הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ התקדמות ללא חגורה

Aviv Krihely

משתמש מתחיל
146
30
נק' מוניטין:
316
146
30
הרבה זמן שאני מתלבט אם להוסיף חגורה לשגרת האימונים שלי, וכל פעם חושב שאולי עדיף לסחוט כמה שיותר בלי.
מצד שני אני חושב שאולי המחסור בחגורה מאט את ההתקדמות שלי. (כבר תקופה לא מבוטלת שאני נע מסביב לאותה משקלים בלי התקדמות משמעותית)
כמה החגורה תעזור בלחזור להתקדמות ליניארית סדירה? האם זה מה שעלול היה לעצור את ההתקדמות? (כמובן בהנחה שאני עושה את כל שאר הדברים מסביב כמו שצריך)
שורה תחתונה - האם מציתי את ההתקדמות ללא חגורה בהנחה שיש בכלל דבר כזה?

לצורך העניין :
מ.ג - 73
שיאים:
128 סקוואט 3x5
140 דדליפט 1x5

מה אתם אומרים?

תודה מראש לעונים!

בהחלט סביר להניח שחגורה תשבור לך את התקיעה. מה הגובה שלך? אם לא מאוד נמוך, אז בלי קשר לחגורה, תתחיל לאכול.

אם מה שעוצר אותך זה שאתה לא מכווץ ולא יציב אז אכן חגורה תתקן את זה. אבל אם אין לך כח ברגליים חגורה לא תוסיף לך פתאום 10 קילו לסקוואט.

אם מה שעוצר אותך זה שאתה לא מכווץ ולא יציב אז אכן חגורה תתקן את זה. אבל אם אין לך כח ברגליים חגורה לא תוסיף לך פתאום 10 קילו לסקוואט.
אין מישהו שלא מרים יותר עם חגורה, מה שכתבת זה בדיוק לפספס את הנקודה ולסבך דברים שהם לא באמת מסובכים.

אין מישהו שלא מרים יותר עם חגורה, מה שכתבת זה בדיוק לפספס את הנקודה ולסבך דברים שהם לא באמת מסובכים.
חגורה לא מייצרת כח ברגליים. אפשר לטעון שבגלל שאתה יותר מכווץ אתה מסוגל להיות יותר יעיל כי תמיד יש מקום לשיפור בכיווץ וכו' אבל תאורטית עם זוקפים ומייצבים מאד חזקים החגורה תוסיף 0 משקל על המוט. זה לא כמו רצועות ברכיים שיש להן מתיחה או משהו כזה.

חגורה לא מייצרת כח ברגליים. אפשר לטעון שבגלל שאתה יותר מכווץ אתה מסוגל להיות יותר יעיל כי תמיד יש מקום לשיפור בכיווץ וכו' אבל תאורטית עם זוקפים ומייצבים מאד חזקים החגורה תוסיף 0 משקל על המוט. זה לא כמו רצועות ברכיים שיש להן מתיחה או משהו כזה.
1. אז למה אין מישהו שלא מרים יותר עם חגורה?
2. אתה שוב מפספס את הנקודה. שרירי ליבה שעובדים חזק יותר, הם קודם כל, בהגדרה - מעבירים אנרגייה בצורה יעילה יותר כי פחות אנרגייה נספגת בהם, כי הם קשיחים יותר.

1. אז למה אין מישהו שלא מרים יותר עם חגורה?
2. אתה שוב מפספס את הנקודה. שרירי ליבה שעובדים חזק יותר, הם קודם כל, בהגדרה - מעבירים אנרגייה בצורה יעילה יותר כי פחות אנרגייה נספגת בהם, כי הם קשיחים יותר.
1. מייק רוזנר?
ובכל מקרה אני חושב שאם אתה עוד לא חייב חגורה עדיף להתקדם ללא חגורה. אני לא מכיר מישהו שתקופת עבודה ללא חגורה לא חזקה אותו אחרי בתקופת העם חגורה. לדעתי כל עוד הסיבה שאתה לא מתקדם היא שהמייצבים לא יחזיקו אותך ופחות בעיה של השרירים העיקריים לא חזקים מספיק אין טעם להתחיל לחגור חגורה. הבחור פה עם סקוואט של 125 זה ממש לא כזה הרבה. סביר להניח שהוא יוכל להתקדם עוד הרבה מאד בלי חגורה

1. מייק רוזנר?
ובכל מקרה אני חושב שאם אתה עוד לא חייב חגורה עדיף להתקדם ללא חגורה. אני לא מכיר מישהו שתקופת עבודה ללא חגורה לא חזקה אותו אחרי בתקופת העם חגורה. לדעתי כל עוד הסיבה שאתה לא מתקדם היא שהמייצבים לא יחזיקו אותך ופחות בעיה של השרירים העיקריים לא חזקים מספיק אין טעם להתחיל לחגור חגורה. הבחור פה עם סקוואט של 125 זה ממש לא כזה הרבה. סביר להניח שהוא יוכל להתקדם עוד הרבה מאד בלי חגורה
1. אתה אומר שעם חגורה הוא מסקביט אותו משקל שהוא מסקביט בלי? @MikeRozner

2. אתה שוב הולך מסביב לעניין. חגורה לא מוסיפה רק למי שהליבה שלו היא הנקודה החלשה, כפי שכבר הסברתי קודם.
להתאמן בלי חגורה זה להתאמן עם פחות התנגדות לשרירי הליבה, כלומר להשתמש בהם פחות. זה לא רעיון ששווה משהו מעבר ללהגביל את עצימות האימון כך שאתה יכול לעבוד חזק ולהשרף פחות, וזה גם ככה רלוונטי רק לרמה גבוהה, בטח ובטח שלא למתחילים.

2. אתה שוב הולך מסביב לעניין. חגורה לא מוסיפה רק למי שהליבה שלו היא הנקודה החלשה, כפי שכבר הסברתי קודם.
להתאמן בלי חגורה זה להתאמן עם פחות התנגדות לשרירי הליבה, כלומר להשתמש בהם פחות. זה לא רעיון ששווה משהו מעבר ללהגביל את עצימות האימון כך שאתה יכול לעבוד חזק ולהשרף פחות, וזה גם ככה רלוונטי רק לרמה גבוהה, בטח ובטח שלא למתחילים.
בהחלט מסקביט יותר עם חגורה, במיוחד באימוני נפח

• פותח/ת השרשור
קודם כל תודה לעונים,
לגב השאלות שעלו, הגובה שלי הוא 1.65, מבחינת תזונה וסדר אימונים אני עושה הכל פיקס.
האמת היא שאני מרגיש באימונים שדווקא הרגליים הם לא אלה שעוצרים אותי מלהתקדם, אין לי משהו ספציפי לשים עליו את האצבע שאני יכול להגיד שזו נק׳ החולשה שעוצרת אותי, אבל תמיד מרגיש שהרגליים לא מיצו את עצמם ומשהו אחר בעצם דרוש להתחזק.
על פי הדברים שנאמרו אני מבין שחגורה כן תעזור ברוב המקרים, נכון שהסקוואט שלי לא מהמטורפים וכנראה שיש עוד מה למצות במתכונת הנוכחית, השאלה היא האם בכלל שווה להתעקש על התחזקות ללא חגורה? או שזה סתם ראש בקיר?

משהו לא מובן לי במשפט:
מתאמן בלי חגורה -> פחות התנגדות לשרירי ליבה -> משתמש בהם פחות.
אז חגורה גורמת להתנגדות לשרירי הליבה? היא לא אמורה לסייע להם בכך שהיא יוצרת לחץ?
אם כך היא מקשה עליהם בעצם וגורמת להם לעבוד קשה יותר. אז איך זה מסתדר עם המשפט הבא מיד אחרי - "... כך שאתה יכול לעבוד חזק ולהשרף פחות" ?

אלא אם אתה מתאמן ממש מתחיל אני לא רואה סיבה מהותית לא להשתמש בחגורה (לפחות לסקוואט כרגע)

אלא אם אתה מתאמן ממש מתחיל אני לא רואה סיבה מהותית לא להשתמש בחגורה (לפחות לסקוואט כרגע)
בהחלט ממליץ למתאמנים שלי כן להמנע מהחגורה עד משקל עבודה או אפילו סט אחד קודם. לא לגמרי מסכים עם מה שאמרת פה.

אני לא מסכים איתך לגמרי, ברגע שהתחלתי לעבוד בגלים שמתחילים בלעבוד בלי חגורה הדדליפט שלי סנק קדימה ועלה 20 קילו בתקופה מאד קצרה. מלהיות תקוע על 190 לחמישיה הרבה זמן הגעתי כבר ל210 לחמישיה ו200 לחמישיה בלי חגורה. אני כן חושב שיש תרומה גדולה לעבודה בלי חגורה, ואין סיבה שבמשקלים כאלה הוא לא יצליח להתקדם יפה מאד גם בלי חגורה.

משהו לא מובן לי במשפט:
מתאמן בלי חגורה -> פחות התנגדות לשרירי ליבה -> משתמש בהם פחות.
אז חגורה גורמת להתנגדות לשרירי הליבה? היא לא אמורה לסייע להם בכך שהיא יוצרת לחץ?
אם כך היא מקשה עליהם בעצם וגורמת להם לעבוד קשה יותר. אז איך זה מסתדר עם המשפט הבא מיד אחרי - "... כך שאתה יכול לעבוד חזק ולהשרף פחות" ?
בגלל שיש להם התנגדות, הם יכולים לעבוד חזק יותר, בדיוק כמו שאתה יכול לייצר יותר כוח כנגד מוט ששוקל 100 קילו מאשר מול מוט ריק.
כשהם עובדים חזק יותר כי יש להם "קונטרה", הם יוצרים לחץ תוך-בטני גדול יותר בנוסף להיותם קשיחים יותר כפי שציינתי קודם.
צריך להבין שהפעילות של שרירי הליבה היא איזומטרית, ושהם לא מרימים את המשקל. השרירים שמרימים את המשקל הם פושטי הירך ופושטי הברך.

יותר מפריע לי מאשר מועיל לי, אם פספסת - נתתי כבר 265*1 255*3 ללא חגורה
אני יודע שאתה חזק אחי, עוקב אחריך לא רק כאן 😉
(התנסחות לא טובה, התכוונתי שגם בפייס 🤣 )

פשוט התעניינתי למה.
אתה מתכוון שלא נוח לך עם זה? הגיוני. זה לא הכי נוח.
אבל מה היית ממליץ למתאמנים שלך? להשתמש בחגורה בדדליפט או שלא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית