חדשות 2: חייל בודד אכל בשר חזיר והועמד לדין

• פותח/ת השרשור DarY
  • פורסם בתאריך
הצהרות שלי:
- אני נגד כל מה שמוסדות הכשרות הפכו להיות.
- אני חושב שהגבלה של אזרח להחליט מה הוא אוכל או במה הוא מאמין= שערורייה.

עם כל זאת, כשמדובר בצה"ל בקורסי פיקוד/קצונה(שמטבעם הם קורסים התנדבותיים) אם יש חוק אסור לעבור עליו, יש חוקים הזויים בצבא, יש חוקים מטומטמים בצבא, יש קומבינות בצבא, אבל כשחייל עובר על חוק מדובר בשאלה ערכית בלי קשר לסוגיה באמת(הדיחו גם אל"מים כי נתפסו על שקר, 25 שנה של שירות שנפסלו על 5 דקות ופרסום בעיתון)

עכשיו ניקח את העובדה שלמפקדים יש ספקטרום ענישה רחב, בצורה מטאפורית נמספר אותם מ1 ועד 10.
אם המפקד שונא אותך הוא יכול לבחור להעניש אותך בעצמה 1(נזיפה נניח), להעניש אותך בעצמה 4(ריתוק+מחבוש על תנאי לשנה) או בעצמה 9(שיבוץ מחדש לשיזפון+30 יום מחבוש)- הצבא מאפשר לו, כל עוד יש לו 2 פלאפלים על הכתף, לעשות כמעט מה שבא לו עם חיילים הכפופים לו, כל עוד לא פגע במספר זכויות יסוד בסיסיות(להעביר חייל מהנח"ל החרדי לקרקל נניח)

לאחר כל אלה ועוד רבים אחרים על תפקוד המערכת מבפנים, אני גורס כמובן שקריירה צבאית זה המיץ של הזבל ב75% מהתפקידים בצה"ל

אתה צודק.
אבל אני לא חושב שיש חוק שאוסר לאכול אוכל לא צבאי/לא כשר בשטח.
האיסור הוודאי הוא בחדר אוכל ובמגורים ואם נרחיק לכת אז אולי גם בכל הבסיס, אבל בשטח..

אם הוא היה שוטר מג''ב והיה אוכל כריך חזיר על הר הבית ליד אל אקצא אני בטוח שהייתם שומעים אחרת מהתקשורת.

הפאק הוא בחוק עצמו, לא באכיפה שלו.
לא צריך להיות חוק כזה
מהניסיון שלי בצבא עם דברים כאלה התקשורת מוציאה הרבה מאד דברים מהקשרם. (כמו למשל במקרה של מאי פטאל שהיה לא מזמן ועוד הרבה מקרים).
אני לא אתפלה אם מה שהוא עשה זה לאכול את הסנדוויץ' הזה על צלחת בשרית או משהו בסגנון הזה וזה הפרה של הכשרות בצה"ל שאין מה לעשות בגלל שאנחנו מדינה יהודית זה החוק. מצד אחד אומרים שלא הגיוני שחייל יענש על דבר כזה ואז מתלוננים שחרדים מפחדים להתגייס בגלל החילון שיש בו. תחשוב על החייל הדתי שומר הכשרות שנמצא שם שנפגעת לו הזכות לשמור כשרות בגלל שאכלו חזיר בצלחת שהוא אחרי זה עתיד לאכול ממנה. אם החזיר היה בתיק שלו וסתם באיזה זמן פריסה הוא אוכל אותו שיהנה, למרות שאני בספק כי זה לא חייל של יומיות או משהו כזה, אז יש סיכוי סביר שזה איכשהו כן היה מעורב במקומות ציבוריים.. לא צריך ישר להתלהם כששומעים את הצד שהתקשורת רוצה להשמיע. במיוחד כשזה התקשורת השמאלנית בנושאי הצבא שיש לה אינטרס להציג דברים באופן מאד מסויים.

מהניסיון שלי בצבא עם דברים כאלה התקשורת מוציאה הרבה מאד דברים מהקשרם. (כמו למשל במקרה של מאי פטאל שהיה לא מזמן ועוד הרבה מקרים).
אני לא אתפלה אם מה שהוא עשה זה לאכול את הסנדוויץ' הזה על צלחת בשרית או משהו בסגנון הזה וזה הפרה של הכשרות בצה"ל שאין מה לעשות בגלל שאנחנו מדינה יהודית זה החוק. מצד אחד אומרים שלא הגיוני שחייל יענש על דבר כזה ואז מתלוננים שחרדים מפחדים להתגייס בגלל החילון שיש בו. תחשוב על החייל הדתי שומר הכשרות שנמצא שם שנפגעת לו הזכות לשמור כשרות בגלל שאכלו חזיר בצלחת שהוא אחרי זה עתיד לאכול ממנה. אם החזיר היה בתיק שלו וסתם באיזה זמן פריסה הוא אוכל אותו שיהנה, למרות שאני בספק כי זה לא חייל של יומיות או משהו כזה, אז יש סיכוי סביר שזה איכשהו כן היה מעורב במקומות ציבוריים.. לא צריך ישר להתלהם כששומעים את הצד שהתקשורת רוצה להשמיע. במיוחד כשזה התקשורת השמאלנית בנושאי הצבא שיש לה אינטרס להציג דברים באופן מאד מסויים.
אתה לא יודע בכלל מה המשמעות של ״מדינה יהודית״.
דבר שני, רשום שהוא אכל את זה לא בחדר אוכל משמע לא על צלחת צבאית.

עדכון: צה״ל הודה שהוא טעה והחייל לא ייענש בכלל.

אתה לא יודע בכלל מה המשמעות של ״מדינה יהודית״.
דבר שני, רשום שהוא אכל את זה לא בחדר אוכל משמע לא על צלחת צבאית.

עדכון: צה״ל הודה שהוא טעה והחייל לא ייענש בכלל.
אתה לא מבין איזה שינויים אדירים התקשורת עושה בין מה שהיה למה שנרשם. בגלל זה אני אומר שיכול מאד להיות שזה קרה. הצבא לפעמים מעדיף במקום להסביר פשוט להתקפל כי זה הרבה יותר קל. אני אתן לך דוגמא. היה לא מזמן החור חרדי מתנחל שהדליף מידע מאד מסווג לפעילי ימין קיצון שבסופו של דבר קיבל כתב אישום על ריגול חמור. אתה יודע מה הייתה הכתבה הראשונה שרשמו על זה? חייל נקרע בין האידיאולוגיה שלו לבין הצבא. אל תאמין לכל מה שרושמים בכתבות במיוחד כשזה השמאל שכות על הצבא.

אתה לא מבין איזה שינויים אדירים התקשורת עושה בין מה שהיה למה שנרשם. בגלל זה אני אומר שיכול מאד להיות שזה קרה. הצבא לפעמים מעדיף במקום להסביר פשוט להתקפל כי זה הרבה יותר קל. אני אתן לך דוגמא. היה לא מזמן החור חרדי מתנחל שהדליף מידע מאד מסווג לפעילי ימין קיצון שבסופו של דבר קיבל כתב אישום על ריגול חמור. אתה יודע מה הייתה הכתבה הראשונה שרשמו על זה? חייל נקרע בין האידיאולוגיה שלו לבין הצבא. אל תאמין לכל מה שרושמים בכתבות במיוחד כשזה השמאל שכות על הצבא.
מבטיח לך שאני ממש לא סומך על התקשורת, אבל מפה ועד לנתח את התקרית ולתת השארות מה באמת קרה זה מצחיק.
חוץ מזה שאתה מנפנף במדינה היהודית כאילו זו מדינת הלכה, אבל למעשה מי שהקים את המדינה יתהפך בקברו אם בסוף זה מה שיקרה למדינה.

טוב שיש תקשורת במדינה, אחרת הוא היה נענש בגלל אותו חופש של סא"ל שפירטתי מקודם.

אתה צודק.
אבל אני לא חושב שיש חוק שאוסר לאכול אוכל לא צבאי/לא כשר בשטח.
האיסור הוודאי הוא בחדר אוכל ובמגורים ואם נרחיק לכת אז אולי גם בכל הבסיס, אבל בשטח..

זה כבר אנקדוטות שכל אחד יכול להתווכח עליהן, כשאנחנו היינו בתרגיל בהר חריף עם אוגדה 319 הגיעו קציני אפסנאות מבה"ד 1, שמו גדר מאולתרת והגדירו את השטח אימונים שטח צבאי(שחל עליו כל מה שחל בבסיס, כולל הלבוש המדוגם), בתרגילים באוגדה 98 נניח זה לא היה.

יכול להיות שזה המקרה, אבל לא אני ולא אתה יודעים ב100%.
אני חושב שאם אכן מה שאמרת זה מה קשרה צה"ל היה דואג להגיב כדי שנדע את זה.

מבטיח לך שאני ממש לא סומך על התקשורת, אבל מפה ועד לנתח את התקרית ולתת השארות מה באמת קרה זה מצחיק.
חוץ מזה שאתה מנפנף במדינה היהודית כאילו זו מדינת הלכה, אבל למעשה מי שהקים את המדינה יתהפך בקברו אם בסוף זה מה שיקרה למדינה.
המדינה הזאת יהודית אני לא חושב שהיא צריכה להיות מדינת הלכה אבל כן צריכים להיות בה אספקטים יהודיים. חוץ מזה רוב המדינה שלך שומר כשרות. אם הצבא לא יהיה כשר הרוב המאד גדול הזה פשוט לא יתגייס כי הצבא לא בדיוק מאפשר לך להביא את האוכל הכשר שלך מהבית וגם לא נותן לך כסף לקנות אוכל כשר.. מכאן שהצבא חייב להיות כשר. כשאתה מחייב מישהו להתגייס לצבא ומחייב אותו לאכול את האוכל של הצבא אתה לא יכול שהאוכל הזה יהיה נוגד להשקפת עולמו. באותה מידה שהוא חייב להגיש לצמחונים מנה צמחונית בצהריים הוא חייב להגיש מנות כשרות במטבח כשר. תאורטית אפשרי שיהיו 2 מטבחים, אחד כשר ואחד לא אבל מטעמי תקציבים לא יעשו את זה.
יכול להיות שזה המקרה, אבל לא אני ולא אתה יודעים ב100%.
אני חושב שאם אכן מה שאמרת זה מה קשרה צה"ל היה דואג להגיב כדי שנדע את זה.
ושוב אני אומר, לפעמים במקום להתנגח עם התקשורת צהל מעדיף הרבה מאד פעמים פשוט להתקפל כי גם אם הוא יציג את הצד הזה לנו זה לא ישנה כי את העמדה שלנו כבר תפסנו. בגלל זה בדברים כאלה אני ממש לא ממהר להתחיל לצעוק כמו כל הציבור על הצבא שמתעלל בחיילים שלו.

המדינה הזאת יהודית אני לא חושב שהיא צריכה להיות מדינת הלכה אבל כן צריכים להיות בה אספקטים יהודיים. חוץ מזה רוב המדינה שלך שומר כשרות. אם הצבא לא יהיה כשר הרוב המאד גדול הזה פשוט לא יתגייס כי הצבא לא בדיוק מאפשר לך להביא את האוכל הכשר שלך מהבית וגם לא נותן לך כסף לקנות אוכל כשר.. מכאן שהצבא חייב להיות כשר. כשאתה מחייב מישהו להתגייס לצבא ומחייב אותו לאכול את האוכל של הצבא אתה לא יכול שהאוכל הזה יהיה נוגד להשקפת עולמו. באותה מידה שהוא חייב להגיש לצמחונים מנה צמחונית בצהריים הוא חייב להגיש מנות כשרות במטבח כשר. תאורטית אפשרי שיהיו 2 מטבחים, אחד כשר ואחד לא אבל מטעמי תקציבים לא יעשו את זה.

ושוב אני אומר, לפעמים במקום להתנגח עם התקשורת צהל מעדיף הרבה מאד פעמים פשוט להתקפל כי גם אם הוא יציג את הצד הזה לנו זה לא ישנה כי את העמדה שלנו כבר תפסנו. בגלל זה בדברים כאלה אני ממש לא ממהר להתחיל לצעוק כמו כל הציבור על הצבא שמתעלל בחיילים שלו.
מדינה יהודית זו מדינת הלאום היהודי ולא הדת היהודית, לא מדינה כשרה ולא חרטא כזה או אחר שקשור לדת. בשביל זה נוצרה המדינה.
יש גם הרבה שלא איכפת להם מדת ויש לא יהודים שמשרתים בצבא. גם אותם צריך לכבד.
אף אחד לא יכריח את השומרי כשרות שיתגייסו לאכול לא כשר, אל תדאג.

אפשר שיהיה גם אוכל לא כשר בנוסף לכשר. איך אתה חושב יהודים דתיים מסתדרים בצבאות זרים? למשל ארה״ב ? יש לך דתיים שם. מה הם עושים ?

מדינה יהודית זו מדינת הלאום היהודי ולא הדת היהודית, לא מדינה כשרה ולא חרטא כזה או אחר שקשור לדת. בשביל זה נוצרה המדינה.
יש גם הרבה שלא איכפת להם מדת ויש לא יהודים שמשרתים בצבא. גם אותם צריך לכבד.
אף אחד לא יכריח את השומרי כשרות שיתגייסו לאכול לא כשר, אל תדאג.

אפשר שיהיה גם אוכל לא כשר בנוסף לכשר. איך אתה חושב יהודים דתיים מסתדרים בצבאות זרים? למשל ארה״ב ? יש לך דתיים שם. מה הם עושים ?
אבל כמו שאמרתי, תאורטית זה אפשרי לעשות מטבח כשר ומטבח לא כשר אבל לא יעשו את זה מסיבות תקציביות.

לפי מה שידוע לי בארה''ב חיילים מקבלים מנות כשרות.
לפני כמה שבועות השתחרר איזה חב''דניק בדרגה די גבוהה,גם שם יש רב צבאי.

לפי מה שידוע לי בארה''ב חיילים מקבלים מנות כשרות.
לפני כמה שבועות השתחרר איזה חב''דניק בדרגה די גבוהה,גם שם יש רב צבאי.
אני יודע והם מסתדרים לא רע עם מטבח בו מכינים חזיר, גבינה ובשר ביחד.

הם מקבלים מנות ארוזות,שום דבר לא מוכן במטבח.
אי שמירת הכשרות בצהל תפגע ברגשות רוב האוכלוסיה,לא רק ביהודים,ישנם המון דרוזים,בדואים ואפילו מוסלמים.
בארה''ב היהודים בצבא הם מיעוט,פה בארץ אנחנו רוב,לא ניתן שמיעוט ידרוך על רגשות הרוב.
אנחנו לא מכירים את מלא הסיפור,העונש אולי לא מידתי,אבל כמו שהזכרתי בתגובה הקודמת,סביר להניח שאם החייל היה אוכל חזיר ליד אל אקצא תגובות התקשורת היו הפוכות.
ובכל זאת החייל דפוק,עבר על חוק ביודעין בקורס מכ''ים,מה הוא מצפה שיקרה?

יש כאלו שיגידו שזה שטח וזה מותר,אבל זה לא בית זונות,היום זה כריך חזיר ומחר זה יגרום לכך שיעשו פויקה עם חזיר ''כי זה בשטח''.
לדעתי,פרימה של חוט אחת גורמת לכל הבגד להיפרם,אותו העניין עם חוקים,במיוחד בצהל.
דרך אגב,אני שירתי על אזרחי,מה שנתן לאנשים לגיטימציה להמון דברים העוברים על חוקי צה''ל.
*זכור לי שמפקדת אחת הזמינה לבסיס פיצה עם פפרוני,היא ועוד כמה חיילות אכלו את זה בבסיס.
*צוותים די קטנים שלא היה עליהם פיקוח,השתמשו בכלים צבאים לבישול בשר וחלב,שירימפסים,בייקון,שלא נדבר על בישול בשבת,בהתחלה היה תמוה לי איך אין דתיים בצוותים האלו,אח''כ הבנתי.
*השיא,סגן המפקד,מי שהיה אחראי עלי בפועל,עם עוד כמה קצינים,הזמינו צ'יזבורגרים עם בייקון כשהייתה משימה ממש חשובה מבחינת בטחון המדינה,כשברקע שומעים בקשר לוחמים נושאים תפילה להצלחת המשימה,ואני מדבר על חילונים גמורים.
ראיתי שאין ערכיות אצל המון מאנשים.
זה שבר לי את כל המוטיבציה,כשראיתי שהמפקדים שלי שוברים את החוק כל פעם מחדש,ושאכילת מאכלות שאינם כשרים במסגרת תפקיד,בבסיס היא מותרת מבחינתם,אבל איחור של חצי שעה בגלל שהאוטובוס נתקע מזכה אותי בשבת,גרם לי לא להאמין בהם כמפקדים.
*אני דתי,אבל יש לי חברים שאוכלים חזיר,בשר עם חלב,חזיר עם חלב וזה לא מזיז לי.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית