חוויה מעט לא נעימה מאמינו שופ

• פותח/ת השרשור ברק
  • פורסם בתאריך
מרפרוף באשכול נראה שהרבה מהמגיבים כאן מגיבים לטובת החנות כי היא מושרשת ומפורסמת כאן בפורום. אין פה אחד, אבל אחד, שיתקשר לחנות, כל חנות, יגידו לו "תשמע, במהלך הקנייה נצ'פר אותך במתנה עלינו ", יגיע לקחת את המוצרים, ופתאום אין מתנה, ולא רק שאין מתנה, גם הנציגה מתקשרת מולך לבעלים שאומר לה "אל תתני לו כלום". זה לא העניין של צו'פר שעולה גג 15 שקל, זה העיקרון.

כנראה שאם היה מדובר במקרה עם עסק אחר לא הייתה לכם בעיה להשתתף במשפט השדה הזה ולא לקטול אותו.
שוב הסקת מסקנות על קרקע צפה... אני וכל שאר המגיבים המשתתפים לא יותר מלקוחות רגילים בחנות.

שוב הסקת מסקנות על קרקע צפה... אני וכל שאר המגיבים המשתתפים לא יותר מלקוחות רגילים בחנות.
אז תנו מקום לביקורת שלילית בונה..
אם לחנות יש שם טוב, זה לא מה שיגרום לאנשים להפסיק לקנות בה.
העובדה שמנסים להשתיק אותו פה במקום לתת לו מרחב ביטוי מרתיעה יותר..

אז תנו מקום לביקורת שלילית בונה..
אם לחנות יש שם טוב, זה לא מה שיגרום לאנשים להפסיק לקנות בה.
העובדה שמנסים להשתיק אותו פה במקום לתת לו מרחב ביטוי מרתיעה יותר..
מסכים. יש מקום לביקורת בונה. אלא שלא היתה אחת כזאת בפוסט.
התגובות לא היו "ניסיון השתקה", אלא לקוחות רגילים שקיבלו שירות מצויין באופן חריג והופתעו לראות פוסט כזה בעוד התגובות המתריסות הם מטעם מגיבים שאינם משתמשים בשירותי החנות, לא מכירים את בעלי הרשת ונראה כאילו כל מה שמנחה אותם זה חוש צדק מפותח שבמקרה הזה פשוט מנותק מהמציאות.

התגובות לא היו "ניסיון השתקה", אלא לקוחות רגילים שקיבלו שירות מצויין באופן חריג והופתעו לראות פוסט כזה בעוד התגובות המתריסות הם מטעם מגיבים שאינם משתמשים בשירותי החנות, לא מכירים את בעלי הרשת ונראה כאילו כל מה שמנחה אותם זה חוש צדק מפותח שבמקרה הזה פשוט מנותק מהמציאות.
אז בעצם מה שאתה אומר זה שיש פה אנשים שקיבלו שירות טוב(סובייקטיבים) ולכן מגנים על החנות,ויש אנשים שלא קיבלו שום שירות(אובייקטיבים) ולכן לא מבינים למה אחרים מגנים עליה.
כמו שכבר אמרתי,לא כתבתי פה שום דבר "מתריס" ולא תקפתי את החנות,הדבר היחיד שתקפתי פה זה את האמונה העיוורת של חלק מהאנשים פה בחפותה של החנות.

התגובות היו יכולות להיות פחות מזלזלות ולכלול פחות נימה עוקצנית ואז זה היה משכנע הרבה יותר.
מהצד זה היה נראה לא אובייקטיבי.
אם תהיה לקוח מרוצה, באופן מקצועי ולא חברותי סחבקי, מחנות מסויימת- תקטול כל אחד שירצה לתת דעה מכיוון אחר?

לא,אני לא יודע מה הסיבה,רק רשמתי שכל פוסט פה מהלל את החנות ותוקף את פותח הפוסט.

ואגב אני כבר נתקלתי בסוג ההתנהגות הזאת בעבר,עם חנויות אחרות שהיו ספונסרים של הפורום,אז ההודעות פה מאוד מוכרות לי.
בוא ניישר את זה כי זה כנראה מגיע למקום שאני לא מחבב כלל:
1. אף פעם באתר לא היו "סוכנים סמויים" בתשלום או לא באתר. אם היו כאלו אשמח אם תספק הוכחות.

2. אני מזמין אותך לדפדף בפוסטים שלי משנת 2009 ולראות איך פעם אחר פעם לא רציתי לפרסם אף אחד בפורום עד שנשברתי כי עלויות הפורום עברו את מה שיכלתי לממן בזמנו מכספי הפרטי. הפורום בהחלט הפך מה"כיף" הפרטי שלי לעסק לכל דבר, הן מבחינת ההוצאות והן מבחינת ההכנסות ולכן ספונסרים זה משהו הכרחי לקידום הפורום והתוכן בפורטל קילוגרם. אני מזמן יכלתי לסגור את האתרים למנויים בתשלום בלבד - משהו שסרבתי לו כל פעם מחדש. אני מעדיף להרוויח מעט פחות ולדעת שיש אנשים שאני עוזר להם על בסיס יומי, באופן פסיבי (המידע שזמין בפורטל קילוגרם), מאשר להרוויח עוד כמה מאות שקלים ולהנות מהרגע. כשאני הייתי איי שם לפני 10 שנים באי בודד שנקרא "תזונה ואימונים", אף אחד לא עזר לי ואלו שכן רק הפכו את המצב שלי לגרוע יותר (הן פיזית והן נפשית).

3. אם הייתי חזיר לכסף, שגם אז וגם היום אין לי ערך ממשי לכסף על פני אמינות (נשמע אולי כמו קלישאה, אבל אתה מוזמן לדבר עם אנשים שמכירים אותי אישית בתחום ה"עסקי", יבואנים שעבדתי איתם במשך השנים בפורום ועד כמה שאני לא התפשרתי במילימטר על עניין האמינות), מקצועיות ולעשות דברים שאני באמת אוהב, היית רואה פה אין ספור פרסומות, פופאפים, פרסומות הזויות בניידים כמו ששמים בהרבה אתרים אחרים וחוזים מפתים ושמנים שהציעו לי במשך השנים שנענו בשלילה כל פעם מחדש או בגלל שזה היה הורס את הפורום ע"י סוכנים סמויים כמו שציינת או בגלל שזה היה מוריד את הרמה שלו באופן כללי וממסחר אותו 100%. אתה גם מוזמן לשים לב שבחודשיים האחרונים הורדתי עוד פרסומת מהעמוד הראשי (זו מעל הנושאים שהגיבו להם לאחרונה/נושאים נצפים). למה? כי אני חושב שזה מכער את האתר ומפריע לגולשים לדון בפורום ולפתח נושאים איכותיים. הכמה מאות דולרים הללו מהפרסומת בחודש לא שווים מבחינתי על פני הדברים אחרים. אתה מוזמן לשאול גם את @ziv_r איך אני והוא בכלל הכרנו. אני מקבל התראות בגוגל כל פעם שמישהו מעלה את שם האתר ברשת ויודע בדיוק מי אומר מה על האתר. גם הוא אז טען שהאתר שלנו מכור, אני מזמין אותך לשאול אותו אולי מה הוא גילה במשך השהות שלו כאן.

לסיכום, אין ולא יהיה אף ספונסר באתר (לפחות עד כמה שאני יודע, תמיד יכולים גם לשקר ולרמות אותי, כן? אם כי זה "קצת" קשה עם הידע הטכני ומה שבניתי מאחורי הקלעים כאן בפורום) שיפעיל אנשים באתר כדי לכתוב על עצמו תגובות טובות. גם בייעוץ אישי באתר, יש והיו תגובות רעות ואותו אדם תמיד קיבל החזר כספי מלא. כל שאר התגובות על השירותים שהפורום מציע הם 100% מקוריים והתקבלו מעבודה קשה של הצוות הפעיל הן בפורום והן מאחורי הקלעים (טכני/מנהלים באתר/יצירת תכנים חדשים/עבודת שטח במקרה של אמינושופ וכו'). תציע לי כל סכום כספי, גם סכומים לא קטנים כלל (ששוב, הוצעו בעבר, כולל רכישה כוללת של האתר בתנאים שהיו הורסים את השם שלי לכל החיים בתחום), ואני לא אסכים להרוס את השם שלי ע"י שקרים ותחמונים כמו שנהוג לבצע בכל התחום הזה בארץ וגם בחו"ל. זה ההבדל בין LBS/אמינושופ לבין המתחרים וכך זה ישאר.

התגובות היו יכולות להיות פחות מזלזלות ולכלול פחות נימה עוקצנית ואז זה היה משכנע הרבה יותר.
מהצד זה היה נראה לא אובייקטיבי.
אם תהיה לקוח מרוצה, באופן מקצועי ולא חברותי סחבקי, מחנות מסויימת- תקטול כל אחד שירצה לתת דעה מכיוון אחר?
לא. אבל אם אני בצד ואין לי שום מושג בנוגע לחנות או קשר כלשהו אליה, הייתי מעדיף להישאר בצד.

לא. אבל אם אני בצד ואין לי שום מושג בנוגע לחנות או קשר כלשהו אליה, הייתי מעדיף להישאר בצד.
והתגובות שלי לא התייחסו לביקורת שנתן ברק כי אין לי הערכה משלי לגבי אופי השירות במקום.
התגובות שלי התייחסו אך ורק לדרך בה התנהל הדיון.

מה לא בונה בביקורת של ברק?

והתגובות שלי לא התייחסו לביקורת שנתן ברק כי אין לי הערכה משלי לגבי אופי השירות במקום.
התגובות שלי התייחסו אך ורק לדרך בה התנהל הדיון.
אין לי שום כוונה להתווכח איתך. התייחסתי לתגובה מאוד ספציפית שהגדירה מגיבים כ"נשמעים כמגיבים בשכר", בעוד אני יודע באופן אישי שהם לקוחות רגילים וכנראה מאוד מרוצים מהחנות ובעיקר מהיחס של הנהלת הרשת.
בנימה אישית, ראיתי איך הרשת נבנית מאפס, בעשר אצבעות ובעבודת פרך. אני מבקר בחנות הרבה מאוד ורוכש שם לא מעט מוצרים עבורי ובעיקר מתייעץ עם איתיאל/מישל. כשאני מגיע לשלם אני אף פעם לא חושב שמגיע לי מתנה (גם אם שמעתי שאחר קיבל- עניין של תרבות) ובסופו של דבר רק שואל "כמה זה יוצא" (בינתיים יוצא בסדר גמור).
קשה להסביר לאדם שלא הגיע לחנות להצטייד בתוספים ולהתייעץ מה הערך המוסף והייחודי של הרשת.

בוא ניישר את זה כי זה כנראה מגיע למקום שאני לא מחבב כלל:
1. אף פעם באתר לא היו "סוכנים סמויים" בתשלום או לא באתר. אם היו כאלו אשמח אם תספק הוכחות.

2. אני מזמין אותך לדפדף בפוסטים שלי משנת 2009 ולראות איך פעם אחר פעם לא רציתי לפרסם אף אחד בפורום עד שנשברתי כי עלויות הפורום עברו את מה שיכלתי לממן בזמנו מכספי הפרטי. הפורום בהחלט הפך מה"כיף" הפרטי שלי לעסק לכל דבר, הן מבחינת ההוצאות והן מבחינת ההכנסות ולכן ספונסרים זה משהו הכרחי לקידום הפורום והתוכן בפורטל קילוגרם. אני מזמן יכלתי לסגור את האתרים למנויים בתשלום בלבד - משהו שסרבתי לו כל פעם מחדש. אני מעדיף להרוויח מעט פחות ולדעת שיש אנשים שאני עוזר להם על בסיס יומי, באופן פסיבי (המידע שזמין בפורטל קילוגרם), מאשר להרוויח עוד כמה מאות שקלים ולהנות מהרגע. כשאני הייתי איי שם לפני 10 שנים באי בודד שנקרא "תזונה ואימונים", אף אחד לא עזר לי ואלו שכן רק הפכו את המצב שלי לגרוע יותר (הן פיזית והן נפשית).

3. אם הייתי חזיר לכסף, שגם אז וגם היום אין לי ערך ממשי לכסף על פני אמינות (נשמע אולי כמו קלישאה, אבל אתה מוזמן לדבר עם אנשים שמכירים אותי אישית בתחום ה"עסקי", יבואנים שעבדתי איתם במשך השנים בפורום ועד כמה שאני לא התפשרתי במילימטר על עניין האמינות), מקצועיות ולעשות דברים שאני באמת אוהב, היית רואה פה אין ספור פרסומות, פופאפים, פרסומות הזויות בניידים כמו ששמים בהרבה אתרים אחרים וחוזים מפתים ושמנים שהציעו לי במשך השנים שנענו בשלילה כל פעם מחדש או בגלל שזה היה הורס את הפורום ע"י סוכנים סמויים כמו שציינת או בגלל שזה היה מוריד את הרמה שלו באופן כללי וממסחר אותו 100%. אתה גם מוזמן לשים לב שבחודשיים האחרונים הורדתי עוד פרסומת מהעמוד הראשי (זו מעל הנושאים שהגיבו להם לאחרונה/נושאים נצפים). למה? כי אני חושב שזה מכער את האתר ומפריע לגולשים לדון בפורום ולפתח נושאים איכותיים. הכמה מאות דולרים הללו מהפרסומת בחודש לא שווים מבחינתי על פני הדברים אחרים. אתה מוזמן לשאול גם את @ziv_r איך אני והוא בכלל הכרנו. אני מקבל התראות בגוגל כל פעם שמישהו מעלה את שם האתר ברשת ויודע בדיוק מי אומר מה על האתר. גם הוא אז טען שהאתר שלנו מכור, אני מזמין אותך לשאול אותו אולי מה הוא גילה במשך השהות שלו כאן.

לסיכום, אין ולא יהיה אף ספונסר באתר (לפחות עד כמה שאני יודע, תמיד יכולים גם לשקר ולרמות אותי, כן? אם כי זה "קצת" קשה עם הידע הטכני ומה שבניתי מאחורי הקלעים כאן בפורום) שיפעיל אנשים באתר כדי לכתוב על עצמו תגובות טובות. גם בייעוץ אישי באתר, יש והיו תגובות רעות ואותו אדם תמיד קיבל החזר כספי מלא. כל שאר התגובות על השירותים שהפורום מציע הם 100% מקוריים והתקבלו מעבודה קשה של הצוות הפעיל הן בפורום והן מאחורי הקלעים (טכני/מנהלים באתר/יצירת תכנים חדשים/עבודת שטח במקרה של אמינושופ וכו'). תציע לי כל סכום כספי, גם סכומים לא קטנים כלל (ששוב, הוצעו בעבר, כולל רכישה כוללת של האתר בתנאים שהיו הורסים את השם שלי לכל החיים בתחום), ואני לא אסכים להרוס את השם שלי ע"י שקרים ותחמונים כמו שנהוג לבצע בכל התחום הזה בארץ וגם בחו"ל. זה ההבדל בין LBS/אמינושופ לבין המתחרים וכך זה ישאר.

משה אתה יודע שאני חולה על האתר הזה ועל הצוות(מה גם שלפני 10 שנים הייתי המנהל של האי המדובר),ואתה יודע כמה פעמים דיברתי איתך על עניין הנייטרליות של הפורום וספונסרים למינהם(בזמנו גם אלי פנו דרך הפורום להיות שגריר תוספים),בגלל זה אני גם לא רוצה להכנס לזה,אתה מוזמן להציץ בהודעות הפרטיות שלי מ2011 ביני לבין אחד המנהלים שלך(שכבר לא מנהל היום),על ספונסר אחר שהיה פה בפורום.
אם זה לא אותו המקרה אז אני מתנצל,אבל כבר קיבלתי את הרשמים שלי עוד מאז ובגלל זה אני חשדן.

איזה שירשור ארוך לשווא...
אמינושופ זו אחלה חנות (קניתי שם ואני מתכוון לחזור)
אבל ביקורת זאת ביקורת, היא יכולה להיות רעה ויכולה להיות טובה החנות רק תשתפר ממנה.
ולדעתי צריך להסתכל באופן חיובי על המענה המהיר של העסק בדפי הפורום והרצון לתקן את העוול שנגרם.

אין לי שום כוונה להתווכח איתך. התייחסתי לתגובה מאוד ספציפית שהגדירה מגיבים כ"נשמעים כמגיבים בשכר", בעוד אני יודע באופן אישי שהם לקוחות רגילים וכנראה מאוד מרוצים מהחנות ובעיקר מהיחס של הנהלת הרשת.
בנימה אישית, ראיתי איך הרשת נבנית מאפס, בעשר אצבעות ובעבודת פרך. אני מבקר בחנות הרבה מאוד ורוכש שם לא מעט מוצרים עבורי ובעיקר מתייעץ עם איתיאל/מישל. כשאני מגיע לשלם אני אף פעם לא חושב שמגיע לי מתנה (גם אם שמעתי שאחר קיבל- עניין של תרבות) ובסופו של דבר רק שואל "כמה זה יוצא" (בינתיים יוצא בסדר גמור).
קשה להסביר לאדם שלא הגיע לחנות להצטייד בתוספים ולהתייעץ מה הערך המוסף והייחודי של הרשת.
אני לא ניסיתי לרמוז שהם מגיבים בשכר.. תגובות פוגעניות כנגד חופש הביטוי של ברק זה מה שהוביל אותי להגיב. משתמשים פה לקחו יותר מידי אישית ולא מקצועית את דבריו של ברק וזה יצא בצורה לא מחמיאה.
אני מאמינה לכם שהחנות נורא מוצלחת ולא הייתה כוונה לנסות להפיל אותה אם זה מה שניסית לרמוז. ממש לא.
אם הם כאלה מצויינים ביקורת כזו לא אמורה לערער לכם את הבטחון ולגרום לכם לנסות להשתיק אחרים. פה לפי דעתי הייתה טעות בשיווק.

אני לא ניסיתי לרמוז שהם מגיבים בשכר.. תגובות פוגעניות כנגד חופש הביטוי של ברק זה מה שהוביל אותי להגיב. משתמשים פה לקחו יותר מידי אישית ולא מקצועית את דבריו של ברק וזה יצא בצורה לא מחמיאה.
אני מאמינה לכם שהחנות נורא מוצלחת ולא הייתה כוונה לנסות להפיל אותה אם זה מה שניסית לרמוז. ממש לא.
אם הם כאלה מצויינים ביקורת כזו לא אמורה לערער לכם את הבטחון ולגרום לכם לנסות להשתיק אחרים. פה לפי דעתי הייתה טעות בשיווק.
את לא טענת, מישהו אחר טען...😃
אין שום טעות בשיווק משום שלקוחות רגילים ומרוצים לא עוסקים בשיווק אלא פשוט היו מופתעים והרגישו צורך להגיב (כי זה פורום...).

את לא טענת, מישהו אחר טען...😃
אין שום טעות בשיווק משום שלקוחות רגילים ומרוצים לא עוסקים בשיווק אלא פשוט היו מופתעים והרגישו צורך להגיב (כי זה פורום...).
נכון.. ככה זה עובד..בסך הכל גם אני רק חווה את דעתי על התנהלות הדיון (הביקורת עצמה לא עניינה).. הייתי מופתעת שקוטלים ככה בן אדם על הזכות שלו לתת ביקורת והרגשתי צורך להגיב (זה פורום..)
גם לא חייבים להסכים זה כל הקטע..

כל מי שמכיר אותנו יודע כמה חשוב לנו הביקורת, אנחנו עסק שונה שמנסה באמת להביא כאן אווירה אחרת עם שרות אחר. כן, הלקוח הישראלי לא קל, מי שעובד בשרות לקוחות יודע את זה. חוויני לא מעט הפסדים על לקוחות שהזמינו סחורות ואז כשהגיע השליח סירבו לקבל, כשהינו מנסים ליצור קשר עם אותם הלקוחות רובם היו מסננים אותם ולא מעניין אותם שהפסדנו 42 ש״ח עלות משלוח לכל כיוון.
בשנה הזאת שאנחנו עובדים חווינו לא קצת עקיצות אשראי, הסיפור הטרי ביותר היה על 3 חברים שהחליטו לנסות לעקוץ אחד מהם התחרה השנה,
היו מזמינים מוצרים ואז מתכחשים לעיסקה בטענה שהחבר ביצע את ההזמנה. חברות השראי נותנות ביטוח קודם כל לצרכן קצה ומי שאוכל אותה זה בעלי החנויות. אבל קצת סטינו מהנושא, מי שמכיר אותי באופן אישי, יודע שאני מסוגל להניע את הרכב שלי לנסוע מעל 100 קמ ולספק משלוח שלא הגיע או מתאחר. המון לקוחות גם כאן בפורום פגשו אותי באופן אישי, יודעים שהכסף הוא לא המניע שלנו ושבאמת יש לנו חזון לשנות משהו בשוק הזה.
בכל חודש אני מוציא עשרות משלוחים ללא חיוב על תקלות או אי הבנות זה קורה, זה לא סוד שיש לנו נפח עבודה גבוה, תקלות זה מה שקורה בכל עסק זה בלתי נמנע. תמיד לקחנו אחריות והשתדלנו לתת את המקסימום גם אם זה היה כרוך בלהפסיד כסף.

אבל לרגע פשוט לרגע תנסו להבין אותנו, כל יום עשרות טלפונים של לקוחות שמצלצלים ומתחילים שעה להתמקח על המחיר, אנחנו משתדלים לעשות את הכל כדי באמת לתת את המחיר הטוב ביותר ככל שאפשר אבל הרבה פעמים הלקוח באמת מצפה שנפסיד כסף רק שיצא מרוצה בטענה שאם לא תמכור לי אז דוד מהבגאז ימכור לי.
אז אני רוצה לספר לכם מקרה שהיה לי בשישי שוק, צלצל לקוח ושאל אם הוא עושה משלוח הוא מקבל שייקר וחטיף אמרתי לו בשמחה ואז הוא קרוב ל 20 דקות ניהל איתי משא ומתן והסביר לי שיש לו עשרות קומבינות להשיג זול יותר אחרי שכבר באמת ראיתי שזה לא מתקדם לשום מקום אמרתי לו בסדר, קח מחיר עלות אז הוא הזמין דימטייז עלית ב 280 ש״ח ליחידה כן מי שרוצה לבדוק זה המחיר עלות. באתר אצלנו מצוין שמעל 300 ש״ח יש משלוח חינם אז כשבאתי לקחת פרטים הוא התחיל לטעון שמגיע לו משלוח חינם, שייקר וחטיף, מפה לשם הוא קרא לנו גנבים ושהוא מתכוון לתבוע אותנו ושלח אותי לעשות מצוות פרו ורבו.
אותו הלקוח ציפה שנפסיד כסף רק שהוא יצא מרוצה, ואני מצטער, ככה לא מנהלים עסק כלכלי. אני מגיע לקראת הלקוח, ורוצה שהוא ירוויח מבצע והוא לא רוצה שאני ארוויח משהו אנחנו לא מתנדבים יש לנו משפחות ויש לנו התחייבויות ביום שאחליט להתנדב אעדיף לעזור לפנסיונרים או בבתי חולים מאשר לספק חלבונים בחינם עם כל הכבוד לתחום והאהבה שלי אליו.

ביררתי לעומק את המקרה, זה הציק לי כל היום, זה לקוח שקנה אצלינו בעבר ותמיד כשהיה קונה היה מקבל שייקר וחטיף מתנה. הוא היה מקבל הנחה לא מבצע שישי שוק ששם באמת מוכרים עלות או כמעט עלות. אותו לקוח דיבר עם איתיאל (שותף שלי בעסק) ושאל אותו לפני שהתחילו מבצעים אם הוא מגיע לחנות הוא יקבל צופרים, איתיאל אמר לו בטח בשמחה, ואז הוחלט לקיים אירוע לאותו הלקוח הוסבר שהוא מקבל את המוצרים ללא רווח ( כן חברים יש עמלות אשראי גם שאותם אנחנו מחשבים).
איתיאל אמר לו שאי אפשר גם להנות ממחיר עלות וגם לקבל מתנות. אותו הלקוח בחר לקנות בכל זאת, כך או כך היתה כאן אי הבנה, אני מטפל בשרות הלקוחות מיום הראשון של העסק, עוד לא יצא המצב שבו לא הגעתי לעמק השווה עם מישהו. אם אותו לקוח היה פונה אליי, אז כן, בוודאי שהיה מקבל ממני גם שייקרים וגם חטיפים והיתי מסביר לו שזה בעיתי לתת תמיד מחירי עלות וגם לחלק מתנות אבל העיקר שלא יצא עם טעם מר.

כמו שאמרתי, אנחנו עסק חדש, לא מתביישים לומר שלפעמים יש טעויות ואנחנו לומדים מכך ומנסים להשתפר, לפעמים צריך לנסות להבין את הצד השני במקום לכעוס ובהחלט אם אותו לקוח יצא עם טעם מר אז אם הוא קורא פה - הרשה לי להתנצל כנראה משהו בניהול שלנו לא תקין ואנחנו נפיק לקחים מכאן. אם תרצה לדבר איתי בפרטי אני אשמח.

מחמם את הלב לראות כל כך הרבה תגובות חיוביות, אז אולי יש אחוז קטן של לקוחות שאותם עוד לא פיצחנו, אבל יותר מ-98 אחוזים של הלקוחות יוצאים מרוצים וחוזרים לקנות אצלנו וזה אומר לי שאני בכיוון הנכון, ואם יש לי כמה אחוזים להשתפר אז נלמד איך עושים את זה ונשתדל לשאוף תמיד ל 100 אחוז לקוחות מרוצים ( ברור שזה לא אפשרי אבל לשאוף אפשר).

אני אבקש לנעול את הנושא, מיצינו את הדיון כאן, אין צורך לפענח את המקרה יותר מדי, כך או כך הלקוח לא יצא מרוצה וזאת אחריות שלנו לתקן זאת ובאם יבחר לנסות אותנו נבטיח לא לאכזב.

אוסיף עוד דבר קטן, יש לי גישות לנעול ולמחוק פוסטים, מעולם לא מחקתי או העלמתי פידבק שלילי, אנחנו רוצים שיראו כולם מה החווית הקניה באמינושופ וגם מה לעשות אנחנו טועים, לא מתכוון לטאטא מתחת לשטיח את הטעיות אני משאיר כל תגובה ותגובה על מנת לנסות ולגרום לצד השני לפעמים לנסות להבין או באם הטעות שלנו אז לפצות. וזה לא בושה לטעות.
אחת הסיבות שהגבתי בצורה הזאת שביקשתי שלא ירשום בפורום כי לא מגיע לנו שיקראו לנו נוכלים, קיבלת מחיר עלות והיתה אי הבנה זה קורה מכאן ועד להאשים עסק בנוכלות? זו הגזמה ולא בצדק אני מאחל שכל מי שאי פעם יתקל בנוכל יתקל באמינושופ שלא נתן שיקרים וחטיפים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
ברשותכם, אוסיף כמה מילים לסיכום:

מטבע היותנו בני אדם תקלות קורות. לאחר ההסבר של אמינושופ אני נוטה להאמין שלא מדובר ב"התנהגות די נוכלית" כפי שברק כתב, אלא בטעות תמימה שנעוצה באי-הבנה. הלקוח הבין שהוא יקבל מתנה בנוסף להנחת המבצע, בעוד נציג החנות לא התכוון ל"כפל הטבות" כזה. הוא, ככל הנראה, דיבר על המתנות למי שמגיע לחנות באופן כללי, בלי לקשר את זה לשאלת המבצע הספציפי, בעוד הלקוח הבין שאותה הטבה מתווספת גם למבצע. קורה.

אני לא יודע אם אתם נוהגים לקרוא חוות דעת של קונים לפני שאתם קונים ברשת, אבל אני מעיין בהן מדי פעם באתרים כמו ZAP למשל (למרות שאני מכיר טוב את הנוהג של חנויות מסויימות לזייף חוו"ד). מה שאני מחפש שם זה לא את כל התשבוחות על מוצר שהגיע יומיים לפני הזמן, או את היחס הטוב בעסקאות שהנהלו ללא בעיות, אלא דווקא את ההתנהלות של החנות באותם מקרים בהם משהו התפקשש. ברור שחלק מהמקרים האלה הם באמת ובתמים באשמת הלקוח, אם מתוך אי הבנה או מתוך נסיון להשיג טובת הנאה לא מוצדקת, אבל הדרך שבה החנות מתייחסת גם ללקוחות כאלה מעניינת אותי כי אני יודע להסיק ממנה על השרות שאני יכול לצפות לו, במקרה שמשהו בעיסקה לא יתנהל לשביעות רצוני. אני אמנם יודע שלא אנסה לרמות את החנות, אבל הם לא מכירים אותי כך שתמיד יש אפשרות שזאת תהיה הפרשנות שלהם במקרה שיתעורר חילוקי דעות בינינו, ואני לא רוצה להכניס את עצמי למצב כזה גם אם אני יכול לחסוך שני שקל בקניה.

לפחות מהבחינה הזאת האשכול הנוכחי מחמיא מאד לאמינושופ. בניגוד לחילופי דברים צורמים שהיו להם בעבר עם מישהו (גם שם, כמובן, היה לי מה להגיד), במקרה הזה הם פעלו בדיוק כפי שאני מצפה מחנות הגונה וטובה לפעול. משפט כמו "כך או כך הלקוח לא יצא מרוצה וזאת אחריות שלנו לתקן זאת" גורם לי לרשום אותם ברשימת החנויות המועדפות שלי. אני לא מכיר את בעלי החנות, אבל יש לי הרגשה שאחרי המקרה הזה, אם הלקוח ישכנע אותם שמדובר באי הבנה תמימה ולא בנסיון תחמון, הם ילכו לקראתו אפילו במחיר של הפסד כמה שקלים (אין צורך להגיד שלדעתי זאת גם מדיניות נבונה מבחינת החנות. אפילו אם עיסקה אחת לא מניבה רווח מיידי, שימור לקוחות הוא עניין ריווחי לטווח הבינוני).

יישר כוח!

(כן, ברור שהם משלמים לי על הודעות כאלה. אלא מה חשבתם? 😆)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית