ייעוץ בשעה טובה נרשמתי למכון,ובכוונתי להתחיל מסה

• פותח/ת השרשור Yozem55
  • פורסם בתאריך

Yozem55

משתמש מתחיל
36
0
נק' מוניטין:
0
36
0
מצטער מראש על החפירה, הודעת הכניסה לתחום שלי

אז ככה:
גיל - עוד חודשיים 16
מסה - 70 קילו פחות או יותר
גובה - 180 פחות או יותר

קצת רקע:
אין לי שום נסיון עם משקולות. עד עכשיו התאמנתי במשקל גוף על בטן, שכיבות שמיכה, מקבילים מתח וכו..
רציתי להתחיל להתאמן קרוספיט אבל מחוסר אמצעים\יכולת\ידע וויתרתי לבינתיים.
אז נרשמתי למכון ונכון לעכשיו המטרה היא מסה. החלטתי לפתוח את האשכול ולרכז בו את כל השאלות הטיפשיות שלי בתקווה שתענו :120ag: אז ככה:

א.האם קיימת תוכנית המיועדת במיוחד למתעמלי קרקע ומכשירים? זו המטרה שלי בעצם.
ב. אם לא, הבנתי שSS הכי מומלצת למתחילים, ואני חושב להתחיל איתה. לא הבנתי האם כדי להוסיף בטן כתרגיל עזר? האם אוכל לקבל עזרה בשיקולים האם לבצע ריסט \ לחתוך את המשקל וכו?
ג. עברתי ניתוח בברך לאחר חצי שנה בלי אימונים, וכמובן שהשרירים הדלדלו לי. אני מפחד להתחיל לעשות סקוואטים, כי רץ לי מעין סרט שהלחץ הרב שיופעל על הברך יגרום לה לצאת מהמקום (למרות שקראתי שהתרגיל מומלץ לשיקום אחרי קרע בצולבת, מה אם אני לא מספיק חזק עדין?). איך אוכל לדעת מתי הברך חזקה מספיק? האם להתחיל ממשקל מצחיק(נניח אחרי למידת הטכניקה ברמה סבירה) בשביל לחזק אותה?
ד. יש לי אימונים בלתי קבועים (לפעמים סתם טכניקה באוויר, לפעמים סיבולת, לפעמים אירובי וכו) בימי שני חמישי ושישי(אומנות לחימה). האם זה יפגע לי בהתאוששות, חוץ משאצטרך לאכול יותר? האם זה בסדר להתאמן במכון בסדר הזה : שני, רביעי, שבת ?

תודה רבה 😃.. ושוב סליחה על החפירה:120ag:

א. מי שמעוניין להיות להיות טוב בענף מסויים, הכי כדאי לו ללכת למקום שמתעסק בדברים האלה ברצינות ולעשות מה שאומרים לו שם. אם מכל מיני סיבות זה לא אפשרי בנקודת הזמן הנוכחית אז כדאי לנצל את הזמן הזה להתחזק כמה שאפשר.

ב. אם בוער לך להוסיף אז תוסיף, זה לא ישנה ממש. עזרה בשיקולים האלה ברור שתוכל לקבל פה, הכי כדאי זה לפתוח לוג ולשים מידי פעם סרטונים של הביצוע, ככה תוכל לקבל את התגובות הכי מועילות.

ג. סקוואט עם משקל גוף אתה יכול לעשות בלי כאב?

ד. הם יפריעו לך, קשה לדעת מראש עד כמה אבל הם יפריעו.

בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
Seth Able, תודה על התשובה .
א. זה בדיוק מה שאני עושה, עד שאוכל לחזור להתאמן באופן קבוע שם.
השאלה שלי האם אימונים מהסוג הזה עובדים על השרירים האלה? נגיד, זה יעזור לי לעשות עלית כוח על המקבילים לעמידת ידים, או החזקת "צלב" על הטבעות?

ב. השאלה אם אני לא אוסיף, הבטן תתפתח ?

ג. כן

ד. אצטרך להסתדר עם זה..

תודה שוב

לגבי הברך, אני אוכל לנסות לעזור...

מה מצב הברך? איזה ניתוח/ים עברת? איזה שיקום/טיפולים עברת? תצטרך לעבור עוד ניתוח/שיקום/טיפול משמעותי בזמן הקרוב? אתה תחת השגחה/מעקב?

ככל שתפרט יהיה יותר קל לעזור...

• פותח/ת השרשור
הניתוח שעברתי הוא פשוט מאוד יחסית. כרתו לי מהמיניסקוס 75 אחוז, ואת הצולבת הקידמית השאירו עם קרע של 30 אחוז. הבעיה היא שבמשך חצי שנה בקושי דרכתי על הרגל.. זה גרם לדלדול שרירים ענקי בכל חלקי הרגל. הרופא המליץ לעבור סדרת טיפולים פיזיוטרפים ולחזור לחיים נורמלים. רק בעוד חודשיים אראה את הרופא שוב

תודה אחי

עריכה: יש לי עוד שאלה. איך חימום בחדר כושר הולך? הבנתי שעושים את התרגילים עם משקל קצת יותר נמוך בתור חימום ואז ניגשים לסטים? (מצטער על כל השאלות האלה.. האנגלית שלי לא ברמה גבוהה כ'כ

נערך לאחרונה:
Seth Able, תודה על התשובה .
א. זה בדיוק מה שאני עושה, עד שאוכל לחזור להתאמן באופן קבוע שם.
השאלה שלי האם אימונים מהסוג הזה עובדים על השרירים האלה? נגיד, זה יעזור לי לעשות עלית כוח על המקבילים לעמידת ידים, או החזקת "צלב" על הטבעות?

ב. השאלה אם אני לא אוסיף, הבטן תתפתח ?

ג. כן

ד. אצטרך להסתדר עם זה..

תודה שוב

כן למקבילים, אולי פחות לצלב. אני לא מכיר מספיק את הדרישות בהתעמלות קרקע או מכשירים, אבל אתה תחזק משמעותית את כל הגוף, זה רק יעזור לך.

ב. כן.

ג. אני הייתי מתחיל עם מוט ריק, עליות של 5 ק"ג בשלב הראשון ועוקב טוב טוב אחרי איך שהברך מרגישה.

• פותח/ת השרשור
באמת תודה על התשובות..

שאלה אחרונה:איך אני יודע עם איזה משקלים להתחיל לעבוד? אני מגיע למכון בפעם הראשנה היום :S
בפוור קלין אני עושה 5 סטים של שלוש?

נערך לאחרונה:
הכי פשוט(לגבי הברך) תלך להתיעץ עם אורטופד הוא ידע הכי טוב מה מצב הברך שלך ואם היא תוכל לעמוד בעומסים(אתה אומר שבקושי הלכתה בזמן האחרון).
עוד משהו שיוכל לעזור לך-תחבושות.
אתה עוטף בזה את הברך שלך די חזק כדי להפחית עומסים בסקווט.
אני לא בטוח איפה אפשר להשיג את זה אז אם מישהו מכיר ויכול לפרט יותר זה יעזור.

הכי פשוט(לגבי הברך) תלך להתיעץ עם אורטופד הוא ידע הכי טוב מה מצב הברך שלך ואם היא תוכל לעמוד בעומסים(אתה אומר שבקושי הלכתה בזמן האחרון).
עוד משהו שיוכל לעזור לך-תחבושות.
אתה עוטף בזה את הברך שלך די חזק כדי להפחית עומסים בסקווט.
אני לא בטוח איפה אפשר להשיג את זה אז אם מישהו מכיר ויכול לפרט יותר זה יעזור.

שימוש ברצועות מקבע את הברך אבל לא מוריד מהלחץ שמופעל עלייה .

• פותח/ת השרשור
יש לי מגן ברך כזה אבל אני מעדיף לא להשתמש בו כי זה ידלדל לי עוד יותר את השריר (הרבה מאוד מהעומס ילך למגן)

שימוש במגן ברך לא מדלדל שריר, אבל באמת כדאי שתתחיל בלי מגן ברך. זה יתן לך תחושה טובה יותר לגבי היכולת שלך.
לגבי המלצות הרופא- עברת כבר את הפיזיותרפיה? סיימת?

אם לא סיימת, אני לא בטוח שכדאי שתתחיל לעבוד. האימונים נהיים קשים ועמוסים די מהר, ואם אתה לא בריא יהיה לך קשה לעמוד בעומס ויש סיכוי שתיפצע.

יש לי מגן ברך כזה אבל אני מעדיף לא להשתמש בו כי זה ידלדל לי עוד יותר את השריר (הרבה מאוד מהעומס ילך למגן)

העומס לך ילך למגן , אין בעיה שתשתמש בו כדי לקבע את הברך .
הכח שתקבל מהאלסטיות (דומה לקפיץ ) של המגן זניח ולא תפגע באימון שלך .

העומס לך ילך למגן , אין בעיה שתשתמש בו כדי לקבע את הברך .
הכח שתקבל מהאלסטיות (דומה לקפיץ ) של המגן זניח ולא תפגע באימון שלך .

ומכאן השאלה, למה להשתמש במגן מלכתחילה?
אני חושב שעדיף להתחיל בלי מגן. אימון בלי מגן יתן לבחור אינדיקציה לגבי מצב הברך שלו (אנחנו לא באמת יודעים מה המצב של הברך), מעבר לעובדה שלא ברור אם הוא סיים עם הפיזיותרפיה או לא.

אז אולי כדאי שתחכה עד שתראה את הרופא? SS היא תוכנית עצימה שדוחפת אנשים בריאים למקסימום. אתה לא ממש עונה להגדרה של בריא לדעתי, אז הסיכוי שתעשה שטות ותיפצע די גבוה. הייתי חושב פעמיים במקומך.

שימוש ברצועות מקבע את הברך אבל לא מוריד מהלחץ שמופעל עלייה .

אני לא זוכר איפה קראתי על זה שאתה מלפף את זה חזק במקום מסוים באיזור הפיקה וזה מוריד לך את העומס מהפיקה.
כשקראתי והזבירו לי זה היה ניראה לי לא ממש הגיוני ודי מוזר אז פחות הקדשתי לזה מחשב והתרכזות,אבל אני חושב שווה לבדוק על זה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית