הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ HIIT מול אירובי בעצימות נמוכה-בינונית

Swolder

משתמש מתחיל
30
2
נק' מוניטין:
2
30
2
אני כבר בחיטוב באיזור החודשיים, וכרגע עומד על איזור ה15% שומן.
לפני שבועיים התחלתי להכניס גם ריצות קלות לאימונים, וקראתי הרבה מאמרים באתר קילוגרם ויצאתי טיפה מבולבל.
לפי הבנתי הכי יעיל לשריפת שומנים זה HIIT, האם זה מתאים להתחיל עם זה בכל אחוז שומן, או רק באחוזי שומן נמוכים יותר?
אם זה באמת מתאים, האם יש טעם בכלל להמשיך בסיבולת בעצימות נמוכה?
מה הסגנון ריצה שעדיף לאחוז שומן בו אני נמצא - HIIT או עצימות נמוכה יותר?

תודה

לאחוז השומן שלך זה לא יעיל. כלומר זה יעזור בשריפת שומן, אבל זה לא שווה את המאמץ ואת הקושי להתאושש - כי אם אתה חושב ש-HIIT זה דבר קל, אני יכול לספר לך שרק היום עשיתי אחד כזה ואני בקושי הולך. תשלב את זה עם אימונים כמו סקוואט ודדליפט, והסכנה לאימון יתר או פציעה היא לא קטנה. באחוז השומן שלך, תעשה אירובי רגיל, בעצם תספור קלוריות כולל האירובי, זה מספיק.

בהמשך למה ש @stitch כתב. Hiit הם האימונים הכי אינטנסיבים ואין שום הגיון לבצע אימונים כאלה לפני שאתה מסוגל לרוץ חצי שעה ברציפות.

בהמשך למה ש @stitch כתב. Hiit הם האימונים הכי אינטנסיבים ואין שום הגיון לבצע אימונים כאלה לפני שאתה מסוגל לרוץ חצי שעה ברציפות.
אממ.. שום הגיון ? לזיין את הלב, לעבוד על הכח המתפרץ, לעשות משהו הרבה יותר כיף מחצי שנה של ריצה שזה סבל טהור, לחסוך זמן, חוץ מזה שספרינטים זה מאוד טוב לרגישות לאינסולין.
לאחוז השומן שלך זה לא יעיל. כלומר זה יעזור בשריפת שומן, אבל זה לא שווה את המאמץ ואת הקושי להתאושש - כי אם אתה חושב ש-HIIT זה דבר קל, אני יכול לספר לך שרק היום עשיתי אחד כזה ואני בקושי הולך. תשלב את זה עם אימונים כמו סקוואט ודדליפט, והסכנה לאימון יתר או פציעה היא לא קטנה. באחוז השומן שלך, תעשה אירובי רגיל, בעצם תספור קלוריות כולל האירובי, זה מספיק.
אני אמנם כרגע עובד ב 5 סטים של 40 יארד ספרינט (כי זה מה שאני צריך בתור שחקן פוטבול, 100 מטר לא יעיל) וזה ממש לא כיף, וכן אני יכול לתאר לעצמו מה זה 80-100 מטר 20 ספרינטים (כבר הייתי עושה 100,לא כיף).
ובכל זאת, זה הרבה, הרבה יותר כיף מארוכה. לפני שבוע הייתה הריצה הראשונה שלי וזה פשוט סבל מתמשך.

׳כיף׳ זה לא ממש רלוונטי לעניין.
Hiit לא אמור לקחת כולל חימום שהוא הכרחי ושחרור שהוא מומלץ פחות מחצי שעה. לכן תנאי בסיסי לאימון כזה זה יכולת ריצה ברצף.

שחקני פוטבול/כדורגל או כל מי שמתאמן בצורה מסודרת יודע לבצע ספרינטים אבל אלה לא רוב האנשים ולכן הספרינטים ,שלהם יהיו בינוניים מאוד או מבחינת העצימות או מבחינת השליטה בקצב.

לכן ההמלצה שלי היא למזער סיכונים ולעבוד על ריצה רצופה בקצב בינוני_גבוה לפני שחושבים על ספרינטים

׳כיף׳ זה לא ממש רלוונטי לעניין.
Hiit לא אמור לקחת כולל חימום שהוא הכרחי ושחרור שהוא מומלץ פחות מחצי שעה. לכן תנאי בסיסי לאימון כזה זה יכולת ריצה ברצף.

שחקני פוטבול/כדורגל או כל מי שמתאמן בצורה מסודרת יודע לבצע ספרינטים אבל אלה לא רוב האנשים ולכן הספרינטים ,שלהם יהיו בינוניים מאוד או מבחינת העצימות או מבחינת השליטה בקצב.

לכן ההמלצה שלי היא למזער סיכונים ולעבוד על ריצה רצופה בקצב בינוני_גבוה לפני שחושבים על ספרינטים
כיף זה מאוד רלוונטי. כי אפשר לפתח לב ריאה מעולה מספרינטים, ואם אני שונא ארוכות אני לא אעשה ארוכות. אם אתה שונא BOR אתה תמשיך לחתור או שתעשה מתח במקום ? למה לסבול ממשהו שאתה שונא ?
נ.ב אין שום בעיה לעבוד בtabata שזה מאוד מהיר, חימום יכול להיות גמישות+ כמה דקות הליכה זה לא חייב להיות מעל 10 דק'

@יהב אף אחד לא מפתח סיבולת לב ריאה מעולה מספרינטים. השיפור שתראה בריצת 5000 ואפילו 2000 אחרי 3 חודשים של ספרינטים הוא קטן.
לגבי לוותר על חימום אתה מאוד טועה וזה מתכון בטוח לפציעות, בפוטבול אתם לא עושים חימום?

@יהב אף אחד לא מפתח סיבולת לב ריאה מעולה מספרינטים. השיפור שתראה בריצת 5000 ואפילו 2000 אחרי 3 חודשים של ספרינטים הוא קטן.
לגבי לוותר על חימום אתה מאוד טועה וזה מתכון בטוח לפציעות, בפוטבול אתם לא עושים חימום?
כמובן שעושים, וגם מאוד ארוך, מורכב מריצה של 500 מטר, מתיחות דינמיות,סטטיות. אבל בכל זאת זה לא אמור לקחת המון זמן
ספרינטים לא ישפרו לך את ה 5000 כמו ש5000 ישפר את ה5000 אבל איזה אינטרס יש לי לרוץ 5000?

@יהב לא אמרתי שיש לך סיבה לרוץ 5000, אבל כשאתה כותב סבולת לב ריאה מעולה זה מתייחס למאמץ מתמשך ולא לספרינט של 100 מטר.

@יהב לא אמרתי שיש לך סיבה לרוץ 5000, אבל כשאתה כותב סבולת לב ריאה מעולה זה מתייחס למאמץ מתמשך ולא לספרינט של 100 מטר.
אחרי שחזרתי מהאפנדיציט ישבתי בבית ולא עשיתי כלום למשך חודש וחצי. לאחריו חזרתי לפוטבול שזה בעיקר ספרינטים וגם עשיתי ספרינטים פעם בשבוע
לאחר חודש וחצי התחלתי לעשות ארוכות, הלב בסיום הארוכה היה סבבה, אחרי דקה הוא גם כבר התאזן. הרגליים זה מה שבער

הסגנון ריצה שעדיף לאחוז שומן בו אני נמצא - HIIT או עצימות נמוכה יותר?
אם עוד לא הבנת מהשיחה שמעלי, ההמלצה הכי טוב הבשבילך היא לנסות את זה ואת זה, נניח שבועיים לכל אחת מהאפשרויות, ולהמשיך במה שנראה לך יותר כייפי (או פחות מבאס). אני עצמי משנה מדי תקופה גם את המכשיר (מסילה/אליפטיקל) וגם את הסגנון (hiit או עצימות קבועה), והכל במטרה לעשות את האימונים האירוביים נסבלים יותר.

בתור אחד שבסביבות האחוז שומן שלך
הייתי רץ הרבה ורק שפתחתי סיבולת לריצות ארוכות התחלתי את זה
התחלתע מ3 דקות ריצה בינונית
דקה ספרינט ככה למשך 20-30 דקות

מה זה הHiit הזה? (נשמע מעניין) זה פשוט הפוגות עם שם מפוצץ?
High intensity interval training
לא בהכרח ריצה, מספר תנועות עם מנוחה קצרה . אני אישית עשיתי אימוני hiit פעמיים בשבוע שהייתי על מתחת ל10-12 אחוז, לפי דעתי זה עוזר נגד שומן עיקש.
לפותח הפוסט תנסה פשוט את שניהם כמו שאמרו לך ותראה מה יותר טוב לך.. הכל אינבדואלי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית