הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חדשות 2: חייל בודד אכל בשר חזיר והועמד לדין

• פותח/ת השרשור DarY
  • פורסם בתאריך
איסור הכנסת מזון לא כשר למחנות צהל

זה היה בשטח, לא בחדר אוכל ולא במגורים.

יש כאלו שיגידו שזה שטח וזה מותר,אבל זה לא בית זונות,היום זה כריך חזיר ומחר זה יגרום לכך שיעשו פויקה עם חזיר ''כי זה בשטח''.
לדעתי,פרימה של חוט אחת גורמת לכל הבגד להיפרם,אותו העניין עם חוקים,במיוחד בצהל.

במיוחד בצה"ל יש פקודות ברורות ונהלים. מי שמכיר יודע שיש הבדלים בין שהות בבסיס לשהות בשטח מבחינת התנהלות והגדרות.

לפי מה שזכור לי חוקי הכשרות חלים גם בשטח וגם בבסיס,כנ''ל חוקי הדלקת אש,דיגום וכו'.

יש כאלו שיגידו שזה שטח וזה מותר,אבל זה לא בית זונות,היום זה כריך חזיר ומחר זה יגרום לכך שיעשו פויקה עם חזיר ''כי זה בשטח''.
לדעתי,פרימה של חוט אחת גורמת לכל הבגד להיפרם,אותו העניין עם חוקים,במיוחד בצהל.
דרך אגב,אני שירתי על אזרחי,מה שנתן לאנשים לגיטימציה להמון דברים העוברים על חוקי צה''ל.
*זכור לי שמפקדת אחת הזמינה לבסיס פיצה עם פפרוני,היא ועוד כמה חיילות אכלו את זה בבסיס.
*צוותים די קטנים שלא היה עליהם פיקוח,השתמשו בכלים צבאים לבישול בשר וחלב,שירימפסים,בייקון,שלא נדבר על בישול בשבת,בהתחלה היה תמוה לי איך אין דתיים בצוותים האלו,אח''כ הבנתי.
*השיא,סגן המפקד,מי שהיה אחראי עלי בפועל,עם עוד כמה קצינים,הזמינו צ'יזבורגרים עם בייקון כשהייתה משימה ממש חשובה מבחינת בטחון המדינה,כשברקע שומעים בקשר לוחמים נושאים תפילה להצלחת המשימה,ואני מדבר על חילונים גמורים.
ראיתי שאין ערכיות אצל המון מאנשים.
זה שבר לי את כל המוטיבציה,כשראיתי שהמפקדים שלי שוברים את החוק כל פעם מחדש,ושאכילת מאכלות שאינם כשרים במסגרת תפקיד,בבסיס היא מותרת מבחינתם,אבל איחור של חצי שעה בגלל שהאוטובוס נתקע מזכה אותי בשבת,גרם לי לא להאמין בהם כמפקדים.
*אני דתי,אבל יש לי חברים שאוכלים חזיר,בשר עם חלב,חזיר עם חלב וזה לא מזיז לי.
זה שיש בעיות ערכיות וחוסר כבוד בסיסי לא צריך להפוך את אכילה של דברים לא כשרים ללא חוקית.
שצהל ילמד לטפל במקרים כאלו.

מגיה לו
מתי כל האתסטטים המיפגרים והאתומים ההלא יבינו?? הסור לאיכול חזיר! חיה טמעה
אולי העונש שהו קיבל מהצבה היה קטן אבל העונש מבורה אולם הרבה יותר גדול !!11

החייל ידע שאסור להכניס מאכלים לא כשרים לבסיס צבאי ובכל זאת הוא עשה זאת, מגיע לו להיענש...
דרך אגב, הדגישו את העובדה שהוא חייל בודד כדי להוציא את הצבא כ"אשם" פה.
צודק ב001% אחי

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית