הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ תוכניות כוח בחיטוב

• פותח/ת השרשור berdan
  • פורסם בתאריך

berdan

משתמש פעיל
698
891
נק' מוניטין:
2,948
698
891
שאלה כזאת :
אני נמצא חיטוב עכשיו,ובהתחלה חשבתי שאני אסיים אותו בחודשיים,אבל נכון לעכשיו אני רואה שזה לא יקרה.
ניסיתי חיטוב "דרסטי" של דל פחמימה ,אבל זה לא עבד מכל מיני סיבות שאין לי כח לפרט (כלומר זה עבד אבל פשוט כבר נשבר לי).
אני עכשיו חושב על חיטוב מתון,לאורך תקופה ארוכה יחסית .

עכשיו הבעיה שלי : רציתי בסוף השנה להשתתף בתחרות PL ,בקרב השלושה . חשבתי אני אגמור את החיטוב עוד חודש ואני אתחיל תוכנית כוח עם מאזן קלורי מכובד ,ככה שיהיו לי משקלים מכובדים יחסית לקראת תחרות כשאני כבר אהיה עמוק בתוכנית כוח .הבעיה שעכשיו או שזה לא יקרה,או שאני אגמור את החיטוב יחסית קרוב לתחרות .

בניגוד לדעות ששמעתי פה ושם ,קראתי והרגשתי על עצמי מספיק כדי להבין שאפשר להתחזק גם בחיטוב (במיוחד בחיטוב יחסית קל,כמו שאני מתכוון לעשות ) ,ולא רק לשמר משקל .הצלחתי להעלות במשקלי עבודה (אומנם לא הרבה אבל העלתי),ועוד בדל פחמימה .
יש איזה תוכניות כוח שמעדיפים בחיטוב ? ראיתי שאנשים עושים ליניארית,קראתי באינטרנט ש5\3\1 זה גם תוכנית די פופולרית בחיטוב .
יש לכם עוד המלצות ?

בלי אבל המלצות כמו "עזוב חיטוב,תאכל כמו בנאדם ותתכונן למפגש" .
תודה מראש 😃 .

אתה סופר מתחילת מסה עד לסוף חיטוב. כי זאת ההשקעה שאתה נותן.
מהבחינה הזאת נכון.
הכוונה שלי הייתה מבחינת השינויים במסת השריר על אחוז השומן הסופי אליו אגיע בסוף החיטוב (בהשוואה זהה לסוף החיטוב הקודם)

אני עושה רק בשביל גדילה, פשוט בתוכנית כוח יש לי כל פעם מטרה.
אני יודע, אמרת לי

• פותח/ת השרשור
אני איתך,מנסיון שלי (ואני יחסית כבר מתאמן לא חודשיים ועדיין יצא לי להעלות משקלים) אפשר לעשות תוכנית כוח ולא צריך בשביל זה לאכול חזיר . למעשה,לאכול כמו חזיר הביא אותי למצב שהחלטתי לעשות חיטוב .
אני מרגיש שיותר ממסת שריר ,זה עבודה של מערכת העצבים ,בהינתן תנאים טובים להתאוששות (חיטוב עדין והתאוששות ושינה מתאימים) ,אפשר לקדם משקלים ,עד שלא . במצב כזה , אני שוקל גיחה קצרה לעבר לאכול , להתחזק ואז לחזור למאזן קרוב לנייטראלי מהצד שלילי . אני מנסה עכשיו שבועיים ואני מרים כל שבוע יותר ויותר משקל מאימון לאימון .
אז נכון,במאזן חיובי גדול יהיה קל להתאושש , קל להתחזק ,אבל אחרי זה בכל מקרה מתקיים צורך להוריד משקל גוף עודף .אולי מראש היה אפשר להגיע לנקודת זמן הזאת למשקלים דומים,מינוס הבטן .

אף אחד כאן לא טען שאי אפשר להתחזק בניטרלי/שלילי כשאתה מתחיל. ההבדלים מתרחשים כשזה כבר מפסיק להיות אפשרי, ומורן יסלח לי, אבל להתחזק בזמן חיטוב כשהדדליפט 120 לא נותן דוגמה ל"טעיתם - כן אפשר להתחזק בחיטוב". זה בגלל שהרמה עוד לא מספיק גבוהה כדי שלא יהיה אפשר. דרך אגב, גם אם הדדליפט היה 220 יכול להיות שיהיה אפשר - תלוי בשאר התנאים. אבל פוטנציאל הכוח שלך כשאתה שוקל 100 גבוה יותר מהפוטנציאל שלך כשאתה שוקל 70, ככה שהעובדה שמישהו השתפר (=ירד במשקל הגוף ושיפר משקלי עבודה) לא אומרת שהוא "שבר את הפוטנציאל".

אני פשוט לא מבין מה הרעיון בלעשות "מסה" על +250 ולא על +750, כשמדובר במתאמן מתחיל שבהחלט יכול לצבור אחוזי מסת שריר גבוהים גם ב+750 (לא פחות מ+250), וכשמדובר במישהו שמעדיף שזה יקח שליש מהזמן במקום פי 3 מהזמן. אנשים נוטים להתבלבל ולחשוב שב+750 אתה משמין יותר. כן, זה נכון, כי התהליך מתרחש פי 3 יותר מהר. 10 שבועות ב+750 משמינים כמו 30 ב+250. שוב, כשמדובר על מתחיל. אז בגלל שזה מהר - אנשים נרתעים. אבל זה בדיוק אותו תהליך.

אף אחד כאן לא טען שאי אפשר להתחזק בניטרלי/שלילי כשאתה מתחיל. ההבדלים מתרחשים כשזה כבר מפסיק להיות אפשרי, ומורן יסלח לי, אבל להתחזק בזמן חיטוב כשהדדליפט 120 לא נותן דוגמה ל"טעיתם - כן אפשר להתחזק בחיטוב". זה בגלל שהרמה עוד לא מספיק גבוהה כדי שלא יהיה אפשר. דרך אגב, גם אם הדדליפט היה 220 יכול להיות שיהיה אפשר - תלוי בשאר התנאים. אבל פוטנציאל הכוח שלך כשאתה שוקל 100 גבוה יותר מהפוטנציאל שלך כשאתה שוקל 70, ככה שהעובדה שמישהו השתפר (=ירד במשקל הגוף ושיפר משקלי עבודה) לא אומרת שהוא "שבר את הפוטנציאל".

אני פשוט לא מבין מה הרעיון בלעשות "מסה" על +250 ולא על +750, כשמדובר במתאמן מתחיל שבהחלט יכול לצבור אחוזי מסת שריר גבוהים גם ב+750 (לא פחות מ+250), וכשמדובר במישהו שמעדיף שזה יקח שליש מהזמן במקום פי 3 מהזמן. אנשים נוטים להתבלבל ולחשוב שב+750 אתה משמין יותר. כן, זה נכון, כי התהליך מתרחש פי 3 יותר מהר. 10 שבועות ב+750 משמינים כמו 30 ב+250. שוב, כשמדובר על מתחיל. אז בגלל שזה מהר - אנשים נרתעים. אבל זה בדיוק אותו תהליך.

לא מסכים איתך לגמרי זה תלוי בהרבה פרמטרים כמו מאזן ההורמונים בגוף. אם הטסטוסטרון של אדם מסויים נמוך מהנורמה מסת השריר שהוא יכול לצבור נמוכה ממסת השריר שמישהו בעל רמת טסטוסטרון גבוהה יותר יכול לצבור באותו זמן נתון. וכמובן שיש את קצב סינטוז החלבון שייחודי לכל מתאמן (כן גם אנשים שלא מזריקים יש ביניהם שוני)

@Beast and cheat @White Walker
באופן מפתיע שניכם צודקים.
עבור מי שנותן 100% באימון כלומר טכניקה טובה, תנאים טובים לפני האימון כמו אוכל ושינה ויכולת לדחוף את עצמו שזה בכלל לא טריויאלי, יש תועלת בפלוס קלורי גבוה.

אבל עבור המתאמן הממוצע שיכול לתת אובייקטיבית 80-85 אחוז הפלוס הקלורי מתבזבז
אני זוכר סרטון של ביסט סקווט ל 3 חזרות שהייתי המום מזה שהחזרה הראשונה עלתה ועוד יותר המום שהוא המשיך לשתיים נוספות, אני לדוגמא שלחתי סרטון למייק אחרי שהייתי בטוח שנתתי 100% והתגובה שקיבלתי ׳זה קל לך׳
מורן, אני בטוח שתמורת תמריץ נכון תיתן עוד 10 קילו בדדליפט בלי בעיה גדולה אבל בבנץ׳זה לא המצב

אף אחד כאן לא טען שאי אפשר להתחזק בניטרלי/שלילי כשאתה מתחיל. ההבדלים מתרחשים כשזה כבר מפסיק להיות אפשרי, ומורן יסלח לי, אבל להתחזק בזמן חיטוב כשהדדליפט 120 לא נותן דוגמה ל"טעיתם - כן אפשר להתחזק בחיטוב". זה בגלל שהרמה עוד לא מספיק גבוהה כדי שלא יהיה אפשר.
אבל זה בדיוק מה שטענתי, כל עוד הפוטנציאל להתחזקות קיים אז ניתן להתחזק גם בפלוס קלורי מתון יותר.
את הגירעון הקלורי נתתי רק כדוגמא, הנושא שאליו התייחסתי בכללי הוא מאזן קלורי חיובי.
אתה טוען שאם אהיה בפלוס קלורי של 300 או של 700 (לצורך העניין), אז תיהיה גדילה משמעותית יותר במסת השריר?
לא יודע.. אני תמיד חושב שהנטייה להשמנה גבוהה בהרבה מגדילה של מסת השריר הרזה.. בעיקר מניסוי וטעייה שלי.
בהנחה ואנו מדברים על מתאמנים מתחילים ולא רק בהיבט אימוני כוח או משקלי עבודה, אז אני מניח שאתה צודק.
אבל מה בעניין ההתחזקות? אם ההתקדמות במילא היא לינארית למשל, אין כאן ייתרון בעצם.
אז למה לא בעצם להתחזק ככל האפשר ורק לאחר תקיעה או כמו שהגדרת הגעה אל לרמה מספיק גבוהה שלא מאפשרת התקדמות ללא פלוס קלורי ניכר - להתחיל להעלות את הקלוריות?

מורן, אני בטוח שתמורת תמריץ נכון תיתן עוד 10 קילו בדדליפט בלי בעיה גדולה אבל בבנץ׳זה לא המצב
טוב כי הבנצ' ספציפית אצלי הוא תרגיל שאני עובד עליו הרבה יותר זמן מדדליפט שאני נחשב בו מתאמן מתחיל עדיין.
והצלחתי להתקדם גם בגירעון קלורי בבנצ' בכמה קילוגרמים בודדים, לא הרבה.. אבל עדיין 😃

לא מסכים איתך לגמרי זה תלוי בהרבה פרמטרים כמו מאזן ההורמונים בגוף. אם הטסטוסטרון של אדם מסויים נמוך מהנורמה מסת השריר שהוא יכול לצבור נמוכה ממסת השריר שמישהו בעל רמת טסטוסטרון גבוהה יותר יכול לצבור באותו זמן נתון. וכמובן שיש את קצב סינטוז החלבון שייחודי לכל מתאמן (כן גם אנשים שלא מזריקים יש ביניהם שוני)
גם בן אדם עם רגל אחת ישפוף פחות משקל. מה הנקודה שלך, שאנחנו לא צריכים לבחון הכל ביחס לעצמינו, אלא ביחס לאחרים?

@Beast and cheat @White Walker
באופן מפתיע שניכם צודקים.
עבור מי שנותן 100% באימון כלומר טכניקה טובה, תנאים טובים לפני האימון כמו אוכל ושינה ויכולת לדחוף את עצמו שזה בכלל לא טריויאלי, יש תועלת בפלוס קלורי גבוה.

אבל עבור המתאמן הממוצע שיכול לתת אובייקטיבית 80-85 אחוז הפלוס הקלורי מתבזבז
אני זוכר סרטון של ביסט סקווט ל 3 חזרות שהייתי המום מזה שהחזרה הראשונה עלתה ועוד יותר המום שהוא המשיך לשתיים נוספות, אני לדוגמא שלחתי סרטון למייק אחרי שהייתי בטוח שנתתי 100% והתגובה שקיבלתי ׳זה קל לך׳
קרא את הפסקה האחרונה כאן: https://www.lbs.co.il/threads/66307/page-6#post-882936
ובלי קשר - מי שלא יהיה מוכן להתאמץ, במאזן של +250 פשוט ישתפן כשזה קשה. לצורך העניין נגיד שזה יהיה סקוואט 100. אם זה יהיה +750, הוא ישתפן ב125. מה עדיף?

אבל זה בדיוק מה שטענתי, כל עוד הפוטנציאל להתחזקות קיים אז ניתן להתחזק גם בפלוס קלורי מתון יותר.
את הגירעון הקלורי נתתי רק כדוגמא, הנושא שאליו התייחסתי בכללי הוא מאזן קלורי חיובי.
אתה טוען שאם אהיה בפלוס קלורי של 300 או של 700 (לצורך העניין), אז תיהיה גדילה משמעותית יותר במסת השריר?
לא יודע.. אני תמיד חושב שהנטייה להשמנה גבוהה בהרבה מגדילה של מסת השריר הרזה.. בעיקר מניסוי וטעייה שלי.
בהנחה ואנו מדברים על מתאמנים מתחילים ולא רק בהיבט אימוני כוח או משקלי עבודה, אז אני מניח שאתה צודק.
אבל מה בעניין ההתחזקות? אם ההתקדמות במילא היא לינארית למשל, אין כאן ייתרון בעצם.
אז למה לא בעצם להתחזק ככל האפשר ורק לאחר תקיעה או כמו שהגדרת הגעה אל לרמה מספיק גבוהה שלא מאפשרת התקדמות ללא פלוס קלורי ניכר - להתחיל להעלות את הקלוריות?
יותר קל ויעיל לא-להתקע, מאשר לצאת מתקיעה. אז נכון, כשאתה מתאמן מתחיל זה עוד לא סיפור כל כך מסובך, אבל מה שאתה שואל זהה בדיוק ללשאול למה אנחנו לא מוסיפים כל אימון 10 ק"ג לסקוואט עד שאי אפשר ורק אז יורדים לתוספת של 5 ואז לתוספת של 2.5, אלא בוחרים לתת 3-6 אימונים עם +5 ולאחר מכן, גם אם זה עוד לא מאוד קשה, להוסיף "רק" 2.5 כל אימון. ולמה לא בעצם כל אימון ללכת על MAX OUT, מהאימון הראשון? הרי אם יש איתי מאמן טוב ואני טיפה מוכשר מוטורית (לא צריך מעבר לזה), אז באימון הראשון הסקוואט כבר יראה טוב, אם אני יכול לעשות 3X5 עם 70 ק"ג, למה להתחיל ב-50? בוא כל אימון נעשה הכי הרבה, הרי ככה נתקדם הכי מהר, לא?
אז זהו שלא.
כשהסקוואט של מתאמן שלי הוא 100, לא מעניין אותי ה102.5. מעניין אותי ה132.5. האוכל שהוא אוכל עכשיו בונה לו בסיס כדי להגיע לזה. את ה102.5 כנראה שהוא יצליח בלי לאכול טוב. אבל ב107.5-115 כבר כנראה שלא. וכשהוא נכשל ב110 כי הוא לא אכל עוד מאז שהוא ב80, אוכל יפתור את הבעייה חלקית, כי את מסת השריר שהוא היה צריך לצבור בדרך - הוא לא צבר בשם "המסה הנקייה". זה ידרוש דילואוד ויציאה רגילה מתקיעה. וגם אז, על פי עקרונות ה"אני לא רוצה להשמין" לא תהיה לו סיבה לאכול גם עכשיו - כי מה, הוא יורד לסקוואט של 90 ק"ג, למה שעכשיו הוא יאכל כמו שצריך? הוא פשוט לא יאכל, גם אם אתה תגיד לו, כי הוא לא מוכן "להתלכלך". זו פשוט השיטה הכי טובה לדפוק את התוכנית מהרגע שהתחלת אותה.

גם בן אדם עם רגל אחת ישפוף פחות משקל. מה הנקודה שלך, שאנחנו לא צריכים לבחון הכל ביחס לעצמינו, אלא ביחס לאחרים?

שכל מקרה לגופו והאמירה שכל אדם יעלה יותר מסת שריר על פלוס גדול יותר לא נכונה תמיד.

שכל מקרה לגופו והאמירה שכל אדם יעלה יותר מסת שריר על פלוס גדול יותר לא נכונה תמיד.
כלומר, כשאתה עולה קילו בשבוע או רבע קילו בשבוע, אתה תעלה אותה כמות מסת שריר? אז למה אתה תתקדם פחות במשקלי העבודה? או שאתה טוען שההתקדמות תהיה זהה?

שוב, הכל ביחס לעצמך.

כלומר, כשאתה עולה קילו בשבוע או רבע קילו בשבוע, אתה תעלה אותה כמות מסת שריר? אז למה אתה תתקדם פחות במשקלי העבודה? או שאתה טוען שההתקדמות תהיה זהה?

שוב, הכל ביחס לעצמך.

אתה ממש לא בהכרח תתקדם פחות במשקלי העבודה.
רוצה לעשות את זה ניסוי מחשבתי? תשאיף את זה לאינסוף. אם אני אעלה 10 קילו בשבוע, אני אתקדם במשקלי העבודה יותר מאשר אם אני אעלה קילו בשבוע?

אתה ממש לא בהכרח תתקדם פחות במשקלי העבודה.
רוצה לעשות את זה ניסוי מחשבתי? תשאיף את זה לאינסוף. אם אני אעלה 10 קילו בשבוע, אני אתקדם במשקלי העבודה יותר מאשר אם אני אעלה קילו בשבוע?

אתה מבזבז את הזמן שלך לעוד חפירה אינסופית. גם אין לו בעיה באותו פוסט לתת קישור להודעה של עצמו שאפשר לעשות SS גם בחיטוב, ובהמשך אותו פוסט לאכול רק 250+ זה לדפוק את התכנית. מזמן ויתרתי על "הלוגיקה" של הריפטואיסטים.

שוב, הכל ביחס לעצמך.
לא כל אדם מסוגל לעלות מסת שריר גדולה בטווח מסויים (גם אם הוא מתחיל) ופלוס קלורי גדול יותר לא יתורגם לכן למסת שריר בהכרח.
לפי ההיגיון שלך אין גבול לצבירת מסת השריר ולכן למה לא לאכול 1500 קלוריות?? אפילו נכפיל פי 2 את הזמן שייקח לנו לצבור מסת שריר!!
דברים לא עובדים ככה- אדם X יצבור 2 ק"ג שריר בY זמן בעוד אדם אחר יצבור אותה מסה בY+2 זמן לא משנה כמה הוא יאכל.

לא כל אדם מסוגל לעלות מסת שריר גדולה בטווח מסויים (גם אם הוא מתחיל) ופלוס קלורי גדול יותר לא יתורגם לכן למסת שריר בהכרח.
לפי ההיגיון שלך אין גבול לצבירת מסת השריר ולכן למה לא לאכול 1500 קלוריות?? אפילו נכפיל פי 2 את הזמן שייקח לנו לצבור מסת שריר!!
דברים לא עובדים ככה- אדם X יצבור 2 ק"ג שריר בY זמן בעוד אדם אחר יצבור אותה מסה בY+2 זמן לא משנה כמה הוא יאכל.
למה אתה כל פעם משווה אנשים שונים ? מדברים פה על אותו בן אדם.

בגדול אישית לא ראיתי תרומה יותר מידי ל + מאוד גדול הייתי על +1000 , אבל להיות ב + 500 לדעתי זה דיי סבבה בשביל בן אדם ממוצע מבחינת שריר/שומן. ולבחור צעיר בן 16 ניראה לי אפילו אפשר בכיף להיות באזור ה 700-800.

למה אתה כל פעם משווה אנשים שונים ? מדברים פה על אותו בן אדם.

בגדול אישית לא ראיתי תרומה יותר מידי ל + מאוד גדול הייתי על +1000 , אבל להיות ב + 500 לדעתי זה דיי סבבה בשביל בן אדם ממוצע מבחינת שריר/שומן. ולבחור צעיר בן 16 ניראה לי אפילו אפשר בכיף להיות באזור ה 700-800.
כי נעשית פה הכללה. וכן תשווה אדם לעצמו הוא לא בהכרח יצבור מסה יותר גדולה על פלוס גדול יותר

כי נעשית פה הכללה. וכן תשווה אדם לעצמו הוא לא בהכרח יצבור מסה יותר גדולה על פלוס גדול יותר
הכללה נעשת לאותו בן אדם.

אתה רוצה להגיד שיש מספר נגיד +300 שהחל ממנו הגוף אומר, זין יותר אני לא בונה שריר והכל הולך לשומן ?

למה הכוונה ? לזה שלכל אחד יד מספר קסם משלו ?
שכל אחד מגיב אחרת.
יש אנשים עם נטייה להשמנה ויש אנשים שקשה להם לעלות במשקל וגם פלוס של 1000 לא "יאיץ" את זה.
מה קשור "מספר קסם" ?

שכל אחד מגיב אחרת.
יש אנשים עם נטייה להשמנה ויש אנשים שקשה להם לעלות במשקל וגם פלוס של 1000 לא "יאיץ" את זה.
מה קשור "מספר קסם" ?

לא עניתה לי, האם יש מספר שממנו הגוף יפסיק לייצר שריר וכל קלוריה מאליו תלך לשומן ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית