הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ריצות עם רגליים שטוחות

itamarbenezry

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
יש לי רגליים שטוחות(פלטפוס) והתחלתי לרוץ לפני 3 חודש, רצתי לכל היותר שלושה ריצות לא ארוכות הכי ארוכה הייתה 3.5 קילומטר
וקיבלתי שברי מאמץ בשתיי הרגליים עכשיו הושבתתי לבית ל שישה שבועות. האורתופד אמר לי לרוץ 1 קילומטר למספר שבועות ולא יותר
אני מבקש עם מישהו כאן בפורום חווה משהו דומה או שיש לו גם רגליים שטוחות והוא בקיא בריצות והכל עם הוא יכול לעזור לי אני אשמח !
אני מנסה לפתח כושר אך לא מצליח

אני רץ עם נעלי ספורט שאני מכניס בתוכן את המדרס שאני מסותבב איתו ביום יום

אני לא יודע מה לעשות? האם אני צריך נעליים מיוחדות? לרוץ עם מדרס או בלי ?

מי שיוכל לעזור אני אשמח אפשר בפייסבוק,בפלאפון בכל דרך אפשרית

יש לי שנה לגיוס ואני לא מצליח לרוץ!
תודה רבה חברים ויום טוב

היה לי מדרס והאמת שדי הרגיש לי מציק ועשיתי את הסוג הכי טוב! לפני שנתיים הייתי בחנות של סאקוני יש שם מכשיר ריצה ובודקים שכשאתה רץ הכף רגל שלך נוחתת ישרה על הריצפה, לקחתי דגם מתאים מידה והכל והזמנתי מחו"ל ... בארץ 1050 בחול כשליש מחיר.
בכל מקרה נעל ממש טובה, הפלטפוס שלי הוא (קל בינוני קשה) ועם הנעליים בעמידה הזמן להופעת הכאב הוא הרבה יותר ארוך, למעשה גם בריצות יותר קל לי, ובגלל שהן תומכות לא צריך להוסיף להן מדרס, הן גם מאוד קלות בפעם הראשונה שרצתי איתן הרגשתי כאילו אני באוויר, ממש מרחף.

בקשר לשברי מאמץ - יש לי הרבה חברים שהיה להם פלטפוס וקיבלו שברי מאמץ (הרוב קרה להם בצבא) וכמעט כולם אמרו שאחרי ההחלמה הרגליים שלהם נהיו יותר חזקות מלפני השבר, לא יודע אם הם אומרים את זה כי הם מתרגלים לכאב שם בקרבי אבל אם כולם אומרים אולי יש בזה משהו.
הראיתי לאורטופד מס' מקומות כואבים ברגל הוא אמר שזה שברי מאמץ שיופיעו לי בקרוב ושאין מה לעשות ותישבר לי הרגל 🫤

1. ממליץ לך לבדוק נעל מתאימה מחנות יבואן ושיבדקו אותך איתם בזמן ריצה, עזוב אותך ממדרסים...
2. החלמת כבר או שאתה עכשיו מחלים ובגלל זה הוא אוסר עליך לרוץ?
3. יכול להיות עשית קצת טעויות עם הרגליים ותרמת לשברים?
הנעל שהוספת לה את המדרס הייתה ניטרלית? כי אם כבר הייתה לה תמיכה והוספת תמיכת מדרס עיקמת את כל הרגל...כל כשנה צריך להחליף מדרס, והכי חשוב: מדרס איכותי בדיוק בצורת הכף רגל שלך-מותאם אישים.

וסתם התעניינות - בגלל שגם לי יהיו בעתיד שברי מאמץ - השבר הוא כמו סדק קטן בעצם או שהרגל ממש נשברת לשניים (או כמעט נשברת לשנייםo_O)

בקשר לצבא: לי היה פרופיל 82 בגלל הפלטפוס והצבא לא היה מוכן לתת לי יחידות שדה.. כנראה בגלל שזה במצב קשה... וממש נלחמתי לקבל קרבי בכל מקרה שמור על הרגליים שלך אם עכשיו האורטופד אמר לנוח אז תנוח ותן להן להחלים לגמרי, אפילו אל תרוץ בכלל רק לך קצת, כדי שעוד שנה המצב יהיה תקין ותקבל פרופיל גבוה.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה שעניתה לי אחי 1

אני אחרי ההחלמה הרופא אמר לי לרוץ קילומטר פעם יום כן יום לא למשך שלושה שבועות ואז כל שלוש שבועות לעלות בחצי קילומטר
אתה יכול להמליץ לי על חנות טובה ואמינה כדי שאוכל להתאים לי נעליים לרגל לפני הקריסה?!
אני גר באזור ירושלים

אני מפתח תקווה והלכתי לאזור קניון איילון, תחפש באזור שלך סניף יבואן סאקוני - לא סתם סניף רגיל שמוכר סאקוני כי אני לא בטוח שיש להם שם מכשיר ריצה ומצלמה שמסריטה אותך ואז בודקים הילוך איטי הכל.. ותזמין מחו"ל... למה לקנות פי 3 בארץ?

אני ממש ממליץ על סאקוני (גם נייק ניובאלנס ועוד חברות טובות מאוד ואם אתה מתחבר יותר למשהו אחר לך על זה אבל אני התנסיתי בסקוני ולא מוותר עליהן) הם כבר כמה שנים מפציצים בכל המגזיני ספורט כנעל ספורט הכי טובה ולנו כבעלי רגליים "פגומות" חשוב לקחת את האיכותי ביותר במיוחד בריצה שכל צעד הברכיים והגב חוטפים מכה-מכה צריך לבלום את המכה כמה שיותר = נעל איכותית, לגמרי לבלום אי אפשר.
תשתדל גם לא לרוץ במקום מרוצף (מדרכה/כביש) ההדף שהברכיים והגב מקבלים חזק! - לא מומלץ לאדם בריא אז לך עם הפלטפוס ואחרי השברים? יש לך יער/איזור אדמה באזור?

ואיך היה השבר ברגל? כמו סדק גדול עדיין יכולת לדרוך בקטנה על הרגל? או שהרגל ממש נשברה לשתיים ולא יכולת לזוז? ומתי זה קרה בזמן ריצה או סתם עמדת לך בקניון או בסופור ופתאום!✋🛑✋

יש לי רגליים שטוחות(פלטפוס) והתחלתי לרוץ לפני 3 חודש, רצתי לכל היותר שלושה ריצות לא ארוכות הכי ארוכה הייתה 3.5 קילומטר
וקיבלתי שברי מאמץ בשתיי הרגליים עכשיו הושבתתי לבית ל שישה שבועות. האורתופד אמר לי לרוץ 1 קילומטר למספר שבועות ולא יותר
אני מבקש עם מישהו כאן בפורום חווה משהו דומה או שיש לו גם רגליים שטוחות והוא בקיא בריצות והכל עם הוא יכול לעזור לי אני אשמח !
אני מנסה לפתח כושר אך לא מצליח

אני רץ עם נעלי ספורט שאני מכניס בתוכן את המדרס שאני מסותבב איתו ביום יום

אני לא יודע מה לעשות? האם אני צריך נעליים מיוחדות? לרוץ עם מדרס או בלי ?

מי שיוכל לעזור אני אשמח אפשר בפייסבוק,בפלאפון בכל דרך אפשרית

יש לי שנה לגיוס ואני לא מצליח לרוץ!
תודה רבה חברים ויום טוב

אתה צריך לבנות תוכנית אימונים הדרגתית לריצה.
אני פוגש המון חבר'ה לפני גיוס שהתחילו לרוץ בלי תוכנית הכנה מתאימה והחלו לסבול מכאבים.
הפלטפוס לכשעצמו הוא לא בעיה , ויש המון אנשים פלטפוס שרצים מרחקים ארוכים.
לפני שאתה מוציא כסף על מדרסים יקרים או נעליים , תתחיל בלמצוא מדריך שיבנה לך תוכנית אימון.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכם
ובקשר לשאלה מה הרגשתי עם השבר מאמץ?
זה פשוט לאחר זמן מרגישים כאבים באיזה נקודה שהשבר נמצא זה בא עם הזמן לא בפעם אחת
עם תמשיך לרוץ כמו שאני עשיתי הכאב יגבר אבל זה לא משהו, שאי אפשר להתמודד איתו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית