, כשהמשקל כבד אתה בתכלס תבצע אותה בצורה כזו או אחרת, בנקודה זו או אחרת בתרגיל. ככה שאם אתה תמיד מבצע אותה - אתה יודע שהוספת משקל למוט כי התחזקת ולא פשוט כי השתמשת יותר באגן.
דווקא אחרי שעברתי על הסרטון הבנתי את הנקודה שלך ואני מסכים איתך לגמרי. אני פצוע גב תחתון עם בלט דיסק ואחד התרגילים שקיבלתי מהפיזיוטרפיסט דווקא מאוד מדמה את תחילת התנועה של הפרס אצל ריפטו (אני מניח את כפות הידיים על הגב התחתון ומכופף את הגב אחורה) והתרגיל הזה הוא אחד מ2 התרגילים שתרמו משמעותית להחלמה שלי מהפציעה! אז אתה כנראה צודק ואולי כדאי לי לנסות לעבוד ככה גם כן

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית