הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שאלה אחרונה לפני סגירת תפריט

מישל

משתמש מתחיל
70
0
נק' מוניטין:
0
70
0
קראתי את המדריך הזה: https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/

עכשיו, תביטו פה:
"
חישוב הפחממות:
כדי לחשב את הפחמימות אנו צריכים תחילה לסכם את מה שקיבלנו מבחינה קלורית בחישוב השומן והחלבון, לכן:
720+720 = 1440 קלוריות.
כתוצאה מכך, נשארו לנו 560 קלוריות מסך כל ה 2000 קלוריות שהצבנו מלכתחילה (560 = 2000-1440)
ציינו בתחילת המאמר ש-1 גרם פחמימה שווה ערך לכ-4 קלוריות, לכן נקבל: 140 גרם פחמימה (140=560/4)

התוצאות שקיבלנו מבניית התפריט שלנו :
חלבון: 180 גרם
פחממה: 140 גרם
שומן: 80 גרם
קלוריות: 2000 קלוריות
"

השאלה שלי, על סמך מה הוא קבע שמותר לא לאכול 2000 קלוריות? על סמך הRMR או BMR? והאם עם ה2000 קלוריות האלה שהוא יגיע ביום,
הוא ירד או יעלה במשקל? או שפשוט יישאר במשקל הנוכחי שלו?

על סמך מה הוא קבע שמותר לא לאכול 2000 קלוריות?
"3. התפריט יהיה מורכב מ 2000 קלוריות, כי זה הממוצע שהגענו אליו בהתבסס על החישובים לעיל (לקחנו 2000 קלוריות כדי זה מספר עגול וזה לא באמת משקף את הממוצע המדוייק של כל החישובים שעשינו כאן)." (מהפרק "בניית התפריט" במאמר).

• פותח/ת השרשור
"3. התפריט יהיה מורכב מ 2000 קלוריות, כי זה הממוצע שהגענו אליו בהתבסס על החישובים לעיל (לקחנו 2000 קלוריות כדי זה מספר עגול וזה לא באמת משקף את הממוצע המדוייק של כל החישובים שעשינו כאן)." (מהפרק "בניית התפריט" במאמר).
אז הוא עבד לפי הBMR וRMR.. נכון?
הBMR שלי 1820 וVRMR 2184
אז גם אני בסביבות ה2000 קלוריות יומי?

• פותח/ת השרשור
לפי הנתונים שכתבת הנייטרלי שלך (בלי לקחת בחשבון את האימונים) הוא בסביבות 2200.
אז מותר לי לאכול 2200 קלוריות ביום, אחלה.
בהתאם לאימונים שלי, 4 פעמים בשבוע ו4 פעמים אירובי בשבוע - 15-20 דקות(שורף 160)
אני משער לעצמי משהו כמו 2500-2600, אני אקח נגיד 2000 קלוריות, אפילו 1900.

• פותח/ת השרשור
לפי הנתונים שכתבת הנייטרלי שלך (בלי לקחת בחשבון את האימונים) הוא בסביבות 2200.
אני אישית לא הייתי עובר את המינוס 500, אבל גם 700 זה כנראה בסדר (בהנחה שיש לך בכלל משקל עודף).
בן 17 שוקל 75 אחוז שומן 17-18, גובה 184...

בכל אופן, קצת הסתבכתי פה. אנחנו קבענו שמותר לי לאכול ביום 2000 קלוריות, עכשיו, בהתאם לפעילות גופנית:
ראשון שני, רביעי וחמישי - אימון משקולות והליכה 15-20, שורף משהו כמו 150 קלוריות בריצה, באימון עוד 200?

נגיד בימים שאני מתאמן מותר לי להגיע ל2500. עכשיו, אם אני עובד לפי ה2500 קלוריות, יישאר לי המון פחמימות לאכול, מה שזה נראה לא הגיוני?

(יש לך סקייפ במקרה? אם כן, תוכל בבקשה להוסיף אותי ונשוחח משם? Leucophrye. עם נקודה בסוף)

קצת הסתבכתי פה
אל תסתבך. חשב כמה קלוריות אתה שורף באימונים במשך שבוע שלם, חלק אותו ב-7 ותוסיף את הכמות הזאת בכל יום, בלי קשר לשאלה אם התאמנת או לא באותו יום. יותר קל לחיות ככה.

(אני עדיין חי בתקוה - שמתנפצת בכל פעם מחדש אל סלעי המציאות - שמה שאני כותב בפומבי בתשובה לאדם אחד יכול לענות גם על שאלות דומות של מישהו אחר. לכן סקייפ הוא לא רעיון טוב בעיני)

• פותח/ת השרשור
אל תסתבך. חשב כמה קלוריות אתה שורף באימונים במשך שבוע שלם, חלק אותו ב-7 ותוסיף את הכמות הזאת בכל יום, בלי קשר לשאלה אם התאמנת או לא באותו יום. יותר קל לחיות ככה.

(אני עדיין חי בתקוה - שמתנפצת בכל פעם מחדש אל סלעי המציאות - שמה שאני כותב בפומבי בתשובה לאדם אחד יכול לענות גם על שאלות דומות של מישהו אחר. לכן סקייפ הוא לא רעיון טוב בעיני)
בעצם אתה צודק. אתה הרי שורף נגיד ביום 2500 עם הפעילות הגופנית שלי? נכון?
אז אני אחשב לעצמי כמה פחמימות וחלבון מותר לי לפי ה2000 קלוריות
ככה יצא לי גירעיון שלילי של 500, אני טועה?

אתה הרי שורף נגיד ביום 2500 עם הפעילות הגופנית שלי?
הממ, לא ברור לי איך קורה הנס הזה, אבל זה מאד משמח 😃

וברצינות: אני לא יודע כמה אתה שורף, אבל אתה יכול לחשב כפי שהצעתי לך. אם הבנית נכון, אתה מתאמן 4 פעמים בשבע ושורף, להערכתך כ 350 קלוריות באימון (אולי אתה קצת מגזים, קשה לי לדעת) כלומר עוד 1400 קלוריות שבועיות(350* 4), שהן 200 קלוריות ליום. מכאן, הנייטרלי שלך הוא 2400 קלוריות ליום ( במנוחה 2200 + 200 אימונים),ואם אתה רוצה גרעון קלורי של 500, תאכל 1900 קלוריות בכל יום.

• פותח/ת השרשור
הממ, לא ברור לי איך קורה הנס הזה, אבל זה מאד משמח 😃

וברצינות: אני לא יודע כמה אתה שורף, אבל אתה יכול לחשב כפי שהצעתי לך. אם הבנית נכון, אתה מתאמן 4 פעמים בשבע ושורף, להערכתך כ 350 קלוריות באימון (אולי אתה קצת מגזים, קשה לי לדעת) כלומר עוד 1400 קלוריות שבועיות(350* 4), שהן 200 קלוריות ליום. מכאן, הנייטרלי שלך הוא 2400 קלוריות ליום ( במנוחה 2200 + 200 אימונים),ואם אתה רוצה גרעון קלורי של 500, תאכל 1900 קלוריות בכל יום.
חח התבלבלתי. בכל אופן, אני הולך לעבוד על 1800 קלוריות ביום, פלוס מינוס.
עכשיו עוד שאלה, פירות וירקות.. תפוחים, אגסים, גזר! דברים שאני ממש אוהב, צריך להימנע מהם כי יש בהם המון פחמימה?
שמע בתפוח עץ ששוקל משהו כמו 180 גרם יש משהו כמו 22-23 גרם פחמימה... שזה כמו 100 גרם אורז מבושל - אם אני לא טועה?
או שזה לכאורה פחמימות בריאות? שהגוף באמת צריך כי אחרי הכל זה וויטימנים, הבנתי שמומלץ לאכול 2 פירות, כמו תפוח אגז וזה ביום.

הבנתי שמומלץ לאכול 2 פירות, כמו תפוח
כן, אלה ההמלצות הכלליות (או אפילו יותר מזה לאנשים בריאים, אני לא לגמרי בטוח), אבל אם אתה על דל פחמימה ויש לך בעיה עם פירות, תשלים את החסר ע"י ירקות מצבעים שונים (גזר, מלפפונים, עגבניות, פלפל, ברוקולי וכו' וכו') . גם בהן יש פחמימות, אבל הרבה פחות.

• פותח/ת השרשור
כן, אלה ההמלצות הכלליות (או אפילו יותר מזה לאנשים בריאים, אני לא לגמרי בטוח), אבל אם אתה על דל פחמימה ויש לך בעיה עם פירות, תשלים את החסר ע"י ירקות מצבעים שונים (גזר, מלפפונים, עגבניות, פלפל, ברוקולי וכו' וכו') . גם בהן יש פחמימות, אבל הרבה פחות.
תודה רבה לך על כל העזרה, אני זוכר אותך עוד מפעם, אתה עזרת לי בעוד המון אשכולות שהיו לפני שנה, שנה וחצי ואף יותר.
תודה רבה לך, באמת! 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית